yine epey bir arada sonra merhaba fırsat bulup da giremediğim için sizi de fazla takip edemedim ama bugün hem kilo bildirim cetveline bakmak hem de son yorumlarınızı görmek için girmek istedim. bir de kötü haberlerim var( benim dukanda neredeyse 50. günüm ve giden kilom hemen hemen 8-9 kilo vermem gereken 5-6 kilom daha var. fakat regl dönemim biteli 1 hafta olmasına rağmen 2 gündür korkunç bir şişlik yaşadım karnımda ve tartıda fazla göstermeye başladım sonra da böbreklerim ağrımaya ve idrara zor çıkmaya başladım. kendimce tedavi olduktan sonra baktım geçmiyor doktora gittim ve tahlil yaptılar böbreklerim temizs çıktı ürik asit normal seviyede ama dahiliye uzmanı bana çok kızdı protein doğrudan böbrekte emilen bir besin gurubudur ve yaptığın diyet böbreklerine hasar veriyor bunu şimdi anlamazsın ama sonra çok pişman olursun dedi. diyet yapacağına az ye sık ye spor yap v.s. dedi de dedi. sonra sizlerinde konuşmalarından gördüğüm ve çevremden duyduğum kadarıyla dukan diyetinin dönülmez tahribatları anlatılıyor. ama ben bunu bırakıp şunu yapayım o zaman diyemem çünkü ben ilk kez bu denli enerji doluydum ve doyuyordum fakat insan kendini bilir ya iyi değilim hiç parmak uçlarım uyuşuyor dizlerim ağrıyor azıcık merdiven çıksam dizlerim kırılmış gibi ağrıyor. eşim bırakacaksın tahliller iyi de çıksa bırakacaksın bir şeyleri kaybedince mi aklın başına gelecek dedi. aslında ona da hak veriyorum ama şu an iyiyim ya gelecekte iyi olacak mıyım?? acaba güçlendirmeye mi geçsem diyorum yani en azından meyve hayatıma girse mi? çünkü ben günde en az 5 porsiyon meyve yiyen biriyidim ve 2 gün yemesem başım ağrırdı yoksa onun mu etkileri acaba? kafam çok karıştı çok mutsuzum biz burda her şeyi paylaştık ve ortak amaç için bir araya geldik şimdi acaba bu yoldan zaferle mi ayrılacağız yoksa kayıplarla mı? offfffffffffffffffffffffffffffffffff şimdi bıraksam verdiğimi 2 katıyla alacağım onu da biliyorum yardım lütfennnnn benim gibi böbrekleri ağrıyan elleri uyuşan ve dizleri ağrıyan var mı??
hosgeldin canimmgecer merak etme
canim tekrardan baslama zaten . kaldigin yerden devam et. yani bence sen güclendirmeye gec direk. bence bu diyetin en saglikli evresi güclendirme,. Koruma degil yani. cünkü koruma da kimbilir neler yiyecegiz. ama güclendirme evresi tamamen saglikli bence. iki dilim bugday ekmegimiz filan süper yani. hem kemikli hatunlar hakkindaki düsüncemi de biliyorsun
ve de lütfen tartilma bir süre. bayagi br süre tartilma. bak bana bir haftadir tarti yüzü görmüyorum kimbilir kaca ciktim indim.
ben omega 3 kullaniyorum hergün ve de bazi günler c vitamini iciyorum.
canim gecmis olsun. hic üzme kendini. ve hemen güclendirmeye gec. bisey kalmamis zaten. ve hemen patir patir gidecek kilolar bak göreceksin.
aspartam olan bazı ürünleri kullanabiliyoruz ama takitanın plus olanı var formtat olanı var... karbonhidratı en düşük olan ve bizim kullanımımıza uygun olan formtat 60 alıp almamak sana kalmış...[/QUOT
Teşekkür ederim cevabınız için o dediğinizden olmadığı için almadım en iyisi eczaneden splenda almak sanırım
bebem az kaldı.lütfen yaa...dünyanın en başarılı diyeti.benim ailemde kalp hast. da var kanserde..genertik miras yani..kadere de inanırım..ha bu bile bile zarar vermek olarak algılanırsa üzülürüm.panik yapanları da anlaıyorum.biraz sakin olmak lazım sanırım..
pekala naylscim sen bilirsin ama resmini görmüstüm bence harika görünyorsun .
su an ki + 3 müdür bilmem kactir onu da takma kafana bu kadar (afedersiniz ) ishal e kusmaya vücut dayanmaz . hemen savunmaya gecmistir. su tutmustur.
bak bir kac gün sonra yazacaksin buraya patir patir gitti diye
naylscinn senii yesiinnn
teşekkür ederim canım beniiimmmm hepiniz harikasınız ama :)
oyy inşşallah canım gider yaaaa:))
buarada senin kilo ne alemde yokmu düşüş:)
eski bir fotomu buldum şimdi :)
hemen önce ve sonra diye paylaşıyorum :))
azcuk ilham versin :9
ilk resimdeki halim 83 :) son 2 resmi paylaşmıştım ama birde yanyana koyım dedim bu resimlerde de 69 :)
Eki Görüntüle 396087 Eki Görüntüle 396091 Eki Görüntüle 396090
eski bir fotomu buldum şimdi :)
hemen önce ve sonra diye paylaşıyorum :))
azcuk ilham versin :9
ilk resimdeki halim 83 :) son 2 resmi paylaşmıştım ama birde yanyana koyım dedim bu resimlerde de 69 :)
Eki Görüntüle 396087 Eki Görüntüle 396091 Eki Görüntüle 396090
yine epey bir arada sonra merhaba fırsat bulup da giremediğim için sizi de fazla takip edemedim ama bugün hem kilo bildirim cetveline bakmak hem de son yorumlarınızı görmek için girmek istedim. bir de kötü haberlerim var( benim dukanda neredeyse 50. günüm ve giden kilom hemen hemen 8-9 kilo vermem gereken 5-6 kilom daha var. fakat regl dönemim biteli 1 hafta olmasına rağmen 2 gündür korkunç bir şişlik yaşadım karnımda ve tartıda fazla göstermeye başladım sonra da böbreklerim ağrımaya ve idrara zor çıkmaya başladım. kendimce tedavi olduktan sonra baktım geçmiyor doktora gittim ve tahlil yaptılar böbreklerim temizs çıktı ürik asit normal seviyede ama dahiliye uzmanı bana çok kızdı protein doğrudan böbrekte emilen bir besin gurubudur ve yaptığın diyet böbreklerine hasar veriyor bunu şimdi anlamazsın ama sonra çok pişman olursun dedi. diyet yapacağına az ye sık ye spor yap v.s. dedi de dedi. sonra sizlerinde konuşmalarından gördüğüm ve çevremden duyduğum kadarıyla dukan diyetinin dönülmez tahribatları anlatılıyor. ama ben bunu bırakıp şunu yapayım o zaman diyemem çünkü ben ilk kez bu denli enerji doluydum ve doyuyordum fakat insan kendini bilir ya iyi değilim hiç parmak uçlarım uyuşuyor dizlerim ağrıyor azıcık merdiven çıksam dizlerim kırılmış gibi ağrıyor. eşim bırakacaksın tahliller iyi de çıksa bırakacaksın bir şeyleri kaybedince mi aklın başına gelecek dedi. aslında ona da hak veriyorum ama şu an iyiyim ya gelecekte iyi olacak mıyım?? acaba güçlendirmeye mi geçsem diyorum yani en azından meyve hayatıma girse mi? çünkü ben günde en az 5 porsiyon meyve yiyen biriyidim ve 2 gün yemesem başım ağrırdı yoksa onun mu etkileri acaba? kafam çok karıştı çok mutsuzum biz burda her şeyi paylaştık ve ortak amaç için bir araya geldik şimdi acaba bu yoldan zaferle mi ayrılacağız yoksa kayıplarla mı? offfffffffffffffffffffffffffffffffff şimdi bıraksam verdiğimi 2 katıyla alacağım onu da biliyorum yardım lütfennnnn benim gibi böbrekleri ağrıyan elleri uyuşan ve dizleri ağrıyan var mı??
aman yok bende bisi
tartilmiyorum bu aralar. belkim yarin tartilirim o zaman derim. ama hafif hissediyorum nedense kendimi. umarim yani , galiba, sanirim, kesin
kıslar canım çok sıkıldı.. az önce kurum diyetisyeninin odasında tartılayım dedim. herkez dukan yaptığımı bilio( bu herkez dediğimin çoğu kilolu ve her biri spordu diğer diyetlerdi yapiolar) arkadaşlardan biri aynen şöyle dedi: sporda bi kız var oda dukanla 7 kilo verdi ama o herşeyi yiyor bence sen yanlış yapiosun ve yemeye başlayınca alacaksın. diyetisyen hemen atladı: o bu saatten sonra dukan yapsın yapmasın bıraksın bırakmasın alacak zaten.bende güçlendirme ve koruma evrelerinden bahsettim. hala dioki şu yediğinden gram fazla ye alacaksın.dedim vücut disipline girecek metabolizma alışacak falan filan baktım hala laf söölüo olmadı aliosam deli gibi spor yapcam dedim ooffffffff bu ne ki yaaaa.
ya anlamıyorum kadına gittim sordum ben dukana başlayacağım ne dersin die. yerden yere çaldı dukanı kendi listelerini gösterdi aman allah ım korkunç ben çalışıyorum bunları nasıl yapayım dediğimdeyse sen bilirisin dedi. baktı ben dukancıyım geri adım atmıyorum ayy bi tavır bi tavır görmelisiniz.
şimdi ANLAYAMIYORUM BEN SENİN DEDİĞİNİ YAPMAK ZORUNDA MIYIM????? tamam sen fikrini söyledin ben kabul etmedim bitti gitti.
kendinden o kadar eminki sağlığıma bi zarar geleceğine yada en iyi ihtimalle bıraktığım an fazlasıyla geri alacağıma çıldıriiiciiiiğiiiimmmm.
tütütütüüü maşallahh.... ya dal gibi olmuşsun hee...
Beğenmedim bayıldım. BRAVOO, çok güzel kilo vermişsin darısı başıma umarım 2 ay sonra ben de senin gibi olabilirim:))
Böyle başarılı olan arkadaşlar beni motive ediyor..Bol eksiler
Kızlar benim aklıma takılan bişey var.Şimdi Dukan kitabında egzersizleri hep hafif vermiş.Ağır egzersiz önermiyor. Bunun bence ilk sebebi kalbi zorlamamak.2. sebebini ise şöyle düşünüyorum:
Ben yıllarca spor yaptım.Kas geliştirmeye eğilimli bir bünyem olduğundan zaten kendiliğinden kaslandı vücudum.Ama kas yapamayan arkadaşlara hocamız protein diyeti uygulardı.Bu sayede kızlar hızla kaslanırdı.Spor salonlarındaki hocalara dikkat edin sabahlar 4-5 yumurta AKI ile omlet yapıp yerler.Bu diyetle kilo verilmesine rağmen vücutta kas kaybı oluşmuyor.(Kitapta anlatmış)
Diyorum ki duraklamaya başlayan arkadaşlar sporu çok arttırdıklarında kas kütleleri büyüyor da onadan mı kilo veremiyorlar.Çünkü dukkan diğer diyetisyenlerin aksine hep hafif spor ve yürüyüş önermiş. Bana bu diyeti öneren arkadaşım değil spor yapmak arabasız bakkala gitmez.Hala da spor yapmıyor ve 2,5 aydır yapmasına rağmen protein günlerinde 200gr, sebze+protein günlerinde 100 gr kilo veriyor. Ne dersiniz?Bu konuda fikirlerinizi merak ediyorum.
Nilesssciiim süper görünüyorsun, muhteşem olmuşşşşşş, bayıldım bayıldımmm. Dukanı bırakmak yohhhhhhh
niless kesinlikle o resimlerde 69 dan çok daha az gösteriyorsun
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?