çoook güzel anlatmışsın arkadaşım aynen katılıyorum şu an faydalı olupta yemediğimiz tek şey meyve ama zaten oda 1-2 aylık bir şey acaba şu ülkede kaç kişi var her gün meyve tüketebilen tüketmesenizde çok bir kaybımız yok diyorum ben, bunun yanında kalp hastalıklarına neden olduğunu söylüyorlar ya eğer öyle bir olasılık varsada ben derimki kırmızı ete değil beyaz ete ağırlık verin , böbrekler için zaten hepimiz biliyoruz su su su onun dışında bende bir sakınca görmüyorum en büyük dayanağım dukanın bir doktor olması ve 30 yılını bu işe vermiş olması
yine epey bir arada sonra merhaba fırsat bulup da giremediğim için sizi de fazla takip edemedim ama bugün hem kilo bildirim cetveline bakmak hem de son yorumlarınızı görmek için girmek istedim. bir de kötü haberlerim var( benim dukanda neredeyse 50. günüm ve giden kilom hemen hemen 8-9 kilo vermem gereken 5-6 kilom daha var. fakat regl dönemim biteli 1 hafta olmasına rağmen 2 gündür korkunç bir şişlik yaşadım karnımda ve tartıda fazla göstermeye başladım sonra da böbreklerim ağrımaya ve idrara zor çıkmaya başladım. kendimce tedavi olduktan sonra baktım geçmiyor doktora gittim ve tahlil yaptılar böbreklerim temizs çıktı ürik asit normal seviyede ama dahiliye uzmanı bana çok kızdı protein doğrudan böbrekte emilen bir besin gurubudur ve yaptığın diyet böbreklerine hasar veriyor bunu şimdi anlamazsın ama sonra çok pişman olursun dedi. diyet yapacağına az ye sık ye spor yap v.s. dedi de dedi. sonra sizlerinde konuşmalarından gördüğüm ve çevremden duyduğum kadarıyla dukan diyetinin dönülmez tahribatları anlatılıyor. ama ben bunu bırakıp şunu yapayım o zaman diyemem çünkü ben ilk kez bu denli enerji doluydum ve doyuyordum fakat insan kendini bilir ya iyi değilim hiç parmak uçlarım uyuşuyor dizlerim ağrıyor azıcık merdiven çıksam dizlerim kırılmış gibi ağrıyor. eşim bırakacaksın tahliller iyi de çıksa bırakacaksın bir şeyleri kaybedince mi aklın başına gelecek dedi. aslında ona da hak veriyorum ama şu an iyiyim ya gelecekte iyi olacak mıyım?? acaba güçlendirmeye mi geçsem diyorum yani en azından meyve hayatıma girse mi? çünkü ben günde en az 5 porsiyon meyve yiyen biriyidim ve 2 gün yemesem başım ağrırdı yoksa onun mu etkileri acaba? kafam çok karıştı çok mutsuzum biz burda her şeyi paylaştık ve ortak amaç için bir araya geldik şimdi acaba bu yoldan zaferle mi ayrılacağız yoksa kayıplarla mı? offfffffffffffffffffffffffffffffffff şimdi bıraksam verdiğimi 2 katıyla alacağım onu da biliyorum yardım lütfennnnn benim gibi böbrekleri ağrıyan elleri uyuşan ve dizleri ağrıyan var mı??
iyi etmişsin aklında kalcağına midende olsun:))
Afiyet olsun yaa!! anne böreği gibisi var mıı? Boşverrr! Tez vakitte yakılsın kalorileri :))
ben kitabı bi heves aldım ama yulaf kepeği bulamadım hevesim kaçtı yulaf ezmesi var her yerde toz gibi bişey hevesim kaçtı düğünüm var bi kaç kilo vereyim diodum ama
evet tartıdaki artılar insanı bitirio motivasyonu sıfırlıyo ama bu kadar emek verdikten sonra yapma. geçen hafta duraklamaya girince bende aynı şeyleri düşündüm ama bugün sabah tartıda 62 li rakamları görünce herşey bitti. yazlık kıyafetlerime sığdım yaa varmı ötesi.. bu duyguyu giç birşeye değişmem. bugün dukanda 1 ayım bitti ve ben tam 8.5 kg verdim. sende yaşayacaksın bu duyguyu emin ol sakın pes etmee sakın.
Bence durakladığınız anda sporu arttırın, yoksa motivasyon iyice gider. Sporla en azından hiçbir şey olmasa bile inceliyorsun. onu bilmek yeter =)
günaydin dukancanlar herkese hayirli sabahlar, hayirli cumalar..
günler oldu su 75 kilidini kiramadimne kadar inatciymis benim bedenim, uyuz ediyor beni. ama yoook pes etmicem, onlarmi yaman ben mi görecek, eninde sonunda vermeye baslicam. yarin itibaren 5 gün ps yapmaya baslicam insallah.
Bence durakladığınız anda sporu arttırın, yoksa motivasyon iyice gider. Sporla en azından hiçbir şey olmasa bile inceliyorsun. onu bilmek yeter =)
yolu yarıladım arkadaşlar :))
2. günüm -200 daha 55,6 oldum,bu arada migros sanaldan alışveriş yapıyorum acil birşey sorucam takita toz tatlandırıcı kullanabilirmiyim(içinde sorbitol ve sakarin varmış) cevap verirseniz çok sevinirim
seni seviyorummm............
takitanın FORM olan ürünü bize uygun...
günaydıııııııınnnnnnnn
dayanamadım geldim zuzuummm
karnım çoookk şişmiş neden ki acabaa?
Herkese günaydın çıtırlaaarr....
+3 le devam ediyorum ve dukanada tekrardan başlayamıyorum.
açıkçası hem biraz ürktüm hemde sıkıya birdaha girmek zor geliyor.
hani sadece 4 gün yapamadığım dukanda +3 kg geri almak çok acı... direk diyeti bırakıncada alcakmışım gibi geliyor..
hani 500gr-1000gr değil yaa tam 3 kgsabah tartım 71,9 gösterdi... şaka gibi...
canım sıkkın.
unuttum birde şay sorcaktım size. malum çoğu vitaminden mahrum kalıyoruz. vücut direnci için multivitamin tarzı bişiler kullansak ekstra kilo yaparmı kullanan arkadaşlar varsa ne kullanıolar söylerseniz çok sevinirim.
yine epey bir arada sonra merhaba fırsat bulup da giremediğim için sizi de fazla takip edemedim ama bugün hem kilo bildirim cetveline bakmak hem de son yorumlarınızı görmek için girmek istedim. bir de kötü haberlerim var( benim dukanda neredeyse 50. günüm ve giden kilom hemen hemen 8-9 kilo vermem gereken 5-6 kilom daha var. fakat regl dönemim biteli 1 hafta olmasına rağmen 2 gündür korkunç bir şişlik yaşadım karnımda ve tartıda fazla göstermeye başladım sonra da böbreklerim ağrımaya ve idrara zor çıkmaya başladım. kendimce tedavi olduktan sonra baktım geçmiyor doktora gittim ve tahlil yaptılar böbreklerim temizs çıktı ürik asit normal seviyede ama dahiliye uzmanı bana çok kızdı protein doğrudan böbrekte emilen bir besin gurubudur ve yaptığın diyet böbreklerine hasar veriyor bunu şimdi anlamazsın ama sonra çok pişman olursun dedi. diyet yapacağına az ye sık ye spor yap v.s. dedi de dedi. sonra sizlerinde konuşmalarından gördüğüm ve çevremden duyduğum kadarıyla dukan diyetinin dönülmez tahribatları anlatılıyor. ama ben bunu bırakıp şunu yapayım o zaman diyemem çünkü ben ilk kez bu denli enerji doluydum ve doyuyordum fakat insan kendini bilir ya iyi değilim hiç parmak uçlarım uyuşuyor dizlerim ağrıyor azıcık merdiven çıksam dizlerim kırılmış gibi ağrıyor. eşim bırakacaksın tahliller iyi de çıksa bırakacaksın bir şeyleri kaybedince mi aklın başına gelecek dedi. aslında ona da hak veriyorum ama şu an iyiyim ya gelecekte iyi olacak mıyım?? acaba güçlendirmeye mi geçsem diyorum yani en azından meyve hayatıma girse mi? çünkü ben günde en az 5 porsiyon meyve yiyen biriyidim ve 2 gün yemesem başım ağrırdı yoksa onun mu etkileri acaba? kafam çok karıştı çok mutsuzum biz burda her şeyi paylaştık ve ortak amaç için bir araya geldik şimdi acaba bu yoldan zaferle mi ayrılacağız yoksa kayıplarla mı? offfffffffffffffffffffffffffffffffff şimdi bıraksam verdiğimi 2 katıyla alacağım onu da biliyorum yardım lütfennnnn benim gibi böbrekleri ağrıyan elleri uyuşan ve dizleri ağrıyan var mı??
Form yazmıyor üzerinde ama diabetik tatlandırıcılar kısmında içinde sorbitol ve aspartam varmış olur mu ona göre alıcam
kızllar neler oldu.biz 23 nisan kutluyoruz giremedim.
ölüyor muyuz?tövbe tövbe..
bi açıklayın bana...şurda güçlendirmeye 2 kilom kalmış bırakırım valla:)))))))))
Bugün buraya yazdıktan sonra bir doktorla bu konuyu konuştum. O bu tarz haberlerin gazeteleri ele geçiren diyetisyen, ayurveda uzmanları vs lerin desteğiyle yazıldığını söylüyor. Sonuçta her gazetenin bir diyetisyeni var ve sanırım o gazetelerde yer almak için yüklü ücretler ödüyorlar. ee tabii ki insanlar evde oturup Dukan yapacaklarına onların yazılarını okuyup onlara gitsinler. Bu da bir bakış açısıdır.
Bir de lütfen bu konu nedeni ile tartışıp beni konuyu açtığıma pişman etmeyin
bebem az kaldı.lütfen yaa...dünyanın en başarılı diyeti.benim ailemde kalp hast. da var kanserde..genertik miras yani..kadere de inanırım..ha bu bile bile zarar vermek olarak algılanırsa üzülürüm.panik yapanları da anlaıyorum.biraz sakin olmak lazım sanırım..
yaaaaaaaaaaa
çok özeniyorum heee
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?