• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu Dukan Diyeti Deneyimlerimiz

Please don't have more than 5 egg yolks per week! The good news is that you can have as many egg whites you want on both PP and PV days! Have a great day!

if you don't have cholesterol problems you can have up to 5 eggs a week. If you have reached that daily amount and if you want to prepare a recipe which contains eggs, just leave aside the yolks and use the whites ones. Indeed, only the yolks contain fat and cholesterol, whites are exclusively made of proteins.

For eggs the average amount is 5 yolks per week but as many white as you want.

Insanlar israrla daha fazla yumurta istiyoruz demisler:))

bu cümleleri zihnime kazımam lazım :)
teşekkür ederim alıntılar için :)

glikoz şuruub var. diyeti birakıp çikotala yemeyi tercih etmelisin...
kat'i bi cevap olmuş valla :)
teşekkür ederim içmemeyi tercih ederim şu durumda, yine yeşilçaya talim :)

Bir cok defa dukan chatte oyle tavsiye ediliyor.

Goldenfool : If my GP has confirmed that I have no problems with cholesterol, can I have more egg yolks per week than the recommended amount? I love my scrambled eggs in the morning!
Moderatrice Carine : Hi Goldenfool, welcome to the chat! Please don't have more than 5 egg yolks per week! The good news is that you can have as many egg whites you want on both PP and PV days! Have a great day!

October 8 Weekly Chat With Dr. Dukan

dawson1199 : Hello again. Just a quick question regarding eggs if there is no cholesterol problem what is the daily limit? on my daily suggested reipe it talks about an onion omelette made with more than 1 egg for 1 person. I thought I read somewhere that it shouldn't be more than 1 egg per day. Also if you've had your limit can you still enjoy the dukan mayonnaise for example?Thanks
Moderatrice cathy : Hi again dawson1199, if you don't have cholesterol problems you can have up to 5 eggs a week. If you have reached that daily amount and if you want to prepare a recipe which contains eggs, just leave aside the yolks and use the whites ones. Indeed, only the yolks contain fat and cholesterol, whites are exclusively made of proteins. Enjoy your recipes and your Dukan mayonnaise!

October 22 Weekly Chat With Dr. Dukan

Leha27 : Dr. Dunkan, Hi there. I just signed up to start your diet last night. I'm a 27 year old college student from the U.S. (Mississippi). I learned about your diet through several health magazines and I am very excited about starting it, however I am slightly confused about what exactly I need to be eating and doing on the "ATTACK" phase. I know it's an ALL PROTEIN phase. I've read all info on the Slimming Apartment but I am still kind of confused. Can you please map me out a very "simple" example ATTACK menu of what I should be eating for breakfast, lunch and dinner, please sir. Can I eat baked salmon, tilapia and Catfish? What about Whey or Soy Protein shakes? Greek yogart? I love eggs so I assume egg whites are ok? Also, on the ATTACK phase, NO veggies or cheese is allowed, correct? I should be consuming ALL proteins and ONLY proteins, right? Thank you a ton! Lee Ellen Haskins
Moderatrice sonja : Hi Leha and welcome aboard! Any type of fish is allowed you can go for it! Also for dairies remember the rule: no more than 2% fat no added sugar and no fruit bites. For eggs the average amount is 5 yolks per week but as many white as you want. Fro protein shakes please let us know the composition before having them! it's really important; Keep going and do not hesitate to contact us via the email box of your slimming apartment.

October 15 Weekly Chat With Dr. Dukan
Insanlar israrla daha fazla yumurta istiyoruz demisler:))

e haklılar..haftada 5 çok az yahu:31:

bugün doğadan form'un elma kromlu çayını aldım..kokusu bile miss gibi..ama içeriğinde meyve olduğunu sonra farkettim:26:
meyve çayları da yasak mı? hiç rastlamadım bu bilgiye ama lütfen yasak olmasın!:84:

Merhabalar kızlar;

18. günümde perşembe günü 97 olan ibre 99u gösterince yine çok bozuldum ve düşünmeye başladım nerede yanlış yaptım diye.:ssz:

Benim oynamalarımın olmaya başladığı dönemle sanırım kepeğimin markasını değiştirdiğim dönem çakışıyor. :14:

Böyle bir görüntüsü var kepeğimin.

$FB,954,35,yulaf-kepegi-kisisel-bakim-urunleri-garden-life.webp

Biraz önce değerlerine bir bakayım eşit mi dedim...:ssz: Ki hayatımın şoklarından birini yaşadım.:53: Değerler eşit olmadığı gibi, lif ve karbonhidrad miktarları arasında büyük uçurumlar var. Şöyle:

$Adsız.webp

Şimdi size sorum şu olacak. Sizce olayı ben mi abartıyorum yoksa derhal değiştirmem mi gerek kepeğimi? :2: :17:

Arkadaşlar ben dukkan diyeti ile iyi kilo verebildim.Sanırım yaşla metabolizmam yavaşladı.Ne yapsam vermiyordum.Şimdi görenler inanın gözlerişne inanamıyorlar.Bugünleri görecekmiydim.Bu arada dukan diyeti hayatımızda sadece 2 defa mı yapabiliyoruz.İnşallah kilo verdikten sonra bu diyeti bir daha yapmaya ihtiyaç duymayız ama ihtiyaç duyarsak böyle birşey var mı)?

Dukan 2 defa yapılmasını söylüyor çünkü her tekrarda diet etkisini azaltıyor, mesela benim 2. dukan yapışımda kilo vermem daha yavaşladı... Dukanın dediklerine harfiyen uyulursa 2. bir dukana gerek kalmıyor....Ama malesef kilo verince benim gibi eski alışkanlıklarına dönenler için 2 dukan değil 20 dukanda yapsak işe yaramıyor :1:

merhabalar, herkese güzel-sağlıklı-mutlu akşamlar diliyorum :)
a101den sahlep aldım bugün. bakınız besin değerleri ve içindekiler şöyle:
100gr için
enerji: 368 kcal
yağ: 1.1gr
karbonhidrat: 85.5gr (alırken algıda seçmeyicilikle bunu farketmemişim heralde:9:) (yani 1 pakette yaklaşık 17.1 gr oluyor)
protein: 4.0 gr
bu değerler 100 gr için ama bi paketi sadece 20 gr. :)
içindekiler: şeker, yağsız süt tozu (%10), mısır nişastası, maltodekstrin (acaba ne), peyniraltı suyu tozu:9:, salep süt tarçın ve vanilya aroma vericileri, sodyum kazeinat, kurutulmuş glikoz şurubu.
amma da şey varmış içinde ya..
haftada 1 tüketsek de olmaz mı? kaçamak mı sayılır yani :44:

Malesef kaçamak, çok canınız istediyse gurmentten saf salep getirtin bizim için izinli, sütle yapabilirsiniz kendinize sahlep....

Merhabalar kızlar;

18. günümde perşembe günü 97 olan ibre 99u gösterince yine çok bozuldum ve düşünmeye başladım nerede yanlış yaptım diye.:ssz:

Benim oynamalarımın olmaya başladığı dönemle sanırım kepeğimin markasını değiştirdiğim dönem çakışıyor. :14:

Eki Görüntüle 590854

Biraz önce değerlerine bir bakayım eşit mi dedim...:ssz: Ki hayatımın şoklarından birini yaşadım.:53: Değerler eşit olmadığı gibi, lif ve karbonhidrad miktarları arasında büyük uçurumlar var. Şöyle:

Eki Görüntüle 590855

Şimdi size sorum şu olacak. Sizce olayı ben mi abartıyorum yoksa derhal değiştirmem mi gerek kepeğimi? :2: :17:

Hiç kullanmadım bu markayı, hep doğalsan kullanmışımdır...Doğalsanın kutusunu attığımdan karşılaştıramıyorum besin değerlerini, doğalsan kullanan arkadaşlar paketin arkasındaki besin değerleri ile karşılaştırma yapabilirmisiniz....

Merhabalar kızlar;

Eki Görüntüle 590854

Eki Görüntüle 590855

ya diger arkadaslar ne der bilmiyorum ama bu degildir kilonu etkileyen.verdigin degerleri DUKAN in orjinal kepegi ile bende karsilastirdim simdi cok bir fark yok ama. bendeki degerlerde soyle :

100 gram icin:
protein:17 gr
karbonhidrat:47 gr
yag:7.7 gr
lif:16 gr

hatta seninki bu degerlere gore daha dusuk oluyor.sorun bu degil canim.senin durumunda baska bir sey var.oncelikle kilon yuksek aslinda hizlica verebilmeliydin.bilmiyorum gun icerisinde neler aliyorsun nasil besleniyorsun.ornek birgunluk listeni yaz mesela bakalim.tatlilardan falan yapiyormusun,yeteri su iciyormusun,sut kullanimin sinirlimi...gibi bir suru nedenden dolayi olabilir.eger tam anlami ile uyuyorum diyorsan bir tiroid hormaonlarina baktirmani tavsiye ederim..

Merhabalar kızlar;

Eki Görüntüle 590854

Eki Görüntüle 590855

Amanın ben de onu kullanıyordum:53:...
Aktardan almıştım, yeni bitti, yine aynısını almışım aktardan...
Az kilo vermemdeki etkenlerden biri olabilir mi acaba???
Fikri olanlar?
Hiç kepeğin değerlerine bakmak aklıma gelmezdi:1: Aferin sana:46:
Karbonhidrat değeri 2 kat fazla ama 2 kaşık etkiler mi acaba???
Bir de doğalsana bakalım

Fikri olanlar?
Bir de doğalsana bakalım
panik yapmayin bence kepekten degil:28:.bak yazdim dukan in orjinal kepeginin degerlerini.sence cok fark varmi?

panik yapmayin bence kepekten degil:28:.bak yazdim dukan in orjinal kepeginin degerlerini.sence cok fark varmi?

Tek fark karbonhidrat...Aradaki fark 2 katı bile değil :53:
Bence önemsiz bir fark :30:...
Tüh ne güzel az kilo vermemi başka etkenlere bağlayacaktım ki hevesim kursağımda kaldı :1:

Hayallerimi yıktın Lisa yaa!
Mesal yazana kadar kepeğimi değiştirip, nice kilolar vermiş olduğumun hayallerini bilem kurdum ben yaaa :((...

Son düzenleme:
ya diger arkadaslar ne der bilmiyorum ama bu degildir kilonu etkileyen.verdigin degerleri DUKAN in orjinal kepegi ile bende karsilastirdim simdi cok bir fark yok ama. bendeki degerlerde soyle :

100 gram icin:
protein:17 gr
karbonhidrat:47 gr
yag:7.7 gr
lif:16 gr

hatta seninki bu degerlere gore daha dusuk oluyor.sorun bu degil canim.senin durumunda baska bir sey var.oncelikle kilon yuksek aslinda hizlica verebilmeliydin.bilmiyorum gun icerisinde neler aliyorsun nasil besleniyorsun.ornek birgunluk listeni yaz mesela bakalim.tatlilardan falan yapiyormusun,yeteri su iciyormusun,sut kullanimin sinirlimi...gibi bir suru nedenden dolayi olabilir.eger tam anlami ile uyuyorum diyorsan bir tiroid hormaonlarina baktirmani tavsiye ederim..

Sevgili lisa ilgin için çok teşekkür ederim.
daha önce düzensiz adet problemim vardı ve o yüzden doktora gitmiştim (1-2 ay önce) herhangi bir sorun çıkmamıştı.
olmadı tekrar gideyim.

dün saf protein günümdü, dünü yazayım o halde.
Minik ekmekler yaptım ve günde 3 tane yiyebiliyorum ondan.
Dün sabah:
bir minik sandviç yaptım sabah.

Öğle:
2 minik sandviç
yoğurt 1 kase
200 ml süt (Yağsız değil)

akşam:

bir balık
bir kaşık kadar gojiberry

1 fincan yeşil çay
1 tane şekersiz şeker

yalnız yürüyüş ya da sporum iki güne bir oluyor.

Fikri olanlar?
Bir de doğalsana bakalım

sağol kuzucuk, ben de sanırım bahane arıyorum. :17:

Bu cuma akşamı ne kadar da sıkıcı geçiyor yahu :59:...
Ayda yılda bir dizi izleyeyim dedim dizi yok adam gibi :63:...
Feyse takılayım dedim kimseler yok :53:..
Burası desen inle cin top oynuyor :121: :122:...
Herkes mi gezmelerde canım :84:

Zaten bugünde sp günümdü:27:...Karnımda acıktı:53:..püffff:35:...

merhaba arkadaşlar,herkes iyidir umarım:))

bir sorum olacak bugün kafama çok takıldı... acaba sp günlerinde lahana turşusu yiyebilir miyiz?

daha önce düzensiz adet problemim vardı ve o yüzden doktora gitmiştim (1-2 ay önce) herhangi bir sorun çıkmamıştı.
olmadı tekrar gideyim.

Dün sabah:

Öğle:
2 minik sandviç
yoğurt 1 kase

akşam:

bir balık

1 fincan yeşil çay
1 tane şekersiz şeker

İnsanız canım işte...Gönlümüze göre olmayınca hep bir bahane hep bir bahane :9:

Daha önce sana menünle ilgili yorum yaptım sanki menü çok tanıdık geldi de:40:...
Arkadaşlar da yorum yapacaklardır...
Bence proteini çok az tüketiyorsun..
Et sadece akşam yemeğinde var :20:...
Öğlen yoğurdun yanında neden et yok anlayamadım :26:
Sabah ki yumurta nerede :45:
Proteini arttırmalısın :56:

olmadı tekrar gideyim.

Dün sabah:

Öğle:
2 minik sandviç
yoğurt 1 kase

akşam:

bir balık

1 fincan yeşil çay
1 tane şekersiz şeker

canim rica ederim ban durumun cok ilginc geldi verememen yani.bir sebebi olmali mutlaka.bana menun protein yonunden zayif geldi.yumurta,peynir,tavuk,fume hindi falan......tuket ..proteinden zengin tut diyetini.kitapta bakarsan ornek menuler verilmis tamam bize gore biraz fazlada vermis ama dikkat edersen ogle ve aksamda hep et,tavuk,balik seklinde..oyleki tavugu,baligi ayni anda tukettilecegi ogunler vermis.bu sekilde beslenme senin vermeni engelliyor olabilir.degistirmeye calis menulerini ve bolca protein ekle tavsiyem.egotrik te soylemis zaten..

merhaba arkadaşlar,herkes iyidir umarım:))

bir sorum olacak bugün kafama çok takıldı... acaba sp günlerinde lahana turşusu yiyebilir miyiz?

evet tursu yasak normalde sadece denildigi gibi SP gunlerinde 2-3 kornisona izin var ama bence cokta kati olmamak lazim diyorum 2-3 kornisonda tursu 1 dal lahanada tursu diye dusunuyorum.bende kornison yerine aci biber tursusu yiyorum miniklerden.tahminim kitapta yer almamasinin sebebi bu diyet bir fransiz diyeti dolayisi ile fransizlar kornisondan baska tursu bilmiyor ve tuketmiyorlar.asla marketlerde bulamazsin tursu sadece kornison ve aci minik biberler var.o yuzden adam bilmedigi seyi kitaba koyamazdi yada ulkelerin yeme kulturune gore her ulkeye bir diyet hazirlamaliydi..:28:

Son düzenleme:
Selam bayanlar bende pazar akşamı Antalyada, eşimin ailesinde olacağım yılbaşını da orada geçireceğiz. Yarın için biraz browni, ekmek yapmayı düşünüyorum onlar etçil bir aile oldukları için sadece benim için dana eti alınacak ama heyecanlanıyorum çünkü eşim kayınvalideme güzel kilo verdi bi 8-9 gitti dedi ki bugün o giden kilo 10 kiloyu geçti bile. Benim bünyem perşembelerden korkuyor her perşembeden sonra o kadar güzel bir düşüş görüyorum ki anlatamam. Neyse ben heyecanlanıyorum acaba nasıl bulacaklar beni, kayınvalidem devamlı ne yiyorsun aç kalma bayılırsın diyor ki benim baş dönmelerim sıktır. Ama bugün dahil her seferinde ben çok yiyorum anneeeee diyorum. Şimdi önlerinde de yiyeceğim hehehehe mucizeyi görecekler inanamayacaklar. Açık söylemek gerekirse ben dukandan önce çok daha az yiyordum ama bunlara abur cubur dahildi. Bu gece biraz ciddi takılıyorum bayanlar hadi biraz neşelenelim ya canım sıkılıyor benim...
Deminden geçen sezon indirimden aldığm leopar desenli içi korsajlı mayomu denedim tabi helke bölümü docaman alt mükemmel görünüyordu üstü firketeylen alttan üstten daralttım çok güzel oldu. Bugün ben bile şaşırdım cidden güzel erimişim yahuuu

İnsanız canım işte...Gönlümüze göre olmayınca hep bir bahane hep bir bahane :9:

Daha önce sana menünle ilgili yorum yaptım sanki menü çok tanıdık geldi de:40:...
Arkadaşlar da yorum yapacaklardır...
Bence proteini çok az tüketiyorsun..
Et sadece akşam yemeğinde var :20:...
Öğlen yoğurdun yanında neden et yok anlayamadım :26:
Sabah ki yumurta nerede :45:
Proteini arttırmalısın :56:

öğlen okula götürünce yemeği et tüketemiyorum. ama yumurta ve ete ağırlık vereceğim çok teşekkür ederim.

canim rica ederim ban durumun cok ilginc geldi verememen yani.bir sebebi olmali mutlaka.bana menun protein yonunden zayif geldi.yumurta,peynir,tavuk,fume hindi falan......tuket ..proteinden zengin tut diyetini.kitapta bakarsan ornek menuler verilmis tamam bize gore biraz fazlada vermis ama dikkat edersen ogle ve aksamda hep et,tavuk,balik seklinde..oyleki tavugu,baligi ayni anda tukettilecegi ogunler vermis.bu sekilde beslenme senin vermeni engelliyor olabilir.degistirmeye calis menulerini ve bolca protein ekle tavsiyem.egotrik te soylemis zaten..

evet tursu yasak normalde sadece denildigi gibi SP gunlerinde 2-3 kornisona izin var ama bence cokta kati olmamak lazim diyorum 2-3 kornisonda tursu 1 dal lahanada tursu diye dusunuyorum.bende kornison yerine aci biber tursusu yiyorum miniklerden.tahminim kitapta yer almamasinin sebebi bu diyet bir fransiz diyeti dolayisi ile fransizlar kornisondan baska tursu bilmiyor ve tuketmiyorlar.asla marketlerde bulamazsin tursu sadece kornison ve aci minik biberler var.o yuzden adam bilmedigi seyi kitaba koyamazdi yada ulkelerin yeme kulturune gore her ulkeye bir diyet hazirlamaliydi..:28:

çok teşekkür ederim kızlar. umarım yolunu bulabilirim. :17:

Evet canım, doğru dedin aslında ...
Bizim çeşit çeşit turşumuz var her türlü sebzeden :9:

Ama 2-3 lokma turşuyla durabilir miyiz?
Bence hayır :17:Ben başladım mı hep daha fazlasını istiyorummm :27:

Ayrıca biraz turşu, biraz da soğan derken protein gününün özelliği kayboluyor gibi geliyor bana :53:

Selam bayanlar bende pazar akşamı Antalyada, eşimin ailesinde olacağım yılbaşını da orada geçireceğiz. Yarın için biraz browni, ekmek yapmayı düşünüyorum onlar etçil bir aile oldukları için sadece benim için dana eti alınacak ama heyecanlanıyorum çünkü eşim kayınvalideme güzel kilo verdi bi 8-9 gitti dedi ki bugün o giden kilo 10 kiloyu geçti bile. Benim bünyem perşembelerden korkuyor her perşembeden sonra o kadar güzel bir düşüş görüyorum ki anlatamam. Neyse ben heyecanlanıyorum acaba nasıl bulacaklar beni, kayınvalidem devamlı ne yiyorsun aç kalma bayılırsın diyor ki benim baş dönmelerim sıktır. Ama bugün dahil her seferinde ben çok yiyorum anneeeee diyorum. Şimdi önlerinde de yiyeceğim hehehehe mucizeyi görecekler inanamayacaklar. Açık söylemek gerekirse ben dukandan önce çok daha az yiyordum ama bunlara abur cubur dahildi. Bu gece biraz ciddi takılıyorum bayanlar hadi biraz neşelenelim ya canım sıkılıyor benim...
Deminden geçen sezon indirimden aldığm leopar desenli içi korsajlı mayomu denedim tabi helke bölümü docaman alt mükemmel görünüyordu üstü firketeylen alttan üstten daralttım çok güzel oldu. Bugün ben bile şaşırdım cidden güzel erimişim yahuuu

Ohhh maşallah :nazar:
Daha da erirsin inşallah :8:...
Bir ben miyim kendini dombik gören hala yaa :53:

Yanlış anlama da canım :17:
Ben oldum olası hiç hoşlanmıyorum şu leopar desenden ya:50:
Öyle şeyler deneyince bi tuhaf hissediyorum kendimi :9:

benimde bugün sebze protein günümdü. Sabah bir kek, biraz süt içildi, yola koyuldu bugün dr. olan bir arkadaşımın kutlaması vardı millet löp löp bendeniz tarafından bizzat alınmış sıcacık tazecik kuru pastaları indirirken midesine ben sabahtan yaptığım koca yoğurtlu krebimi domatesimi biberimi sütümü peynirimi mideye indirdim kiiii milletin gözü benim tabakta kaldı Allahım yok böyle bir ahenk ya yerken mest oldum. Akşam anacığımdaydık fırın tavukları acı sos ve biber eşliğinde mideye indirdim. Bol bol çay içtim birazdan da neskayfemi yuvarlayacağım... Müthiş fazla yedim bugün ben kızlar ya midem kupur kupur şuanda. Bugün değişik bir tatlandırıcı aldım kendime huloxtu sanırım değerleri gayet düşüktü. Tadı da fena değil hani takita bitince bunun tozunu bulursam bundan alıcam,

Back
X