Popüler Konu Dukan Diyeti Deneyimlerimiz

Kızlar ya ben bu kepege hiç alışamadım bugün ekmek yapmayı denedim bununda begenmedim varmı tavsiye edebilecek birisi

bende çok zor yıyıyorum onu cnm ya.. resmen işkenceee.. yoğurtla karıştırıyorum ben.yoğurttan soğudum vallaa

ben bugün bi sitede bulduğum ekmek tarifini yaptım sabah işe gelmeden bide eşime fln kek yaptım ve herkes ekmeğin kekten daha lezzetli olduğunu söyledi.bende beğendim denediğim ekmeklerin içinde en lezzetlisiydi.

Öncelikle herkese merhaba:)
Bu siteye üye olalı 1 hafta oldu ve o günden beridir bu başlığı okuyorum, dün de Dukana başladım 2.günümün son saatlerindeyim:) bu sabah tartıda 100-200gr eksilirim diye düşünürken, 800gr gittiğini görünce daha çok sevdalandım bu diyete. öğlen okuldan gelince yine tartıldım gün içinde hep yarım kilo fazla çıkan ben öğle vakti 400gr daha eksilmiştim. inanamıyorum 1.5günde 1.2kg nasıl gitti hem de hiç aç kalmadan, hem de çok lezzetli yemekler yiyerek. nasıl bir gazsa canım çikolata bile yemek istemiyor sadece buzdolabında kalan cennet hurmaları biraz ağzımı sulandırıyor o kadarcık. kepek de dahil yediğim herşeyi keyifle yiyorum. bu arada size son 1 ayımdan bahsetmek istiyorum:

Son 2 yıldır yani evlendiğimden beri, 63-66kg arasında gezinen bir tombağım. 14kasımda spor salonuna üye oldum yılbaşına kadar 4-5kilo verebilme hayaliyle. Bilen bilir L-carnitine diye bir gıda takviyesi var yağ yakımını hızlandıran, her gün ( pazar hariç) 1.5- 2 saat arası spor yapıp bu takviyeden kullandım. en sonunda yatak döşek hasta olup sporu bıraktım, küstüm:) bu arada 1ayda sadece 1.5 kilo verdim hasta yattığım 3 günde hiçbirşey yiyemememe rağmen 1kilosunu geri aldım.

Şu 2günde 1.2 kilo verdiren Dukan'ı yakalarsam öpücem:) bekarlık kilom olan 55kiloya da şubat28 itibariyle ulaşmamı öngörüyor.Kendisine Türkiye'den bir nazar boncuğu yolluycam hedefe ulaşırsam:))

Nihayet beklediğim regl geldi bugün çaldı kapıyı, çok sevindim diyemem çünkü yarın tartıya çıkacaktım bu regle birlikte baya artı görüyorum bugün beyaz gün yaptım ama tartıda etkisini göremeyecem haliyle, yarın tartılmasam mı ki

ben bugün bi sitede bulduğum ekmek tarifini yaptım sabah işe gelmeden bide eşime fln kek yaptım ve herkes ekmeğin kekten daha lezzetli olduğunu söyledi.bende beğendim denediğim ekmeklerin içinde en lezzetlisiydi.

simdiye kadar denedigim üc ayri ekmek tarifinde maalesef basarili olamadim tarifini verirseniz bunuda denemek isterim

iyi akşamlarrrrrr

Kaçaklar görünmeye başladı yavaş yavaş ...
Tabii yarın perşembe, sizi gidi siziler

Oluyor böyle şeyler buralarda takılma...
Amacımız kırmak ya da kızmak değil (zaten kimsenin haddi de değil) kitabın okunmasını sağlamak...
Herkesin kitabı okuması ve mantığını kavraması önemli, çünkü diyetin yapılabilirliğini arttırıyor...
En sağlam kaynak kitap...

Evet herkes aynı durumla karşılaştı, karşılaşıyor da ...
O yüzden haftalık kilo değişikliğimizi baz alıyoruz ...

İnşallahhh...

Kızlar ya ben bu kepege hiç alışamadım bugün ekmek yapmayı denedim bununda begenmedim varmı tavsiye edebilecek birisi

Ben son bir haftadır ekmek yapmaya üşendiğimden çorba olarak tüketiyorum...
Kışın çorba da iyi gidiyor hani...Memnunum çorbadan...Sen de olmadı öyle dene...

Yoğurtlu yayla çorbası
1 yumurta
1 br yoğurt
2 kaşık kepek

hepsi küçük boy bir tencerede karıştırılır, ocakta kısık ateşte karıştırılarak pişirilir
böylece kesilme olmaz ...kıvamına göre kaynamış su eklenerek biraz daha pişirilir..
Bu çorba 5 dakika da oluyor, şipşak ...

atakta salata varmiydi

yok salata yasak da ben roka-cherry domates felan grubu yaptım bahsettiğim o salata. hani atakta 1-2 dal yiyebileceğimiz baharlı grup var ya. :)

Evre geçişlerinde biraz kilo almak normal kızlar..

Bu arada kitabı okuduğunuzdan emin misiniz?
Yeni gelenler kitabı okuduysanız bir kez daha tekrar gözden geçirin derim..
Çok hayati hatalar var sanki?

Eğer bu soru banaysa elbette okudum, ama şu an kitap bende olmayınca bocalayınca nete göre hareket ediyorum ya da buraya soruyorum. :)

Rica ederim kuşum amma ne salatası atakta?!

Edoş hani baharlı gıda serbestti ya roka maydonoz felan onlardan yediğim bulamaçtı salata dediğim

Teşekkür ederim canım

Sen de hoş geldin.

cok tesekkürler

Rica ederim, ne demek...Maksat okur-yazar sayısını arttırmak

Tartıl tartıl ki , gelecek hafta ki kilonla karşılaştır...
Böylece regl döneminde ortalama ne kadar su tuttuğunu anlarsın ...
Bu istatistikler daha sonra ki dönemlerde moralinin bozulmasını önler

"Şu anda en yaygın olarak gurmenet.com dan temin edilen ru-sheim yulaf kepeği kullanılmakta ancak onun yulaf unuyla karışık olduğundan tüm dukanistler hemfikirdir.Hiç bir şekilde bulamayanlar için temin edilecek ve kullanılabilecek alternatiflerin en iyisidir"

dukan sayfalarının birinde bu yazıyor..ben de ru-sheim aldım ama üzerinde %100 yulaf kepeği yazıyor... üstelik ilk kez yaptığım krebin tadını da çok sevmiştim.. moralim bozuldu şimdi

Kısslar bir çeşit beyaz dukanella yapıp içine kepek karıştırdım yedimm..

Valla Hep tatlılardan gidiyorum.. Ne olacak benim bu halim?? Gripken canım hep tatlı istiyor benim yaaaa..

Hemen tarif vereyimmm..

Beyaz Dukanellamsı
1 kaşık süttozu
1 kaşık tatlandırıcı (kendi tatlandırıcınıza göre tadını ayarlayın kızlar)
Birkaç damla aroma (vanilya + limon enfes oldu)
1 Kaşık kepek
Yaklaşık yarım çay bardağı (Muhallebi kıvamına gelene kadar) light süt..

Süt dışındakileri bir kaseye koyup karıştırdım ardından sütü karıştıra karıştıra ekledim..

Vallahi ben pek beğendim.. Ne kepek tadı vardı ne kokusu..

Tansaş ve Migroslarda "doğadan" marka yulaf kepeği satılıyor. hem de Dukan'ın kitabında bahsettiği en iyi öğütme oranına sahip paketin üstünde yazıyor. yanlız bu krep işini sütle yapmaya çalıştım beceremedim. sanırım yoğurtla ya da peynirle yapmak gerekiyormuş.

tansaş ya da migros yaşadığım yerde yok ben de internetten 3 paket ru-sheim sipariş etmiştim..üstelik kapıda ödemesi yok..eşime havale fazla külfetli geliyor..bu yüzden bu paketleri bitirmeden diğer marka alamam
krep neden tutmadı acaba? tavaya mı yapıştı?ben ilk kez denememe rağmen çok güzel oldu..

yalnız tavaya çok az yağ damlatıp bir peçeteyle tavayı silerek yağın yayılmasını sağladım..seramik tava kullandım bir de..
tarifim şöyleydi:

1.5 yemek kaşığı yulaf kepeği
10 yemek kaşığı süt
1 yumurta
Çok az tuz

hepsini çırptım,söylediğim şekildeki tavaya döküp arkalı önlü pişirdim..
bir de şöyle bir krep araştırması yaptım..sütle yulaf kepeğini karıtırıp bir süre kepeğin yumuşaması için bekleniyrmu..ben beklemedim..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…