Canım aldığım tatlandırıcı toz ama 100 gr ında 158 kcal varmış(takita-60). Tatlılarda genelde 2-3 yemek kaşığı tatlandırıcı kullanıyoruz ya, işte o yüzden sordum 1 kaşık tatlandırıcı kaç gr diye.Yani yaptığımız tatlıların kalorisini hesaplamak için. Ben aslında biraz şaşırdım çünkü 0 kalori bekliyordum, bu yüzden kararsız kaldım tatlı yapıp yapmamak konusunda. Çünkü 1 kaşık toz tatlandırıcı yaklaşık 15-20 gr gelse, 3 kaşık 47 kcal, bi de tatlının içinde yumurta, süt tozu, nişasta, kakao vs olduğunu düşünsek ortaya bayağı kalorili bişey çıkıyor. Bunun yerine light meyveli yoğurtlar daha mı iyi acaba :44:
ben 1+1 yaptım ilk ama bugun protein mi sebze mu tersim döndü 5+5olunca kafam net oluyo bi de ben seyir yeni geçtim sayılır alışayim. Diğerine geçerim diye düşünüyorum. valla inşallah dediğin gibi olur moralin için Sağol valla canım bir kişi bile birsey dese insana iyi moral oluyor
geçmiş olsun,kivi yeseydin keşke.dukan çok zorlanılırsa günde 1 kiviye izin veriyor.c vitamini de var zaten.
Eşim onu bulamamış Isparta'da stoklarda yokmuş o da akzerdi sanırım öyle bişi almış toz şeklindeymiş bakalım bugün akşama kadar olmazsa gece deneyeceğim çünkü göbek pörtledi önümden çıkmadıkça içimde toplamda 6 kaşık kepek 5 yumurta tavuk hindi kek herbişi var kızlar ya(((((
Oyyy afiyet olsun ben tam ayarını yapamıyorum dukanellanın yapınca krebin üzerine sürüp yiyeceğim şimdi kıvamsız birşeyi sürerek krebimi heba etmek istemiyorum. Şu reklamlardaki çocuklar gibi birde benim için ısır kız...
5+5 1+1'e nazaran daha çabuk kilo verdiriyor diyor kitap ama uzun vadede 1+1 yakalıyor onu şöyle birşey çıkardım ben bundan sen 5 gün saf protein yaptığında güzel kilo veriyorsun ama üzerine 5 gün sebze yapınca vücudun özellikle vitamine aç kaldığı için sebze sularını stokluyor onun için kilo veremiyor gibi görünüyorsun ama saf proteine geçince o fazlalıkları atıp birde sebze gününde yaktığın kalorileri düşürüyorsun hiç moralini bozma devam et vereceksin o fazlayı şişkinliktir o. Ama bana sorarsan ben 5+5 e dayanamazdım mesela bugün saf protein günüm yarın menümü hangi menüyle zenginleştirsem ki diye düşünüyorum şimdiden :))
bak ben bu oranı bilmiyordum iyiki söyledin bu akşam kıymalı semiz otu yicem oran artsın diye yoğurt falan da yiyeyim bari sağol vallabi yerlere not alabilirseniz karıştırmazsınız, ben öyle yapıyorum yoksa herşeyi birbirine karıştırırım valla :)
ben de 5-5 yapıyorum, vücut daha yeni yeni alışıyor sebzeye, normal yani :) ikinci üçüncü 5liklerde daha düzenli olur muhtemelen
Bi de sebzenin 1/3 proteinin 2/3 olmasına çok çok dikkat edin :)
teşekkür ederimNormalde meyve hiç sevmem zaten yemem de pek, kivi de sevmiyorum o yüzden
Rutin bi meyve alışkanlığım olmadığı için iyi gelir düşüncesiyle yedim dün ama bakalım, iyi gelmezse kötü sonumTeşekkürler öneri için
Merhabalar
Ben de aranıza yeni katıldımSizlere kafama çok takılan bişeyi sormak istiyorum: Tatlılar için Takita-Form Tat 60 kullanımı çok yaygın görünüyor. Ancak bu tatlandırıcının 100 gr ında 158 kcal var,kendi sitelerine göre. Sanırım vücut tatlandırıcıları şeker olarak algılamıyomuş ama yine de biz bu tatlandırıcıyı kullandığımızda bu kaloriyi almış mı oluyoruz? Bi de 1 yemek kaşığı tatlandırıcı kaç gr acaba? Seyirinin 1. gününde olan ve tatlıyı çok seven bir dukancan olarak cevaplarınızı bekliyorum Sevgilerrrrrr.
SEYİRDE istersen 5-5 yani 5 gün protein,5 gün de sebze protein yiyiyorsun 1-1 de 1 gün protein 1 gün de sebze protein olarak devam ettiriyosun kitabın yok herhalde kitap alırsan daha verimli olur hatta en verimli sonucu kitabı okuyarak alırsınyaaa biri bana bu 5+5 ve 1+1 nedir açıklarmı lütfeeeeeeeeeeennn =((
akşam yemeği vakti karnım da acıktı. Tavuk göğsü yemeyi düşünüyorum ama sote mi yapsam da sarımsaklasam, fırında mı yapsam da sarımsaklasam bilemiyorum:) evde yanlızım bugün sarımsaklı baharatlı yoğurt sosu hazırlıycam yanına ama tavuğu nasıl pişirsem bilemiyorum. önerisi olan var mı?
Canım aldığım tatlandırıcı toz ama 100 gr ında 158 kcal varmış(takita-60). Tatlılarda genelde 2-3 yemek kaşığı tatlandırıcı kullanıyoruz ya, işte o yüzden sordum 1 kaşık tatlandırıcı kaç gr diye.Yani yaptığımız tatlıların kalorisini hesaplamak için. Ben aslında biraz şaşırdım çünkü 0 kalori bekliyordum, bu yüzden kararsız kaldım tatlı yapıp yapmamak konusunda. Çünkü 1 kaşık toz tatlandırıcı yaklaşık 15-20 gr gelse, 3 kaşık 47 kcal, bi de tatlının içinde yumurta, süt tozu, nişasta, kakao vs olduğunu düşünsek ortaya bayağı kalorili bişey çıkıyor. Bunun yerine light meyveli yoğurtlar daha mı iyi acaba :44:
haşlayabilirsin:) haşlayıp didikliyorum,sarımsaklı yoğurt,k.biber,bir adet küçük doğranmış salatalık turşusu.iyice karıştırıyorym.enfes oluyor...
Tavuğumu haşladım senin dediğin gibi hazırlıyorum bakalım tadı nasıl olacak:) salatalık turşum yerine brüksel lahanası haşladım ama:)
Daha sonra bunu da dene, cok guzel
http://www.........................../2012/01/tatli-eksi-aci-soslu-tavuk.html
hayallah artik koydugumuz linkleri de filtreliyolar. tuhaf, bir sey paylasamayacagiz. neyse diyettarifleri blogunda, simlanin sitesi
birisi acisso sosunun izinli olup olmadigini sormustu. ben de merak ediyorum
100 graminda sadece 8.5 kalori var. icerigi aci biber suyu, domates salcasi,sitrik asit duzenleyici, tuz, aci biber ekstracti,koruyucu, kivam arttirici(ksantam gum),
Bana baharatlardan cok farki yok gibi geldi. Cok da guzel tat veriyor, hem aci zayiflatir di mi. Siz ne dersiniz.
akşam yemeği vakti karnım da acıktı. Tavuk göğsü yemeyi düşünüyorum ama sote mi yapsam da sarımsaklasam, fırında mı yapsam da sarımsaklasam bilemiyorum:) evde yanlızım bugün sarımsaklı baharatlı yoğurt sosu hazırlıycam yanına ama tavuğu nasıl pişirsem bilemiyorum. önerisi olan var mı?
bu simla bayaa meşhur herhalde ben daha hiç denemedim tariflerini. şimdi sıra tatlıda şu dukanelladan da hiç yapmadım daha yulaf hakkım da duruyor. şu simlanın sitesini bir karıştırayım bakalım neler varmış
bende, yogurt ve salatalık tursusuna ek olarak, birkaç damla elma sirkesi, ve azicik tijon hardali, karabiber ekliyorum.haşlayabilirsin:) haşlayıp didikliyorum,sarımsaklı yoğurt,k.biber,bir adet küçük doğranmış salatalık turşusu.iyice karıştırıyorym.enfes oluyor...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?