Popüler Konu Dukan Diyeti Deneyimlerimiz

sizce en yenılebilir kepek hangi marka kepekk .. kızlar benımkı ruseym marka. ama kötu kokuyo gıbı.. forumda bırkaç markadan bahsedılıyor sizce en guzeli hangisi..?

Ben de dukanellayi kakao koymadan yapiyorum. duraklatacak bir seyi niye tuketeyim. benim dukanella tarifi de

istedigin kadar light labne, agiz tadiniza gore tatlandirici, istedigin aroma , karistir, dondur ye.

Light labneyi, activiayi yagsiz sute mayalandirip, suzerek elde ediyorum cok guzel oluyor.

Tatlandiriciyi da pisen tatlandiricilardan degil, caya koydugum tabletlerden ezip koyuyorum, onlar duraklam yapmiyor da pise yapiyor sanki.

Annem acimis bana, portakal kabugu receli yapmis:)) tatlandiricili, harika, belki tatlandirmak icin ondan koyarim.

Krep normal unla çok sık yaptığım birşeydi ama bu kepekli olanını tavaya yapıştırdım tavayı peçeteyle yağlamıştım da üstelik:) ben çok cıvık olduğu için yapıştığını düşünüyorum yarın yoğurtla yapmayı düşünüyorum, bir de öyle deneyelim bakalım.
Ru seyhm ( böyle mi yazılıyordu bilemedim:) ) hakkında bir fikrim yok ama önceki sayfaları okuyunca, pek tavsiye edilmediğini gördüm yine de hiç yoktan iyidir

Light labne ve activia yı, bildiğimiz yoğurt mayalar gibi mi mayalıyorsun canım :26:

3 kupa yeşilçayımı içtim bugün de ama yarın kesin 69.9dan çok çıkıcam offf bünye bu kadar yçaya alışkın diil tabi napsın

seyire geçince malesef oluyor öyle şeyler, bi gün ve ertesi gün arasında 1kg fark görebilirsiniz. kendinizi en kötü ihtimale hazırlayın ki moraliniz bozulmasın :)
ama şöyle de bi gerçek var ki artış-azalış ne kadar olursa olsun dukanın söylediği tarihte hedef kilonuza ulaşıyorsunuz meraklanmayın
sizce en yenılebilir kepek hangi marka kepekk .. kızlar benımkı ruseym marka. ama kötu kokuyo gıbı.. forumda bırkaç markadan bahsedılıyor sizce en guzeli hangisi..?
bende çok zor yıyıyorum onu cnm ya.. resmen işkenceee.. yoğurtla karıştırıyorum ben.yoğurttan soğudum vallaa

yulafla ilgili bikaç şey söyliim sıkıntı çekenlere naçizane :)
ruşeym midir ismi tam bilemiyorum ama o markadan hiç kullanmadım ben, daha iri taneli olduğu yönünde yorumlar var. ben şahsen doğalsan kullanıyorum ilk günden beri. onu da migros carrefour real gibi büyük marketlerden ve netten temin edebilirsiniz.
yoğurda karıştırıp da hiç yoğurttan nefret etmeyin, o kadaaaar güzel tarifler var ki :)
bi gün bi tarif deneseniz bi haftada bissürü sevdiğiniz çeşit çıkar, deneyin yeterki hak vericeksiniz :)

hoşgeldiniz :13:doğadan değil de doğalsan demek istediniz sanırım, yanlış bişey almayın aman

öyle miymiş, ilk defa duyuyorum. son güncellemelerden bu konuda haberim yok ama kullanan çok arkadaş vardı, sakıncası olacağını zannetmiyorum ben ama içiniz rahat etmiyorsa bi dahakine diğer markayı alırsınız

eminim çok güzel olmuştur bu ama ben sadece başlığını okudum valla
tatlı tarifi okuyunca yapmadan duramıyorum sonra gelsin duraklama

Light labne ve activia yı, bildiğimiz yoğurt mayalar gibi mi mayalıyorsun canım :26:

Evet normal yogurt gibi mayaliyorum. Prebiyotik yogurt oluyor. Prebiyotik yogurtlar normal yogurttan daha tatli oluyor o yuzden bazilari sevmeyebilir, ama tatlilarda cok iyi oluyor.

Ondan sonra da annemin bir ceketin astarindan diktigi, torba gibi bi seye koyup suzuyorum. Suzdugun torbanin cok ince delikli olmasi lazim, yoksa yogurt akip gidiyor. Bi de zaten light sutten yaptigin icin, yogurt daha civik oluyor, normal sutten yaptigina gore, o yuzden bu onemli nokta.

hoşgeldiniz :13:doğadan değil de doğalsan demek istediniz sanırım, yanlış bişey almayın aman

Evet doğalsan demek istemiştim:) Hoşbulduk bu arada.
Burası insanı motive etmek için mükemmel bir yer, başkalarına gına geldi benim diyet işlerimden burda içimi dökmekten ve benim gibi kısıtlı şeyler yemek zorunda kalan diğer dukancılarla konuşmak doğru birşey yaptığımı hissettiriyor bana. çok değil yılbaşına kadar 4 kilo versem yeter:)) sonrasında da hedefe ulaşmak için devam edicem tabi ki:)

Dukan sayesinde hamarat hanimlar olduk vallabide organik saglikli beslenmeye basladik baktim bu ulkede sifir yag peynir bulamayacagim lor peynirinin burda karsiligida yok malesef.lor italyanlarin ricottasina esdeger ve bugun her yere bakindim yagsizi yok bende sutsuz yagimla lor yaptim cokta guzel oldusimdi sirada yagsiz sut ile evde yogurt yapma ve labne yapma var...

dün bende peynir yapmayı denedim ama beceremedim. köfteli çorba olarak buldu kendini bizim süt peynir olma hayalleri kurarken

rica etsen ayrıntılı anlatabilirmisiniz labneyi nasıl tutturduğunuzu. çok makbule geçer valla

mutlaka yapan arkadaslar vardir anlatacaklardir bende henuz lor denedim sirada yogurt var sonra labne o yuzden bakamadim.ama tahminim yogurt mayalar gibi mayalayacaksin ama yogurdu yogurtla mayalamak yerine activia ile mayalayip suzeceksin sanirim:26:

aynen hamarat olduk gerci ben daha dogru düzgün ekmek yapmayi bile beceremedim ama olsun birgün tutar heralde diyet bitmeden:)) yagsiz peynir bende bulamiyorum maalesef en az yagi olan bile %8 yada %12 civari yagli oluyor sifir yag daha görmedim.lor dediginiz sütü kestirerek yapilanmi oluyor?

bugünkü menüm şöyle hanımlar;

sabah: 2 küçük poğaça (ekemek niyetine) bol malzemeli mantarlı uydurmasyon menemen az peynir
öğle: tavuklu ali nazik 1 küçük poğaça
akşam bir büyük tas köfteli çorba

bu arada diyetin başından beri inanılmaz bir iştahsızlık çekiyordum ki bu hayatım boyunca ilk kez yaşadığım birşeydi çevremdeki herkes şoka girdi.
pazartesidn itibaren multivitamin kullanmaya başladım iştahımda ciddi bir artış oldu iide oldu çünkü hiçbişey yiyememeye başlamıştım.

bunuda paylaşmadan geçemiycem uzun zamandır görüşmediğim bi arkadaşımla buluştuk bugün ağzı açık kaldı naptın sen diğer yarın nerde fıstık gibi olmuşssun dedi pek bi keyifliyim valla sormayın gitsin

evet limonla yada elma sirkesi ile kestiriliyor sonrada suzuluyor...ekmek tarifi olarakta sevgili etateta nin tarifini dene bide.ben yaptim cok begendim pufpuf misir ekmegi gibi :
ben ekmegi pisirdikten sonra 4 eboldum 4 gunluk ekmek cikmis oldu

- 8 y.k. yulaf kepeği (2 kişilik ve 2 günlük bu)
- 3 yumurta
- 3 y.k. yoğurt
- 1/2 paket kabartma tozu
- 1 çimdik tuz
- kek kıvamına getirmek için biraz süt

Baton kek kalıbı kullanıyorsan pişirme kağıdını yugunca kes ve altını-etrafları kaplıyacak şeklinde kenarlarda katlayarak ser. Yuvarlak kalıbı kullanırsan peçete ile zeytinyağını sür dağıt. 200 derecede ısınmış fırına koy 35-40 dk üstün kabaran ve kızarana kadar pişir.

labnenin tarifi burda :

dukandiyetitariflerim: LIGHT LABNE

Son düzenleme:
bir de kuru hindistan cevizi yiyebiliyormuyuz bu konuda kesin bir bilgniz varmı baya bi bakındım bi bilgiye ulaşamadım

bugün uydurduğum tavuklu ali naziki paylaşmak isterim zira süper leziz oldu.
kıymalı ve etlisini de deniycem eminim daha çok yakışır. benimki ekonomik nazik oldu biraz
istediğiniz kadar patlıcan fırında közlenir (ben 4 tane közledim 2 kişi tıka basa doyduk)
o sırada tavuklar çok ince şeritler halinde kesilir az soğan ve sarımsak rendesi ile kavrulur en son 1 tatlı kaşığı salça ve istenilen baharatlar eklenir az suyla pişmeye bırakılır.
patlıcanlar közlenince az sarımsaklı yoğurtla karıştırılır.
üstüne tavuklar eklenip afiyetle yenirr.

Seyir evresine pazar günü geçiyorum ilk yapacağım yemek bu olacak canım çekdi:)
Ekmekcikleri de fırına verdim yarın sabah sayenizde kahvaltımı ekmekle yapıcam:) tarifler için çok teşekkürler

hayırlı bi gecenin sonrasında eksi görülen bi sabaha uyansın herkes inşallah

bu hindistan cevizi olayı benim de çok aklıma takılıyodu, bunları okuyunca benim yiyesim kaçtı açıkçası, bikaç alıntı yapıyorum size de şimdi:
Hindistan cevizi çok besleyici, güçlendirici ve şişmanlatıcı bir besindir. Yüksek oranda fakat kolayca sindirilebilen yağ içerir. Vücut bu yağdan diğer yağlara nazaran daha kolay yararlanır. Bu yağ hem fiziksel hem de kimyasal özelliği bakımından tereyağına çok benzer. Hindistan cevizi bütün amino asitleri içeren yüksek kalitede protein içeriğine sahiptir. Potasyum, sodyum, magnezyum, ve kükürt açısından da zengin bir besindir. Kurutulmuş hindistan cevizinin enerji değerleri oldukça yüksektir

proteini de yüksekmiş ama neye yarar :) belki süsleme amaçlı çok çok az kullanılabilir ama ben kullamamaktan yanayım :)
ayrıca her 100 gr.da 662 kalori olduğu da başka bi kaynaktan edinilmiş başka bi bilgidir. kalori hesabından pek anlamam açıkçası ama elde olan bilgiler bunlar :)
kaynak vikipedi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…