dukan kek yapıp beni çaya davet etcek olan var mı sevabına
ben senin için hemen yarın girerim maceranın tatlı aşamasına da :))) gel kuzum gelllll
canımmm bi gün ayarlayalımda yap olur mu:)
yaparım tatlım... ya haybeye konuşmuyorum ben ciddi ciddi dukanla birlikte birilerine bişeyler haırlama oburu oldum.. anlatılamaz bi keyif alıyorum.. tadına tuzuna bakmadan son iki haftada neler neler yaptım bi bilseniz şaşardınız :)) ee sizler gelseniz ben de yerim katmerli keyif olur di mi yani :))
bu gündemi sıcak tutalım şekerimhani istanbuldaki dukancanlar toplaşıyoduk...yalan oldu valla...
yapıcaktım ama aroma bulamadımki ben...hiç bi yerde vanilya aroması yok...acıbadem rom ve limon var sadece
aromaları bende bulamadım. aromasız yapıyorum.gayet güzel oluyor merak etme. dene...
YULAF KEPEĞİ KREBİ 8 yk yağsız süt
1,5 kaşık yulaf kepeği
1 yumurta beyazı
1 çimdik tuz
kepek sütle ıslatılıp şişmesi için bekletilir.Yumurta ve tuz eklenip çırpıldıktan sonra yapışmayan bir tava kızdırılarak kepçeyle yayılır.
Et ya da peynir gibi istediğiniz malzemeyle dürümler hazırlanabilir.
YULAF KEPEĞİ EKMEĞİ (AYNI EKMEK GİBİ)
3 yumurta
2 kaşık yoğurt
2 kaşık peynir
3 kaşık yulaf kepeği
5 kaşık buğday kepeği
Yulaf ezmesi
1,5 tatlı kaşığı karbonat
Tuz
Yulaf ezmesi hariç bütün malzemeler karıştırılarak, kıvam alması için yeteri kadar yulaf ezmesi eklenir, ekmek kalıplarına dökülerek 150 derecede 50 dakika pişirilir
bu da KK'dan
Ekmek (2 günlük)
süt yoğurt ve yumurtayı iyice çırp.
- 1 çay bardağı süt
- 1 çay bardağı yoğurt
- 1 yumurta
- 1/2 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- 4 yemek kaşığı yulaf kepeği
tuzu ekle karıştır.
yulaf kepeği ve kabartma tozunu ekle, karıştır.
5 dk beklet. yağlı kağıt serilmiş fırın kabına, ya da teflon kek kalıbına dök.
150 drc fırında üzeri iyice kızarana kadar pişir.
çok kabarmaz ama yapış yapış da değil
Lavaş (4 adet)
- 2 yk yağsız yoğurt
- 2 yumurta beyazı
- 2 yk yulaf kepeği
- 1 çimdik tuz
Hepsini karıştır, az yağlanmış tavaya al, üstü göz göz olana kadar pişir sonra çevir diğer tarafını da pişir.
Bu da benim yaptığım:
1 yumurta
1 su bardağı yoğurt
8 yemek kaşığı yulaf kepeği
1 paket kabartma tozu
1 tatlı kaşığı tatlandırıcı (koymayabilirsin ancak bana acı geldiği için koyuyorum içine
1 çimdik tuz
yumurta ve tatlandırıcıyı çırp
yoğurt ilave edip karıştır sonra diğer malzemeyi ekleyip karıştır
180derecede 10 dk sonra 150 derecede 10 dk pişir
en son 50 dereceye alıyorum ben içi pişsin diye
(fırınına göre sen kendin ayarlayabilirsin pişmeyi)
21 nisanda başladım dukan diyetine 90 kiloyla..yine işe yaramıyacağını düşündüm ama olsun bi denemedigim bu kaldı dedim ve giriştim. .
hiç bi şeyinden ödün vermeden diyeti tam olarak uyguladım hayatımı buna göre düzenledim ve şu anda bu sabah itibariyle 73 kiloyu gördüm..17 kiloyum gitti çok şükür hedefim 65 kiloya düşmek..
başlamak isteyen başlamayı düşünen ama cesaret edemeyen herkese şiddetle öneriyorum..
gerçekten bravo...bende şu ana kadar bi çok kez kilo vermeyi denedim.ama her seferinde de fazlasıyla geri aldım...bu dukanı çok sevdim ben ve bozmadan devam edicem.
kaç gün seyir yapman gerekiyo?
evet aynen bende çok sevdim herşeyden yiyoruz hemen hemen . ilk başladığımda herkes öyle bi tepki liydiki öyle diyetmi olur felan filen şimdi hepsi nasıl oldugunu nasıl yaptığımı ögrenmeye çalışıyor ama su yok :) açın bakın netten diorum :))
21 nisanda başladım dukan diyetine 90 kiloyla..yine işe yaramıyacağını düşündüm ama olsun bi denemedigim bu kaldı dedim ve giriştim. .
hiç bi şeyinden ödün vermeden diyeti tam olarak uyguladım hayatımı buna göre düzenledim ve şu anda bu sabah itibariyle 73 kiloyu gördüm..17 kiloyum gitti çok şükür hedefim 65 kiloya düşmek..
başlamak isteyen başlamayı düşünen ama cesaret edemeyen herkese şiddetle öneriyorum..
merhabalar..bende bugün başladım dukan diyetine bir arkadaşım zayıflamış birde 1 ay sonra sünnetimiz var etkili olacağını düşünüyorum bu diyetin...şu an 120 kiloyum aslında iki ay öncesine kadar 110a düşmüştüm, baş sayfayı okudum fazla birşey bilmiyorum ama yaptıkça okudukça öğreneceğim inşallah...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?