Popüler Konu Dukan Diyeti Deneyimlerimiz

Ben bu kilo alma olayına acayip takığım zaten canım.
Biraz kaçamakta hemen + oluyor. Hedef kilodan sonrası da beni korkutmuyor değil.
Bayramın ilk günü mantı ya da türkistan pilavı olacak kesin. Tam kalori bombaları yani. Birkaç saatlik bir yemek için ( ki bana kalırsa bayram tamamen zorunluluk bir nevi ) ertesi gün + göreceğim diye şimdiden sıkılmaya başladım. Bir de bayram kahvaltısı var tabi.

Dediğin gibi giderken ne zorluklarla ama aldığında biraz farklı yemen hemen etkiliyor işte.

Ben bu hafta yürüyüşte yapamadım yarın fazla bir - göreceğimi de sanmıyorum işin kötüsü.
O konu benim de aklımda.
Dukan teste göre benim ideal kilom 60. Ama bana sorarsan pazar günü 61.2 gelmiştim mesela 60 kilo fazla.
Spor yapmadığım için sıkılaşmaya da ihtiyacım var.
3-4 ay önceki 78 kiloluk halime göre çok iyiyim elbet ama yeterli değil.
Bana kalsa en az 57 olmam lazım, boyum 1.67.
Hatta 55 olsam çok daha iyi ama 50 küsurlu rakamları görüp o şevki yakalayamadım henüz.
Bu konuyu tartışalım bencede.

Aliyecim bu arada bugün bahçivanın bembeyaz light'ını aldım bugün sütaş'tan daha iyi kesinlikle.
Sütaş'ta ne oldu anlamadım henüz bitirmeden küf yapmaya başlamıştı. Kalan parçayı attım direkt.
Karper'in dilimli light'ını da alacağım.
Pınar'ın light üçgen peynirini de aldım bugün.
Sütaş'ın tadını beğenmediğim için poğaçaya falan koyuyordum tüketeyim diye.
Light olunca tam damak tadına hitap etmiyor malum. Değişik tatlar arıyor insan.

Son düzenleme:

Aynen

Dukan çığ gibi büyüyorr. Yeni arkadaşlar görmek çok güzell blogda. Hadi paylaşın deneyimlerinizzi de daha bir gaza gelelim hep birlikte.
Bugün sutyen aldım kendime. 4. denemeden sonra buldum uygun bedeni. Her zaman aldığım penti bile şaşırdı bu değişimee. Daha geçen ay şu beden vermemiştik muhabbeti beni yine mest etti....

bayram hepimiz için gergin geçecek belli. açıkcası ben diyet süresince sosyalleştiğim dönemlerde + görmesem de durgunluk yaşadım. ister istemez disiplinin bozuluyor.

spor gerçekden de etkili olacak toparlanmamızda. ben önceden spor yapmakta zorlanıyordum. kısa sürede nefes nefese kaldığım için sıkıntı veriyordu ve dizlerim çok ağrıyordu. ama artık daha rahat yapabiliyorum.

light süt ürünleri normallere göre daha ekşi oluyor. nedenini bilmiyorum ama buna eminim. her markayı denedim. tamam hiç biri aradığım lezzette değil ama mecburiyetten yiyorum. en büyük rahatsızlığım ekşi olması. ekşi süt ürünlerinden hiç hoşlanmıyorum. bahçivan bembeyaz kötünün iyisi oldu benim için. bi de light kaşarı teflon tavada iyice kızartıp yiyorum ben. pişince yağını bırakıyor. üzerinde kalanı da peçeteyle alıp öyle yiyorum. loru ancak ekmekte yiyebiliyorum. özellikle dereotu maydanozla katınca ekmek gayet iyi oluyor.

Basen göbek dedin devam etmene gerek kalmadı zaten sempatikacım.

Kuralcı ve kararlı olmak lazım kesinlikle dediğin gibi.

Zaten yemek masasına oturmak gibi bir düşüncem yok. Mutfakta idare etmek daha kolay olur gibime geliyor. Altı üstü bir akşam yemeği ve kahvaltı beni korkutan. Hadi kahvaltıyı domates salatalık, biraz peynir ve çayla geçiştiririm ekmeksiz. Sorun akşam yemeği benim için. Israrlara izin vermiyorum artık gerçi. En fazla tadına bakma yaparım diyorum. En fazla o da.
Umarım bu şekilde geçer bayram.

Dediklerini hatırlayacağım ama.

Kızlar söyledi ipekcim senmişsin.
Çok sağol. Dediğin gibi süper çözüm.

Her gün içmeyeceğim merak etme zorda kalınca sadece :)

Bende 80B kullanıyordum.
Kilolar gittiğinden beri 75B :)

çoğu kişi yorum yazmışta aliyecim ben de değinmeden edemeyeceğim, dukanın bana önerdiği kilo 59 tabi ben ilk dukanımda bu kiloya uydum mu hayır, 56ye kadar indim sonra da güçlendirmeye geçtim güçlendirmede de 54 e kadar indim ama gel gelelim normal beslenmeye geçince bu ektra verdiğin kilolar hemencecik geri geliyor ki dukanın hesapladığı kilodan daha aşağı inmeye çalışınca duraklamalar çoğalıyor, süre uzuyor vs... güçlendirmede de dukana harfi harfine uyunca kilo veriliyor, yavaş gidiyor ama görüyorsun gene o eksileri... güçlendirmenin tek sıkıntısı ödül günleri, ipin ucunu kaçırman an meselesi ki o zamanda tartıda artıları görmek kaçınılmaz...Bazıları abartıp saf proya geri dönüyor ama bu da vücut için sağlıksız, kişi -200 gramı vermek için seyirde kılı kırk yarıyor ödülde kontrolü kaybettiğinden dolayı vücudu tekrar saf proya sokuyor (perşembeleri hariç tabiki ) bence adam bir hesap yapmış ona göre bu senin sabit kilondur diyor.
Bu sefer ben 59 da güçlendirmeye geçicem mesela, giderse güçlendirmede gitsin kilolar... 59 kiloyken halimden memnun muyum, tabiki hayır...
Basenlerim hala erimemiş oluyor, göbek gitmemiş oluyor vs...bunun içinde spor yapmak gerekiyor, bir sürü alternatif var callan,pilates,jillian,mavi winsor, leslie...Hepsi de çok etkili bize sadece vücudumuz için günde yarım saat bir saat ayırıp yapmak kalıyor

merhaba bende yeni katıldım aranıza.Neredeyse 2009 dan beri deneyimlerinizi okuduktan sonra 5 ağustosta dukanıma başladım.6 gün ataktan sonra şimdi seyir evresindeyim.70 kg. ile başladım şu an 67 kg. oldum.Hedef 60kg.Sizleri de büyük bir merakla takip ediyorum.

arkadaşlar

cepten girdim, alinti yapamiyorum

hedefi dukan'in dediginden asagi cekme

ve kararli olma konusunda kendi fikrimi soyleyeyim:

oncelikle diyet sektorunu benim kadar cok kurcalayan, arastiran, deneyen, uzerinde deneyen insan azdir...

Dukan in allahin bize bahsettigi muhtesem diyet olduguna inandim sonunda.

Cunku surdurulebilirligi cok yuksek.
Cunku kan sekeri dengeleniyor, dalgalanmalar bitiyor.
Cunku ilk insana uygun, dogal-paleo diyete cok yakin.
Cunku yemek yeme saatleri, teknoloji nimeti tatlandiricilar gibi esnek yonleri var.
Cunku kas kaybini minimuma indiriyor, diyet yorgunlugunu da oyle.
Kilo kaybi ameliyatlarindan bile daha etkili bence.
Ve sonuclar daha duzgun, kas ve cilt acisindan en azindan.

bir suru yabanci blog takip ettim ben dukan la ilgili.
60 kilo veren, benim basladigim kiloyla baslayip istedigim kiloyla bitirenler var.

150 kiloyla baslayan bir kadin var, mesela simdi 125 e dusmus, ben en az 70 e inecegine eminim bozmazsa...

Gastrik bypass, tup mide vb ameliyatlarla insanlar 50 60 kg veriyorlar.
Bazilari giden midelerine ragmen o kadar veremiyor, cunku sinirlari zorlayip tekrar buyutuyorlar mideyi, veya sinirsiz sekerli meyve sulariyla falan beslenmeye basliyorlar.

Dukan kilo verme acisindan ayni etkiyi gunde 1 cay bardagi seker degil, yarim kilo et yerken yapiyor.
Ayrica kitapta yulaf kepegiyle ilgili yazanlari hatirlayin... Mide siser, yer azalir, ve Bagirsak EmilIMI AZALIR! Ayni sey nerdeyse iste... Ustelik kas kaybetmeden.

Ayrica, benzer bir diyeti, karatayi yapanlarin sayfasinda bir hanim var
40 yasindaymis su an nickini hatirlayamadim. 60 kilo vermis, daha da veriyor. Gidin bakin...

Ayrica, kilo verme hikayeleri kisminda bir hanim da vardi. Dusuk kalorili diyetle 50 kilo veren. Fotolari da vardi.

Bu kilolar alindigi gibi verilecek.
50 60 verilmez diye bir sey yok.

Dukan, zorlamayin diyor da, benim baktigim bloglarda, herkes daha asagi inmis catir catir dukan kilosundan.

Biz niye inmeyelim?

Hayatim boyunca kilolu oldum ben.
Yasitlarin 50 kg gezdi hep.
Benim neyim eksik? Duzgun diyeti de bulmusum...
Mayista 27 yi doldurmus olcam.
30 olmadan son 3 senemi 5 le baslayan kiloda gecircem insallah.

AMA 65 e falan gelip bi kac ay diyete devam etmeme ragmen kilo vermezsem, belki gecerim.
Ama vermiycegimi hic sanmiyorum...

Dukan bana 74 dedi. Ben 74te net sisko oluyorum.

Kacamak falan, allah askina tutun kendinizi. Ben hayatim boy baklava borek piizza manti sarma pasta patates kizartmasi ketcap mayonez cikolata dondurma makarna tereyagi vb.... Yedim. hEP de SISMANDIM. Artik yemicem.

Foto-> hedefime ulasinca koyarim. Simdiden de fark inanilmaz. Ama sok etkisi yapsin istiyorm :)

tarih vereyim isterseniz hatirlatma kurun: 21 mayista koycam. 1 sene olcak dukana baslayali.

Günaydın kızlar.
Sabahın ilk ve en erken mesajı benden olsun. Erkenden uyanıyorum bu aralar. Seyir evremin sonlarına yaklaştığımı müjdeleyen tartım bu günlerde istikrarlı gidiyor. Her gün ortalama 100gr. da olsa eksilmeye devam.

Başlangıç kilom: 73,5
Başlama tarihi: 02.05.2012
diyette geçen süre: 106. günüm
hedef kilo: 58kg
geçen haftaki kilo: 59.50kg
Şu anki kilo: 58.8 kg

Şimdi kahvaltı zamanı... Herkese güzel bir gün diliyorum.

Son düzenleme:

tatlım seni tebrik eder canı gönülden desteklerim.insanlar şişman insa görünce acıyarak bakıyorlar.bazı kızlar yanlarına şişman arkadaş bulup onunla özelikle geziyorki insanlar onların nekadar zayıf olduğunu görsündiye.ben yaş olarak artık bunları yaşama yaşını geçtim ama inanbana samimi arkadaşlarımdan birinden yine bu kilo muhabbeti ile ilgili dalga geçme yaşadım.canım sıkıldı çünkü ben onun kusurunu hiç öne sürmedim.ama baktım benimle el altından hafiften dalga geçiyor.kendimi toplayıp kilomu vermeye karar verdim.benimde 161 boyum 73,5 kilom vardı bazılarına göre çok deyil ama banagöre çok işte.yani kilo karşı tarafta değişik duygular uyandırıyor.zayıflar acıyarak bakıyor bide bazıları çok zayıf olmalarına rağmen ayy bikaç kilo vermeliyim muhabbetini senle yapıp kendini tatmin ediyor.bunun yaş ve kültür çizgisi yok.butür düşüncelerimi ilkez yazdım.ama bu olumsuz davranışları gördüm.intikam soğuk yenmesi gereken bi ymektir sözünü hatırlayarak bu diyete başladım.yaşımın 41 olması bunu hisetmemi engellemiyor.benimde mayısta bitiyor.şuan amaliyatım yeni iyleşiyor iyleşir iyileşmec callen yapacağım.umarım sende istediğin kiloya inersin canım

Hetyyy be kim tutar seni.
Sabah gazımı da aldım süper oldu bu.

Ben şimdi size komik birşey anlatacağım. Adı da BİLDİRİM.

Başlangıç: 07/05/2012
Başlangıç kilo: 90,1
Geçen perşembe :76,5
Cuma : 76,2
Cumartesi :74,9
Pazar : 74,9
PAzartesi :75
Salı : 76
Çarşamba 76,5
Veee bugün 77,1
Hedef 62,8
Medesamdan aldığım gazla benim hedef :59,90

Çüş diyorum kendimeeee afedersiniz ama. Bu ne ya şaka gibiyimmm.
Ne olur anlattıklarımdan sonra olur böle şeyler çok normal falan deyin de gider ayak içim rahatlasın.
Destek destek hep destekkkk plssss

Salı günü regl oldum.Gece abimler var diye sahura kalktım yedim. Sabah tartıldım.
Dün hiç birşey yiyemedim ofiste. Su ve yoğurt dışında. İftar öncesi tartıldım sonuç felaket.
İçmem gereken suyu iftardan sonra içtim üstüne yine sahura kalktım bu sabahki sonuçta malum.
Belim için ilaç içiyorum ellerim ayaklarım yumuk yumuk. Bünyem aspirin dışında ilk kez ilaçla tanıştıı sanırım tepki veriyor davul oldum davul.
İlaç içtiğimden reglim az oluyor içimde dolu yumurta varr ama protein sayılmıyorr
Wc ye çıkmayalı 3 gün olmuştur sanırım
10 gündür ne callen ne tenis ne de yürüyüş.
Yani bu + normal değilde hangisi normal bana bi el atın hadi. Tatil öncesi morale ihtiyacım var.

Şimdi tatil falan tabi biraz abartmadan geçirirsem dönüşte manyak planlarım var..

Eylül sonu hedefimi açıklıyorum 69,9. Ahanda buraya yuazıyorummmm.
Eylül sonu hedeflerini alayımmm. Bekliyorum herkeslerdennn..

günaydın güzeller

millet 9 da damlar ben de ondan sonra giremem diye günaydınımı diyim didim geçmişi okumaya çalışıyorum ama pek geveze olduğunuzdan yetişmeyebilir

Günaydin Kizlarrrrrr

bildirriimi yapiyorum

Başlangıç: 21/06/2012
Başlangıç kilo: 77
Geçen perşembe: 71,9
Bugün: 71,1
Hedef 65,7

Iddiami kaybettim

ama bayramin sonrasi iki gün Ataktayim Ramazan benim dukanimi diyetimi yipratti:78: bi hizimi alip seyirime geceyim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…