bendende bir soru ben başlayalı yaklaşık 20 gün oldu bu hafta aynı kilodayım gram değişmemiş.ben sadece 1+1 yapıyorum öbürü gibi 5+5 beni çok halsiz bırakırdı oğluma gücüm kalmazdı dedim ama yanlışmı yaptımki hiç hareket yok bu hafta
ama 10 günlük oluyo.... bozulmak üzere oluyo... yani yarısını paylaşabiliceğim biri aranıyor aslında... ben kargo yaparım
DUKAN EKMEĞİ(HER EVRE)
- 10 yemek kaşığı yulaf kepeği
- 10 y.k. buğday kepeği (yoksa yulaf kepeği de konulabilir)
- 10 y.k. süt tozu
- 3 y.k. mısır nişastası (ben kullanmıyorum)
- 1 t.k maya
- 5 y.k. light yoğurt
- 4 yumurta
- 4 y.k. su
- 1 çay kaşığı tuz
kuru malzemeler bir kapta karıştırılır, ayrı bir kapta yumurtaların akları tuz ile mikserde kar haline getirilir, yumurta sarıları ile diğer yaş malzemeler ayrı kapta çırpılır, yumurta sarıları kuru malzemeye yedirilir, en son tahta kaşıkla yumurta akları da (söndürmeyin sakın) bu karışıma güzelce eklenerek yedirilir. koyu, akmayan bir kıvam olacak. silikon kabınıza yerleştirdikten sonra önceden ısıtılmış hafif ılık fırında 150 dereceye düşürüp 30 dk daha pişirin. AFİYET OLSUN :)(nişasta içeriği nedeniyle hergün tüketmemekte fayda var)mutlaka fırına atmadan önce ılık bi yerde mayaya gelmesini bekleyin kocaman şişsin fırındada mayalanabilir
valla gönderiririm... 5 gün de biter tazecik yenisini yaparız... nolucakki... çöpe atmaktansa biri faydalanır bari...
Oluyor öyle aradaaa. BiliyorsuunnnHepimiz duruyoruz hatta çıkıyoruz. Ama 5+5 yapan yok gibi bir şey. Oğlun da küçük sanırım. Hiç yorma kendini canım. Böyle devam et. Kırılacak kiloların inatları
Ben bunu yaptığımda dolaba koydum. Hepsini de yedim valla 10 gündeNeredeyse bayatlamadı diyebiliirim.. Isıtmadım bile hatta, öyle soğuk hali de güzel geliyor bana :)) Tek sorun işte kabarmadı böyleeee :S :) Hani o yumurta aklarını söndürmeden karıştır diyor ya tarifte. Karışıma eklerken sönmüyor ama; karıştırırken mecbur sönüyor yani di mi? Çok da bulamaç gibi yapmamaya çalışıyorum ama.. Kabartma tozuyla yaptım, biraz daha çok kabardı ama; fotoğraftakinin yanından geçmez hihihiih Püf noktası ne yaaa :))
pksnmz; ben de an itibariyle trambolini ve bir de twister ile birlikte kalori hesaplayan pedometreyi aldım.. teşekkür ederim gündeme getirdiğin için..
ay harikasın canımmmmmmaaa... dün eklemiştim kuşum.. belkide önceki günregl im şişkinim ama
Eki Görüntüle 432262 Eki Görüntüle 432263
Oluyor öyle aradaaa. BiliyorsuunnnHepimiz duruyoruz hatta çıkıyoruz. Ama 5+5 yapan yok gibi bir şey. Oğlun da küçük sanırım. Hiç yorma kendini canım. Böyle devam et. Kırılacak kiloların inatları
Ben bunu yaptığımda dolaba koydum. Hepsini de yedim valla 10 gündeNeredeyse bayatlamadı diyebiliirim.. Isıtmadım bile hatta, öyle soğuk hali de güzel geliyor bana :)) Tek sorun işte kabarmadı böyleeee :S :) Hani o yumurta aklarını söndürmeden karıştır diyor ya tarifte. Karışıma eklerken sönmüyor ama; karıştırırken mecbur sönüyor yani di mi? Çok da bulamaç gibi yapmamaya çalışıyorum ama.. Kabartma tozuyla yaptım, biraz daha çok kabardı ama; fotoğraftakinin yanından geçmez hihihiih Püf noktası ne yaaa :))
Fıstığım, ben de krep yapmıyorum bir haftadır geçiştiriyorm, ekmek de yapmadım hiç. Evde olan arkadaşlar daha şanslı, eve geç gidiyorum bu ara tiroid de halsiz düşürdü yemeği zar zor yiyip kanepede sızıyorum.
Senin resimlerini gördüm zaten ben çok zayıf görünüyorsun ben de basen var biraz da göbek, senin maşallahın var.
Ameliyata rağmen kilo almamış olman da muhteşem zaten, biraz da onun şişliği var hala. Bence de 3. hafta güçlendirmeye geç. Ben de bugün yarın regl olacağım sonrasında netleşr zaten belki ben de yetişirim sana belli mi olur
ne denir nasıl teselli verilir bilemedim.metastaz yapana kadar hiçmi drlar anlayamadı yaaa Rabbimden ümit kesilmezzz onun dediği olur Allah yardımcınız olsun..
Walla bizim tavan 310 cm. Akıllı babacım evi yaparken bu günleri düşünmüşş sanırım.
Ama bunlar zaten ev tipii öyle uçmuyorsun havalarda, yoksada kask takarımmm :)
Croiselle de yeşil çayı günde 1 litre içmeye başladığını ve kilolarının hızlı gittiğini söylemiş. Sanırım bu yeşil çayda bi hikmet varBen de arttıriyim Herkes arttırsın :) Gerçi 3 bardaktan fazla içmeyin diyorlar sanki ama.. Ne zararı var bilmiyorum.. İşe yarıyosa, içerim de içerim Daha bugün ilk bardağım :S
evet tatlim ben arttirdim halende öle devam edioyurm ama duydum bende 3-4 bardaktan fazlasi zarar diyorlar. ama dukan da demisti ki gece gündüz su yerine yesilcay icin... duraklamayi kirin diyor .. bilemedim.. :26:
öncelikle kitabı okumam gerek tabi ama ben fazla düşünen biri olduğum için tüm detaylar kafamda otursun istiyorum. mesela başlamak için nasıl bir alışveriş yapılmalı, bahsi geçen kepeği nasıl temin edebiliriz? mesela tecrübeli arkadaşlar en azından atak evresinde örnek menülerini yollasalar bir ilham olsa benim için çok iyi olacak. bu arada ben izmirdeyim, izmirde olup da alışverişimi yapabileceğim yer bilenler varsa söyleyebilirler :)
facebook un varsa dukan diyeti tarifleri ne üye ol ordan herseyi takip edebilirsin.. ama yulaf kepegi internetten de kolayca getirtebilirsin.. hammaddeler.com da filan da var.
ilk baslarda bol bol yagsiz yogurt ve süt ve tavukkk aliyorsun canim..
dtsyl arkadasim hicc üzülecek birsey yok.. inan ki.. Yüce Allahim demis ki bebegi rizkindan dolayi istememezlik yapmayin.. rizkini illaki veririz demis.. sagliktan veya herhangi baska birseyden dolayi doguramazsaniz o zaman istemesini. yaa tabii ben cümleyi tam kuramadim ama anladiniz siz....
hem ben seni cok iyi anliyorum .. merak etme ve icini ferah tut. hayirlisi ne ise onu dile... bol bol dua et..
gecmis olsun yarimcimmm... seninde bünyen baya alerjik mis. hic bilmem ki bende bu durumlarda ne yapilir :26:
bendende bir soru ben başlayalı yaklaşık 20 gün oldu bu hafta aynı kilodayım gram değişmemiş.ben sadece 1+1 yapıyorum öbürü gibi 5+5 beni çok halsiz bırakırdı oğluma gücüm kalmazdı dedim ama yanlışmı yaptımki hiç hareket yok bu hafta
hayir hicde yanlis yapmadiniz. milyonlarca insan bu yöntemle kilo veriyor. eger cok cok büyük bir saglik probleminiz yoksa sabir edin. mutlaka vereceksiniz. bütün kuralllara uymaya devam edin..
yeni gelen arkadaslarim bu konunun ilk sayfasini okumayi ihmal etmeyin. cok yararli bilgiler var..
Bende twister ve sayaçlı atlama ip ile birlikte almıştım. :)
O zaman hadi zıplayalımmmmm
hani siz yazıosunuz ya böyle burada dukan ekmeği yaptım, dukan tatlısından yaptım şöyle döktürdüm böyle güzel oldu die, işte o zamanlarda ben çok kıskanıorum sizibenim 3 aydır yediğim şeyler hep aynı tavuk, kıyma, hindi ve balık buna ek olarak lor peyniri ve yulfa kepeğinden krep onun dışında kaçamak olarak adlandırdığım meyveli yoğurtlar ve farklı farklı zamanlarda yemiş olduğum 2 dilim ekmek var işten eve gelip onları yapması çok zor gelio bana keşke yapabilsem =//
Bu arada bugün öğrencimin biri koridorda bana günaydın dedikten sonra "hocam siz çok zayıfladınız, çok farkedilio dedi" bi mutlu oldum sabah sabahher ne kadar artık tartıda - çok göremesem de ve vermem gereken 3 kilocuk olsa da sanırım ben artık şişko değilim kafamdaki şişko imajından kurtulmamın zamanı geldi de geçiyor bile
2 küsür aydan sonra ilk defa ekmek yapmaya kalkıştım 1-içi pişmedi 2-krebi 2 günlük yapiordum hiç sorun yaşamadım ekmeğin 2. günde tadı dönmüştü attım bu tarif aklıma yattı gibi ama hiç kullanmadığım için bimiyorum bu instant maya ne olaki bildiğimiz maya diilmi yani ayrıca benim kalıbımmı küçüktü bilmiyorum 8 kaşık kepekle 4 günlük yapiosunya oldu sana bir günlük minicik ama yoğun bişii yaaa şu ekmek kalıplarınızın ölçüsünü yada gözkararı boyutunu bi deyiverin kıslar allah aşkına zira bıktımm ben krepten yaaaa
bende ılk mayalı yaptım aynen senın bahsettıgın gıbı oldu ıııyyykkk. daha sonra kabartma tozuyla yaptım bıldıgın keke koydugun malzemeden seker ve yağı eksık halı . ince ince yağlı kağıda koydum ve dedımkı gerekırseyansın ama cıg olmasın. iyice pişirdim yanmadı ama ıcıde gayet ıyı pısmıstı. boyle altınbaşak tadında yıyorum hergun. 10 gunluk yapıyorum dolaba atıyorum. gunluk cıkarıp yıyorum. tadıda goruntusude değişmiyor.
burun ve boğaz iptal... onun dışında şükür iyi gibi... başım da durmadı ama zonk zonk yapmıyo en azından...
hani siz yazıosunuz ya böyle burada dukan ekmeği yaptım, dukan tatlısından yaptım şöyle döktürdüm böyle güzel oldu die, işte o zamanlarda ben çok kıskanıorum sizibenim 3 aydır yediğim şeyler hep aynı tavuk, kıyma, hindi ve balık buna ek olarak lor peyniri ve yulfa kepeğinden krep onun dışında kaçamak olarak adlandırdığım meyveli yoğurtlar ve farklı farklı zamanlarda yemiş olduğum 2 dilim ekmek var işten eve gelip onları yapması çok zor gelio bana keşke yapabilsem =//
Bu arada bugün öğrencimin biri koridorda bana günaydın dedikten sonra "hocam siz çok zayıfladınız, çok farkedilio dedi" bi mutlu oldum sabah sabahher ne kadar artık tartıda - çok göremesem de ve vermem gereken 3 kilocuk olsa da sanırım ben artık şişko değilim kafamdaki şişko imajından kurtulmamın zamanı geldi de geçiyor bile
ayy tşk ederimm cnm çok mutlu oldum bak bu sozlere şimdiii,,sana ne ısmarlayayımmmztn hedef kalan kilolarımız aynı inş aynı anda tamamlarız maratonu
ahh o zaman şunu da sorayım!!! o twister bedavadan az pahalı bir durumda şuanda.. ama iplisi de var.. sende hangisi var? fark eder mi? bir de 2 twister ile birlikte yapılabilecek hareketler de çoğalıyor demiş bir zat-ı muhterem!! :) (tam kredi kartı kısmındayken okudum yazdıklarını, bunda da bir hayır var du bakalım :) )
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?