doktor kontrolünde hamileyken diet yapanlar var aslında... Neyse hele bi kesinleşsin de öyle düşüneyim bunları
dr kontrolünde ok ama kendin yapma derim ben bak benim kızımın demiri yağ oranı falan düştü bıraktım diyeti
yok yok Allah korusun ona zarar vermek istemem. Eminim sende ve tüm annelerde istemiyordur. Hayırlısı olsun herşeyin.
Gebeliğin ilk aylarında kilo almamaya özen gösterin diyor doktor ve eğer müsade ederse devam ederim ben
Beyaz Günde sadece, tavuk göğüs ve balık yiyebiliyorsun (ama ton balığı veya somon olmaz ben Çipura yedim)Yumurtanın beyazını YİYEBİLİYORSUN SARISI YOK. Kola yok, kahve yok. Yoğurt da yok ama ben çok az yedim. Meyvalı yoğurt yok.Sebze yok.Süt yok.Peynir az.Dukan bir günü beyaz gün yapın diyor.Yoğurt az olsun yazmış.Ben tatlandırıcı zaten kullanmıyorum.Ben kendi listemi yazayım:
Sbh: Yumurta akı ile y.kepeği krebi + yumurta beyazı + 1/2 kibrit kutusu peynir.Baharatla zenginleştirdim.+Siyah çay
Ara: Yeşil Çay (ama sallama değil demleme.Nasıl demleneceğini bilmiyorsan onu da yazayım
Öğlen: Tavuk şiş + su (Ben şişin yağını bile peçete ile alıyorum.
Ara :Yeşil Çay.+ 1 Yemek kaşığı yoğurt içerisine 1/2 kaşık y. kepeği (Sabah 1 yemek kaşığından yapmıştım krebi)
Akşam: Çipura+ Su
Ara: Siyah çay + Bir kaşık Goji (Gojinin tüketilip tüketilemeyeceği hakkında kitapta bilgi yoktu.Ama ben yedim)
korkuyorum :))))
bu arada seni msne ekledim bilgin olsun
verdiğin bilgi için teşekkür ederim canım şu gojiyi nerelerden bulabiliriz ben çok merak ettim o meyveyi :)))
Ahhh o goji beni ne gezdirdi: Vallahi ben mısır çarşısında buldum.Öncesinde görümcemin eşi Antalyadan getirmişti bize. Malatya pazarında var dediler ama bulamadım.Bi de Tuba Kuruyemiş diye bi yer var. İnternetten de sipariş edebiliyorsun ama geçen hafta üretim sıkıntısı nedeni ile ellerinde kalmamıştı.Belki gelmiştir.
Keşke şunadaki halimi resim çekip koyabilseydim.Hepinize ğelnce olurdu vallahi kızlar: Bari tarif edeyim.Şimdi ben ara bende kaldım.40 beden hafif bol 38 beden dar geliyor.Kıyafet stoklarımla 40 beden pantolon kalmamış.(sanırım kilo aldığımı kabullenemediğim dönemde sonuna kadar giyip hepsini eskittiğimden)Bugün etek giyme imkanım yoktu.Mecburen Kasım ayında sımsıkı girdiğim bi pantolonumu giydim. Görüntüm şöyle: Hani inşaatlarda çalışan işçiler, etraftan işte çalışmak için pantolon alırlar, o pantolon genellikle büyük olur, sonra aşağı düşmesin diye mecburen kemerle sıkarlar.Pantolonun düğme kısmı aşağı düşer, kemer yukarıda kalır, aradan gömlek fırlar, kalça kalk gidelim der, bacak kısmı bolluktan şalvarımsı bi hal alır.İşte aynen öyleyim.Bu arada kemeri de çok sıkamadım zira kemerlerim bile artık büyük kaldığından son ilik bile bana bol.
Aslında, gidip kendime 40 beden pantolon alacaktım, yani h.sonu kararım öyleydi, çünkü ben çok uzun süre 72 kg da kalmıştım.Bi 10-15 gün 72 de kalırım diyordum. Ama dün 72,2 gösteren tartım bu sabah 71,8 gösterince vazgeçtim.Belki 70 e kadar düşerim o zaman bazı markalar hariç 38 biraz sıkı olsa da oluyor.En azından evdeki biraz bollaşmış 38ler şuan biraz dar ama 70 e insem gömleklerimi içine sokup giyilir.Mutluyum mutlu bu hafta rahat rahat perşembe tartısına çıkacağım.7 otlu çayı ve beyaz günü hepinize şiddetle tavsiye ediyorum:))
yok... öyle değil... ablam 35 yaşında ve nisanda hamile kalmış yüksek olasılıkla... vee bu demek oluyor ki minik bi prensesimiz olucakkk... teyzesine benzesin kokoşummmm
Beyaz Günde sadece, tavuk göğüs ve balık yiyebiliyorsun (ama ton balığı veya somon olmaz ben Çipura yedim)Yumurtanın beyazını YİYEBİLİYORSUN SARISI YOK. Kola yok, kahve yok. Yoğurt da yok ama ben çok az yedim. Meyvalı yoğurt yok.Sebze yok.Süt yok.Peynir az.Dukan bir günü beyaz gün yapın diyor.Yoğurt az olsun yazmış.Ben tatlandırıcı zaten kullanmıyorum.Ben kendi listemi yazayım:
Sbh: Yumurta akı ile y.kepeği krebi + yumurta beyazı + 1/2 kibrit kutusu peynir.Baharatla zenginleştirdim.+Siyah çay
Ara: Yeşil Çay (ama sallama değil demleme.Nasıl demleneceğini bilmiyorsan onu da yazayım
Öğlen: Tavuk şiş + su (Ben şişin yağını bile peçete ile alıyorum.
Ara :Yeşil Çay.+ 1 Yemek kaşığı yoğurt içerisine 1/2 kaşık y. kepeği (Sabah 1 yemek kaşığından yapmıştım krebi)
Akşam: Çipura+ Su
Ara: Siyah çay + Bir kaşık Goji (Gojinin tüketilip tüketilemeyeceği hakkında kitapta bilgi yoktu.Ama ben yedim)
yok aslında ben evlilik fikrine de çok sıcak bakıyorum.acaip bir anaç ruhum da var.geyşa gibi evin içinde her işi yaparım yani :)
ama kısmet işi bunlar yaa.uzun bir ilişkim vardı iyi bir insandı ama işi gücü yoluna girmedi,maddi zorluklar falan 5 sene sonunda ayrılmak zorunda kaldım.sonra hayatın muzicesi sandığım başka biri çıktı karşıma,çok aşık olduk.79luyum ben yani 32 mi 33 mü ne oldu yaşım artık( bi zamandan sonra saymayı bıraktım :)) ) bu yaştan sonra olmaz dediğim şey oldu,aşk gözümü kör etti falan ama nasılız böyle bulutların üstünde uçuyoruz falan.offf sonra o perde kalktıkça tanıdığım adam aşık olduğum adamdan o kadar farklı çıktı ki.
ilk zamanlar birbirimize çok benziyoruz huyumuz suyumuz diyordum,zaman geçtikçe baktım ki ohoo birbirimizle hiiç uzaktan yakından alakamız yok.2 aydır falan bozuğuz zaten 1 nisanda ayrılmak istediğimi söylemiştim.kabul etmedi,kapıma geldi hitti,çiçekler böcekler ama yok olmayınca olmuyor.dünyaları serse olmuyor.
sonuç olarak öğrendim ki bazen insanın en büyük hayalleri en büyük hayal kırıklıklarına dönüşebiliyormuş...
onlar kurabiyeeeeçok sevimli değil mi:)
kaynanama bugün dik pratik süpürgelerden alıcamanneme geçen ay almıştım çok memnun dedim hadi ona da alayım
evet canım ama bence emzirme döneminde yapmayın bak bebişim çok rahatsız oldu benim demiri kanı yağ oranı düşmüş kuzumun güvendiğim ve ankarada gayet iyi bir hastanede yaptırdım çekabını yani fasa fiso bi yerden alınmış sonuçlarda değiil
oooff of aafff af uuuff uff
ya ben çok karışık karma karışık duygular içindeyim...
Bir yandan kilo verme isteğim diğer yandan gebe olabilme itimalim acaba hamilemiyim değilmiyim.. eğer öyleysem diyetin bi zararı olurmu, yada değilsemde en azından güçlendirmede hamile olsam yaaa
uffffffff
kızlar selammmmm
naber..
ben bugün karar verdim dukanı bırakıyorum..diyete hiç lafım yok, sağolsun bana 14 kilo verdirdi.
ama artık tavuk ve yumurta yiyemiyorum, çok uğraştım ama olmuyo..zaten de 1-1,5 aydır duraklamadayım..
ne yapacağım bilmiyorum, ama daha kilo vermem lazım..
Sizlerin Allah yardımcısı olsun , umarım istediğiniz kiloya inersiniz..arada girerim, sizleri özlüyorum çünkü ...
Olsun, olsun bunlar güzel mutluluklar. Benim de pantolonlarım aynen öyle, eskiden paçaları normaldi ama şimdi yanlardan, belden bollaşınca uzun geldi, şalvar gibi ve hani yumurta topuk giyen adamların paçaları gibi oldu, olsun, hiç umrumda değil, kilo verelim de :))
Canım, bir de şu 7 otlu çayın ot oranlarını söyleyecektin hani, onu söylesen diyorum :))
Funda Yaprağı, Avakado Yaprağı, Civan Perçemi, Üzüm Çekirdeği, Kiraz Sapı,Mısır Püskülü, MELİSA ÇAYI, Isırgan Çayı, Biberiye, Meyan Kökü, Zerdaçal+Zencefil, Tarçın, Anasans, KURE TERE (***BU 20gr olacak****)= Herbirinden 50 gr alınacak(Kuru Tere hariç) Mikserden geçirilerek harmanlanıp Günde 3 bardak suya 2 silme yemek kaşığı demlenip 2 bardak içilecek.
Canım, bunu görümcem, Ataköyde bir aktarda yaptırmış mikser aktarda varmış zaten.Hepsi 25TL tutmuş.Belki diğer yerlerde daha ucuz tutar. Bana 7 otlu demişti ama daha çokmuş.Bana biraz verdi. Açıkçası tadı, ne iyi ne de çok kötü. Ben 1 bardak içebiliyorum ama çok işe yaradı.
Ben Yeşil Çayı İstanbul/Mısırçarşısından aldım.Bu forumdan öğrendiğim üzere iri yapraklı alınacakmış.
Yeşil ÇAYIN demlenmesi= Suyu kaynatıp, soğuk porselen demliğe döküyorsun.Suyun ısısı böylece 60-70 dereceye düşüyor.Bir demlik suya 1,5 tatlı kaşığı yeşil çay yetiyor.Önce suyu sonra yeşil çayı koyman önemliymiş.3 dk sonra demlenmiş oluyor. Ben suyu fazla kaynatıpKalan su alt çaydanlıkta kalacak şekilde ama altını açmadan bırakıyorum, öyle içiyorum. Yeşil Çayın kilosu 30TL ama ben 250gr aldım. Az az içildiği için epey gider
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?