Canım çok geçmiş olsun, oda arkadaşım gelsin onun kesin işe yarar bir tavsiyesi vardır, ona sorup sana iletirim, oda arkadaşım diye demiyorum, bitkisel tedavide uzman bizde, hangi çay neye iyi gelir biliyor :)
Günaydın kızçeleeeerr
bayağı gerilmişsiniz okudum ama yorum yapmıcam cidden... ama gerek yok böyle şeylere...
benim bugün 5. günüm sanırım tekrar başlamamda... dün dukanla ilgili ne bulduysam yedim doymadım doymadımmm
sabah 71.5 uyandım kilom bir önceki güne farketmemiş... ama artık perşembe-pazartesi tartılma olayına dönüyorummm
ya bu kilolar yapıştı üstüme benim ciddeen bırakmıyorlar...
çooooooook teşekkür ediyorum.... seni görmesem asla bu diyete başlayamazdım... sanırım benim de göğüslerle başım dertte çoook büyük olduğunu düşünüyorum ve rahatsız oluyorum... diyet bittikten sonra acaba bende mi bi operasyon geçirsem acaba... nasıl bişey ki?.. maliyeti ? iyileşme süreci?
bir sürü mesaja birden nasıl cevap veriyorsunuz? beceremedim ben bi türlü.
yoğurdun markasıyla pek ilgisi yok. tarih geçmiş de değil. çok marka denedim ama oldum olası light peynir ve yoğurt ekşi geldiği için yiyemem. belki de bana öyle geliyor. neyse, aldığım yoğurdu çorbada falan bititirim artık.
Kızlar,
Yeşil çayın çok faydalı olduğunu biliyorum ama Yeşil Çay ın anavatanı uzakdoğu ve Türkiye' deki üretilen yeşil çayların onlara göre daha az faydalı olduğunu söyledi bir arkadaşım ben de karar veremedim ne yapacağıma.
Sizler hangi markaları kullanıyorsunuz, etkisini gören var mı diye yuvarlak bir soru sorsam nasıl cevaplar gelir acaba :)) Engin tecrübelerinizi paylaşır mısınız ki benimle :26:
ben mısır çarşısından aldığım açık yeşil çayı kullanıyorum. kupaya kaynamış suyu koyup içine 4-5 tane atıyorum. yaprakları bütün bütün ama kuruyup büzülmüş halde. suya atıp biraz bekleyince açılıyor. rengi poşet çaylar kadar koyu olmuyor ama tadı çok daha yoğun oluyor. 5 taneden fazla atınca içemiyorum.
cnm ben her marka kullanıorum,,yani gittiğim markette hangisi warsa onu alıorum.ama genelde bimden alıorum..
buyrun dukan güselleri,tarif asağıda..benden tawsiye eger warsa karısımı slikon kaba dökün.hem cıkarken cok kolay we hiç parcalanmadan cıkıor.bende Simla.nın sayfasından almıştım tarifi;
SÜTLÜ İRMİK TATLISI:
Tabi ki irmik izinli değil Dukan'da.Fakat tadı o kadar benzedi ki kepek tatlısı diyemezdim:)
Çok basit ama bir o kadar da tatmin edici bir tatlı.Miktarı da çok doyurucu oldu.dörde bölüp limitiniz dahilinde hergün yiyebilirsiniz.
MALZEMELER:
-2 yk yulaf kepeği
-2 su bardağı yağsız süt
-2,5 yk toz jelatin
-3 yk toz tatlandırıcı
-6-7 damla vanilya aroması
Süt tencereye alınıp kepek eklenir ve beraber pişmeye bırakılır.Yaklaşık 10 dk kaynadıktan sonra altı kapatılır ve 1/2 çay brd. su ile eritilmiş jelatin eklenerek iyice karıştırılır.Tatlandırıcı ve aromalar da eklendikten sonra arzu edilen bir kalıp içine dökülür.Dışarda soğuduktan sonra buzdolabına alınır ve en az 3 saat dinlendirildikten sonra ters çevrilerek dilimlenir ve tarçınla servis edilir.
cnm ben her marka kullanıorum,,yani gittiğim markette hangisi warsa onu alıorum.ama genelde bimden alıorum..
buyrun dukan güselleri,tarif asağıda..benden tawsiye eger warsa karısımı slikon kaba dökün.hem cıkarken cok kolay we hiç parcalanmadan cıkıor.bende Simla.nın sayfasından almıştım tarifi;
SÜTLÜ İRMİK TATLISI:
Tabi ki irmik izinli değil Dukan'da.Fakat tadı o kadar benzedi ki kepek tatlısı diyemezdim:)
Çok basit ama bir o kadar da tatmin edici bir tatlı.Miktarı da çok doyurucu oldu.dörde bölüp limitiniz dahilinde hergün yiyebilirsiniz.
MALZEMELER:
-2 yk yulaf kepeği
-2 su bardağı yağsız süt
-2,5 yk toz jelatin
-3 yk toz tatlandırıcı
-6-7 damla vanilya aroması
Süt tencereye alınıp kepek eklenir ve beraber pişmeye bırakılır.Yaklaşık 10 dk kaynadıktan sonra altı kapatılır ve 1/2 çay brd. su ile eritilmiş jelatin eklenerek iyice karıştırılır.Tatlandırıcı ve aromalar da eklendikten sonra arzu edilen bir kalıp içine dökülür.Dışarda soğuduktan sonra buzdolabına alınır ve en az 3 saat dinlendirildikten sonra ters çevrilerek dilimlenir ve tarçınla servis edilir.
bu ölçüleri birebir mi uyguluyorsun? benim yaptığım sanki biraz fazla katı olmuştu, hatta kaskatı diyebilirim
bir dahakine jelatini azaltmayı düşünüyorum.
kızlar bu arada bişey danışmak istiyorum bu yulaf kepeğini tüketmenin zevkli bi yolu yokmudur dün yoğurda koydum yiyemedim bugn krepi zar zor tükettim :26:
hımm ellerine sağlık :) kulağa hoş geliyor da bu kepe umarım tadı bozmaz ya.bir de toz jelatini nerde bulabiliriz,jöle gibi olanlardan mı bu ?
hoşgeldin,umarım istediğin amacına en kısa sürede ulaşabilirsin.
ben 8.haftamdayım ve bu yulaf kepeğine ben de hala alışamayanlardanım.
ilk başladığım zamanlar kek yaptım hepsini çöpe dökmek zorunda kaldım,krep yaptım yiyene kadar ne çektiğimi bir ben biliyorum.ben de son çare olarak sabah uyandığımda ilk iş büyük bir bardak light sütümü koyuyorum sonra 2 kaşık kepeği ağzıma alıp hiç nefes almadan sütle iktiriyorum onu.resmen çocuklara zorla mama yedirirler ya onun gibi oluyor halim :) ama ben başka keyifli bir çözüm bulamadım henüz.
yasenaaaaa canim aklima geldi cubuk tarcin aldirmayi unutma. benim aldiklarim bitti keske daha fazla alsaymisim yaa hergün bir cubuk her gün bir cubuk bitti gitti
burda da vardir ama cok pahalidir demi ?
Alinti yap diyerek cevap yaziyoruz ya onun yaninda + isreti var ona bi tik..hangi konuya cevap vermek istersen + isaretine basiyorsun..
aliyecim alinti ile cevapla yok mu. iste onun yanindaki arti isaretli olan var her istedigin mesajda ona basiyorsun. sonracima onlar birikiyor kendi kendine. en son cevap ver dediginde hepsi cikiyor karsina.
bakalım oldu mu? olmadıysa bir dahakine olur nasıl olsa. zaten hiç olmasa nolur. sağolun kızlar)
Tesekkür ederim sagol canim evet burdada var kücücük poset icinde 2.99.Belki daha ucuzlarida vardir ama ben rastlamadim..
Arkadaslar ben bu sabah kan tahlillerimin sonuclarini ögrenmeye gittim 28.subat da tiroid tebbeligi icin kullandigim hapimi 50. den 100.lük olarak kullanmaya basladim.O zamanki tiroid tebbelligi 5,40 demisti ama bugün 1,70 dedi.Öncelikle bu süper..Yine subat ayinda cigerlerimde yaglanma görünmüstü o zamandan bu zamana %50 düzelme var dedi.Yani dukandan önceki tahlillerim daha kötüydü bana zayiflamam icin birsey verin derdin bende sana sihirli bir degnek yokki seni hemen zayiflatayim derdim ama sendeymis o sihirli degnek simdi aynen bu sekilde devam et her ne yapiyorsan diyede ekledi..inanin cok mutlu oldum ben artik dombili olmak istemiyorum..
yuvarlak cevap vereyim bende.yavrucum uzak doguylan bi alakamiz olmadigi icin cogumuzun maalesef yerli mali kullaniyoruz.
simdiye kadar ters bir etki görmedim. ama dedigin dogru olabilir. uzakdogu daki kadar da etkili olmayabilir
iyiymis yaa benim aktar uyduruk verdi sanirsam bana . benimkiler kücük kücük yapraklar
Tesekkür ederim sagol canim evet burdada var kücücük poset icinde 2.99.Belki daha ucuzlarida vardir ama ben rastlamadim..
Arkadaslar ben bu sabah kan tahlillerimin sonuclarini ögrenmeye gittim 28.subat da tiroid tebbeligi icin kullandigim hapimi 50. den 100.lük olarak kullanmaya basladim.O zamanki tiroid tebbelligi 5,40 demisti ama bugün 1,70 dedi.Öncelikle bu süper..Yine subat ayinda cigerlerimde yaglanma görünmüstü o zamandan bu zamana %50 düzelme var dedi.Yani dukandan önceki tahlillerim daha kötüydü bana zayiflamam icin birsey verin derdin bende sana sihirli bir degnek yokki seni hemen zayiflatayim derdim ama sendeymis o sihirli degnek simdi aynen bu sekilde devam et her ne yapiyorsan diyede ekledi..inanin cok mutlu oldum ben artik dombili olmak istemiyorum..
[/COLOR]Sevgili kızlar,
Sık sorulan sorular, yeniler vs. gibi yerlere baktım size sormadan önce (biraz eşindim yani ama belki de bulamadım)
Ama bu güzel sitemizi kolay kullanmanın yolu var mı bilemedim.
Okunmamış mesajları sayfaları tek tek okuyarak mı buluyoruz (kaldığım yeri hatırlamıyorum bazen tekrar geçiyorum)
Mesaj takibi diye birşey var o ne işe yarıyor?
Kısaca çok vakit harcamadan nasıl takip edebilirim?:44:
Müsait bir zamanı olan arkadaşlarım cevap verebilirlerse çok çok sevinirim. :26:
Alinti yap diyerek cevap yaziyoruz ya onun yaninda + isreti var ona bi tik..hangi konuya cevap vermek istersen + isaretine basiyorsun..
gecen günkü verdiğim poaca tarifini dene derim..kepek oldugunu anlamıosun hemde kahwaltıda alternatif bi yiyeceğin oluor :)
ewt ben tamamen aynı ölçüleri kullandım we gayette yumusak oldu o nedenle sorun nedir yorum yapamıcam cnm..bzn ama hakikaten birinde tarif cok gusel tutuorken bazılarından tutmuor..gojiberryli kurabiye yaptım ben dün ama olmadı kagıt gıbı bişi oldu
kızlar bu arada bişey danışmak istiyorum bu yulaf kepeğini tüketmenin zevkli bi yolu yokmudur dün yoğurda koydum yiyemedim bugn krepi zar zor tükettim :26:
hoşgeldin,umarım istediğin amacına en kısa sürede ulaşabilirsin.
ben 8.haftamdayım ve bu yulaf kepeğine ben de hala alışamayanlardanım.
ilk başladığım zamanlar kek yaptım hepsini çöpe dökmek zorunda kaldım,krep yaptım yiyene kadar ne çektiğimi bir ben biliyorum.ben de son çare olarak sabah uyandığımda ilk iş büyük bir bardak light sütümü koyuyorum sonra 2 kaşık kepeği ağzıma alıp hiç nefes almadan sütle iktiriyorum onu.resmen çocuklara zorla mama yedirirler ya onun gibi oluyor halim :) ama ben başka keyifli bir çözüm bulamadım henüz.
Sevgili kızlar,
Sık sorulan sorular, yeniler vs. gibi yerlere baktım size sormadan önce (biraz eşindim yani ama belki de bulamadım)
Ama bu güzel sitemizi kolay kullanmanın yolu var mı bilemedim.
Okunmamış mesajları sayfaları tek tek okuyarak mı buluyoruz (kaldığım yeri hatırlamıyorum bazen tekrar geçiyorum)
Mesaj takibi diye birşey var o ne işe yarıyor?
Kısaca çok vakit harcamadan nasıl takip edebilirim?:44:
Müsait bir zamanı olan arkadaşlarım cevap verebilirlerse çok çok sevinirim. :26:
aliyecim alinti ile cevapla yok mu. iste onun yanindaki arti isaretli olan var her istedigin mesajda ona basiyorsun. sonracima onlar birikiyor kendi kendine. en son cevap ver dediginde hepsi cikiyor karsina.
bakalım oldu mu? olmadıysa bir dahakine olur nasıl olsa. zaten hiç olmasa nolur. sağolun kızlar)
alintilari yapip cevaplama kismina gelince her mesajin sonundaki QUOTE yazisindan sonra cevaplarimizi yaziyoruz.
sağol deneyeyim onu da bari.ama işte bunlar vakit de istiyor,işten 6'da çıkıyorum koşa koşa spora orda da koşmacaya devam saat 20:00-20:30 gibi spordan çıkıyorum yine koşa koşa eve en iyi ihtimal 21:00 oldu.anaa bi bakıyorum diziler başlamış.bir taraftan yemeğim neyse o gün koyuyorum ocağa,fırına o pişene kadar koşa koşa duşa bi bakıyorum 21:30.e yemeği ye dizi seyret anaa bi bakıyorum uyku vakti gelmiş koşa koşa yatağa.daha ne zaman uyuduğumu bile anlamadan bi bakıyorum alarm çalıyor anaam sabah olmuş bile,apar topar hazırlanıp koşa koşa işe :))))) işte bu kısrı döngü arasında poğaçaya keke vakit ayırmak çok zor oluyor.cumartesi de çalışıyorum maalesef ama söz bi pazarımı buna ayırıp deneyeceğim ve sonucunu da burdan paylaşacağım.inşallah güzel becerebilirm de bana da bir alternatif doğar yoksa yumurta tavuk falan yemekten yakında kanatlarım çıkıcak gıdaklamaya başlıcam wallahi :)
gözün aydın, sağlığındaki düzelmeler şahane.
ya kardeş dombili olmayı boşver de, ne kadar sağlıksızmışız öyle, ben dizlerimin ağrısından yürüyemiyordum. 2 kat merdiven çıksam kan ter içinde kalıyordum. şimdilerde keklik gibi seker oldum.
Çok teşekkür ederim, bu bilgilerle dört köşe oldum şimdi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?