Kaç kilo fazlanız vardı bilmiyorum ama heralde vücut geliştirme falan yaptınız.. Çünkü 70 kg ağırlığındaki bir insanın vücudunda ortalama 20 kg kas bulunur.Bu kasların 2/4 ise kalp, mide gibi organların ağırlığıdır.Bu organlara ait kas ağırlığını diyetle falan eritemezsiniz zira istemsiz çalışan kaslar olduğundan ancak özel kas hastalıkları ile erirler.Sizin 70 kg ağırlığında olduğunuzu düşünürsek 10 kglık kasınızın 5 kg eritmeniz halinde iskelet sisteminizin çökmesi ve bu nedenle de yatalak duruma düşmeniz gereklidir.Her diyette yağ kaybı ile birlikte kas kaybı da yaşanır. Çünkü iskelet sistemimiz ağırlığımızı taşıyabilmek için kaslanır.Yağı taşımak için kaslanan vücut yağ oranımız düştüğünde gereksiz hale gelen kasları da eritir.Bu durumun gerçekliğini istediğiniz dr dan teyit edebilirsiniz.
Ayrıca bu diyet protein ağırlıklı olup kas erimesine değil kas geliştirmeye neden olmaktadır.Bu nedenle de eğer okuduysanız kitapta HAFİF spor yapılmasının önerildiğini göreceksiniz.Bunun gerekçesi ise, aşırı spor ile kilo vermeye çalışan insanların aşırı kaslanmasını ve böylece hem ağırlıklarının artmasını hem de görüntülerinin genişlemesini önlemektir.
Spor salonlarında çalışan hocalara vücut geliştirme için nasıl beslenmeniz gerektiğini sorduğunuzda size= protein ağırlıklı, karbonhidratın çok az olduğu bir diyet vereceklerdir.Zira bu hocalar sabah kahvaltısında oturup yumurta akından yapılmış kocaman omletler, kalın biftekler yiyerek beslenirler.
Siz 5 kg verdim 2 kgsi su imiş, 2 kg kaslardan gitmiş, sadece 1 kg yağım erimiş demiş olsaydınız inandırıcı olabilirdi. Diyetin ilk aşaması olan atakta su kaybı yaşanması amaçlanmıştır Bu nedenle o dönemde verilen kilo yağ değildir.Verdiğiniz kiloyu geri almanızın nedeni de güçlendirme dönemini yapmamış olmanız sanırım.Bu çok uzun soluklu bir diyet sonuçta her aşaması tamamlanmadan gerçek bir sonuç elde edilmesi de mümkün değil. Sanırım spor hocanız tarafından kandırılmışsınız veya ölçüm aletinde bir sorun var. Size sağlıklı günler diliyorum.Ama içiniz rahat olsun.
Merhaba kızlarrr,
pastırma yiyebiliyor muyduk ? bilen var mı ?
O 42 beden elbise size olmaz dedin yaaa bitirdin benii, bal gibi de olurdu o elbise bana gıcık pisssss
Ama iyi oldu, ben kalan 14 kiloyu da verip 40 beden elbiseye girmezsem bana da bulaşıksuyu demesinler. Gıcıııııık deli oldum yaaaa deliiiiii
O 42 beden elbise size olmaz dedin yaaa bitirdin benii, bal gibi de olurdu o elbise bana gıcık pisssss
Ama iyi oldu, ben kalan 14 kiloyu da verip 40 beden elbiseye girmezsem bana da bulaşıksuyu demesinler. Gıcıııııık deli oldum yaaaa deliiiiii
kizlar gunaydinnn
sabah 1 saat yuruyusumu yaptim dun 2 saat yuruyus yaptim ve hic sporumu aksatmama ragmen durakladim hatta fazla cikiyorum.moralim cok bozuldu.ben daha once cok diyet yaptim acaba onunla ilgisi varmi zaten cok yavas veririm ama arkadaslarim en az 4-5 kilo verdiler benim neden takildi yaaaaa:2:
ben bu diyeti uyguladım sonra spor salonuna gidip yağ ve kas oranımı ölçtürdüğümde yağdan değil kastan eksildiğni gördüm.benim gözlemlerim bunlar önermiyorum, bıraktıktan 2 hafta snra zaten verdiğim 5 kiloyu geri aldım.
arkadaşlar hepinize günaydın...
bende bu sabah çok mutsuz uyandım... karnımda ciddi bi şişkinlik söz konusu ve moralim çoook bozuldu... iki hafta önce dümdüz olan göbeğim şimdi hamile kadınlar gibi görünüyo... çooookk moralim bozukk çooookkk
canım hangi diyeti yaparsan yap adetin düzeni bozulur.çünkü bu durum yağ oranı ile alakalı imiş..benimki tam olarak diyete bağlanamaz .rahim ağzında ufak bir yara var.o yüzden oluyor..özel bir soru olacak ama diyetten önce de bu kadar uzun ve sıkmı olurdu? ben de son 3 seferdir 10 gün aralıklarla oluyorum ve bir hafta sürüyor üstelik ben atak yapmadım ve seyirde de meyve tükettim. buna rağmen regli sapıttı. mevsimsel mi diyetten mi yoksa başka birşey mi bilemedim.
benzer bir durumu yaşayan var mı kızlar?
günaydın hoşgeldin
gazdır güzelim o.bu mevsimde gazla ilgili herkesin sıkıntısı var..
arkadaşlar hepinize günaydın...
bende bu sabah çok mutsuz uyandım... karnımda ciddi bi şişkinlik söz konusu ve moralim çoook bozuldu... iki hafta önce dümdüz olan göbeğim şimdi hamile kadınlar gibi görünüyo... çooookk moralim bozukk çooookkk
ayy ne biliyim gazmıdır sumudur içim de dışımda şişti hakkatten...
kizlar gunaydinnn
sabah 1 saat yuruyusumu yaptim dun 2 saat yuruyus yaptim ve hic sporumu aksatmama ragmen durakladim hatta fazla cikiyorum.moralim cok bozuldu.ben daha once cok diyet yaptim acaba onunla ilgisi varmi zaten cok yavas veririm ama arkadaslarim en az 4-5 kilo verdiler benim neden takildi yaaaaa:2:
gazdır canım çünkü dün benimkide şişti. hoş ben farklı yağlı birşey yiyincede şişiyor. dünde şirkette yemek yedim ben sebebini biliyorum.
bir türlü dukana tam anlamıyla başlayamadım. tam yapıcam diyorum birşey oluyor ve dağılıyorum. 2-3 gün yapmayım hemen 74 görüyorum tartıda ve buda benim canımı sıkıyor!!
dün eve giderken dukan alışverişimi yaptım. akşamda yemekten sonra kasaba çıkıp etlerimi aldım. ve bugün başladım yetti gari. saldıkça saldım saldıkça saldım. akşamada spor yapıcam kaç gün oldu yapmadım!
buarada ender saraçın 5i bir yerde çayı için malzemeleri aldım günde en az 1 lt demiş birazdan ofisin mutfağında kaynatcam :) 2 adet şişe getirdim onlara doldurup gün içinde içicem :) sonra yine ender saraç göbek eriten çayınında malzemelerini aldım yemeklerden 1 sa sonra demiş :) onlarda evde taşıyamadım hepsini :) onuda akşam içerim :) artık inmezsem yuh derim kendimee :)
ayy ne biliyim gazmıdır sumudur içim de dışımda şişti hakkatten...
bende dün topiğimizdeki o karışık bitkilerden aldım... hepsini hazırladım ama akşam demleyip içicem artık... bi dünya ot var alerjim kudurdu onlarla uğraşırken zaten... ayrıca şu aldığın malzemeleri yazsan bende onlardan alıp içsem ya... yada kullandıktan sonra paylaşsan durum nedir... yani benim hızlı kilo vermek gibi bi derdim yok aslında...çünkü reglimden önce ulaştığım vücut şekli benim için yeterli göbeğim yok o bile yeter... ama bu şişkinlik olmasın yaa...
kizlar gunaydinnn
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?