yaw medesacım dun sen 5 lt su ıcmedın mı? su sıskınlık yapmıs olamaz mı?
evettt olabiliri kuzucan,onun için kendimi cezalandırdım.şu saate kadar sadece 1 küçük şişe su içtim,şu an 2.yi gıdım gıdım içiyorum.2 litreyi geçmicem bugün
oyy medesam yaa evet en çok şu mendilci çocukların ana babalarına kızıyorum. çalıştırmak için çocuk doğuruyolar devlet de bişi yapmıyo bunlarayaa gelsen o kadar güzel olur ki wallaaaa sana özelden telefonumu gonderım de gelınce ara mutlaka sana meşhur kakaolu kekımden yaparım 1 gunde de 1 kılo alman mumkun dııl yaw sudur o mutlaka dun de cok su ıcmıssın
sorma canım yaaa neler var çevremizde
Allah en kısa zamanda isteyen herkese nasip eder umarım
kakaolu kek mi dedin,hemen ver sen telini adresini bakiiimmm
ayy askolsum medesam,,kız kesin gelio olsam sölemez miyim??? böle bi fikrim war hawalar sogumadan ama suan annemler burda gitsinlerde bi hafta sonu kacmak istiorum.ben izmiri hep merak ederdım ama terminatör sewgilim yuzunden gidemedim artk o yokken gidip görmek istediğim yerlerı goreyım dıorum..kesınleşmedende sölemek istemedim..ayıp edıosun gelipte seni görmemek olur mu
aşk mı olsun,heee olsun vallahiiiii,aşk olsun da başka bişey olmasın
anlaştık o zaman,gelecek olursan haber verirsin aman ne güzel olur en sonunda benim de bulaşabileceğim dukancan arkadaşlarım olur
evet yani pozitifinden alalım
ben değilmiydim facete herkes istanbullu izmirli yok mu diye yırtınan izmirliler hadi ama diyen
sonra kaldım öyle yalnız öksüz
ben karşıyakadayım her daim
anlık program yapamam ama organize olurum sorun değil
ha organize olunca öyle nesli aliye gibi kekler börekler yapamam hep diyorum ben tembellim o konularda diye ama başka herşey olur
gerçi herşeyde pek bir geniş kavram ama neyse :)))))
sevgi gelecek inşallah havalar soğumadan bende bugün öğrendim
ben face'e pek giremiyprum canım,o yüzden oradaki muhabetlerden habersizim ne yazıkki
sen uzun zamandır kk'ya da gelmiyordun sanırım yada biz denk gelmedik,ben senin izmirli olduğunu unutmuşum.
şimdi öğrendiğime sevindim,inşallah görüşürüz en yakın zamanda
medesam mesaj kutun dolmuş bi temizle de telefonumu gonderem sana
ayy aman bıktım haaa bu mesaj kutusu kaç mesajda bir doluyor,daha dün boşalttım anlamıyorum ki daha yüksek gb'lısı falan yok mu püffff
ne yazacağımı bilemedim iyi mi:26::26::26:
hehehehehe 2 gündür bi hoşsun asyam denizim
Sen sonra haberlere de çıkarsın heee bilmem kaç ayda bilmem kaç kilo verdi diye Kilonun %55'ini vermiş olacaksın 55 kilo olunca Ohannes diyorum :124: Muhteşeeemmm..!! İnşallah başaracaksıınnn
Yoğurtla denediimm. Çok çirkin olduuu :120: Ya da fazla koymuştum bilmiyorum ama; genel anlamda tadı hoş değil sanırım :100: Pekmeze aroma mı koyiyim, onu yiyosam tahin de yerim yyeaa hihiihKurabiye deniyim haftasonu. O kadar çok tarif var ki, bi kaç tane daha fırın olsa, hepsini denicem Zaman yetmiyo pişmesini beklerken hahaha Çok seviyorum yapmayııı :)) Ama yemek yapmayı değil, kek börük yapmayııı
Tarifleri yaziyim canım:
KISIR
MALZEMELER1 kişilik)
-2 kaşık yulaf kepeği(atakta 1,5)
-4-5 dal maydanoz, taze nane, fesleğen
-1 adet taze soğan
-2 adet kornişon turşu
-1 kaşık balsamik sirke
-1 tatlı kaşığı limon suyu
-sumak,pul biber
Kepeği çok az kaynamış suyla ıslatıp şişmesi için bekletilir. Diğer tüm malzeme incecik doğranıp eklenir.Limon suyu,sirke ve baharatlar eklenerek servis edilir.
*Bu tarifte özellikle Doğalsan kepek kullanılırsa daha iyi netice verecektir.Ru-sheim'in yapısı daha un gibi olduğundan bulgur gibi şişmiyor.
GÜNCELLEME:
Doğalsan da artık eskisi gibi iri taneli değil. O yüzden bu tarif ilk yaptığım gibi olmuyor artık.Rossman kepeği gibi iri taneli bulursanız deneyin yoksa karnabahar kısırı daha iyi bir alternatif.
KARNABAHAR KISIRI
MALZEMELER:
-1 küçük karnabahar
-1 küçük kuru soğan
-3 dal taze soğan
-maydanoz,nane
-3 adet kornişon turşu
-1 yk domates salçası(katkısız,yağsız,şekersiz)
-1 yk biber salçası(katkısız,yağsız,şekersiz)
-1 yk limon suyu
-1 yk z.yağ
-maydanoz,nane(ve arzu edilen yeşillikler)
-sumak,pul biber,tuz(ve arzu edilen baharatlar)
Karnabahar çiçeklerine ayrılır.sapları kesilir ve tomurcukları robotta bulgur büyüklüğünde çekilir.Yapışmaz bir tavada rengi dönüp,kokusu değişinceye kadar sotelenir.
Kuru soğan incecik doğranır ve derin bir kabın içinde az tuzla ovulur.Pişen karnabahar bulguru üzerine eklenir.Salçalar ve baharatlarla beraber iyice yoğrulur.İnce doğranmış yeşillikler,turşu ve geri kalan tüm malzeme eklenerek iyice karıştırılır.
Afiyet olsun.
Bi de ben bunu deniceemm:
KADINBUDU KÖFTE
MALZEMELER:
-1/2 kg yağsız dana kıyma
-2 yemek kaşığı yulaf kepeği
-1 küçük soğan
-1 tutam maydanoz
-1 yumurta
-kimyon,karabiber,kırmızı biber,tuz
Kepek derin bir kap içine alınarak sıcak su ile ıslatılır ve kısırlık bulgur gibi suyu çekip şişene dek bekletilir.Diğer tarafta kıymanın yarısı soğanla beraber kavrulur ve baharatlar eklenerek soğumaya bırakılır.Kavrulmuş kıyma,şişen kepek ,kalan çiğ kıyma ve kıyılmış maydanoz beraber yoğrularak iri köfteler hazırlanır.Yumurta iyice çırpılır ve köfteler yumurtaya iyice bulanarak ısınmış yapışmaz tavada pişirilir.
Gerçi benim tavalarda yağsız yanıyo ama :S Canım çekti yaaa
canım tarifler için binlerce kere sağolll
özlelikle de var ya kadınbuduya bittim,offf nasıl severim anlatamam.yine iş çıktı bana yaa,bu h.sonu azcık dinleneyim mutfak işiyle uğraşmayayım diyordum ama bunu kesinlikle yapıcam,bir de ıspanak sufle yaparım belki malum 1 haftadır sebze ve kırmızı et yememiş olacağım,canım çekti artık
fırınlar yetmiyorsa sana otelden sanayi tipi yollayalım kuzucan
Ay ne güzel tüm sevdiklerim burda ama çeneleri tutulmuş ben okıuyorum yaaa işlerim hafifledi ya kimse yazmıyorrrr. Herkes kendi arasında yazışıyor anlaşılan....
:)
evet evet herkes kendi arasında yazışıyor