Merak edenlere cevap kitabı okudum ama sizler kafamı karıştırdınız yazdıklarınızla bende tekrardan seyir evresini ve yoluna koydum kendimce:))))))
Benim bugün diyetimde 7. gün ve hala malzemeler topluyorum ama iyi gidiyor.
Bu kadar iyi gidebileceğini hiç düşünmemiştim. Ekmeksiz kalmak kabus gibi geliyordu düşününce ama alıştım bu şahane gerçekten.
71 idim 68 oldum sanırım bu iyi bi gidişin göstergesi..ama hiç kaçama yapmıyorum.
Tuz şeker ve un ciddi anlamda yok kendime şaşırıyorum çikolatasız duramazdım onu bile aştım sanırım motivasyondan kaynaklanıyor:)))
Neyse rapor gibi oldu ama ya ben bu tatlandırıcıyı nereden bulabilirim bana bir marka adı verebilir misiniz?
Eczaneden mı alsam yoksa marketlerden satılanlardan mı? karar veremedim yahu
benim de korktuğum gibi değil. ilk gün halsizdim ama sonra toparladım çabucak.
bu gün seyire başladım.sebzeler de ekledim. mantar ,tavuk ve soğan soteledim. yoğurtla yedim. kendimi çok tok hissediyorum. saanki 1 ekmek yemiş kadar tokum.
tatlandırıcıya gelince ben candarel altım. kutunun içinde 300 tane var 11 lr ya aldım.
ama tatlılarda kullanmak için de toz tatlandırıcı almam lazım.
Dukan amcam bana 59.5 kilonun uygun olacagini soyledi, onun takviminde martin ilk haftasina kadar yolum var benimde. Amma benim istegim 54 kiloya kadar inmek o da sanirim dogum gunum olan 25 nisana kadar seyir devresinde kalmam gerektigini soyluyor. Bakalim hangisi uygun gelirse onu yapacagim. Yol oldukca uzun evet. o yuzden onumuze gelen ilk cakiltasinda cuvallayip dusmeyelim.
Tatli krizinde bende kakao aromasi kattigim tatlandirici sutumu iciyorum. gercekten cok keyifli bir icecek. Gerci gunde en fazla 3 draje tatlandirici olarak kendimi sinirlamaya calisiyorum, ama bir hakkimi severek onda kullaniyorum.
ben de sınırlamalı mıyım acaba diye düşündüm şimdi. günde 4 tatlandırıcı 2 bardak da layt kola kullanıyorum. fazla mı olur acep
Ben de tatlandirici arayisi icindeyim. Eczanelerde splenda satiliyormus. bir miktar pahali diyor arkadaslar. 125 gr toz tatladirici, birebir seker oraninda kullanilabilir 23 tl.
Daha takitanin sitesinde takita formtat 60 var. onun formulu splenda ile ayni, seker ile birebir kullaniliyor. onun fiyati 15 tl 500gr.
Splenda turu tatlandirici olarak takitaninki kullanilabilir.
Bir de caya katilip kullanilanlari var, tablet seklinde. onunda 100 drajesi 10-15 tl ye bulabilirsin. splendaninki de dahil olmak uzere.
Onun cesitleri var. Bir sukralazlilar, iki aspartamlilar. uc stevya olanlar. sukralazlilar splenda ve turevleri. aspartam kola zero sekeri. Stevya ise dogal bir ottan cikartiliyor. Herbirinin cok miktarda kullanildiginda yan etkileri var. daha onceki bir mesajda gecmisti yan etkileri.
Ben sekerle ayni oran tatlandirici olarak takitayi, draje tatlandirici olarak stevyali olanlari uygun buldum. cunku yapilan incelemeler bunlarin dozlari cok alindiginda yan etkileri oldugunu soyluyor. ben de her ikisinden de kullanarak aldigim doz miktarini her ikisi icinde yarilamayi planliyorum. Aspartami ise zaten cola zero iciyorsan, gereginden bol miktarda aliyorsun.
kola zero ile layt kolalar farklımı ki acep? bir bilgin var mı.
Bence de tatlandirici konusu oldukca onemli. ben de cayima tatlandirici atmiyorum. Ama canim tatli cektigi zaamn. bir tablet tatlandiriciyi ezip sute katiyorum, baya bi beni kandiriyor. Tableti oyle kullaniyorum. Tabletler daha ucuz tatlandiricilar.
Dukan tariflerinde ama formtat 60i kullanmislar. sanirim tabletler pisirilemiyo. Ama formtati pisirebiliyosun. o yuzden eger tarif yapmayi dusunuyosan, boyle bir tatlandiricidan alman lazim.
Dukan kitabinda yaziyor zaten, peklik buyuk problem olabiliyor. benim icin oyle en azindan. Formtatin icinde prebiyotik lifler var, o yuzden de tercih ediyorum.
Bugun form cay ictim, besibir yerde ictim. Umarim sorunumu cozer. Siz napiyorsunuz o konuda?
benim 8. günüm ama kabızlık yaşamadım. her gün tuvalete çıkıyorum. ama ben yoğurt olarak kendi mayaladığım yoğurdu yiyorum. belki etkisi olabilir.
kızlar ben bu test işini beceremedim öğleyin girdim dolduruyordum çocuklardan dolayı bitiremeden kalkmak zorunda kaldım şimdi giriyorum bitürlü beceremedim bana yardımcı olurmusunuz ben yarın başlıyacağım atak devresini nekadar yapacağımı bilmiyorum yardımcı olursanız sevinirim boy 1.53 kilo 95 hedef kilom 60yani bayaaa kiloluyum küçük çocukları olanlar beni anlıyacaktır aman üşütür çıkmıyayım yaramazlık yapar gitmiyeyim derken sıkıntıdan bu kiloyu buldum
umarım hep birlikte veririz kiloları
kızlar ben çok kötüyüm halsizim ve keyfdim hiç yok ağlamak istiyorum
nedennn? sakın üzülme mutlu ol. ilk günler halsizlik oluyor ama sonra geçiyor hepsi. ayrıca bu diyet yenmemesi gerekenlerden çok yenenleri saydığı için kendimi engellenmiş hissetmiyorum.