Popüler Konu Dukan Diyeti Deneyimlerimiz

günaydın kızlar
güçlendirmenin 1. yarısını bitirdim
55 günde kilo kaybım ortalama 1 kg
şimdi 2. yarıya geçiyorum tüm haklarım 2 katına çıktı

ooh sefan olsun masallah ya bende bende bende gecmek istiyorum

prenssevgilisi güclendirmeye ne zaman gecer iddiayi aciyorum

bence eylül sonu (iki haftalik tatilde güclendirme gibi yapicam ama ekmeksiz-bi haftalik tatilde dukana uyamadigimdan bari güclendirmede olayim dedim)

hadi bakalim sizce sizce sizce???

65 e inince mi geçicen yoksa bi iki kilo kalınca mı?
benim niyetim 57 ye inmeden güçlendirmeye geçmemek. ama çok bunalırsam 59 ile de geçebilirim. güçlendirmede kilo verebilir miyim acaba bende.. vay be.. şu kızlara acayip gıpta ediyorum he...

dely ne yaptı acaba dün? iyi mi ki? :44:

65,7 gördügüm günün ertesi güclendirmedeyim

hakikaten ya az önce gördüm sanki....bi dely gördüm sanki

günaydın kızlar

Maşallah yaa. Süpersin. Darısı cümlemizin başına...

Yawru seni CALLEN paklar..
Ben totom daha fazla küçülmesin diye bırakmayı planlırum Calleni. O derece yani....

Bak şuraya yazıyorum. Dua edeceksin bana da Callen teyzeye de.

Htırlayanlar olur. 1,5 ay kadar önce tatile çıktığımda pentiden bu bikiniyi almıştım.

Güzel güzel de giymiştim. Tabi ordaki kalp biraz kasılmıştı 42 beden di.
Düzenli olarak 10 gün callen yaptım ramazandan beri. Tatilden geldiğimden beri toplam 4 küsür kilo vermiş olmama rağmen gördüğünüz pikini şimdi emanet gibi duruyorrr. Bol boll ay bayılıyorum bu durumaaa..

kızlar günaydın,nasılsınız bakalım ?
dün akşam yine iftar daveti olduğu için dökülmüş durumdayım.çok yoruldum,46 kişi böööhhhh
kamyon çarpmış gibiyim
yemek de yiyemedim amma ve lakin sabahhh 73.3 çıktımmm
600 gr kaldııı,toplam 20 kilo vermiş olacağım.bi ara tickerımı da güncelleyeyim moral olsun
dün yoğunluk sebebiyetiyle belli bir saatten sonra koptum sizden,birazdan okurum geçmişi.
dely ellerine sağlık kuzum,kilo veren tüm arkadaşlarımı alınlarının çatından öpiiriiiimmmm

tatlimmmmmmmmmm süpersin yürü bee kim tutar seni yalniz birsey söylim bu davetler süper ertesi gün hooop kilondan gidiyor

EE malum hepimiz kilo veriyoruz ve verirken sarkma ve deforme olma riskimiz çok fazla. Kilo verirken önlemimizi de almalıyız ufaktan.

Malzemeleri sayıyorum.

2 şer kiloluk 2 adet dambıl. Yada içi su dolu 1,5 lt lik 2 pet şişe.
Pazartesi
Çarşamba
Cuma
Yani haftada 3 gün yarımşar saat. İşte hepsi bu.

önce kol sonrada göğüs hareketlerini paylaşacağım.
10 ar kere 3 er set yapıyoruz hergün
10 kere yapıp 30 saniye bekliyoruz. 30 a tamamlıyoruz

İkinci harekete geçmek için 60 sn. dinleniyoruz.

Haydi birlikte başlayıp ölçüm yapalım. Karşılaştıralım. Eminim faydası olur.

Bu arada kimse kas olur diye korkmasın.
Kas için ağırlık çok set sayısı az yapılırmış.
Sıkılaşmak için ağırlık hafif seri şeklinde yapmamız uygunmuş.

Hadi kolay geleeee...

kiz bu callen pilatesle ayni degerde degilmi yoksa bende istireeem

Walla pilates yapmadım bilemiyorum değerini ama bu başka bişey. İlk 3 gün yapamadığım hareketler vardı. Bildiğin kütük kalkmıyordu bacaklarım yan yan. OO şimdi 2 set bile yapabilirim. AMa totomu yok edecek diye fazla sarmıyorum bacak hareketlerineee.
Bana adresini yaz sana kargo yapayım Türkiyedeysen tabi...

Geçmiş olsun kuzu. Ramazanda tatlı yorgunluklar bunlar.

Kilo olayı süper artık diyecek söz yok. Çok az kaldı güçlendirmeye.

Geçmişi oku canım. Benim burda ne işim var anca öle açıklanabilir buu :)

ben seviyorum. biraz da kuru nane katınca gayet güzel bir sos oluyor etlerin yanına

benimki çok abartılıydı. göbeğimin üstünde (ki kendisi çok büyüktür) 2. bir göbek vardı. ama göbeğimin 2 katı kadardı. ayaktayken bile göğsümden daha önde duruyordu. şimdi diğer taraflarımla orantılı bir hal aldı. orası için bir kaç egzersiz var. sopa çevirme yarım mekik gibi. twister de olabilir. ama işin gerçeği, egzersizin çok fazla etkili olduğu bir bölge değildir ne yazık ki. ama bünyeye göre de değişir. ben biraz twister yaptım ama, daha çok diyetle gitti. benim en son yağlanan bölgem orasıydı, ilk önce ordan gitti.

geçen hafta çıkmamak için uzuuuun bir yol dolanmayı göze aldığım yokuşu bir nefeste çıktım. bacak bacak üstüne atmak zaten hayaldi gerçek oldu ))

kızlar ya ben sanırım dolgun kalça istiyom.dümdüz popom bnm ya( şimdi silikon yaptrsam tuhaf olur dmi? yanlardanda küçülcek ya gitgide

alemsin kestanem yaaa cok güldümmm,,kalçaya silikonn

günaydın kızlar

cnm hadı bakam,,kullan haklarını çifter çifter bizede ilet sonuçları :) ben güçlendirmede kilo wermesem,bende su aralar geçmiş olacaktım,bugün 52.gunumdeyim çünkü.ama ben 1300 gram werince onlarıda yapıcam.haftaya cuma memlekete gitmeden geçsem ii olurdu ama bilemiorum.ordada kesın kacamak yaparım gibime gelior cunku kurbanda gidip gidemeyeceğim malum,,bazı yemekleride cok özledım..bilemiorum artk dönüşüm umarım muhtesem olmazzz

cok sagol tatlisim ama ben yurtdisindayim bir arastiririm ben netten olmadi:26:

Malum 1 haftadır belim ve boynum tutuldu. Terli terli klima vakasııı.
O kadar zorlandım ki anlatamam. Gece sahura kalkmadıma acımdan. Wc ye gitmek zulüm oldu malum çok su içiyoruz. Bende en sonunda dün yakı aldım eczaneden. Şimdi sırtım sıcacıkkkk. Tam soğuk kış günleri için. Ama yeterli değil biraz bakayım nete dedim ve bu bilgileri buldum. Uamrım faysadı olur. Hem diete de destek olur..

Boyun ve sırt egzersizlerinin ehemmiyeti gün geçtikçe artmaktadır. Günde beş vakit kıldığımız namazda, boyun adalelerini kuvvetlendirecek hareketler bulunduğundan dolayı, namazdan çıkarabileceğimiz boyun ve sırta ait hareketleri uygularsak adaleleri güçlendirip ağrılardan kurtulabiliriz.

Boynun öne ve arkaya hareketi
Günde toplam 80 defa yapılmalıdır. İkiye bölerek 40 akşam ve 40 sabah yapılabildiği gibi bir defada da yapılabilir. İlk başlangıçta yaşa ve kasın kuvvetine göre aşırı gitmeden ve kası yormayacak bir sayı ile başlanır. Her gün artırarak 80'e kadar çıkarılır. Aşırı zorlamaksızın başınızı göğsünüze değecek şekilde çenenizi öne eğmeye çalışın. 3-5 sn öne eğikken bekleyin, sonra yavaşça arkaya bükün. 3-5 sn de boynun arka kaslarını kasılı vaziyette bekleyin; ağrısız ve yorulmayacak şekilde 40-80 defa tekrar edin. Hareketi rahat bir pozisyonda, otururken veya ayakta yapabilirsiniz.

Hareketler, boyun ağrılı ise yapılmamalıdır. Hareketler yapıldıkça kas gücü, kasın ısınması, esnekliği artar, hareket alanı genişler. Ağrının açığa çıkması, güçlenmiş bir adalede imkânsız gibidir. Başımızı öne eğip çenemizi gövdemize değdirdiğimiz zaman 9, başın arkaya eğilmesinde ise 8 adet kas kasılma görevi yapar. Bu 17 kas güçlendirildiği zaman yukarı-aşağı bakmalardaki ani tutulmalar meydana gelmez.

Boynun sola-sağa döndürülmesi
Başınızı saat yönünde mümkün olduğu kadar yarım çember çizecek şekilde, aşağıdan sağa ve sola döndürün. Sağa dönüşte sağ omuz başına, sola dönüşte sol omuz başına bakın ve her dönüş sonucunda 3-5 sn boyun kaslarını kasılı tutun; hareketleri yavaş ve yumuşak yapın. Bu harekette 8 adet boyun kası görev görür. Yapılan hareket seansında 15 defa sağa ve sola dönme hareketi yapılmalıdır. Kaslar güçlendiği zaman bu sayı daha artırılabilir.

Omuzun yukarı kaldırılıp aşağı indirilmesi
Ayakta veya oturur pozisyonda her iki omzunuzu önden daire çizerek yukarı kaldırın, 3-5 sn yukarıda kasılı tutun. Sonra kendi hâline bırakmadan aktif olarak aşağı indirin. Bu harekete, toplam 120 defa yapacak şekilde başlayın. Omuzun yukarı kaldırılmasında 5, aşağı indirilmesinde 5 olmak üzere, toplam 10 boyun ve sırt kası görev yapar. Bu hareketi yaparken başınızı gevşek tutmaya gayret edin.

Ellerin kulak hizasına kaldırılıp yana salınması
Elleri göbek üzerinde birleştirip, kulak hizasına kadar kaldırın ve göğsü öne çıkararak sırt kaslarını kasın. Bu hareket sırt kaslarını güçlendirecektir. Göğsü öne doğru iterken sırt kamburluğunu gideren kaslar güçlenecek bilhassa gelişme çağındaki çocuklara yaptırılırsa kamburluk önlenecektir.

Kişi ellerini kulak hizasına kaldırdığı zaman, göğsünü öne çıkarıp 3-5 sn sırt kaslarını kasılı tutmalıdır. Sırt kaslarının gerildiğini hissetmelidir. Kulak hizasına kadar kaldırılan elleri, dirsek 90 derece olacak şekilde tekrar yanlara -kendi hâline bırakmadan- kendi kasılma gücüyle indirin. Bu hareket her seansta en az 15 defa yapılmalıdır.

Omuz ve sırt döndürme hareketi
Omuzla birlikte sırtın sağa-sola döndürülmesidir. Oturur vaziyette yapılmalıdır. İnsan vücudunun belden alt kısmı yana kilitlendiğinden omuz ve sırta yaptırılan döndürme hareketi kasa güç kazandıracaktır; dolayısıyla omuz ve sırt döndürme hareketi oturur vaziyette tercih edilmelidir. Sırt kaslarının aktif çalışmasına yardım eder. Sırt kaslarına yönelik bu hareketle ağrılı bölgenin rahatlatılması, sağlamlık ve dengeli duruşun sağlanması, sırt kaslarının güçlendirilmesi, kötü duruş pozisyonlarından korunma gibi faydalar elde edilir.

Bilhassa sırt egzersizleri yaşlılıkta kemik boşalımını azalttığı gibi, kamburluğun oluşmasını da önler. İçinde 3 döndürme kası olmak üzere sırtın 9 adet ekstansiyon kasını (sırtı dik tutan kaslar) güçlendirir. Özellikle bunlardan 3 kas (m.multifidi, rotator, cervicis thoracis) omurların durumunu tespit eder ve stabil durmasını sağlar. Her seansta bu hareket en az 15 defa yapılmalıdır. Sırt adalesi güçlü olanlar, daha fazla yapabilirler.

Boyun ve sırtın direnç egzersizi
Alnınızı yere dayayarak secde pozisyonunda durun. Ense ve boyun kaslarının tam gerilmesi için dirseğinizi yere dayamayın. Alnın yerle olan direnç etkileşiminden sonra boyun fleksor ve ekstansor kaslarının hepsi gerilir. Ayrıca tâli olarak, sırtın dik tutulan kasları gerilir, göğüs ve omuz, pazu, ön kol, el bileği, el ve bütün vücut kasları kasılır. Alnınızı sert zemine doğru itiniz. Bu hareket boynun ön ve arka grup kaslarını kasar. Boynu geriye büken kaslarla birlikte sırt kasları da kasılır. Yaklaşık boyun ve sırta ait 30 kas kasılma görevi yapar. Alın yere dayalı 3-5 sn tutulur. İlk seansta 40-80 defa yapılabilir. Boyun adaleleri güçlendikçe bu sayı artırılır.

Namazdan çıkarabildiğimiz bu hareketleri yaparak kasları güçlendirdiğimiz zaman boyun ve sırt ağrılarımız olmayacaktır.

Namazda günün belli vakitlerinde belirli aralıklarla yapılan bu hareketler, kültür-fizik antrenmanında arka arkaya (ortalama 15-80 defa) yapıldığı zaman kası güçlendirecek egzersiz formuna dönüşecektir.

Hergün, belli vakitlerde belli bir sayıda boyun sırt egzersizleri yapalım, kulunç, yel, romatizma diye tarif ettiğimiz ağrıların çoğundan kurtulalım.

tebrikler canım. Güçlendirmede bile kilo vermişsin. Demek ki hiç kaçamak yapmıyorsun.

bravo, gerçekten bravo.
biz seyide zar zor verirken sen güçlendirmede kilo vermişisn. gerçekten çok disiplinli olmalısın. tekrar tebrikler

kızlar merak etmeyin güçlendirmedede gram gram olsada gidior kilolar..ben kilo alırım die korkuodum ama cok sükür bende werdim bzn ödülleri fazla abarttıgım halde

Canım süpersin ya bu kiloların hepsini dukan la mı verdin??Bende 88 kiloyum ilk olrak 75 kiloaya inmek istiyorum.Dukanla 75 e inip sonra ara verilip bir daha başlanılır mı?Özel mesaj hakkım yok mesaj atıp soramıyorum:44:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…