Bende 2 hafta duraklama oldu ama sonra iki kilo birden gitti. Şu anda sorunsuz kilo vermeye devam ediyorum.
Ocak ayında 61'dim. Yediklerime dikkat ederek haziranda 57'ye düştüm. Bir arkadaşımın çok zayıfladığını görünce ne yaptığını sordum ve Dukan'ı öğrendim.
Dukan'a Haziranın başında 57 ile başladım.
İki hafta 54 kiloda durakladım. SOnra birden 52'ye indim. Şimdi 50'yim. Yakında güçlendirmeye geçiyorum inşallah.
Spor yapmadığım için hala yağlarım duruyor
Başlangıçta sizde de kolda uyuşma oldu mu?
Sebebini bilen varsa paylaşabilir mi?
Love merhaba ekmek ile ilgili derin araştırmalarımın sonucunu paylaşmak istiyorum:))
1. Piyasadaki pişmiş yenilecek durumdaki ekmeklerin 1 dilimi 25 gr dır.
2. Yapılacak un miktarı 500 gr ise 300 gr su kullanılmalıdır ve toplam tutarın %85 i kadar pişmiş ekmek elde edilir . Bu durumda 800*0.85=680 gr ekmek elde ediyoruz. Bunuda günde iki dilimden 50 gr. a bölersek 13.6 günlük ekmek elde ediyoruz:)) Ancak kullanacağımız ürün yani benim doğalsan içeriğinde ayçekirdeği içi vb taneler olduğundan aslında 400 gr saf una eşit geliyormuş ve bununda su kaldırması 240 gr.mış dolayısıyla 640*0.85=544 544/50=10.8 yani 11 günlük ekmek elde etmem gerekiyor
3. Sonuç bu olunca Sevgicim kesinlikle önce mutfak tartısı almam gerekiyor
kimse beni neden tebrik etmediiiiiiiiiiiii....-300 begenmedınmızmı yoksa
..
ayy cnm bunca seyle ugrasabilecek misin yaa,,tebrikler walla o zmnbenim o kdr yüreğim yok,waktimde yok..ztn eve en erken 7 de geliorum,aksamın yemegi ertesi gunun yemegi derken zmn geçior mutfakta ama ben facede okudum tam tahıllıda aycekırdegı fln olabılecegı ıcın Simlada,Küçük Kırmızı Balık flnda hep tam bugday tuketiormus.Bimde wardı,ben su ekmegim bitsin ondan alıcam bu kez.makarnayıda tam bugday diolardı ama bugday makarna die bısı bulamadım.Kepekli makarna wardı onu aldım.ztn içindekilerde bugday unu war yazıodu,bahsettikleri o dur die dusundum..bakalım ilk nişastalı ögunumde süt ile yapıp makarnamı,sizlerle paylasırım deneyımımı
ben bugüne +100 ile başladım ama dert değil. dün çok yoruldum, akşam çok geç uyudum, sabah da geç kalktım. ödem yapmışım belliki. zaten elim yüzüm şiş.
arkadaşlar bugünlerde yine "durakladım, kilo veremiyorum, başka diyet denesem..." lafları gırla gidiyor. hepinize biraz daha sabırlı ve kararlı olmanızı tavsiye ediyorum. geçenlerde 15-20 gün foruma girememiştim. tartım da bozuktu, tartılamamıştım. foruma göri döndüğümde çizelgemi düzelteceğim diye hayal ediyordum. o arada yeni tartı aldım. bir tartıldım ki ne göreyim, 15-20 günde hiç kilo vermemişim. hatta 200-300 gr da almışım. yani foruma giremediğim ve tartılamadığım dönemde farkında olmadan sağlam bir duraklama yaşamışım.
bunlar normal. ben, alıştım ve kabullendim artık. duraklamaların motivasyonunuzu kırmasına izin vermeyin lütfen. aranızda çok uzun bir yolu başarıyla alanlar var. onlar duraklamalara zaten alışkın olmalı ve artık fazla takmamalı. yeni başlayanlarsa, daha yolun başında motivasyonlarını kaybetmemeli. kiloları alırken, hiç birimiz her gün tartılıp "ay bugün 100 gr bile almamışım tüh tüh, dün yediğim börekler kekler yaramadı mı acaba, ay ben neden durakladım, neden kilo almıyorum, ne yapsam ki, dur bugün bi litrelik kola içeyim de ödem yapayım" demiyorduk değil mi?..
yaz geldi, belki fazla sosyalleştik, kimi tatile çıkıyor, kimi memleketine, ailesinin yanına gidiyor. aileler, eşler, dostlar, sohbetler, güzel yemekler, dondurmalar, tezgahlarda salınan rengarenk meyveler... hepsi insanın aklını çeler ve duraklatır. ama biz ne yapıyoruz? kaçamaklar olsa da ertesi gün aynen devam ediyoruz diyetimize. yenilmiyoruz, yılmıyoruz, direniyoruz. neymiş sloganımız "yılgınlık yok, direniş var", ya da "durkam yok, yola devam" artık size hangisi uyuyorsa onu alın kullanın... öpüyorum hepinizi.
günaydın kızçeler
oğluşun sıkıntısı geçmedi hala, bir de gözleri iltihap oldu üst üste geldi her şeyyazamıyorum ama arada bakıyorum yazdıklarınıza dün saf protein yapamadım, yine emme krizi tuttu çünkü, malt içeceği falan içtim yine, sebze yedim biraz, bugün yapıyorum saf protein, umarım yarın da yapabileceğim, benim 0,5 lik sular bitince 1,5 lt liklerden hiç su içesim gelmiyordu, bardakla içmekten de nefret ederim, daha doğrusu bir bardaktan 2. kez su içemem eşim bana su kabı almış 1 lt lik bişi, bi süre soğutunca 5 saat soğuk kalıyo su inşallah onun hevesi ile yine bol su içmeye başlayacağım
hepinizi öpüyorum, bir de şu dondurulmuş tavuklar varya hani, fırında 15 dk pişiriliyor iglo nun falan onlardan yiyebiliyor muyuz? yesek ne güzel olur ya, benim yemek yapmaa hiç fırsatım olmuyor
Merhaba arkadaşlar, dukan diyetine bende bugün başladım, size bir sorum olacak ben doğum yaptığımdan beri kabızlık problemi yaşıyorum, dukan diyetini yaparken kabızlığı nasıl engelleyebilirim?
dukandiyette 2,5 diyor, püFkızlar yulaf kepeğini yeme hakkı güçlendirmede yine 2 ekteki tablo dukan diyetinin sayfasından bi bakın isterseniz.
kızlar size birşey soracam şimdi ben kek ve dukanella gibi bişi yaptım akşam çayın yanında kaçamak yapmamak için ama hani tatlandırıcının, kakaonun hergün tüketilmesi duraklama yapıyor ya ben şimdi normalde 4 yk yulaf kepeği olduğundan günde 2-3 dilim bile kurtarıyo ama ben diyorum ki hergün yiyebilmek için hakkımı ikiye bölsem de hergün yesem olur mu ki:))))
7/24 her evre içilebilir bunlar, afiyet olsunpeki atak evresinde bu çayları içebilirmiyim?
canım içindekiler kısmına bak açık açık sorbitol yazıyorsa çiğneyebilirsin, vvident, oneo vs vs onlarda var diye ahtırlıyorum ben oneo çiğniyorum fiyattan dolayıya hanımlar beni yine es geçiyonus ühühühüüüh((( sakız olarka oneo mu çihneyebiliyoruz bi diyin de hele. bu arada benim üst taraflarım ınceldi ama su bacaklar pek fazla incelmiyor. 2/0 mı yapsam . dun evde deli danalar gibim dısar cıkamadıgım ıcın oraya buraya hızlı hızlı 1 saat yurudum.kısa mesafede ne kadar olursa işte .ayriyetden dukan amcamın kıtabın sonunda dedıgı hareketleri yapiyorum. callaneticksmıydi neydi onu yapamıyorum . kitapta alt taraflar ııcn 2/0 öneriyor ama bunu naisl yapicam daha dogrusu kilo alırmıyım endısesi var ya?
yine beni es gecmezseniz sevinidirk olucam yalnız
bende de aynı durum söz konusuydu, üstten aynı göğüs kafesi böööle insanın gözüne çarpıyor , çarpıcı bir görünümden bunu kastemediğimi anlamamış dukan amca:))) ama zamanla basen ve göbek de gisdecek elbet sadece oran 1/3 gibi düşün yani üstten 3 cm ise alttan 1cm gibi gidiyor. callan yapan arkadaşlar bu konuda sanırım daha başarılı.kızlar çok tuhaf bir durum söz konusu bendesiz de de oldumu hiç sanmıyorum ama..kilo verme yavaş olsada gidiyor benim ama benim popom, üst bacak ve basende kilom var ama sanki üsttten gidiyor böle kaburgalarım elime geliyo gibi sayılıyolar halbuki üstüm zayıftır alltan giden bişiy yok üzülüyorum yada bana öle geliyor ama aynad bakıyorm baen duruyo aynı bacak araları duruyo çevremdekiler zayıfladın dio kıyafetlerde aynı.nerde yağ çıksa ordan gitmez mi nie böle olduki..acaba dukanın basenli ve selülitli kadınla riçin olan diyetini mi yapsam haftada 2 gün protein 5 gün normal beslenme?? :44::44:
ahahah ya gözden kaçmıştır:)kimse beni neden tebrik etmediiiiiiiiiiiii....-300 begenmedınmızmı yoksa
klimalı ortamda kalmıs olabılırmısın canım. gecmıs olsun..
ya hanımlar beni yine es geçiyonus ühühühüüüh((( sakız olarka oneo mu çihneyebiliyoruz bi diyin de hele. bu arada benim üst taraflarım ınceldi ama su bacaklar pek fazla incelmiyor. 2/0 mı yapsam . dun evde deli danalar gibim dısar cıkamadıgım ıcın oraya buraya hızlı hızlı 1 saat yurudum.kısa mesafede ne kadar olursa işte .ayriyetden dukan amcamın kıtabın sonunda dedıgı hareketleri yapiyorum. callaneticksmıydi neydi onu yapamıyorum . kitapta alt taraflar ııcn 2/0 öneriyor ama bunu naisl yapicam daha dogrusu kilo alırmıyım endısesi var ya?
yine beni es gecmezseniz sevinidirk olucam yalnız
kızlar çok tuhaf bir durum söz konusu bendesiz de de oldumu hiç sanmıyorum ama..kilo verme yavaş olsada gidiyor benim ama benim popom, üst bacak ve basende kilom var ama sanki üsttten gidiyor böle kaburgalarım elime geliyo gibi sayılıyolar halbuki üstüm zayıftır alltan giden bişiy yok üzülüyorum yada bana öle geliyor ama aynad bakıyorm baen duruyo aynı bacak araları duruyo çevremdekiler zayıfladın dio kıyafetlerde aynı.nerde yağ çıksa ordan gitmez mi nie böle olduki..acaba dukanın basenli ve selülitli kadınla riçin olan diyetini mi yapsam haftada 2 gün protein 5 gün normal beslenme?? :44::44:
dukan makarnayı pişirmeden önce sütte bekletin diyodu sanırm o yüzden...süt ile neden yapıyorsun daha doğrusu o başka bir yöntemmi hiç duymadım da :44::44:
süt ile neden yapıyorsun daha doğrusu o başka bir yöntemmi hiç duymadım da :44::44:
Aynen öyle. Önce Dukan'dan kaynaklanmıyor diye düşündüm ama başkalarında da aynı şikayeti duydum.dirseğin dış tarafından mı? yani serçe parmakla yüzük parmağının olduğu tarafı kastediorum.
Zaten ben ailemden farklı bir şehirdeyim ama ne biliyim ev sorumluluğu sinirlenince telefonu kapatıp görmeme şansın yok ne biliyim biraz tedirgin oluyorum ama inşallah boşa çıkar hepsi.
..
Ben de öyle diyorum evcilik işte bize göre daha
Canım internet bağlatmayalım zamanımız orada geçmesin diye düşünüyoruz ama karar da değiştirebiliriz burası çok iyi geliyor gerçekten ..
ahahahha hem de salçalı kuzum benim ya:)dukan makarnayı pişirmeden önce sütte bekletin diyodu sanırm o yüzden...
ay güçlendirmede yemem ben kepekli makarna üff2 haftada bi yerim salçalı spagetti yerim
çok haklısın canım ama itiraf etmeliyim tamamen sıkıntıdan yedim, tartıda artı görünce moralim çok bozuldu şekerle moralimi düzeltmek istedim ters psikoloji oluştu yememem gerekirken yemeğe verdim kendimi :18: o yoğurtlarla çikolatayı bi anda tükettim sonra çok pişman oldum tabiama gün içinde telafi etcem onu daha dikkatli yiyerek. Önümüzdeki günlerde de tam dukana uygun saf protein yapıcam inşallah :44:
bu soruya yanıt verildi gerçi ama ben de aynını diyecektim:) tüm gramajı dilim sayısına böl:) buna ortalama gramaj diyelimGünaydın kızlar[
QUOTE=ekinsu;25433703]Güçlendirmedekiler bir sorum olcak bu 2 dilim tahıllı ekmeğimiz kaç gr bilen varmı , ben doğalsanın tahıl unu karışımını aldım kendim yapıcam ekmeğimi ama kaçar grlık yapmalıyım bilemedim
bir de olur herhalde değil mi dukan amcaya sorsak ne der acaba:)
ben bugüne +100 ile başladım ama dert değil. dün çok yoruldum, akşam çok geç uyudum, sabah da geç kalktım. ödem yapmışım belliki. zaten elim yüzüm şiş.
arkadaşlar bugünlerde yine "durakladım, kilo veremiyorum, başka diyet denesem..." lafları gırla gidiyor. hepinize biraz daha sabırlı ve kararlı olmanızı tavsiye ediyorum. geçenlerde 15-20 gün foruma girememiştim. tartım da bozuktu, tartılamamıştım. foruma göri döndüğümde çizelgemi düzelteceğim diye hayal ediyordum. o arada yeni tartı aldım. bir tartıldım ki ne göreyim, 15-20 günde hiç kilo vermemişim. hatta 200-300 gr da almışım. yani foruma giremediğim ve tartılamadığım dönemde farkında olmadan sağlam bir duraklama yaşamışım.
bunlar normal. ben, alıştım ve kabullendim artık. duraklamaların motivasyonunuzu kırmasına izin vermeyin lütfen. aranızda çok uzun bir yolu başarıyla alanlar var. onlar duraklamalara zaten alışkın olmalı ve artık fazla takmamalı. yeni başlayanlarsa, daha yolun başında motivasyonlarını kaybetmemeli. kiloları alırken, hiç birimiz her gün tartılıp "ay bugün 100 gr bile almamışım tüh tüh, dün yediğim börekler kekler yaramadı mı acaba, ay ben neden durakladım, neden kilo almıyorum, ne yapsam ki, dur bugün bi litrelik kola içeyim de ödem yapayım" demiyorduk değil mi?..
yaz geldi, belki fazla sosyalleştik, kimi tatile çıkıyor, kimi memleketine, ailesinin yanına gidiyor. aileler, eşler, dostlar, sohbetler, güzel yemekler, dondurmalar, tezgahlarda salınan rengarenk meyveler... hepsi insanın aklını çeler ve duraklatır. ama biz ne yapıyoruz? kaçamaklar olsa da ertesi gün aynen devam ediyoruz diyetimize. yenilmiyoruz, yılmıyoruz, direniyoruz. neymiş sloganımız "yılgınlık yok, direniş var", ya da "durkam yok, yola devam" artık size hangisi uyuyorsa onu alın kullanın... öpüyorum hepinizi.
günaydın kızçeler
oğluşun sıkıntısı geçmedi hala, bir de gözleri iltihap oldu üst üste geldi her şeyyazamıyorum ama arada bakıyorum yazdıklarınıza dün saf protein yapamadım, yine emme krizi tuttu çünkü, malt içeceği falan içtim yine, sebze yedim biraz, bugün yapıyorum saf protein, umarım yarın da yapabileceğim, benim 0,5 lik sular bitince 1,5 lt liklerden hiç su içesim gelmiyordu, bardakla içmekten de nefret ederim, daha doğrusu bir bardaktan 2. kez su içemem eşim bana su kabı almış 1 lt lik bişi, bi süre soğutunca 5 saat soğuk kalıyo su inşallah onun hevesi ile yine bol su içmeye başlayacağım
hepinizi öpüyorum, bir de şu dondurulmuş tavuklar varya hani, fırında 15 dk pişiriliyor iglo nun falan onlardan yiyebiliyor muyuz? yesek ne güzel olur ya, benim yemek yapmaa hiç fırsatım olmuyor
kimse beni neden tebrik etmediiiiiiiiiiiii....-300 begenmedınmızmı yoksa
klimalı ortamda kalmıs olabılırmısın canım. gecmıs olsun..
süt ile neden yapıyorsun daha doğrusu o başka bir yöntemmi hiç duymadım da :44::44:
dukan makarnayı pişirmeden önce sütte bekletin diyodu sanırm o yüzden...
ay güçlendirmede yemem ben kepekli makarna üff2 haftada bi yerim salçalı spagetti yerim
kitapta bahsediyordu , sütle yapınca protein oranı arttığından tavsiye niteliğindeydi
günaydın kızlar...
-300 ile gunu actım ben.nasıl gıttı bende bılmıyorum ama -300 işte
işlerim yoğun yazamıyorum hatta okuyamıyorum bıle. öpüyorum sızlerı bol eksılı gunler dılıyorum efenim...:80:
dün başladım dukana 70.8 ile başladım bugün sabah 69.4 tümeşim bile şaşırdı nasıl yanii diyo
Günaydın kızlar,
düne göre -400 ama tickerime göre hala +700
regl öncesi dönemde, yaklaşık bir 8-10 gün önce bende bol iştah açılması ve bir kaç gün kala da az da olsa tatlı aşermesi oluyor. herkeste bu kadar uzun sürüyor mu bilmiyorum ama 30 yaşından sonra pms çok zorlaştı. birde afedersiniz bagırsak tembelliğiüstüne birde saf P yapınca benim bünye şaşıyor. sanırım ben regl olup bir iki gün geçmeden eksi filan göremicem..:18:
neyse aynen devam ediyorum. sevgili güneylinin tikatine..
bugün kepek hakkımı mikroda yaptıım fincan keklerimnen kullanıcam
günaydın kızlar,
dünden beri keyifsizim yaaa,dün sesim bile çıkmadı.takır takır yazan ben öyleee uzaktan seyrettim sizi noluyor bana
sanırım geciktirici aldım ve regl olamadım yaa hormonal bir iç sıkıntısı yaşıyorum ama geçecek ve özüme dönücem inşallah.
c.tesi ilacı bırakmıştım,dün akşam nazlana nazlana geliyorr gibi yaptı ama doğru düzgün gelmiyor.bu sabah da baktım ehh işte gelsem mi gelmesem mi durumunda
adam gibi söktürecek bişey lazım.sizin yazdığınız şu civanperçeminden bulsam buralarda içerim ama nerden bulayım şimdi işyerinde.
dün saat 22:00 gibi mest çayı içmiştim neyse sonra gece 2 gibi uyudum.sabah 06:30'da kıvrana kıvrana uyandım offff neyse ki kıvranmama değdi
sabah uzun zamandır eyecanla beklediğim şey oldu ve tartım yanlış göstermiyorsa 76.9 çıktım
ama nedense ben buna bile sevinemedim,kendimde hiç alışık olmadığım melankolik bir durum söz konusu.bir an önce olsa bitse şu regli de kurtulsam.
bu arada h.sonu adada kızlarla dolaşırken bilin bakalım kim karşıma çıktıı,hahh doğru bildiniz sünger bob
kafamı karıştırmaya çalışıyor kerata,sonuçta insanız yani herkesin hoşuna gider bu kadar ilgi alaka
sanırım o da biraz kafamı kurcalıyor,ondan böyle mahsun mahsun oldum
Bende 2 hafta duraklama oldu ama sonra iki kilo birden gitti. Şu anda sorunsuz kilo vermeye devam ediyorum.
Ocak ayında 61'dim. Yediklerime dikkat ederek haziranda 57'ye düştüm. Bir arkadaşımın çok zayıfladığını görünce ne yaptığını sordum ve Dukan'ı öğrendim.
Dukan'a Haziranın başında 57 ile başladım.
İki hafta 54 kiloda durakladım. SOnra birden 52'ye indim. Şimdi 50'yim. Yakında güçlendirmeye geçiyorum inşallah.
Spor yapmadığım için hala yağlarım duruyor
kızlar çok tuhaf bir durum söz konusu bendesiz de de oldumu hiç sanmıyorum ama..kilo verme yavaş olsada gidiyor benim ama benim popom, üst bacak ve basende kilom var ama sanki üsttten gidiyor böle kaburgalarım elime geliyo gibi sayılıyolar halbuki üstüm zayıftır alltan giden bişiy yok üzülüyorum yada bana öle geliyor ama aynad bakıyorm baen duruyo aynı bacak araları duruyo çevremdekiler zayıfladın dio kıyafetlerde aynı.nerde yağ çıksa ordan gitmez mi nie böle olduki..acaba dukanın basenli ve selülitli kadınla riçin olan diyetini mi yapsam haftada 2 gün protein 5 gün normal beslenme?? :44::44:
kusura bakma, evveliyatını bilmediğim için, okuduğum kadarından öyle bir sonuç çıkardım. geçmiş olsun arkadaşım...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?