Kısslar bir çeşit beyaz dukanella yapıp içine kepek karıştırdım yedimm..
Valla Hep tatlılardan gidiyorum.. Ne olacak benim bu halim?? Gripken canım hep tatlı istiyor benim yaaaa..
Hemen tarif vereyimmm..
Beyaz Dukanellamsı
1 kaşık süttozu
1 kaşık tatlandırıcı (kendi tatlandırıcınıza göre tadını ayarlayın kızlar)
Birkaç damla aroma (vanilya + limon enfes oldu)
1 Kaşık kepek
Yaklaşık yarım çay bardağı (Muhallebi kıvamına gelene kadar) light süt..
Süt dışındakileri bir kaseye koyup karıştırdım ardından sütü karıştıra karıştıra ekledim..
Vallahi ben pek beğendim..Ne kepek tadı vardı ne kokusu..
Ben de dukanellayi kakao koymadan yapiyorum. duraklatacak bir seyi niye tuketeyim. benim dukanella tarifi de
istedigin kadar light labne, agiz tadiniza gore tatlandirici, istedigin aroma , karistir, dondur ye.
Light labneyi, activiayi yagsiz sute mayalandirip, suzerek elde ediyorum cok guzel oluyor.
Tatlandiriciyi da pisen tatlandiricilardan degil, caya koydugum tabletlerden ezip koyuyorum, onlar duraklam yapmiyor da pise yapiyor sanki.
Annem acimis bana, portakal kabugu receli yapmis:)) tatlandiricili, harika, belki tatlandirmak icin ondan koyarim.
kızlar ben Yalnış anlattım sanırımm.. Kilo alınıyor mu derken , hani sebzeye geçince hbiraz biraz artılar görebılırmışız yaa. normalmiş bu. bu sizlerde çok oldu mu yanii. şimdi ben hergun eksileri görmeye alıştım sanki + görürsem butun motıvasyonumu kaybedicem gibi geliyor..
Deneyımlı arkadaşlar seyir döneminde sık bi şekilde + larla karşılaştınız mı ben bunu merak etmiştim?
Yalnış anlattım sanırımm.
sizce en yenılebilir kepek hangi marka kepekk .. kızlar benımkı ruseym marka. ama kötu kokuyo gıbı.. forumda bırkaç markadan bahsedılıyor sizce en guzeli hangisi..?
bende çok zor yıyıyorum onu cnm ya.. resmen işkenceee.. yoğurtla karıştırıyorum ben.yoğurttan soğudum vallaa
Öncelikle herkese merhaba:)
Bu siteye üye olalı 1 hafta oldu ve o günden beridir bu başlığı okuyorum, dün de Dukana başladım 2.günümün son saatlerindeyim:) bu sabah tartıda 100-200gr eksilirim diye düşünürken, 800gr gittiğini görünce daha çok sevdalandım bu diyete. öğlen okuldan gelince yine tartıldım gün içinde hep yarım kilo fazla çıkan ben öğle vakti 400gr daha eksilmiştim. inanamıyorum 1.5günde 1.2kg nasıl gitti hem de hiç aç kalmadan, hem de çok lezzetli yemekler yiyerek. nasıl bir gazsa canım çikolata bile yemek istemiyor sadece buzdolabında kalan cennet hurmaları biraz ağzımı sulandırıyor o kadarcık. kepek de dahil yediğim herşeyi keyifle yiyorum. bu arada size son 1 ayımdan bahsetmek istiyorum:
Son 2 yıldır yani evlendiğimden beri, 63-66kg arasında gezinen bir tombağım. 14kasımda spor salonuna üye oldum yılbaşına kadar 4-5kilo verebilme hayaliyle. Bilen bilir L-carnitine diye bir gıda takviyesi var yağ yakımını hızlandıran, her gün ( pazar hariç) 1.5- 2 saat arası spor yapıp bu takviyeden kullandım. en sonunda yatak döşek hasta olup sporu bıraktım, küstüm:) bu arada 1ayda sadece 1.5 kilo verdim hasta yattığım 3 günde hiçbirşey yiyemememe rağmen 1kilosunu geri aldım.
Şu 2günde 1.2 kilo verdiren Dukan'ı yakalarsam öpücem:) bekarlık kilom olan 55kiloya da şubat28 itibariyle ulaşmamı öngörüyor.Kendisine Türkiye'den bir nazar boncuğu yolluycam hedefe ulaşırsam:))
hoşgeldiniz :13:doğadan değil de doğalsan demek istediniz sanırım, yanlış bişey almayın amanTansaş ve Migroslarda "doğadan" marka yulaf kepeği satılıyor. hem de Dukan'ın kitabında bahsettiği en iyi öğütme oranına sahip paketin üstünde yazıyor. yanlız bu krep işini sütle yapmaya çalıştım beceremedim. sanırım yoğurtla ya da peynirle yapmak gerekiyormuş.
"Şu anda en yaygın olarak gurmenet.com dan temin edilen ru-sheim yulaf kepeği kullanılmakta ancak onun yulaf unuyla karışık olduğundan tüm dukanistler hemfikirdir.Hiç bir şekilde bulamayanlar için temin edilecek ve kullanılabilecek alternatiflerin en iyisidir"
dukan sayfalarının birinde bu yazıyor..ben de ru-sheim aldım ama üzerinde %100 yulaf kepeği yazıyor... üstelik ilk kez yaptığım krebin tadını da çok sevmiştim.. moralim bozuldu şimdi
Kısslar bir çeşit beyaz dukanella yapıp içine kepek karıştırdım yedimm..
Valla Hep tatlılardan gidiyorum.. Ne olacak benim bu halim?? Gripken canım hep tatlı istiyor benim yaaaa..
Hemen tarif vereyimmm..
Beyaz Dukanellamsı
1 kaşık süttozu
1 kaşık tatlandırıcı (kendi tatlandırıcınıza göre tadını ayarlayın kızlar)
Birkaç damla aroma (vanilya + limon enfes oldu)
1 Kaşık kepek
Yaklaşık yarım çay bardağı (Muhallebi kıvamına gelene kadar) light süt..
Süt dışındakileri bir kaseye koyup karıştırdım ardından sütü karıştıra karıştıra ekledim..
Vallahi ben pek beğendim..Ne kepek tadı vardı ne kokusu..
birincisi bildirimi onceden yapamazsin
ikincisi persembe gunu saat 2-3 e kadar yapacaksin.sagolsun ilgilenen arkadas o gun geliyor ve bildirimleri alip cizelgeyi hazirliyor aksamina...
Light labne ve activia yı, bildiğimiz yoğurt mayalar gibi mi mayalıyorsun canım :26:
kızlar bu kepek pişince çok daha kötu kokuyoooo yaaa. dun bı omlet yaptımmmm çok fenaaa olduu..
Ben de dukanellayi kakao koymadan yapiyorum. duraklatacak bir seyi niye tuketeyim. benim dukanella tarifi de
istedigin kadar light labne, agiz tadiniza gore tatlandirici, istedigin aroma , karistir, dondur ye.
Light labneyi, activiayi yagsiz sute mayalandirip, suzerek elde ediyorum cok guzel oluyor.
Tatlandiriciyi da pisen tatlandiricilardan degil, caya koydugum tabletlerden ezip koyuyorum, onlar duraklam yapmiyor da pise yapiyor sanki.
Annem acimis bana, portakal kabugu receli yapmis:)) tatlandiricili, harika, belki tatlandirmak icin ondan koyarim.
dün bende peynir yapmayı denedim ama beceremedim. köfteli çorba olarak buldu kendini bizim süt peynir olma hayalleri kurarken
rica etsen ayrıntılı anlatabilirmisiniz labneyi nasıl tutturduğunuzu. çok makbule geçer valla
Dukan sayesinde hamarat hanimlar olduk vallabide organik saglikli beslenmeye basladik baktim bu ulkede sifir yag peynir bulamayacagim lor peynirinin burda karsiligida yok malesef.lor italyanlarin ricottasina esdeger ve bugun her yere bakindim yagsizi yok bende sutsuz yagimla lor yaptim cokta guzel oldu simdi sirada yagsiz sut ile evde yogurt yapma ve labne yapma var...
aynen hamarat olduk gerci ben daha dogru düzgün ekmek yapmayi bile beceremedim ama olsun birgün tutar heralde diyet bitmeden:)) yagsiz peynir bende bulamiyorum maalesef en az yagi olan bile %8 yada %12 civari yagli oluyor sifir yag daha görmedim.lor dediginiz sütü kestirerek yapilanmi oluyor?
dün bende peynir yapmayı denedim ama beceremedim. köfteli çorba olarak buldu kendini bizim süt peynir olma hayalleri kurarken
rica etsen ayrıntılı anlatabilirmisiniz labneyi nasıl tutturduğunuzu. çok makbule geçer valla
bir de kuru hindistan cevizi yiyebiliyormuyuz bu konuda kesin bir bilgniz varmı baya bi bakındım bi bilgiye ulaşamadım
bugün uydurduğum tavuklu ali naziki paylaşmak isterim zira süper leziz oldu.
kıymalı ve etlisini de deniycem eminim daha çok yakışır. benimki ekonomik nazik oldu biraz
istediğiniz kadar patlıcan fırında közlenir (ben 4 tane közledim 2 kişi tıka basa doyduk)
o sırada tavuklar çok ince şeritler halinde kesilir az soğan ve sarımsak rendesi ile kavrulur en son 1 tatlı kaşığı salça ve istenilen baharatlar eklenir az suyla pişmeye bırakılır.
patlıcanlar közlenince az sarımsaklı yoğurtla karıştırılır.
üstüne tavuklar eklenip afiyetle yenirr.
Seyir evresine pazar günü geçiyorum ilk yapacağım yemek bu olacak canım çekdi:)
Ekmekcikleri de fırına verdim yarın sabah sayenizde kahvaltımı ekmekle yapıcam:) tarifler için çok teşekkürler
bir de kuru hindistan cevizi yiyebiliyormuyuz bu konuda kesin bir bilgniz varmı baya bi bakındım bi bilgiye ulaşamadım
bugün uydurduğum tavuklu ali naziki paylaşmak isterim zira süper leziz oldu.
kıymalı ve etlisini de deniycem eminim daha çok yakışır. benimki ekonomik nazik oldu biraz
istediğiniz kadar patlıcan fırında közlenir (ben 4 tane közledim 2 kişi tıka basa doyduk)
o sırada tavuklar çok ince şeritler halinde kesilir az soğan ve sarımsak rendesi ile kavrulur en son 1 tatlı kaşığı salça ve istenilen baharatlar eklenir az suyla pişmeye bırakılır.
patlıcanlar közlenince az sarımsaklı yoğurtla karıştırılır.
üstüne tavuklar eklenip afiyetle yenirr.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?