- 31 Mayıs 2010
- 3.569
- 1.214
- 373
.....
Asyam, bu neee, şaka yapıyorsun değil mi :) 79 la 65 arasında 3 yaşında bir çocuk var kuzum
......
.............ben dün sana demedim mi su o su, su seviyesi deniz gibi alçalıp yükseliyor
Hahaha, sorma kuzum, sevin sevin, ben hem katil, hem azmettiriciyim, güneyliye de söyledim.
....
ilahi yaaa79 ve 65 :d:d süpersin
...
Amann canım, neyse yemişsin afiyet olsun ama devamı olmasın, daha bugünle 2 gün var sayılır tehlike devam ediyor demektir, aman dikkat
Ya kedicik, bu hibiscus da ne oluyor, hiç duymamıştım daha önce :44:
kızlar ben ameliyatlı elim için kontrole gidiyorum doktora. öğleden sonra görüşürüz. çok yazmayın yetişemiyorum hehe
DUKANNN GÜZELLERİİİ GÜNAYDINNNNNNNN
canlarımmmm ne cok konusmussunuzzoku oku bıtmedıı
şimdi yine ben yine sorularım
1. sac dökulmesi denmiş henüz baslamadı cuma gunu 1sp 1 p basladım 3 gün atak yapmıştım 68 ıle baslayan yolculugumda 63.6 yim sabah itibariya vitamin önerilerinizi söleyın ne olurrr
2. face de bir grup falan var mı? benide alın yanınızaaa:2:
3.sabahları hıc bır sey canım ıstemıoo bu normalmı? bı kucuk bardak yagsız sutu zor ıcıyorum:2: yanı aslında gun boyunca zorluyorum kendımı yemek yemek ıcınn
evet canım beyaz pantolon benim için de hayaldi gerçek oldı,sen de biraz kaçamaklarını kesersen senin de hayallerin gerçek olabilir belki ne dersin
uleeen kızıyorum artık amaa daha ticker'ını bile güncellemedin,daha dün ne konuştuk biz senle anaaaaaa dün öyle konuştuk sonra koşa koşa gidip beslendin mi kuzuum,vallahi çekecem kulaklarını artık,yahu bi dur bakiim aaaaa yeme kuzum ,az sabret sonra zaten dilediğin kadar yiyebileceksin bunların hepsini
neyse hadi şu regliyi atlat da ondan sonra biraz sıkı tut,hem sana da moral olur bitanem.istemez misin her tartıya çıktığında güzel güzel _ler görmek
Simdi tatlilarimmm söyle ki malum biliyorsunuz Almanyada yasiyorum...
23 agustosta türkiyeye geliyorum iki haftaligina....
Hedefimi söylemistim zaten o zamana kadar seyirde kalmak ve 23 agustosta güclendirmeye gecmek (bu yüzden kilo hedefimi geriye cektim 2 kilocuk ki onuda gelince veririrm diye)
Simdi su günlerde acaba önceden de mi ucsam diyorum hani 26.tem - 02 agustos gibi....ramazan ayi olacak bende orucumu tutmayi düsünüyorum acikcasi:26: biletlerimi suan rezerve ettim ama korkum acaba diyetime uyabilirmiyim oluyor:26::26::26::26::18::18::18:
Kafamda söyle bir plan yaptim....yulaf kepegimle ekmeklerimi yaparim bi hafta zaten sahurda onu yerim türkiyede light ürünler daha cok zaten onlari yerim aksamlarida yine tavuk haslama izgara falan...sizce yapmamalimiyim...cok bunaldim burada ama inanin bana suan sadece diyetime odaklanmis durumdayim biri cikip yapma olmaz yapamazsin dukandan saparsin dese hemen geri cekilicem o derece yani:26: bi yardim edin birseyler söyleyin...
Ben de isteriimmm. Karbonatla pudra şekeri miydi :44:
1. sac dökulmesi denmiş henüz baslamadı cuma gunu 1sp 1 p basladım 3 gün atak yapmıştım 68 ıle baslayan yolculugumda 63.6 yim sabah itibariya vitamin önerilerinizi söleyın ne olurrr
3.sabahları hıc bır sey canım ıstemıoo bu normalmı? bı kucuk bardak yagsız sutu zor ıcıyorum:2: yanı aslında gun boyunca zorluyorum kendımı yemek yemek ıcınn
bu aradaaa onceliklle medesa tebrik ediyorum canım yaa masallahhh sanaaa
bırsey soylımmı bu dukan sevgılım olsa bu kadar sadık olurdum durmadan bısıler uzatan haın arkadaslarıma karsı duruyorum ve aslaa yemem dıyo dınlemıyorum onları
Hedefimi söylemistim zaten o zamana kadar seyirde kalmak ve 23 agustosta güclendirmeye gecmek (bu yüzden kilo hedefimi geriye cektim 2 kilocuk ki onuda gelince veririrm diye)
Simdi su günlerde acaba önceden de mi ucsam diyorum hani 26.tem - 02 agustos gibi....ramazan ayi olacak bende orucumu tutmayi düsünüyorum acikcasi:26: biletlerimi suan rezerve ettim ama korkum acaba diyetime uyabilirmiyim oluyor:26::26::26::26::18::18::18:
Kafamda söyle bir plan yaptim....yulaf kepegimle ekmeklerimi yaparim bi hafta zaten sahurda onu yerim türkiyede light ürünler daha cok zaten onlari yerim aksamlarida yine tavuk haslama izgara falan...sizce yapmamalimiyim...cok bunaldim burada ama inanin bana suan sadece diyetime odaklanmis durumdayim biri cikip yapma olmaz yapamazsin dukandan saparsin dese hemen geri cekilicem o derece yani:26: bi yardim edin birseyler söyleyin...
huaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
ya ne bilim işte herkes verince nolcakki 65 e inerim diye dusundum. Ama hiç gerek yokmuş. Bende 75 e ıncem..
falla dedıklerın aynen cıkıyor ha.. Bana fal bakarmısııııınnn:125:
süperim dimi
ekimcim sağol canım. inşallah devamı gelmeyecek.. bugün olası kaçamaklara karşı dukatellamı bile aldım geldim yanımda
HİBİSKUS - Milliyet.com.tr
evet canım beyaz pantolon benim için de hayaldi gerçek oldı,sen de biraz kaçamaklarını kesersen senin de hayallerin gerçek olabilir belki ne dersin
uleeen kızıyorum artık amaa daha ticker'ını bile güncellemedin,daha dün ne konuştuk biz senle anaaaaaa dün öyle konuştuk sonra koşa koşa gidip beslendin mi kuzuum,vallahi çekecem kulaklarını artık,yahu bi dur bakiim aaaaa yeme kuzum ,az sabret sonra zaten dilediğin kadar yiyebileceksin bunların hepsini
neyse hadi şu regliyi atlat da ondan sonra biraz sıkı tut,hem sana da moral olur bitanem.istemez misin her tartıya çıktığında güzel güzel _ler görmek
:
alıntıları cevaplarken basılıyordum,hepsi birbirne girmiş.düzelteyim hemencicik
sadece prenssevgilisine yazmışım :)
tatlıss : çok teşekkür ederim canım,sen de böyle iradeli olduktan sonra en kısa zamanda başaracaksın inşallah
bu arada benim saçlarım oldum olası çok dökülür.anneme ayıp olmasa hangi hayvanla çiftleştin de ben oldum dicem o derece yani,hayvamların tüy dökme mevsimi olur ya işte öyle durmadan dökülür benimkiler.neyseki gür,yoksa tamamen kel kalacakmışım.
bu vitaminler bize kilo aldırmaz mı arkadaşlar acaba ??
kedicik : ağlama bakalım,seninle bu konuşmayı sen diyete başladıktan birkaç gün sonra da yapmıştık diye hatırlıyorum ki üstünden epey de zaman geçti.vallahhiiii ben de bi kaçamak yapıp seni yemek istiyorum kedicik
HahahaSana da hayırlı olsun :)) İrmik helvası yerine pastırma Aslında aynı şey yani...
Bir de bunu dene
SÜTLÜ İRMİK* TATLISI
MALZEMELER:
-2 yk yulaf kepeği
-2 su bardağı yağsız süt
-2,5 yk toz jelatin
-3 yk toz tatlandırıcı
-6-7 damla vanilya aroması
-3-4 damla tereyağ aroması(şart değil ama yakışıyor)
Süt tencereye alınıp kepek eklenir ve beraber pişmeye bırakılır.Yaklaşık 10 dk kaynadıktan sonra altı kapatılır ve 1/2 çay brd. su ile eritilmiş jelatin eklenerek iyice karıştırılır.Tatlandırıcı ve aromalar da eklendikten sonra arzu edilen bir kalıp içine dökülür.Dışarda soğuduktan sonra buzdolabına alınır ve en az 3 saat dinlendirildikten sonra ters çevrilerek dilimlenir ve tarçınla servis edilir.
not:kepeğiniz iri taneliyse irmiğe daha çok benziyor.ben doğalsan kullandım.
dökmeden önce kalıbı sudan geçirirseniz soğuyunca kalıptan daha rahat çıkar.
..
Ya kedicik, bu hibiscus da ne oluyor, hiç duymamıştım daha önce :44:
kızlar ben ameliyatlı elim için kontrole gidiyorum doktora. öğleden sonra görüşürüz. çok yazmayın yetişemiyorum hehe
hehehehehe deli şey seniiiiiiiaslında var bikinili pozlarım ama onu da burdan paylaşmayayım artık dimi yaa
Saol canım =) Hmm. Onu bilmiyom. Sizden duymuştum ama.. Nar çiçeği değil di mi o? Ben bi de nar çiçeği almıştım, hani öyle de bi kür var demişlerdi duraklamayı kırmak için ya. Kuşburnu, nar çiçeği, yeşil çay karışımı çayı :) Nar çiçeği de güzel bi tat veriyodu.. Duraklama kırıcı her yolu denedim yaa ahhaha
delycim. haydi bakalım yeşilçay kürü gazan mibarek olsun...
bu arada bende davığın yanında artık hep soguk yeşilçay tüketiyorum. işyerine de koyusundan bir lt kadar getiriyorum.sulandırıp sulandırıp içiyorum. ama ben öyle sade yapmıyorum.tencerede çayı demledikten sonra içine bir tutam hibiscus ilave ediyorum. rengi de böyle fişşşne suyu kibin oluyii. tadı da pek güzel. başlangıçta tatlandırıcı da atıyorum şimdi onu bile eklemeden soook sook içebiliyorum.
aklında bulunsun
Saol ciciiimmm.....
Günaydın canımmm,
Bugün nasılsın? İyisin dimi, iyisin iyisin.
Yeşilçay kürün hayırlı olsun canım benim. Zaten son 3 güne girdik nasılsa,
Güneyli nin beddua sından sonra cuma bekliyoruz valla ne diyim
Geçmiş olsuunn!! :94:kızlar ben ameliyatlı elim için kontrole gidiyorum doktora. öğleden sonra görüşürüz. çok yazmayın yetişemiyorum hehe
Aktardan aliyim o zaman dicem de :)) O ne yaa öylee
.......
ayrıca o marketteki sahlep tozları içecek sahlep. hani bardağa koyup sıcak süt yada su ilave ettiklerinden.muhtemelen bol bol süt tozu kıvam için guar gamı ve sahlep aroması var onda kendisi yok.. bardaktaki koyumu ki tenceredeki koyulsun a güzelim
aktardan alman lazım. 100 gr ben 20 Telee verdim..
Evet canım yaaa......
dely tatlim bak gecen persembe gazi verdin korkumdan persembeden bu güne -600 gr gördüm sagolasin varolasin
.........
Aferin sanaaaDUKANNN GÜZELLERİİİ GÜNAYDINNNNNNNN
bırsey soylımmı bu dukan sevgılım olsa bu kadar sadık olurdum durmadan bısıler uzatan haın arkadaslarıma karsı duruyorum ve aslaa yemem dıyo dınlemıyorum onları
Ben Ramazan'da güçlendirme yapcam. Sonra baktım zayıflamadım ya da kilo aldım, dönücem seyire :44: Kendine güveniyosan, devam edebilirsin bence seyire.. ama ben tatlısız duramayabilirim bari bi kaç ödül yapiyim dedim :SSimdi tatlilarimmm söyle ki malum biliyorsunuz Almanyada yasiyorum...
Canım önce bir dene, eğer seyiri yapamıyorsan güçlendirme gibi yap, ben öyle deneyeceğim. Ama sen diyeti bırakır her şeyi salarsan moralin hep bozuk olacak, yanılıyor muyum? bu kadar uğraştın, direndin bence bu bir ayı da kolayca atlatabilirsin, sonuçta arada kaçamak yapma şansın yok, sahurda çok yenmiyor burada hava çok sıcak, akşam da sıcaklardan dolayı öyle çok yiyebileceğini sanmıyorum açıkcası, belki dondurma yiyebilirsin, onu da light yersin olur biter. Ben ramazan da kola zeronun benim kurtarıcım olacağını düşünüyorum çünkü yemekle içtiğimde gerçekten iştahımı baskılıyor, iftardan sonrası içinde sütlü tatlılar yapmayı düşünüyorum, bu şekilde atlatırız ramazanı ve bayram bizim için gerçek bir bayram olur
yahuu kuzuuum sen istediğin tarihte gel Türkiyeye bence.hem neden diyetimi bozarım diye düşünüyorsun ki.Sonuçta o kadar da yasaklı değiliz,en azından dışarda bile olsak dilediğimiz yiyecekleri bulabiliyoruz.bence de yap ekmeğini,kekini ,poğaçanı falan at buzluğa.gelirken onları soğuk tutan poşetlere koyarsın,koruyarak getirirsin.burda zaten almanyadakinden daha rahat bulabilirsin dukan mamalarınıailenin yanına mı nereye geliyorsun nerde kalacaksın bilmiyorum ama gittiğin yerde mutlaka tavuk,balık gibi şeyler bulabilirsin ne de olsa.ton balıklı salata,piliç ızgara falan yersin mis gibi.bu kadar da kahretme kendini kuzum,sonuçta ben de her h.sonu tatile gidiyorum biyerlere,ooooo bakıyorum mis gibi açık büfe.bakıyorum kendime uygun olanlara.örneğin güzelce piliç ızgaraları alıyorum,yanına da yoğurtlu semizotu falan gibi meze oldu da bitti.haaa öbür teklikeli olanları resmen gçrmezden geliyorum.sanki sevmediğim eski bir dostumu görmüşüm gibi kafamı çeviriyorum,onlar yokmuş gibi davranıyorum.tatlılara uzaktan bile bakmıyorum.sen bu kadar kararlı olduktan sonra gayet başarabilirsin bence.hemmmm kuzuuuum sen bana da uğrayacak mısın ?
ben sana Dukan yemeklerinin kralını yedirir,üstüne de Dukan dondurması ısmarlarım söz bak
Canım, bu aslında tamamen senin vereceğin bir karar.
Türkiye ye gelince ramazan haricinde çok kaçamak yaparım ama ramazanda daha az olur diyorsan öyle gel. Ama zaten burada bir sürü light ürün var, eğer onları çantanda hazır bulundurursan kaçamak yapmazsın. Bir de nereye geleceksin burada, yöresel hayır diyemeyeceğin yiyeceklerle karşılaşacak mısın? +/- hesabı yap bence tatlım ona göre ver kararını.
:
cnm facede meshur olan bişi nar şerbeti.yeşil çay içemeyenler için dior özellikle..bende denedim ama bende herhangi bi fayda etmedi.ben sana yollarım denemk istersen..haftada 1 kere yapılabiliormus.bende haftada 1 yeşilcay yerine onu yapıp içiorum,,bu sıcakta soguk soguk ii gidior.
Aferin canım benim, tedbirini almışsınHibis için de teşekkür ederim, bakıcam şimdi.
:18::18::18: ama uzun zamandır kaçamak yapmadım işte o yüzden uzun zaman önce yaptın o konuşmayıkedicik : ağlama bakalım,seninle bu konuşmayı sen diyete başladıktan birkaç gün sonra da yapmıştık diye hatırlıyorum ki üstünden epey de zaman geçti.vallahhiiii ben de bi kaçamak yapıp seni yemek istiyorum kedicik
cnm facede meshur olan bişi nar şerbeti.yeşil çay içemeyenler için dior özellikle..bende denedim ama bende herhangi bi fayda etmedi.ben sana yollarım denemk istersen..haftada 1 kere yapılabiliormus.bende haftada 1 yeşilcay yerine onu yapıp içiorum,,bu sıcakta soguk soguk ii gidior.
Saol canım =) Hmm. Onu bilmiyom. Sizden duymuştum ama.. Nar çiçeği değil di mi o? Ben bi de nar çiçeği almıştım, hani öyle de bi kür var demişlerdi duraklamayı kırmak için ya. Kuşburnu, nar çiçeği, yeşil çay karışımı çayı :) Nar çiçeği de güzel bi tat veriyodu.. Duraklama kırıcı her yolu denedim yaa ahhahaŞimdi sadece yeşil çay yaptım ki, hani Dukan'ın dediği tam olsun. Duraklama kırılmazsa "aman onu eklediydim içine ondan mı oldu acaba" falan demiyim :)) Tatlandırıcı koymuştum içine, güzel olmuş böyle baya.. İçilable Ama diyorum tatlandırıcı da ters etki yapmasın şimdi :S O da ödem yapar falan, etkiler birbirini nötürlemez di mi :S :26::44: Ay bilmiyorum
canim ya yapabilirimmmm insallah ya seyiri de cünkü dedigin gibi oructan dolayi da kacamak sansi 0 olacak:26:
medesammm sana ekimde gelicem bebeimmmm bekle beni efil efil alsancakta salinicammmm seninle fistikmmmm
acikcasi ben simdiye kadar memlekette hep diyet yaptim naz poz hepsi bir iki kilo vermek icindi alistilar yanibelki o yüzden hic sorun olmaz:44:
Saol canım =) Hmm. Onu bilmiyom. Sizden duymuştum ama.. Nar çiçeği değil di mi o? Ben bi de nar çiçeği almıştım, hani öyle de bi kür var demişlerdi duraklamayı kırmak için ya. Kuşburnu, nar çiçeği, yeşil çay karışımı çayı :) Nar çiçeği de güzel bi tat veriyodu.. Duraklama kırıcı her yolu denedim yaa ahhahaŞimdi sadece yeşil çay yaptım ki, hani Dukan'ın dediği tam olsun. Duraklama kırılmazsa "aman onu eklediydim içine ondan mı oldu acaba" falan demiyim :)) Tatlandırıcı koymuştum içine, güzel olmuş böyle baya.. İçilable Ama diyorum tatlandırıcı da ters etki yapmasın şimdi :S O da ödem yapar falan, etkiler birbirini nötürlemez di mi :S :26::44: Ay bilmiyorum
Saol ciciiimmmDaha iyiyim ama hala yapılacak bin tane iş var, beynimde dolanıyo :S Düşün düşün... Sonra da diyorum ki "neden başım ağrıyo" E ağrır tabi beynim o kadar düşünceyi kaldırmıyo, bi yerden çıkıyo haliyle :S
Ani bir şişlik olmazsa karnımda falan, paylaşırım canım :) Diyete başladıktan bi kaç gün sonra çekilmiş dobi göbikli hallerim falan da vardı ve daha öncesinden de bi kaç foto bulurum.. Gerçi çok şevk yaratacak kadar kilo veremedim ama :) Görünüşe bakarak sanki 8 kilo değil de 10-12 kilo vermişim gibi duruyorum sanki :26: :) Bakalım ben de yanyana bi daha inceleyim de fotolarıSon halimi de çekerim taze taze
Geçmiş olsuunn!! :94:
Aktardan aliyim o zaman dicem de :)) O ne yaa öylee100 gr'ı 20 lira mı didiiinnnn Yok ben vazgeçtim hihihihi O zaman ay başı olsun da hahah
Evet canım yaaaHep böyle devam et inşallah
Benim de arkadaşlarım "sen son zamanlarda iyice eridin dediler" ama ben fark etmiyorum pek.. İşin kötüsü tartı da fark etmiyoUyuyakalmış tartı
Aferin sanaaaDinleme kimsecikleriiii Ama Medesa duymasın bak Dukan'a böyle sadık madık şeyler dediğini. Onla evlenecek Medesa
* Saç dökülmesi bende de var "kelin ilacı olsa.." dicem 'cuk' oturacak ahhahaha
* Face de grup var ama top secretKurucusu Nesli. O seni dahil edebilir sanırsam. Aramalarda falan görünmüyor galiba öünkü.. tam bilmiyorum :44:
* Bana diyetin etkisi olmadı pek o konuda. Sabahları pek bişi istemez zaten canım hemen kalkınca. Sonra da çok şey isterHala aynıyım heheheh
Ben Ramazan'da güçlendirme yapcam. Sonra baktım zayıflamadım ya da kilo aldım, dönücem seyire :44: Kendine güveniyosan, devam edebilirsin bence seyire.. ama ben tatlısız duramayabilirim bari bi kaç ödül yapiyim dedim :S
medesam buarada haklisin sen her haftasonu gittin ve yinede kilo verdin....dogru diyorsun kurabiyelerimi, ekmeklerimi pogacalarimi yapip götüreyim ben orada yapamam belki zaten topu topu 7 gün iki günü yolda geciyor ucak icinde light yemek siparis veririm oh kebap sirada patronu ikna etmek varcok rahatladim kizlaaaaar sagolun varolun
boşver daha iyi regl olunca sonrasında daha çok kilo vermiş oluyorsunGünaydın kızlar ben sonbaharda 1.5 ay dukan diyeti yapmıştım ve 9 kilo vermistim.ama son haftalarda 4 kiloyu geri aldım dün tekrar başladım ve aksama regl oldum offf moralim bozuldu
umarım haklı çıkarsın, kendim için de aynını diliyorum, pazardan bu yana yine regli bekleme dönemine girdim, üff püff yani, ama iştahım açıldı hem de çok fena, gözüm heran dönebilir sanki, şu anda ben de size söylediklerimi yememek için yemiyorumGünaydın kızlar,
güne evvela bir itiraf ile başlamak istiyorum.bu arada çarşamba regl olacağım...
akşam sanki o kadar tavugu tüm gün hüpleten ben değilmişim gibi- regl öncesi zaman zaman doyma hissimi yitirdiğim günler oluyor - eve gidince iki adet içi marmelat dolu berliner
iki kaşık çokokrem iki dilim ekmek yedim.ama içime canavar kaçmış gibiydi ve bunları yedikten sonra sanki ne bileyim o kadar mutlu oldum ki .. ühüüü ... mutlu ve pişman....
oysaki dün neler diyordum. kaçamak yapmamak konusunda kararlıydım ama işte bu regl yok mu hep o suçlusu.gelince bir iştahım kesiliyor ama inanılmaz... regl geeel geel gel
ama bugün kaldığım yerden devam ediyorum.kilo almış görünmüyorum tartıldım ama biliyorum ki artılar hemen ertesi günü gelmez kaçamağın.. bir yerde regl öncesi çok abartmazsanız bu iştah açılmalarını vucudun extra kalori olarak depolamadığını okumuştum şimdiye kadar ki kişisel tecrübemde bu yönde oldu umarım haklı çıkarım:26:
aahhahah canım benim yaHiç sorma güneylim ya,
Düşün işte ofiste çıt çıkmıyor, karşımda 3 masa, pc başında kahkaha atan klasik siyah elbiseli normal kilolu bir hatun, sonra bir ton açıklama yapmaya uğraş, komik bir mail gelmişti de ona güldüm vs. nasıl dersin kk ya giriyorum, işi serdim de, çılgın arkadaşlarımı okuyup gülüyorum diye
Annenle ilgili de sana iyi tabletler canım, Allah kolaylık versin ne diyim.Bizim günahlar için de dua etsin annen bari. :26:
yok kuzum "benim artımı gör" dedim, kıyarsan bana kıy barimGünaydın güzelleerr...
Sabah sabah 2 litre kadar, hatta daha fazla galiba :44: :) , yeşil çay yaptım, 2 cam şişe buldum, onlara doldurdum getirdim işe, koydum dolabaÇok ılık oldu mu hiç içilmiyor. Ya soğuk olacak ya sıcak. Şimdi ben de sıcağını içiyorum, gün içinde de onları bitircem. Ama susuz da olmaz kiii.. Dukan amcam su yerine için demiş ama.. Bakalım, denicem :) Su da içerim yine arada heralde yaa. Yeşil çay midemi bulandırıyo çok içincee.. Başladık yani bakalım yeşil çayın kürüneee.. Ay bu sabah da bişey yiyemedim bu arada :S Şimdi bi yoğurt yiyim diyorum..
Olsun, napcen.. Hepimizin başında bu kaçamak şeytanıbundan sonra daha çok dikkat edersiinn
Ah canım, öyleyim aslında ama, suratım da çabuk düşer.. Bi anda hemen modum değişiyo. Moralimi bozmak çok kolay :100: Her şeyi çok kafama taktığımdan.. Ya çok iyiyim ya kötü.. Ortası olmuyo sanırım :26: Takmamaya çalışıyorum ama.. işte.. yoksa cıvılımdır aslında yaa :119: :) bugünlerde işte de çok sıkılıyorumondan.. Geçer geçer.. İnşallah..
Ay evet insan heyecan yapıyoHadi hayırlı olsun.. Hoşgeldin :)
HahahaSana da hayırlı olsun :)) İrmik helvası yerine pastırma Aslında aynı şey yani...
Bir de bunu dene
SÜTLÜ İRMİK* TATLISI
MALZEMELER:
-2 yk yulaf kepeği
-2 su bardağı yağsız süt
-2,5 yk toz jelatin
-3 yk toz tatlandırıcı
-6-7 damla vanilya aroması
-3-4 damla tereyağ aroması(şart değil ama yakışıyor)
Süt tencereye alınıp kepek eklenir ve beraber pişmeye bırakılır.Yaklaşık 10 dk kaynadıktan sonra altı kapatılır ve 1/2 çay brd. su ile eritilmiş jelatin eklenerek iyice karıştırılır.Tatlandırıcı ve aromalar da eklendikten sonra arzu edilen bir kalıp içine dökülür.Dışarda soğuduktan sonra buzdolabına alınır ve en az 3 saat dinlendirildikten sonra ters çevrilerek dilimlenir ve tarçınla servis edilir.
not:kepeğiniz iri taneliyse irmiğe daha çok benziyor.ben doğalsan kullandım.
dökmeden önce kalıbı sudan geçirirseniz soğuyunca kalıptan daha rahat çıkar.
Anaaammm :18: Bedduaaaa!!!Tamam tamam cuma günü falan şeyederim bakalım, o zamana kadar şişmezsem hihihi
şu güneylide heeGünaydın canımmm, çıtır fıstığım, arımayam
Valla hiç de ayıp değil valla, 38 bedeni de görürüz beyaz bikiniliyi de :))
Amann canım, neyse yemişsin afiyet olsun ama devamı olmasın, daha bugünle 2 gün var sayılır tehlike devam ediyor demektir, aman dikkat
Günaydın canımmm,
Bugün nasılsın? İyisin dimi, iyisin iyisin.
Yeşilçay kürün hayırlı olsun canım benim. Zaten son 3 güne girdik nasılsa,
Güneyli nin beddua sından sonra cuma bekliyoruz valla ne diyim
medesam güzelimmmmm suan sanci var ama beklemedeyim güzel olacak eminim
dely tatlim bak gecen persembe gazi verdin korkumdan persembeden bu güne -600 gr gördüm sagolasin varolasin
Kizlaaar bi toplasirmisiniz cok önemli birsey danisacagim size:18:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?