Popüler Konu Dukan Diyeti Deneyimlerimiz

fıstıklar bişi dicem.... süt ve süt ürünlerinin yağ oranı düştükçe karbonhidrat oranlarının arttığı dikkatinizi hiç çekti mi? normal yesek sanki daha iyi özellikle süt ve yoğurtta bu oran daha fazla yavrular ? ne düşünürüz bu konuda acep ?

ewt kesinlikle katılıorum..benim kendime güwenim hiç kalmamıştı diyetten önce..göbeğim we belimden resmen hamileler gibi durusundan nefret ediordum..fıcı gibi hissediordum kendimi..hafta sonu 36 beden kotun içine bile girdim..dar oldu ewt ama diyetten önce 40 hatta bzn 42 fln gıymeye baslamıstım.cumrtesi alıswerıs yaparken ben el alıskanlıgı 38 beden yanına 40.ıda aldım.arkadas dedi Sevgi bırak 40 bedeni,onu giyecek halin mi kalmıs denedikten sonrada aynadaki görüntümden o kdr mutlu oldumkii.şu kalan 3,5 kg.yuda werince inşşş. dahada mutlu olacagım..hepimizin bi an önce hedefine ulasması dileği ileee...

inan hiç dikkatimi çekmedi... ortalamasına göre almak daha mantıklı giib...

Yağ oranı düştükçe ürünler o kadar çok işlenmiş oluyor ve işlenmiş maddeler yüzünden toksin oranı artıyor.
Toksinler de yağların içinde birikiyor yağ hücrelerinin daha büyük olmasını sağlıyor.
O yüzden bence de en azından süt ve yoğurt için normal ürünleri tercih etmek bana daha iyi geliyor.
Peynir içinde lor tarzında yağ oranı doğalında da düşük olan peynirleri tercih etmeye çalışıyorum.
Ama dukanda daha yeniyim belki mantıklı açıklamaları vardı ben sadece kişisel düşüncemi paylaşmak istedim sakın yanlış anlaşılmasın ..

E zaten bu nedenle, süt de yoğurt da sınırlı izinli canım... Niye limitsiz süt içemiyoruz. Yoğurt yiyemiyoruz? Ama içindeki karbonhitratın şekli farklı vücutta ani şeker yükselmesine neden olmuyor

ne güzel uzun süre azmetmişsin ve karşılığını almışsın harikaa

Çok teşekkür ederim, ben de hemen alayım o zaman :)

Kızlar az önce ne yaptım:)) Bi eteğim var. Dukandan önce bana olmuyordu. Zira etek 40 beden. Neyse geçen hafta baktım etek oluyor giyeyim dedim.Ama biraz dar olduğundan aşağı doğru çekmek gerekiyordu eteği. Tik olmuş bu hareket, az önce yine eteği aşağı çektim. Etek aşağı düştü:) Tartı aksini söylediyse de zayıfladım galiba biraz daha

gitt sen ozaman hamburgerciğini yee :) ceviz suyu ile zayıflayan hatunlar var bikerem :)
60 günde 7 kg kabulum keşke verebilsem

inan hiç dikkatimi çekmedi... ortalamasına göre almak daha mantıklı giib...

E zaten bu nedenle, süt de yoğurt da sınırlı izinli canım... Niye limitsiz süt içemiyoruz. Yoğurt yiyemiyoruz? Ama içindeki karbonhitratın şekli farklı vücutta ani şeker yükselmesine neden olmuyor

oyy yerim ben sizi de cevaplarınızı da güzellerim güzellerim ablanız kurban olsun size emiiii......... teşekkür ediyorum ben de sizler gibi düşünüyorum....öpüyorum güzel yanaklarınızdannnn......

dalga geçmekle espri yapmak arasında fark vardır elbet ama umuma açık bir ortamda, samimi olunan kişilerle özel yazışmalar yapıldığını düşünemedim. özür diliyorum.

Canım şöyle ki,

İçeriğin tamamını 100 olarak düşünürsen içindeki yağ ı alınca diğerleri oran olarak yüksek görünüyor sadece, kısaca 100 e tamamlama amaçlı birşey. Yağ azalınca daha çok karbonhidratlı olmuyor, sadece oransal olarak çok görünüyor.

ben başından beri normallerinden tükettim ama söylediğin şeyi farkettiğimden değil. tatlarını sevmediğim için normal yiyordum. markete gidince hemen bakacağım şu karbonhidrat/yağ mevzusuna.

dukan bacılarım ühüüüü.... yav ben cumt günü tavuk nuggets yidim birkaç tane ..........cezam neyse çekmeye hazırııımmm böhüüüü...... çok kızmayın ama acaba ziyan çok mudur çok zarar vermişmiyimdir diyetime.... birde diabetik reçelden 2-3 çaykaşığı kadar yedim itiraf ediyoruuuummm..... acaba çok bişi olmuşmudur.......

ben de öyle biliyordum ama burda gıda mühendisi bir arkadaş o bilginin doğru olmadığını söylemişti.

gitt sen ozaman hamburgerciğini yee :) ceviz suyu ile zayıflayan hatunlar var bikerem :)
60 günde 7 kg kabulum keşke verebilsem

hayatım ceviz suyu diyorsun ama ceviz demiyorsun ki ayrıca ben vazgeçtim yaptığım yorumu geri alıyorum özür dilerim kusura bakmayın bir daha ağzımı açmıcam... hepinize başarılar diyet yolunuzda..

Canım şöyle aslında,

Tam yağlıda da light sütte de karbonhidrat oranı aynı. Fark şurada, sütün içindeki belli bir orana sahip yağı çektiğinizde karbonhidrat oranı sadece oransal olarak artmış gibi görünüyor. Matematiksel birşey yani, bu yüzden light ürün almak daha mantıklı.

Birşeycik söylemek istiyorum canlarım.

Aslında light ürünler daha çok işlenmiş olmuyor, şöyle ki; sütlerin tamamı işlenirken önce içindeki yağın tamamı alınıyor. Daha sonra süt ne şekilde isteniyorsa tam yağlı, yarım yağlı, light şeklinde ne kadar yağ konulmak isteniyorsa yağ sonradan ekleniyor. Bu nedenle de her sütün paketine rahatlıkla % kaç yağ içerdiği yazılabiliyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…