Popüler Konu Dukan Diyeti Deneyimlerimiz

Selam kızlar,
Bende işlerimin yoğunluğundan gelemiyordum. Neyseki rahatım şimdi. Ya benimde takıldı kaldı 88,50 de. Ayda 6 kg vermiş oldum ama baya baya wc çıkamıyorum ne zamandır bu gün form çayı aldım yanıma bakalım. Herhaldeki ondan kilom farketmedi. Hoş ayda 6 kilo versem süper olurdu yaza kadar hedefime inerdim..

yalnız cnm bana şöyle bişi dediler o zmn drlar aşırı su alımı emilimi bağırsakta gerçekleştirilen bir takım vitaminlerin emilemeden vücuttan atıldığından bahsettiler ve ilaç tedavisi uyguladılar.kanda sodyum düşüklüğüne fln neden oluyormuş. o zmnlar dr um 3 lt reyi geçme demişti bende buna özen göstermiştim yıllardır. ama sen yaptığın araştırmayı paylaşınca tekrar baktım nette ve bu sınır artık 5 lt olmuş e seninde dediğin tıp ilerliyor kendilerini yeniliyorlar. buda bulduğum araştırma yine 5 lt yi geçmeyin diyor.

Aşırı Su Tüketimi ( Su Zehirlenmesi = Su intoksikasyonu ) :

Su sağlığa faydalıdır. Su metabolizmayı düzenler, su metabolik artıkların kandan uzaklaşmasını sağlar ama doğada bilmemiz gereken en önemli şeylerden biri her şeyin fazlası zarardır kuralıdır. Suyun yağ yaktığını düşünen bir topluluk var halk arasında, üzülerek söylüyorum ki su direk giderek yağlara etki yapıp yağları çözüp vücuttan uzaklaştırmaz ama SU neredeyse 0 kaloridir ve bu yüzden su içtiğinizde içinde şeker olmayan bu sıvıyı içtiğinizde vücuda ek bi şeker almış olmazsınız. Bu yüzdende vücut enerji için şeker aradığında ( Uzun süreli açlıkta, çok enerji harcandığı durumlarıda ) suyu yakamayacağı için, vücut yağlara saldırarak yağları yakmaya başlar. Şimdi bu cümleyi okuyup -yahu SU faydalı bişeymiş ee o zaman 5-6 litre içelim günde hem kiloda veririz diyenler çıkacaktır eminim. Eğer bu dediğinizi yapar ve sürekli olarak günde 5-6 litre su içer ve kilo vereceğim diyede bir şeyler yemezseniz büyük ihtimalle ACİL serviste buluşuruz sizinle.

Kaynak: .........
Herşeyin bir limiti var normal olarak insanların günlük alması gereken tutar 1.5 litre ile 3 litre arasındadır. Yaz aylarında bu oran 2 litre ve 3.5 litre arasındadır. 5 litre ve üzerinde alınan su vücutta Su intoksikasyonu ( Su Zehirlenmesi ) yapar, Hiponatremi ( kanda sodyum düşüklüğü ), Hipokalsemi ve hipopotasemi başta olmak üzere bir dizi tehlikeli elektrolit bozukluğuna sebep olur. Hatta çok yüksek dozlarda su içmek ÖLÜMCÜLDÜR. Saf, temiz,berrak görünen ve masum duran suyunda aşırısı tehlikelidir. Peki biz hekimler olarak insanlarımıza neden yeterli su içmelerini öğütlüyoruz ? Çünkü halkımız diğer ülkelerin halkına göre daha az su tüketiyor ve yeterli miktarda günlük alması gereken miktarda suyu içmiyor. Yapılan araştırmalara göre bir İngiliz, Bir Türk’ten 1.6 kat, Bir Amerikan, Bir Türk’ten 1.4 kat daha fazla su tüketiyor. Suyun fazlasının zarar olduğu gibi azıda kandaki zararlı maddelerin vücuttan atılamamasına ve metabolizmanın rahat çalışamamasına neden oluyor ve çeşitli metabolik hastalıklara davetiye çıkarıyor. Özellikle yaz aylarında su tüketiminin önemsenmemesiyle beraber ACİLLERİMİZ Sıcak ÇARPMASI, sıcak nedenli konvülzyonlar ( Bayılmalar ) ve sıcak nedenli deliryumlarla uğraşmak zorunda kalıyor. Çoğunun nedenini araştırırsak altından su tüketimimizin yetersiz olduğu, insanlarımızın yeterli hidrasyona ( su içmeye ) özen göstermemesi ve sıcaktan korunma yöntemlerini uygulamaması olduğu anlaşılıyor. Yeterli su içmeye özen gösterelim ( 1.5Lt , 3Lt ) ve lütfen kilo kaybedeceğim diye GÜNLÜK 5 LT ve üzerinde SU içmeyelim.

bnm dr um bundan yıllar önce yaklaşık 11 12 yıl önce 3 lt yi geçme demişti.ama tıp kendini yeniliyor ve bugünki yazılarında 5 lt yi geçmeyin yazıyor cnm karar senin.

30 dan önce 3çocuk çok mantıklı keşke benimde 30 dan önce olaydı hepsi şimdi 4.yü doğururdum32 yaşındayım Mart'ta 33 35 te dördüncüyü doğurup jübile yaparım akabindede dukan:):):)

ben ilkgün aşırı zorlayan 100er kez denilen esneme hareketlerini 40 defa yaptım 2. gün 3. gün derken şimdi 100 ü yapıyorum ve zorlanmıyorum. rahata alışmış vücudunuza hadi kalk maratona katılalım derseniz yarı yolda kalırsınız ve direnciniz düşer.azar azar başlayın bırakın vücut alışsın esnekliğine kavuşsun önce. ha bide ipeğimin gönderdiği cd de öyle müthiş parçalar var ki dinleyin egzersiz yaparken nasıl başlayıp bittiğini anlamazsanız.

anam durun 1 dk callan teyze ölmüş mü o vücutla insan yaşlı olduğuna inanamıyor ki öldüğüne inansın

Selam Kızlar,

Bu satırları size dersten yazıyorum. Sıpacıklarım test çözüyor, bende derman bulmak için size yazmak istedim.

Bugün 3. gün hala wc ye çıkamadım. Deli olmak üzereyim. Bana acil bir çare söyleyin. Kabızlıktan hemoroidim hortlarsa işte o zaman yandım.

Bana hızlı etki edebilecek ne söylersiniz?

Bitki çaylarını denedim, yeşil çayı hala içiyorum ama tık yok.

30 dan önce 3çocuk çok mantıklı keşke benimde 30 dan önce olaydı hepsi şimdi 4.yü doğururdum32 yaşındayım Mart'ta 33 35 te dördüncüyü doğurup jübile yaparım akabindede dukan:):):)

bazen sartlar yada daha dogrusu kader senin elinde olmadan yolunu cizebiliyor.ben genckizligimdan itibaren evlenip cocuk sahibi olmayi istemistim hep ama iste istemek yetmiyor bazen.kocayi 32 de bulabilince ancak cocuk isleride kaldi malesef valla

dogurabilirsin 35 dede 36 dada ..ben 37 yim daha bir tane bile doguramadimki..neler vermezdim bende 3-4 cocuk sahibi bir kadin

olmaya.bu saatten sonrada zor malesef biri bile bulamamisken

bir sure yulaf kepegini bugday ile karistirip tuketmeyi denesen.1 kasik yulaf 1 kasik bugday seklinde (dukan bunu oneriyor kabizlik durumunda)bende olmadi bu sorun hic ama bir iki aci top biber tursusu yedigimde ertesi gun ishal yapiyor birde bunu deneyebilirsin.birde bir cay soylemislerdi baktim aradim bulamadim bulunca onun isminide yazarim..

Benim ablam 38de evlendi 41 yaşında 3.ye hamile Rabbim nasip etti oldu şükürler olsun inş.ALLAH sanada nasip eder canım hayırlı sağlıklı evlatlar öpüyorum...

Kabızlık için yürüyüş yapmak ve birde sebze gününde sebzeyi çiğ ve biraz abartarak sebzeyi yemek iyi geliyor bana..

Bu arada 32 yaşındayım 1 oğlum var ve valla kafam 2. yi kaldırmaz diye yapamıyorum başka..
Ki yaşıtları ile karşılaştırıldığında yaramaz bir çocukta değil.

30 yaşından önce insan daha bir cesur oluyor sanırım.
Rabbimin ağarına gitmesin ama bu saatten sonra yeni bebek çok zor gibi geliyor..

Aaaa sen de bakmışın.. afferin kız! Bunlar suya birden bire saldıranlar için yazılmıştır bence.. Sen ise yılladır böylesin, bünyen alışık artık. Düzenli olarak sodyum ve diğer vitamin-mineraller seviysenine baktırıyorsundur umarım. Dengesini tutturmak için suyun pH dikkatine alman lazım. Günde 1-2 bardak mineral su iç. Veya alkali su (burda bi yerde güzel bir yazı var onunla ilgili). Sonuçta su zehirlenmesi, vücudundaki değerli mineralleri ve vitaminleri alıp götürmesidir. Çok içiyorsan ve takviye gerekiyorsa dikkat edeceksin te o ka dadlum.

Su.. Şaka bi yana bana sabah aç karnına su hemen ardından da ulaf+buğday kepek karışımdan bişey iyiii geliyordu.

Ahhh kıyamam Dur bakem ne o öle hemen ağlamak! Yaşın kaç başın kaç daha!! 37 ne ki?! Bana şimdi bile dr doğur diyor Bak şimdi bi zayflarsın, güzelleşip hafiflersin, bebişini taşımak ta kolaylaşır. Rotan hamile kalmaya! Hadi bakiim! Marş marş!!!

cnm dukan amcam izin veriyormu bilmiyorum ama karbonat bunun en iyi çaresi. 1,5 lt suya 3 çay kaşığı karbonat kat ve onu iç. başka çare aramana gerek kalmaz. ama önce bi bak olurmu karbonat izinlimi değil mi die. zayıflamayada etkisi oluyormuş ben sadece mide bulantısı ve kabızlığa iyi geldiğini biliyorum.eğer izinliyse kullanırsın

senede 2 kez tüm tahlillerimi yaptırıyorum tekrar su zehirlenmesiyle karşılaşmamak için ama madem 5 lt izinli artık abartmamak kaydıyla su tüketimimi arttırırım bende.4 lt yle bi başlayım tahliller temiz çıkarsa korkmadan 5e de çıkarım artık :) tabi sonuçlarıda sizinle paylaşırım ki aşırı sudan zarar görmeyin yada su içmekten korkmayın die.

aa dur ama hmn ne o öyle zor fln ben kızıma hamileyken kontrollere bi teyze geliyordu 48 yaşındaydı 2 oğlu varmış kazada kaybedince ikisini birden bi çocuk daha yapmaya karar vermişler ben 4 aylık hamileyken o 6 aylık hamileydi. en son oğlunu aşıya getirdiğinde gördüm teyzeyi.
birşeyi çok istersen olur. bak zayıflamakta zor çoğu insan için ama inanıp azmedince oluyor dimi.hem bi yerde okumuştum fazla kiloda etkiliyormuş doğurganlığı ver kiloları güzelce bebişler gelmeden eşinlede gez dolaş rahatlığın tadını çıkar sonra allahın izniyle alırsın kucağına bebişlerini inş.

yediklerinizi iki katına çıkarın bi öğününüzde, mesela akşam yemeğinde 5 köfte yiyorsanız 10-15 hatta abartıp yiyebildiğiniz kadar yiyin. faydasını o gün ya da ertesi gün görürsünüz mutlaka :13:

bende suyu cok arastirmistim bazi bilgileri bende paylasayim ictigimiz suyun ph degeri minumum 7 olmali ki genelde hazir sular 7-7.5 arasi degisiyor.eger kilo vermek istiyorsaniz bu deger 9 olmaliymis vee ileri obezlerde ise ph 11 olmaliymis.ben diyete baslayinca cesme suyu icmeyede baslamistim (dukan olabilir demis kitapta) cunku 4 lt ye yakin tuketince o sulari alip tasimak zor geliyor diye.sonra bu duraklama isi baslayinca dunden beridir zengin mineralli su iciyorum (contrex )sodyum ve mg yonunden zengin.bir iki su var bu sekilde ve zayiflamaya yardimci diye geciyor.ve dunden beri surekli tuvalete tasiniyorum.

zaten hedefim o benim zayiflayip hamile kalmak hatta seyir bitince arkasina hemen (insallah)gerci Allah oyle mucizeler verebiliyorki ben bir yil once bebegim dogumda olunce ve yeniden deneyince bu kez ikiz verdi bana (gerci oda 2 ay once 3 aylikken dustu)yani yeniden olabilir o zaman ayni anda iki bebege birden sahip olabilirim.hayatta hersey mumkun..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…