kızlar selam yine ben....pastırma yasakmı bu diyette ben yiyorumda çemensiz ama???
yazdıgınız seyin tutarsızlıgının acaba farkında mısınız ? ztn dukanda bizlere Abur cubur, kek, kola, cips, yağda önceden pişşirilmiş hazır gıdalar vs. tüketmeyin. Sağlımıza özen gösterelim. Tavuk, yumurta, süt, yulaflı ürünler, kırmızı et (haftada en fazla 2 kez), taze balık tüketelim.. Hareketsiz bir yaşantınız varsa örneğin iş yerinde sabahtan akşama kdr oturuyorsanız, en azından haftasonları ve haftada 2 gün spor yapın... un, şeker, tuz tüketmeyin dior ve güçlendirmeden itibaren bizde meyve yiyebilioruz..bunca insan yapıor dieti demekki hepsi yanlıs (hepimiz) yanlıs yapıoruz..Ne diyim Allah razı olsun uyarılarınız için..emin olun dikkate alıcaz.
medesa dunde yazmıstım kuzum aynı soruyu,,bizim maya kullananmamız serbest mi yoksa sınırlı izinli mi?
kızlar özel değil hepinize birkaç soru soracam:)))
* günlük içecek limitimiz var mı yani cola için biliyorum 3 adet ama soda, şekersiz kahve, çay, yeşil çay için sınırımız var mı?
* meyveli yoğurdu hergün tüketiyo musunuz? ben sebze+proteşn old. tüketiyorum:))
* bi de mesela ben kek, poğaça ve böyle dukanella denilen bi tarif vardı onu yaptım bunları hergün ttüketmek sıkıntı mı(kepek limitine uyarak) tatlandırıcı için günlük limt var mı?
****bi de medesacım ben de izmir tarafların gelcem tatilde:) detayları alsam sizin otelin:))
ve dely biz napcaz böyle ya gr gr gitmiyo bile:)))birden gidicek diye bi umut bekliyorum:))hala
Kızlar, konu açılmışken aklıma geldi.
Ben geçen hafta tahlillerimi yine yaptırdım ve sonuçlar :
Kolestorol üm düşmüş, böbrekler tertemiz, kan değerlerim düşüktü çok güzel olmuş veeeee TSH ım da uzun zamandır ilk kez normal değerlere düşmüş.
24 Martta başladım ve artık güçlendirmeye geçtim, zaten her gün meyve, sebze, 2 dilim ekmek yiyorum, yemediğim çerez var şimdilik o kadar.
Dukanıma başlamadan önce kilolarımla başım dertteydi, kolestrolüm yükselmişti ve psikolojim de bozulmuştu, şu an gerçekten çok çok daha iyiyim.
yazdıgınız seyin tutarsızlıgının acaba farkında mısınız ? ztn dukanda bizlere Abur cubur, kek, kola, cips, yağda önceden pişşirilmiş hazır gıdalar vs. tüketmeyin. Sağlımıza özen gösterelim. Tavuk, yumurta, süt, yulaflı ürünler, kırmızı et (haftada en fazla 2 kez), taze balık tüketelim.. Hareketsiz bir yaşantınız varsa örneğin iş yerinde sabahtan akşama kdr oturuyorsanız, en azından haftasonları ve haftada 2 gün spor yapın... un, şeker, tuz tüketmeyin dior ve güçlendirmeden itibaren bizde meyve yiyebilioruz..bunca insan yapıor dieti demekki hepsi yanlıs (hepimiz) yanlıs yapıoruz..Ne diyim Allah razı olsun uyarılarınız için..emin olun dikkate alıcaz.
İlkokulda hani besin piramidi vardı, besinlerin yüzde kaçını nerden alırız şeklinde..Milli Eğitim Bakanlığı öğrencilere kitapları dağıtıyor, çevrenizde çocuğu olan vardır. Bir alıp okuyun derim ilk okulda öğrendiklerimizi. VE DUKAN ile nekadar örtüşüyor karşılaştırın lütfen. yüzde 50-65 arasında karbonhidrat tüketimi günlük şarttır. Tüketmezsen ölmezsin ama bi hafıza testine gir dukan bitince anlarsın.. Saygılarımla...
arkadaşım yaa burdaki herkes koca koca insanlar,elbette hepimiz araştırdık ettik ona göre başladık bu diyete.
sen neden bizi bilinçlendirmek gibi bir misyon edindin ki kendine anlayamadım doğrusu,sen yapmazsın dukan diyetini olur biter.
bizim için de üzülme doğrusu,hepimiz fıstık gibi hatunlara dönüştük.inan çok kafa çalıştırmam gereken pratik ve hızlı düşünmem gereken bir mesleğim var ve çok şükür henüz hafıza kaybı falan yaşamadım.ömür boyu sürmeyecek bu diyet sonuçta.yani 2-3 ay az karbonhidrat aldık diye bütün hayatımız mahvolur hatta ölürmüşüz gibi konuşuyorsunuz bunu da anlayamadım doğrusu
benim ananem aşırı karbonhidratla beslenirdi,makarna pilav her öğünde yer bir de yanında ekmek yerdi ama şu anda ne yazıkki alzheimer hastası.yani fazla karbonhidrat alınca da sonuç değişmiyormuş demekki,olacağı varsa oluyor
neyse size iyi günler dilerim yalnız lütfen buradaki insanların motivasyonunu düşürecek yorumlarda bulunmayın.herkes yetişkin ve herkes kendi sağlığını emin olun sizin bizi düşüneceğinizden çok daha fazla düşünüyor !
medesa bizde ailecek bu yıl izmir civarını düşünüyoruz. ramazana denk gelecek tatil ama ne yapalım.
senin otel nerelerde, belki misafiriniz oluruz :)))
kuzu özelden yazsana,müsait olunca web sitesini yazıcam sana.çoooook güzel bizim otelimiz
kızlar bu arada afedersiniz ama popoma pervane takılmış gibi çalışıyorum,deli gibi iş yetiştirmeye çalışıyorum.yaa bi de bu yoğunlukta size yetişmeye çalışıyorum.ben bile kendime şaşıyorum bazen vallahi
Stevia biraz acı galiba :44: evet.. Ben de splenda bulamadığımda aldım ondan, ikisini karıştırarak kullanıyorum. Hatta sıvı tatlandırıcım da bitsin diye araya onu da karıştırıyorum hihihiihSelam kızlar, ben revani yaptım tatlandırıcı ile ama böyle acımsı bir tat var, neden olmuş olabilir sizce? stavia kullandım, keke 1 kaşık kadar, şerbete 3 silme çorba kaşığı koydum
Heralde biraz beklenmedik olmuş.. Ondan böyle diyorsundur.. Sevin canım yaa sevinilmez miii..?dukana başladım hamile kaldım üzülsemmi sevinsemmi şaşırdım
canlarim birtaneciklerimmm
ask ülkem olan Almanya da sevgiler öpücüklerr
sürekli giremiyorum ama gün gectikce cogalan arkadaslarimiz beni cok mutlu ediyor. harikasiniz.
........
ekimcim harikasin. mutlaka devam et canim bol bol dua etmeyi unutma banada. bebisim olsun istiyorum bu artalar cok
.......
Ay yetişemiyorum ballarım................
Hoşgeldin canım,
Bakardım da laf da atardım nerdesin deyi
Afiyet bal olsun kuzum, hadi oku da gel(Büyü de gel çocuk büyü de gel şarkısı vardı ya demet in onun gibi oldu bu )
Koyduuummm.. Ama kabarmadıııı :101: Olsun olsun.. Denerim bi ara yinekuzum hem kabartma tozu,hem de maya koydun mu:26:
allallalaaaaah bu mini fırınlar da kabartmıyor ama nasılsa ilk kez kabardı benimki yaa çok güzel oldu ayy keşke resmini çekseydim.
ama ben pek açmadım fırın kapağını,kabardıktan sonra açtım.gerçi ekmek kabardı ama kek kabarmadı nedense........
Valla bilmiyorum yaaaaaaaa!! Puufff!!!........
ve dely biz napcaz böyle ya gr gr gitmiyo bile:)))birden gidicek diye bi umut bekliyorum:))hala
6 gün çok uzun değilmi canım..birde yulaf kepeği mecburi tatlım malesef
Çekirgem, sıfır yağlı bulursan ye, yoksa yeme. Beyaz beyaz yağlı olanlar yasak.
evet seyre geçince sebzelerin su tutması nedeniyle tartı artı gösterebiliyormuş:26: ama ozamanda kilo verdiğimi nasıl anlıcam ödemmi yağmı diyerek kafayı yerim ben
Oyyyy deme croiselleeeğğğ demeğğğ, sordum ki ama ben, söyledim bunu alcam diyeNeyse ben de bununla az şekerli bişiler yapim, yada splenda alıp ona mı karıştırsam ne dersin?
Valla bilmiyorum yaaaaaaaa!! Puufff!!!Delirmek üzereyim.. Biden falan gitmezler.. Yapıştılar yapıştılaarrr... Reglden sonra 1-2 kilo giderse diye.. Son umudum o... Ki bana hala şişmanım gibi geliyo zaten, millet de ay daha ne vercen diyoo... Bana kalsa 53-55 olmak isterdim.. Hayal olduuuu Hayat boyu diyet yapcam sanırım
Merhaba kolay gelsin ve hoşgeldinKilom fazla cnm şu an çizelgemdeki rakamın 2 katını vermem lazım
Yulaf kepeğini bulailirmiyim ki..Küçük şehirde yaşıyorum ben..Bakıyım aktarlarda var mı:44::44:
Bide atak gününde yumurta yoğurt ,tavuk(göğüs),peynir de başka birşey yenmiyor değil mi:44::44:
Çekirgem, sıfır yağlı bulursan ye, yoksa yeme. Beyaz beyaz yağlı olanlar yasak.
temem oynak beyim
Stevia biraz acı galiba :44: evet.. Ben de splenda bulamadığımda aldım ondan, ikisini karıştırarak kullanıyorum. Hatta sıvı tatlandırıcım da bitsin diye araya onu da karıştırıyorum hihihiih:1:
Ben de ederim ben deeeAllah sana da hayırlısıyla en kısa zamanda tatlı mı tatlı sağlıklı hayırlı bir evlat verir inşallaaahhhh!!!!
Valla bilmiyorum yaaaaaaaa!! Puufff!!!Delirmek üzereyim.. Biden falan gitmezler.. Yapıştılar yapıştılaarrr... Reglden sonra 1-2 kilo giderse diye.. Son umudum o... Ki bana hala şişmanım gibi geliyo zaten, millet de ay daha ne vercen diyoo... Bana kalsa 53-55 olmak isterdim.. Hayal olduuuu Hayat boyu diyet yapcam sanırım
ekim34 ordamısın pastırma serbestmi acaba
canimmmm yüregini yerim senin. canim benim insallah Allah seninde gönlüne göre verir .. birtanecim
medesa hakkaten hayranim sana yaa.. nasil yetisiyorsun öleee ..
ama islerde daha da acildi sizin otelin simdi biurdan da
iyi iyi böle devam et elbet metabolizman deli gibin calisiyordur simdi
Ben markette nameti buldum %7-8 yağ oranı. %15 e kadar yağ serbest diye biliyorum yanlış mı biliyorum acaba? bir de pastırmayı yerken beyaz yağlı kısımlarını çıkarıyorum, azcık ziyan oluyo ama napalım artık.
love01,arkadaşa cevap verirken senden alıntı yapmışım kuzura bakma kuzum neyse zaten o kime yazdığımı anlamıştır
Canıımmmkızlarrr günaydııın,
akşamdan sabaha ne çok yazmışsınız yaa.ben yine işe koyulmadan önce başladım geçmişi okumaya,neyseki yettimmm
ay ben özlüyorum sizi yaaa,mesela dün gece saat 00:30'da dely'nin dişçiye gitmesi gerektiğini ama hala gitmediğini hatırladım.
..........
Reglden sonra öyle oluyor canım =) Merak etme gelmezler geriiiMis gibi serin bir günden herkese günaydın.
Bu sabah tartıyı görüp resmen şok oldum. 63,3 !
Dün 64,1 idi ve kaç gündür sabitti.reglim bitti ve birden 800 gr gitmiş görünüyor. ama ben size yazmaktan bile imtina ettim geri giderler diye. bugün p günüm. umarım yarına güzel bir bildirim günü olsun ve geri gitmesinler ya.. inanamıyorum, inanılmayacak kadar güzeldi
Vuhuuuu!!! Tebrikleeeeerrgünaydın kızlarrrr
2. günde de -1000 ile karşınızdayım.kaldı 1500 onuda verdımmı kaldıgım yerden devam etmıs olacagımm..:119::119:
Sen var yaaa!! Heykeli dikilecek kadınsın hihiihihKızlar, konu açılmışken aklıma geldi.
Ben geçen hafta tahlillerimi yine yaptırdım ve sonuçlar :
Kolestorol üm düşmüş, böbrekler tertemiz, kan değerlerim düşüktü çok güzel olmuş veeeee TSH ım da uzun zamandır ilk kez normal değerlere düşmüş.
24 Martta başladım ve artık güçlendirmeye geçtim, zaten her gün meyve, sebze, 2 dilim ekmek yiyorum, yemediğim çerez var şimdilik o kadar.
Dukanıma başlamadan önce kilolarımla başım dertteydi, kolestrolüm yükselmişti ve psikolojim de bozulmuştu, şu an gerçekten çok çok daha iyiyim.
Merhabalar
Bende başladım bakalım dukan diyetine..İnşallh kısa sürede gider kilocuklar..
Hoşgeldiniz kızzllaaarr!!! Hayırlı ve de başarılı olsun inşallah :)) Kolay gele...Merhaba arkadaşlar,
Ben de dün başladım diyete, 157 cm boyunda ve 71 kioyum (aslında bu sabah itibariyle 70 oldum :) ). Dukan diyetini çok sevdim bazı şeyleri yiyemiyor olsan da sınırsız yeme özgürlüğü çok güzel :) Umarım devam edebilirim. Eylül başında 55 kg a düşmem gerekiyor uyarsam diyete.
canimmmm yüregini yerim senin. canim benim insallah Allah seninde gönlüne göre verir .. birtanecim
.....
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?