hayırlı bi gecenin sonrasında eksi görülen bi sabaha uyansın herkes inşallah
bu hindistan cevizi olayı benim de çok aklıma takılıyodu, bunları okuyunca benim yiyesim kaçtı açıkçası, bikaç alıntı yapıyorum size de şimdi:
Hindistan cevizi çok besleyici, güçlendirici ve şişmanlatıcı bir besindir. Yüksek oranda fakat kolayca sindirilebilen yağ içerir. Vücut bu yağdan diğer yağlara nazaran daha kolay yararlanır. Bu yağ hem fiziksel hem de kimyasal özelliği bakımından tereyağına çok benzer. Hindistan cevizi bütün amino asitleri içeren yüksek kalitede protein içeriğine sahiptir. Potasyum, sodyum, magnezyum, ve kükürt açısından da zengin bir besindir. Kurutulmuş hindistan cevizinin enerji değerleri oldukça yüksektir
proteini de yüksekmiş ama neye yarar :) belki süsleme amaçlı çok çok az kullanılabilir ama ben kullamamaktan yanayım :)
ayrıca her 100 gr.da 662 kalori olduğu da başka bi kaynaktan edinilmiş başka bi bilgidir. kalori hesabından pek anlamam açıkçası ama elde olan bilgiler bunlar :)
kaynak vikipedi
hayırlı bi gecenin sonrasında eksi görülen bi sabaha uyansın herkes inşallah
bu hindistan cevizi olayı benim de çok aklıma takılıyodu, bunları okuyunca benim yiyesim kaçtı açıkçası, bikaç alıntı yapıyorum size de şimdi:
Hindistan cevizi çok besleyici, güçlendirici ve şişmanlatıcı bir besindir. Yüksek oranda fakat kolayca sindirilebilen yağ içerir. Vücut bu yağdan diğer yağlara nazaran daha kolay yararlanır. Bu yağ hem fiziksel hem de kimyasal özelliği bakımından tereyağına çok benzer. Hindistan cevizi bütün amino asitleri içeren yüksek kalitede protein içeriğine sahiptir. Potasyum, sodyum, magnezyum, ve kükürt açısından da zengin bir besindir. Kurutulmuş hindistan cevizinin enerji değerleri oldukça yüksektir
proteini de yüksekmiş ama neye yarar :) belki süsleme amaçlı çok çok az kullanılabilir ama ben kullamamaktan yanayım :)
ayrıca her 100 gr.da 662 kalori olduğu da başka bi kaynaktan edinilmiş başka bi bilgidir. kalori hesabından pek anlamam açıkçası ama elde olan bilgiler bunlar :)
kaynak vikipedi
arkadaşlar ben buraya ilk kez yazıyorum 175 boyunda 105 kilo ve 23 yaşındayımsınıf öğretmeniyim geçen sene atandım atandığımda 86 kiloydum ama stresten sıkıntıdan 20 kilo aldım. diyet gruplarınla ilerleyim dedim ortam yapmacık ve saçma geldi. iyice bunalımdayım, bu akşam ne yapabilirim diye araştırdım dukan diyeti mantıklı geldi yarın ilk işim kitabı alıp okumak inşallah bu işi başarabilirim.
hoş geldiniz efenim.. burası doğru yerarkadaşlar ben buraya ilk kez yazıyorum 175 boyunda 105 kilo ve 23 yaşındayımsınıf öğretmeniyim geçen sene atandım atandığımda 86 kiloydum ama stresten sıkıntıdan 20 kilo aldım. diyet gruplarınla ilerleyim dedim ortam yapmacık ve saçma geldi. iyice bunalımdayım, bu akşam ne yapabilirim diye araştırdım dukan diyeti mantıklı geldi yarın ilk işim kitabı alıp okumak inşallah bu işi başarabilirim.
boy:1.67
başlangıç(dukanla):63.6
geçen hafta:61.0
bu hafta:60.3
bu hafta giden:-700
toplam giden:3.300
başlangıç:30 kasım 2012
kendime söz verdim buhafta 59.9 görecem dedim ama olmadı.
çok dikkat ettim.sınırlı izinli hiç kullanmadım.spor su hepsine uydum olmadı işte....
başlangıç tarihi 02/11/2012
başlangıç kilo 74
geçen hafta 65.5
bu hafta 65
hedef kilo 59
arkadaşlar ben buraya ilk kez yazıyorum 175 boyunda 105 kilo ve 23 yaşındayımsınıf öğretmeniyim geçen sene atandım atandığımda 86 kiloydum ama stresten sıkıntıdan 20 kilo aldım. diyet gruplarınla ilerleyim dedim ortam yapmacık ve saçma geldi. iyice bunalımdayım, bu akşam ne yapabilirim diye araştırdım dukan diyeti mantıklı geldi yarın ilk işim kitabı alıp okumak inşallah bu işi başarabilirim.
bazen sartlar yada daha dogrusu kader senin elinde olmadan yolunu cizebiliyor.ben genckizligimdan itibaren evlenip cocuk sahibi olmayi istemistim hepama iste istemek yetmiyor bazen.kocayi 32 de bulabilince ancak cocuk isleride kaldi malesef valla
dogurabilirsin 35 dede 36 dada ..ben 37 yim daha bir tane bile doguramadimki..neler vermezdim bende 3-4 cocuk sahibi bir kadin
olmaya.bu saatten sonrada zor malesef biri bile bulamamisken
,Benim ablam 38de evlendi 41 yaşında 3.ye hamile Rabbim nasip etti oldu şükürler olsun inş.ALLAH sanada nasip eder canım hayırlı sağlıklı evlatlar öpüyorum...
Light labne ve activia yı, bildiğimiz yoğurt mayalar gibi mi mayalıyorsun canım :26:
Dukan sayesinde hamarat hanimlar olduk vallabide organik saglikli beslenmeye basladik baktim bu ulkede sifir yag peynir bulamayacagim lor peynirinin burda karsiligida yok malesef.lor italyanlarin ricottasina esdeger ve bugun her yere bakindim yagsizi yok bende sutsuz yagimla lor yaptim cokta guzel oldu simdi sirada yagsiz sut ile evde yogurt yapma ve labne yapma var...
bir de aklıma birşey geldi..yine yağlı kıyma kullansak da köfte yapsak,sonra bu köfteleri suda haşlasak,suyunu döksek sonra ızgarada kızartsak bu defa olur sanırım:)
nedir bu yağlı kıymada ısrarı derseniz söyleyeyim..kurbandan kalma kıymalar duruyor yahu
Cooook tesekkurler arkadasimvalla bende oyle yapiyorum once acimi yasiyorum sonra Allah inda verdigi guc ve sabir ile kabullenip onume bakiyorum.gucluyum ben ve ustesinden simdilik gelebiliyorum.bazi seyler dedigimiz gibi bizim disimizda gelisebiliyor ve hic birsey yapamiyorsun.. simdi onceeeee DUKAN amcanin yardimi ve sizlerinde destegi ile zayifliyacagiz sonrada saglikli bir hamilelik ile saglikli bebekler sahibi olacagiz insaaaaaallaaaah
Kepek nerde? Hepi köftede mi?Kahvaltı yok. Arada yemek yok. 4-5 öğün gerekirken 2 öğünle besleniyorsun, farkındamısın canım.
İşte ben bunu duyunca deliriyorum arkadaş!Karbonhidratın yulaf kepeğinde ve sezblerede olduğunu nasıl bilmezler?!
arkadaşlar ben buraya ilk kez yazıyorum 175 boyunda 105 kilo ve 23 yaşındayımsınıf öğretmeniyim geçen sene atandım atandığımda 86 kiloydum ama stresten sıkıntıdan 20 kilo aldım. diyet gruplarınla ilerleyim dedim ortam yapmacık ve saçma geldi. iyice bunalımdayım, bu akşam ne yapabilirim diye araştırdım dukan diyeti mantıklı geldi yarın ilk işim kitabı alıp okumak inşallah bu işi başarabilirim. [/QUOTE
hoşgeldin sefa getirdin, kitabını okuyup anlarsan, güzel güzel kaçamaksız uygularsan ve buradaki tarifleri hangi aşamadaysan ona göre uygulayıp yersen çok güzel kilo verirsin. boy ve kilodan anlaşıldığına göre birde son bir yılda 20 kilo birden aldığına göre benziyoruz, biz 1. sınıf obez grubuna girdiğimiz için daha rahat kilo veriyoruz onun için atakta dukana aşık oluyorsun ve asla asla asla bırakmak istemiyorsun öğretmenim...
kızlar ben de uzunca bir süredir yapmayı düşündüğüm dukan diyetine yarın başlıyorum.tüm evreleri yazdım ne yemem ve yememem gerektiğini not aldım.umarım en iyi şekilde uygularım.fakat benim aklıma takılan tek şey atak ve seyir döneminde hiçbir şekilde meyve tüketmiyormuyuz?bir de kahvaltıda domates,zeytin gibi gıdalardan bahsedilmemiş bunlar yenmiyormu?bana atak dönemi için kahvaltı menüsü önerisinde bulunabilir misiniz?çalışıyorum aynı zamanda iş yerine getirebileceğim şekilde tarifler verirseniz çok memnun olurum..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?