Hosgeldin arkadasim ilk yazdigin yazi nasil icten yazilmis okurken tebbessüm etmeme neden oldugun icin tesekkür ederim..Dilerim en kisa zamanda istedigin kilo ya ulasirsin..
kızlarrrr nerdesiniz yaaa,bak ikiniz de tatile gittiniz bağlanmadınız,yazmıyorsunuz da neler yaptığınızı aklım siz de kuzular.umarım kaçamaksız geçiyordur tatilleriniz
azim de var tabi ama daha ziyade senin için ne kadar büyük bir dert olduğuyla ilgili bu. bir de benim hayatımın son 2 yılında yaşadı çok radikal değişimlerle. son 2 yıldır kendimi pek çok anlamda yeniden yapılandırıyorum. kilo da bunlardan biri oldu.
tebrik ederim arkadaşım regl öncesi olmasına rağmen _ye devamCanlarım, dukan kardeşlerim nasılsınız?
Yeni gelen herkese hoşgeldiniz diyorum.. Bu forumda kalın bakın kaçamak vs nasıl olmadan(ya da en az düzeyde) kilo vereceksiniz göreceksiniz.Ben öyle umutsuz başlamıştım ki ....
Tickerımı güncellediğimi ve 66 ile başlayan bir rakama indiğimi bağıra bağıra bildirmek istiyorum..Hemen sırrını açıklıyorum "balık" Biraz aksilik ve yemek bulamamak nedenleri ile 3 gündür hem sabah hem akşam balık yemek durumunda kaldım.Halen vücudum adet görmeye çalışıyor ve ona rağmen dünden bugüne -500 gr ile uyandım.Acilen balığa başlayın kızlar...Yeşil çay da bana çok etkili olmuştu ama bu balıK işi bir başka vallahi...
a
dereotu salatalık. biraz doğrayarak kullanırsan blenderde de oluyor aynısı.
Maşallah sana gerçekten... Bulaşıksuyu var sadece diyordum bu kadar verebilenBöle oldum tickerını görünce
Aliyecim su otlu karisimin nanesi kuru olsa olurmu taze nane bulamam ben burda.
kızlaaarrr nasılsınız
tesekkürederim canim
yok yok aliye de bizim iyi bir örnegimizvalla nerelerden nereye yaa tekrar bravooo aliyeecim
ya ne kadar zor dimi burda taze sebze bulmak. hele ki maydanoz nane cok seviyorum ben ama burada cok zor. ancak bahcede yetistirmek lazim ki onu da ben hayatta beceremem.
ben sahsen cok iyiyim
sabah kahvaltim
kiymali yumurta
öglen tavuk köfte vardi buzluktan onu yaptim kefirle birlikte ictim süper süper oldu
akksama da sanirsam közlenmis patlican la kkiymali oturtma gibi yapicam
tebrik ederim arkadaşım regl öncesi olmasına rağmen _ye devam
kesinlikle destekliyorum,balık bence de etten de tavuktan da iyi geliyor.
ben de 3-5 gün balığa yüklendim mi sönüveriyorum resmen
benim gibi balıksever bir insan için müthiş bişey bu.1 hafta üstüste balık yesem diğer gün yine balık sayıklayabilirim
akşam kendime karides yapmayı planlıyorum,domates,biber,mantarlı falan
Canlarım, dukan kardeşlerim nasılsınız?
Yeni gelen herkese hoşgeldiniz diyorum.. Bu forumda kalın bakın kaçamak vs nasıl olmadan(ya da en az düzeyde) kilo vereceksiniz göreceksiniz.Ben öyle umutsuz başlamıştım ki ....
Tickerımı güncellediğimi ve 66 ile başlayan bir rakama indiğimi bağıra bağıra bildirmek istiyorum..Hemen sırrını açıklıyorum "balık" Biraz aksilik ve yemek bulamamak nedenleri ile 3 gündür hem sabah hem akşam balık yemek durumunda kaldım.Halen vücudum adet görmeye çalışıyor ve ona rağmen dünden bugüne -500 gr ile uyandım.Acilen balığa başlayın kızlar...Yeşil çay da bana çok etkili olmuştu ama bu balıK işi bir başka vallahi...
a
geçen gün annem balık yapmıştı fırında.vıcık vıcık yağ anne ddim sen buna yağ dökmedin dmi yoo dedi.çipuraydı ama çiftlikmiş o yüzden yağlıdır dedi annem.o sadece yağlı kağıda koyup fırınlamış.nerden alabilirmki yağsız balık
geçen gün annem balık yapmıştı fırında.vıcık vıcık yağ anne ddim sen buna yağ dökmedin dmi yoo dedi.çipuraydı ama çiftlikmiş o yüzden yağlıdır dedi annem.o sadece yağlı kağıda koyup fırınlamış.nerden alabilirmki yağsız balık
Bana da göndersene canım çekti vallahi:)) Kokusu burnuma geldi resmen:))
Ama şöyle bir durum var ki o da canımı sıkıyor:Bu sabah tartıdan sonra hemen anneni aradım, sevinçli sevinçli.Kilolu olmama en çok o üzülüyordu.neyse; ANNEM BU SABAH BANA ÜLTİMATOM VERDİ."ÇOK KISA SÜREDE VERİYORSUN VÜCUDUN İFLAS EDECEK YETER Bİ ARA VER DİYE" ASLINDA HAKLI BULUYORUM.BENİM NORMALDE 20 TEMMUZDA BİTİRMEM GEREKİRKEN DİYETİ SANIRIM 20 HAZİRANDA BİTİRME GİBİ BİR DURUM OLACAK (Ben 64 kg da güçlendirmeye geçeceğim ve bu hedefe 2,3kilo kaldı) AMA KİLO VERME İSTEĞİMİ DE YENEMİYORUM.Bi taraftan da sağlığımdan olmak beni çok korkutuyor.Düşününce ben bu kiloyu yalnızca 2 ay 5 günde verdim.Biraz fazla kısa sürdü..Offf bilmiyorum ya mantığım ve zayıflama isteğim çarpışıyor resmen
Aliyecim su otlu karisimin nanesi kuru olsa olurmu taze nane bulamam ben burda.
tesekkürederim canim
yok yok aliye de bizim iyi bir örnegimizvalla nerelerden nereye yaa tekrar bravooo aliyeecim
ya ne kadar zor dimi burda taze sebze bulmak. hele ki maydanoz nane cok seviyorum ben ama burada cok zor. ancak bahcede yetistirmek lazim ki onu da ben hayatta beceremem.
ben sahsen cok iyiyim
sabah kahvaltim
kiymali yumurta
öglen tavuk köfte vardi buzluktan onu yaptim kefirle birlikte ictim süper süper oldu
akksama da sanirsam közlenmis patlican la kkiymali oturtma gibi yapicam
balığın özellikle yağsızını alacağız, diye bir kural yok dukanda. balığın her türünü tüketebiliyoruz gönüüül rahatlığıyla.
yine de daha deneyimli olanlarımız daha iyi bilecektir tabii.
kuzum sorun yok bence ya,sıkma canını ama zaten belli bir kiloya indikten sonra sen ne kadar zorlarsan zorla veremeyeceksin tahmin ediyorum.yani adam boşuna hedef kilolar vermedi bize.bir yerden sonra tıkanıklık yaşanıyor zannımca
ama güçlendirmede de birkaç kilo veriliyormuş arkadaşlardan öğrendiğimize göre.bence sen hedefine gelip kendini daha çok strese sokmadan güçlendirmeye geç,o birkaç kiloyu da orda verirsin.
ama seni çok iyi anlıyorum.Allah biliyor ya ben de hedefe ulaşmaktan neredeyse üzülücem,yani biraz daha zorlasam daha da verir miyim diye düşünmekten alamıyor insan kendini.ama en önemlisi sağlıklı verebiliyor olmamız,o sebeple fazla zorlama kendini bence
hatunlar bide lor peyniri deyip geçmeyin.dün markette murat beyin lor peynirinin yağ oranına baktm 14lü bişeydi
kaanlar aldm bnde onunki 2
canım günaydın.. benimki diyetteki yemeklerden tatlardan sıkılmak değil, ben zaten yağsız, (böbreklerden dolayı da)tuzsuz beslendiğim için sorun olmadı. Seviyorum listedeki yiyecekleri.. sadece iştahsızlık ve keyifsizlik başlangıcından dem
vurdum
helvayı ise hangi akla hizmet yedim farketmedim,, dedim ya telefon konuşmasından sonra mevzuya aydımhalbuki gözüm bile kalmamıştı yeneceği varmış yenmiş diyeyim ne diyeyim
Gunaydiiin hanimlar :) oda anahtarimi evde unutmusum disarida kaldim iyi miii
bu arada ben de yulaf kepeğini yoğurda karıştırıp yemeye devam edicem, ekmek tarzı bişey istemiyor canım hazır.. bi de pişmem,iş hali bahsedildiği gibi şişme ve yapışkanlık konusunda daha başarılı olacakmış gibi geliyo.. şimdi de aç değilim ama yoğurt ve kepekle başlıycam güne
günaydınlarrr :) bugun atakta 2. günüm sabah yumurtamı yedim sütümü içtim şimdi su içip duruyorum. dün jillian michael egzersiz programınada başladım. bu sabah 72.1 kilo geldim dün başlamadan sabah tartıldığımda 73.8 dim sanırım midem boş ya ondan öyle geldi kilom :) durmak yok devam ediyorum :)
tebrik ederim... tok karnınada tartıl ozamanda farkı göreceksin ben moralim düzelsin diye yemeklerden hemen sonra tartılıyorum onda bile kilomda düşme görünce çok mutlu oluyorum
BUgün 3. günüm 73.55 başladım bugün 71,80 çıktım
başlama tarihim : 06.06.2012
başlangıç kilo: 73,55
hedef kilo:58
güncel kilo: 71.80
kızlar selam ,
şimciiik benim anlayamadığım bişey var.dün tartıda 80.8 idim reglim başlamıştı,onun da şişliği vardı.
bugün regl 3.günüm ama sabah tartıldığımda 79.4 gördüm,tartı mı bozuk acaba
yani regl durumunda kilo vermem pek söz konusu olmamalıydı,üstelik 1 günde 1.4 kilo _ görmek mucize olabilir heralde ancak
şöyle bir durum var dün kendi evimde tartılmıştım,bu sabah ise annemlerinkinde tartıldım.belki de tartılar arasında farklılık vardır dimi,yarın sabah kendi evimde tartılıp yine size bildireceğim bakalım nolmuş çok merak ediyorum.ama şunu hissediyorum ki regl bitttiğinde valla başladığı güne oranla kesin _2 kg göreceğim gibi
dün selahattin dönmezin otlu ayranını yaptım. çok güzel oldu. üstelik de çok doyurucu birşey. akşam yemeği niyetine 2 büyük bardak içtim.
merhaba,
sizin için aranızda ilk günüm fakat 2 aydan biraz daha uzun süredir forumu takip ediyorum.
öncelikle gerçekten çook şekersiniz:)
dukanda benim 3. haftam ve buradaki tarifler, uygulamalar yani gerçekte sizler bana hiç farkında olmadan çok yardımcı oldunuz.
bu nedenle teşekkürler.
biz diyete 4 kuzen olarak başladık ve aslında benim hiç niyetim yokken bir anda işin içinde buldum kendimi. daha önce 5 kilo kadar vermiştim(aç açına yaşayarakgerçi ben de pek stres ya da sinir olmuyor 3. günden sonra da zaten rutine bağlıyorum). fakat verdiğim kiloları geri alma hızım karayolu yanında havayolu taşımacılığı gibi
neyse
kuzenlerim okuma ve uygulatma konusunda minnacıcık tembel olduğu için Dukan organizasyon işi bana kaldı. kitabı aldım 2 kere okudum, hepimiz için özel notlar, başlıklar filan çıkardım ancak yine de açıkcası bir arkadaşım arayıp doğumdan sonraki 14 kilosunu dukanla verdiğini söylediği ana kadar karar vermemiştim.
o an kararımı verdim, benden ziyade 2 kuzenimin epeyce kilo vermesi gerekiyordu.
sonra hepimiz güzel bir piknikte bir araya geldik
yedik
içtik
zıpladık
okey filan oynadık
sonra da yağmur usul usul atıştırmaya başlayınca
hah, bu son ekmek, nişastalı vs yemeğimizdi 2 gün sonra başlıyoruz diyete bunlar da notlarınız dedim, anlattım.
2 gün neredeyse her dakika aryıp bir şeyler sordular,
bu arada yulaf kepeği için market market dolaştık durduk.
migrostu, carouseld.. hiç kalmamış.
kıymetli maden konumunda mübarek:)
bu arada nette araştırmalara devam ederken sizleri buldum.
arada 1-2 bin sayfa atladığımı kabul etmeliyim ama neredyse 3000 sayfa okudum. az çok sizleri tanıyor gibiyim ve sevdim:)
neyse sonrakuzenim dün aradı ve devam edemeyeceğini söyledi. ağlıyordu. eşi istemiyormuş. ancak ablasına da söyleyemezdi(çook kızacaktı).
tamam dedim ben hallederim.
pek iyi hallettiğimi söyleyemem:x
şimdi herkes bırakıyor ancak benim istediğim kiloma 3 kilo kadar kaldı.
pazar günü aile kahvaltısı yapacağız, daha doğrusu sülale:) mecburen 1 günlüğüne ara vereceğim. sonrasında devam etmeyi düşünüyorum ve tabii sonra da güçlendirmeye geçmeyi.
bir çok arkadaşımız burada güçlendirmeye başlayacak yakında, sizlerle elimden geldiğince birarada buevreyi atlatmak isterim.
yardımlarınız ve kabulunuz olursa elbette.
ayrıca şu bir gün ara konusunda da tavsiyelerinize ihtiyaç duyuyorum.
haydaa şimdi geldi hoop diye daldı, diyebilirsiniz. olsun bazen acayip yüzsüz oluyorum galiba:)
bir de; bazı arkadaşlarımızın foruma bir süre ara vermesi görüyorum ki sizleri üzüyor, bunu da anlıyorum (o kadar sayfa okuyunca valla anladım)
ancak haddim olmayarak onlara biraz zaman verin, hee başlarını sakın boş bırakmayın:) değerli insanlar kaybedilmemeli ancak azıcık da nefes almaları gerkebiliyor, kendi içlerinde zaman geçirmek isteyebilirler. (ama msndir, teldir vb rahat bırakmayın , diye nacizane bir öneri sunmak isterim)
neyse geldim işte ben de:)
bol -'li, bol destekli, bol paylaşımlı, bol sevinçli günler dilerim.
slm kızlar işler o kadar yoğunki bir yanda ihaleler bir yandan bankalar çıldırmak üzereyim o yüzden giremedim 2 gündürbende 2 günde 900 gram vermişim
selahattin dönmez diyetisyen, ama 1 kibrit kutusu peynircilerden değil.
bu ayranın detoks etkisi de varmış ve bir sonraki öğünde tokluk hissi veriyormuş.
1 büyük kase yoğurt (light olmasın dedi)
4 tane çengelköy salatalık ya da 1 büyük salatalık
1 tutam dereotu
1 tutam maydanoz
1 tutam nane
hepsini blendendan geçiriyoruz. bol köpüklü koyu bir ayran oluyor. içine biraz da buz attım ben
protein var sebze var. besin değeri açısından tam bir öğün aslında.
Gene üzerime alındım cevap vereyim...
Ben önceden dukan yapıyordum ve bu konuya oldukça düzenli yazıyordum aynı dönemde başlamış isek beni hatırlıyor olmanız gerek... Daha sonra dukanı bıraktım ama burda beraber zayıflamaya çalıştığım arkadaşların durumlarını merak ettiğim için düzenli yazmasam da düzenli olarak takipçinizim(ismimi altta konuyu okuyanlarda göremezsiniz gizli dolaşıyorum) yani burda neler yaşandığından haberdarım...
Mirayla olan konuşmamıza gelince; burada farklı fikirlerin olması çok çok normal... Herkesin fikrinin aynı olmasını beklememiz hata olur zaten... Ben mirayın kayınvalidesine olan davranışını onaylamadım ona hak vermedim diye(sizler gibi) neden günah keçisi seçildim anlam veremiyorum hakikaten... Ben fikrimi söyledim Mirayda kendisinin söylediği gibi olgunluğa sahipse senin fikrindir saygı duyarım diyerek konuyu kapatıp forumda paylaşımına kaldığı yerden devam edebilirdi... Kendisi küsüp gitmeyi tercih ettiyse yapılabilecek bir şey yok sanırım... Bu yüzden yarimle olan konuşmalarımızı ısıtıp ısıtıp önümüze sunmaya devam etmeyin...
Ayrıca farkında değilsinizdir belki hatırlatayım burası bir forum sitesi... Burada paylaşım yaptığınız her şey herkes tarafından(üye olması bile gerekmez) okunur ve kim isterse yoruma cevap verebilir... Ben kalkıp hiç alakam olmayan bir konuya girip fikrimi sunabilirim insanlar biraz bunun bilincinde olarak paylaşım yaparlarsa kırıcı olmayız birbirimize karşı... Sizin zannettiğiniz gibi sadece bu konuya her gün yorum yapanlar konu sahibidir sadece onlar girip paylaşım yapabilir gibi bir mantık yok...Eğer öyle bir ortam istiyorsanız msn,face ya da bloglar tam size göre...
Sizin yorumunuzu alıntı yaptım ama burada bu konuyu durmadan gündeme getirenler içinde geçerli...
Sanırım üstüme alınması gerekenlerden biride benimbende mutlu arkadaşım zamanında dukana başlamıştım 1 ay kadar yapıp bırakmıştım işlerim nedeniylede sk sık girip yazamıyorum burası genel bir paylaşım platformu herkes her konuya dahil olabilir cevap yazabilir fikirlerini söyleyebilir Eğer yorum almak istemeyen insanlar herşeyini kalkıp paylaşmasın Yorum yazıyorsa da iyi ya da kötü cevaplara yorumlara açık olsun. Nese ben artık bu konu hakkında yorum yazmıcam bu konuyuda kapatıp konumuza geri dönelim
evet ne yazık ki biraz masraflı bir diyet. ben de maddi açıdan çok zorlanıyorum. hatta bu sebeple diyete ara verdiğim zamanlar oldu. benim kilom obezite sınırlarında olduğu için, kilo vermeyi çok önemsedim. tek başıma yaşamanın avantajını kullandım, başka şeylerden kıstım, çok fazla kırmızı et tüketemedimse de tavukla, yumurtayla yoğurtla açığı kapattım. sen devam edeceksin sanırım. onlar da belki söylediğin yöntemle en azından verdikleri kiloyu koruyabilirler.
kızlaaarrr nasılsınız
amin amin amin (cuma günü yaa 3ledim)
bu arada az önce çay ocağında mimar bir arkadaşla karşılaştım, "yaa ben de zayıflamak istiyorum" dedi
-o halde hemen dukan'a başla dedim
-sadece protein mi? dedi
-hayıııırr, atak dönemi sadece protein,.. sonra kısaca bahsettim, bakacak hatta kitabı p.tesi gelip vermeyi düşünüyorum ona
dönerken yolda hizmetli ekibimizden 2 bayanla karşılaştık
aynur abla: aaa zayıflama artık, minnacık kaldın (anne bakışı bartması tabii) ,yüzün küçüçük kaldı
-yok abla, o kadar da zayıflamadım
- yok yok gitmiş eski güzelliğin
nasiii nasiiiii(dedi iç sesim)
yaa ben hiç güzel bir insan olmadım kiyanii şükürler olsun sağlıklıyım, eksiksizim ama güzellik! cıx cıx normalim hamd olsun daa anne bakışı dedim yaa öyle işte.
ee abla annem de öyle diyor, derken yavaş yavaş uzaklaşmaya başladım
arkamdan hala yok al biraz al, diyordu.
seviyorum bu insanları:)
Canlarım, dukan kardeşlerim nasılsınız?
a
Oruç da nasıl yanlışlıkla bişey yiyip içince sayılmıyorsa bunda da sayılmasın ama 1 kerelikk :)
İçerde kapalı kalmaktan daha iyi bencee keyfini çıkarr mutlu oll :)
Ben yoğurt kepeği akşam yemeğinde yiyorum ki bütün gece tok gezeyim evde. Ve aynen öle oluyor tavsiye ederimm..
Durmak yok yola devammmm
Ben sadece sabah aç karnına günde bir kere tartılmayı savunanlardanım. Şaartlar eşit olduğundan daha gerçekçi grünüyor. TAbi bu benim şahsi fikrim..
Tebriklerrrr
Her perşembe yapıyoruz bu bildirimleri. Haftalık değişimleri böylelikle kıyaslayabiliyoruz....
Öyle tartıya can kurbann. Sen yinde bi evde tartık umarım daha çok gitmiştirr..
Mis olur o misss. bende deneyeceğim en yakın zamanda ama neden light olmayan tyoğurt anlamadım...
Hoş geldinnn
Sen de çok şekersinnn.
Ben bu diyete extra para falan harcamıyorum.
Süt alırken light alıyorum hemde kipadan normal aldığımdan daha ucuz...
Yoğurdu o sütten alıyorum.
Lorumu da o sütten yapıyorum
Özel yemek yaptırmıyorum
iş yerinde ne çıkarsa sadece etini tavuğunu yapıyorum. Normal ayran yoğurt yiyorum
evde annem ne yaparsa yine sadece etini yiyorum. Sebze yaptıysa kendime dukan kebabı yada dukan mantısı yapıyırum. Bunun için sadece haftada 1 karton fazla yumurta satın alıyorum eve.
Yulaf kepeğini başlarken (1 ay oldu) 1 kg almıştım. Sanırım daha 3 ay falan yeterrrr. Ne bereketli mübaretk Kilosu 8 tl
EEe hava bedava su bedavaaa.
Rejimden önce her akşam eve giderken aldığım tatlı, çerez, alkol, kilo kilo meyveyi almadığıma göre..
Diğer yaptığım masraflar daha az geliyor banaaa.
Dışarı yemeğe çıktığımda meze getirtmiyorum artık masaya. patatesti soğan halkasıydı paçangaydı artık yok. İnanın hesabı bunlar şişiriyormuşşş. Sadece ızgara yiyince gayet ucuz oluyor.
Ev de biraz uyum sağladı zaten. Kimse illa sofraya otur ondan ye bundan da ye demiyor. Yemiyeceğim deyip sadece yoğurt kepekle akşam öğününü geçebiliyorum.
YAni biraz destekle olur gibime geliyor. Allah hepimize yardımcı olsunn
Hay maşallahhh
Off fikri bile güzelll...
Ama bu çok üzücü. Eminim burdaki herkes kabalaşabilir birbirine ama bu kadar da uzatılmazzzzz...
Hadi bakalımmm..
Katılıyorummmm ha gayrettt
Süperrrrrrrrrrrrrrrrr....
İzin aldım haftaya ver elini EGEEEEEEEEEEEEEE
Tube tubeee. Az kilo al da ne demek. Şaka gibiiiii
Fish fishhh kayıkçıııı :)
Süpersin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?