Arkadaslar bugün benim dogum günüm yasak olan pasta dan yersem dukan emmi cok ceza verirmiki...?Bana kalsa yemem de cocuklarim cok fena benim eslik etmedigimde küsüyorlar..(bahane degil valla billa) :))))
Zaten tatli kurabiye kek gibi seyler yapmiyorum günde iki bardak zero disinda bu gün cok ama cok ince pasta yesem bisey olmaz demi.? (Olmaz diyin.)
canım dukan dostları....
öncelikle yaşgünü olan arkadaşın yaşgününü kutlar uzun sağlıklı bir ömür dilerim sevdikleriyle.bebesi olan kardeşlerin (küçük bi melek şükür ki bende de var)allah onlara bağışlasın inşallah her zaman.
konu yazım için sonu yarım fincan yağ ile 4 günlük yulaf kepeği ihtiyacını gideren ekmek tarzı bişey oluyor fakat ben yağı diğer yemeklerde de abartmışım geç farkettim bu nedenle kilo kaybım yavaş oldu belirtmek istedim.
tatlandırıcı spenta tavsiye edilmişti fakat temin edemedim takita diye bi marka buldum aspartamsız umarım bileniniz vardır nasıl kullanayım mı bilemedim.spenta çok iyiymiş dediler netten mi alsam ki.
ayrıca bende yağ gidiyor diye düşünüyorum çünkü hafif bacaklarda çatlaklar oldu sanki.çaresi var mı bilemiyorum.
son olarak yarim in listesi süper bence fakat ben başlangıç kilomu yazdırmaktan hafif çekiniyorum ondan dahil olmadım.normale yakın bi yerden kaç kiloyum yazıcam inşallah.
oturarak çalışıyorum bebişim ufak yürüyüşüm çok değil fakat buna karşılık bu diyetle imkansız oluyor ve aç kalmadan kilo veriyorum.
mutlu ve umutluyum.
sevgiler.....
cok tşk ederimmm ömmür,utandırdınnn biziii
cnm ben gurmenetten alıorum bana hammadeler.e göre daha uygun gelior oranın fiyatı..
canlarim az önce face de de sordum acaba patlicanla yapilan bayildiginiz bir tarif verebilir misiniz? ne yapsam bilemedim
canlarim az önce face de de sordum acaba patlicanla yapilan bayildiginiz bir tarif verebilir misiniz? ne yapsam bilemedim
hımmm bayılırım patlıcana.ben hiç bişey yapamasam közleyip light yoğurt ve sarımsak ile karıştırıp balığın yanına meze gibi yapıyorum.
dana etiyle falan da pişirilebilir belki ama ben hiç öyle denemedim.
yaaa kızlar şimdi aklıma geldi hani havuçla top top da yapılabilen tatlı var ya cezerye,ondan yapabiliriz dimi tatlı olarak.hem de bayılırım ben ona.üstelik çok pratik.havucu az tüketmemiz gerekiyor ama sebze günümüzde en azından 3-4 top yesek harika olmaz mı.
havuçları rendeleyip yağsız teflon tencerede falan kavurup içine splenda ve tarçın ekleriz,soğuyunca top top yapıp hindistan cevizine bularız,ohhh mis gibi talı olmaz mı,yaa benim de halay çeken ikonlarım olsun artık :)))))))
Beğendi sever misin? Ben çok severim de bi beğendi yaptım onu anlatabilirim.Bi de eğer yakınlarında kebapçı varsa (kebepçının en sevdiği müşteri olduğumdan bana ücretsiz yapıyor ama ücret karşılığı da yaptırabilirsin) bütün şirinliğini kullanıp patlıcanını, biberlerini falan közlet.(Patlıcanlar bostan patlıcanı olsun) ben tütsülü tatları çok sevdiğimden bana bu şekilde pişmiş şeyler çok lezzetli geliyor.Eğer imkanın yoksa patlıcanları fırında ALİMİNYUM FOLYOYA sararak közle(Ne alakası var bilmiyorum ama bi yemek programında duymuştum.Bu şekilde patlıcanların içeri kararmıyor.
Tarif=
1 tatlı kaşığı zeytin yağı
1,5 bostan patlıcanı
2/3 yemek kaşığı yulaf kepeği
1/2 çay bardağı süt
Tuz, karabiber
Patlıcanları közle, eğer kararma varsa limonlu suda beklet ama sonrasında çok çok iyi yıkamalısın.
Arkasından patıcanları çok çok küçük doğra (blendırdan geçirme tadı değişiyor bazen)
Teflon bir sütlüğün içine yağı koy.Zaten hene ısınır.Sonra da yulaf kepeğini bu yağla kavur.
kavrulunca ocağın yanına al ve sütü ilave et.İyice karıştırıp tekrar çok kısık ateşte şöyle bi fokurdasın.İçine patlıcanları at.Tekrar bi kaynama sesi gelinceye kadar eze eze pişir. Güzel bi beğendi oluyor.Üzerine ızgara etini de koydun mu..Hünkar beğendi isteğini köreltiyor insanın
merhaba kızlar. ben de dukan diyeti yapıyorum yazılarınızı mümkün olduğunca okumaya çalışıyorum malum iş yerinde pek fırsat olmuyor. sizlere birşey sormak istiyorum. sp günlerinde her öğünde tüketmemek şartıyla sebze yazıyor bunun anlamı nedir ? bileniniz var mı? yani her öğün sebze yok mu demek istiyor? yoksa her öğün aynı sebzeyi yemek yok mu demek istiyor? kafam çok karıştı seyir evresinin üçüncü günündeyim bugüne kadar toplam 2,5 kilo verdim. yardımlarınızı rica ediyorum.
Her öğün sebze yemememiz gerekiyor yani amaç proteinin sebzeden fazla olması ..
HArdal konusunda bir bilgim yok ama ben kullandığımda normal hardal kullanıyorum belki yanlış yapıyorumdur bilemedim kii ..
ne koca bir dilim çikolatalı pasta, ne patates kızartması ne bol soslu iskender... işte beni en çok baştan çıkaran görüntü. yusyuvarlak kara gözleri, sarkmış dili, suratındaki şapşal ifade ve sallanan kuyruğula bir köpecik. sevsinler onu.
kızlarrrrrrrr.......
delirttiniz beni.......bunlar ne böyleee... karnım çooook acıktıı....
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?