Popüler Konu Dukan Diyeti Deneyimlerimiz

tatlım ben de bir kere tatlı yaptım ve aynen senin gibi düşündüm :) baktığımda karbonhıdrat oranı gerçekten bol miktarda ve bu tatlı olayında bu duruma pek bakılmadan atılıyor ayrıca tariflerde verilen oranlarda koymak çok tatlı olmasına da neden oluyor misal bende tatlıyı severim ama bana çok tatlı gelmişti. bence meyveli light yogurt yemen daha iyi olabilir zaten günde ufak 2 kutuya kadar hakkın oluyor hem meyveli light yoğurt yersen sindirimine de yardımcı olur. sanırım karın agrısı mide bulantısı yaşamadın sen ama ben yaşadığımdan biliyorum çok can sıkıcı oluyor ve diyeti bırakmak bile isteyebiliyorsun o zaman bence meyveli yoğurt yemen tabi kararında :) ve şeker ihtiyacın geçene kadar 1 kutuyu yemeye çalışma tadını ala ala ye ve ihtiyacın gectiginde kaldır dolaba sonra yine yersin istersen :)

bi yerlere not alabilirseniz karıştırmazsınız, ben öyle yapıyorum yoksa herşeyi birbirine karıştırırım valla :)
ben de 5-5 yapıyorum, vücut daha yeni yeni alışıyor sebzeye, normal yani :) ikinci üçüncü 5liklerde daha düzenli olur muhtemelen
bi de sebzenin 1/3 proteinin 2/3 olmasına çok çok dikkat edin :)

geçmiş olsun,kivi yeseydin keşke.dukan çok zorlanılırsa günde 1 kiviye izin veriyor.c vitamini de var zaten.

teşekkür ederim normalde meyve hiç sevmem zaten yemem de pek, kivi de sevmiyorum o yüzden
rutin bi meyve alışkanlığım olmadığı için iyi gelir düşüncesiyle yedim dün ama bakalım, iyi gelmezse kötü sonum teşekkürler öneri için

Fadime acale etme... satkin satin tesitini yap. Zaten bu diyet çok uzun sürecek. Zayiflayinca bile hayatina dukan ile devam edecesin. O bugun deprem sokunu at. Yarın testi yeniden yaparsın. Deprem için çok geçmiş olsun..

akşam yemeği vakti karnım da acıktı. Tavuk göğsü yemeyi düşünüyorum ama sote mi yapsam da sarımsaklasam, fırında mı yapsam da sarımsaklasam bilemiyorum:) evde yanlızım bugün sarımsaklı baharatlı yoğurt sosu hazırlıycam yanına ama tavuğu nasıl pişirsem bilemiyorum. önerisi olan var mı?

yaaa biri bana bu 5+5 ve 1+1 nedir açıklarmı lütfeeeeeeeeeeennn =((

bak ben bu oranı bilmiyordum iyiki söyledin bu akşam kıymalı semiz otu yicem oran artsın diye yoğurt falan da yiyeyim bari sağol valla

sekerin kalorisi 400, onunla karsilastirildiginda oldukca dusuk kalorili bir tatlandirici. zaten bir oturusta 100 gr tatlandirici da tuketmiyosun. bir tatli kasigi falan. tatlandiricinin kullanimi da sinirli cunku diyette.

Ama formtat bende siskinlik yapiyor, o yuzden tablet tatlandiricilari tercih ediyorum. tabi kalorisi de az onlarin, tatlarina gore.

Ama pisen seylerde cok alternatifin yok. splenda(100 grami 400 kalori, ama sekere oranla 1/8 gr az kullaniliyor) kullanabilirsin o pahali. takita stevia(100gr 66kcal) kullanabilirsin, o da cok sekerli degil, tadi yuzunden cok tercih edilmiyo

Tatlandiricilar 0 kalori degil tabiki(aspartam olabilir, ama o pismez) cunku yeni sukralazli tatlandiricilar(splenda,takita fomtat), seker molekulunu bozarak yapiliyo. sekere chlorine molekulleri eklenerek, cok daha tatli olmasi saglaniyor. Bazi arastirmalara gore bazi insanlarin sindirim sistemleri bunlari parcaliyoken bazilarininki kullanilmadan atilmasina neden oluyo. o yuzden sukralaz bazli tatlandiricilarin zayiflatma ozelligi haal tartisiliyor ama genellikle bunlar sindirime ugramadan atilir.

splendanin sitesinde soyle bir bilgi var
SPLENDA® ürünlerine neden maltodextrin, dextrose and laktoz ekleniyor?
Sukaloz o kadar tatlı bir madde ki (şekerden 600 kat daha tatlı) bir çay kaşığı şekerin yerine çay kaşığının altı yüzde biri kadar sukraloz gerekir. Bir fincan çay ya da kahve için bunu ölçmenin ne kadar zor olacağını tahmin edersiniz. Bu nedenle, SPLENDA® granüle gereken hacmi sağlamak için maltodextrin eklenir. Aynı nedenle tabletlere laktoz ve poşet formuna dextrose eklenir. Bu ek maddeler yemeklerde ve diğer düşük kalorili tatlandırıcılarla birlikte yaygın olarak kullanılır. Maltodextrin mısır nişastasından yapılır ve tahıl ürünü içermez.(karbonhiddrat icerigi dolayisiyla kalori burdan geliyor)

bu eklenenler tatlandiricinin seker formunda olmasini sagliyor. tabletlerde bunlar yok kalori daha az ama karamelizasyon, siviyi yogunlastirma gibi ozellikleri sadece toz olanlarda saglayabilirsiniz. Ayrica tabletler pismez- soylemistim galiba- benim toz tatlandiricilari tek kullanma sebebim.

Son düzenleme:
yaaa biri bana bu 5+5 ve 1+1 nedir açıklarmı lütfeeeeeeeeeeennn =((
SEYİRDE istersen 5-5 yani 5 gün protein,5 gün de sebze protein yiyiyorsun 1-1 de 1 gün protein 1 gün de sebze protein olarak devam ettiriyosun kitabın yok herhalde kitap alırsan daha verimli olur hatta en verimli sonucu kitabı okuyarak alırsın

haşlayabilirsin:) haşlayıp didikliyorum,sarımsaklı yoğurt,k.biber,bir adet küçük doğranmış salatalık turşusu.iyice karıştırıyorym.enfes oluyor...

Light meyveli yogurtlar daha iyi degil. Dikkat ederseniz uzerlerinde sadece sofra sekeri yoktur yazar. Ama icinde bol miktarda meyve sekeri vardir. kalori kisitlamasi 0 yag olmasindan kaynaklidir.

Ayrica kabul edelim pahalilar.

bir arkadasin tarifi kendi meyveli yogurdunu, light yogurduna diyabetik recel katarak yapiyodu. ben de tuketiyorum bunu. hem fiyat olarak uygun, hem tat olarak yakin, hem de seker bunlarda tatlandiricidan geliyo, meyve sekerinden degil. O yuzden kesinlikle degerlendirmeniz gereken bir alternatif bence.

birisi acisso sosunun izinli olup olmadigini sormustu. ben de merak ediyorum

100 graminda sadece 8.5 kalori var. icerigi aci biber suyu, domates salcasi,sitrik asit duzenleyici, tuz, aci biber ekstracti,koruyucu, kivam arttirici(ksantam gum),

Bana baharatlardan cok farki yok gibi geldi. Cok da guzel tat veriyor, hem aci zayiflatir di mi. Siz ne dersiniz.

haşlayabilirsin:) haşlayıp didikliyorum,sarımsaklı yoğurt,k.biber,bir adet küçük doğranmış salatalık turşusu.iyice karıştırıyorym.enfes oluyor...

Tavuğumu haşladım senin dediğin gibi hazırlıyorum bakalım tadı nasıl olacak:) salatalık turşum yerine brüksel lahanası haşladım ama:)

Son düzenleme:
Daha sonra bunu da dene, cok guzel
http://www.........................../2012/01/tatli-eksi-aci-soslu-tavuk.html

hayallah artik koydugumuz linkleri de filtreliyolar. tuhaf, bir sey paylasamayacagiz. neyse diyettarifleri blogunda, simlanin sitesi

bu simla bayaa meşhur herhalde ben daha hiç denemedim tariflerini. şimdi sıra tatlıda şu dukanelladan da hiç yapmadım daha yulaf hakkım da duruyor. şu simlanın sitesini bir karıştırayım bakalım neler varmış

simlanın bi tarifi vardı acısso kullandığı, sanırım verdiğiniz link de o tarifin linki :)
kullanacağımız epi topu bi kaşık, onun kalorisinden bişey olmaz bence. hem dediğiniz gibi acı zayıflatır :)

ben çok baharatlı yapıyorum genelde, köri, nane, karabiber, pulbiber ve soya sosuyla bazen de karışık tavuk tozu*yla bol baharatlı bi tat oluyo, tavsiye ederim

*hazır konu gelmişken, hazır tavuk tozu hakkında fikri olan var mı, yasak olabilir mi acaba?

bugün atak dönemimin 2.günü vee bir an önce 5.gün olsunda seyire geceyim
ne zormus ya ne yiyecegimi bilmiyorum..2 yumurtadan fazlada yiyilmiyor zaten. dünden beri ac ac geziniyordum öyle
neyseki bugün ögle yemegimde yogurt soslu tavuk sote yaptim..oh sonunda cok güzel doydumm :)
ama aradan 1 saat gecti ve suan yavas yavas yine aclik his etmeye basliyorum .metabolizmammi calisiyor ne anlamadim
neyse size bir resim

birazdanda netten tatli tariflerine bakip yapmayi düsünüyorum

simlanin sitesi cok profesyonelce hazirlanmis, oldukca kapsamli bilgi sunan bir site.

tarifleri de genellikle guzel oluyor, begeniyoruz izliyoruz sitesini.

dukanellayi, light labne(activiayi sutle mayalayip, suzup yaptigin light labne tarifi) ile yapacaksan dikkatli ol, ishal yapabiliyor ilk yaptiginda:)) ondan muzdarip cok kisi var.

Dukan Diyeti ile ilgili deneyimlerimiz....bilgi ve bulgularımız... hadi bir araya getirelim...
Yeni yılın ilk günleri.. herkese iyi yıllar... gönlümüzce olsun herşey...

Dukan Diyeti ve medikal süreçler ile ilgili geçen sene bir çalışma yapmayı düşünmüştüm ancak son ayların koşturmasından fırsat olamamıştı...

Dukan Diyetine başladıktan sonra, ilgili olan olmayan öyle çok tepki aldım ki.. hele hekim arkadaşlarım çok daha tedirgin ve eleştirisel yaklaşıyorlardı.. tamam onların bir kısmı ön yargı ile, bir kısmı Atkins diyeti ile karıştırdıkları için bu tepkileri veriyorlardı ancak haklı oldukları nokta ; DUKAN DİYET YÖNTEMİ HAKKINDA YAYINLANMIŞ, BİLİMSEL VERİLER ÇOK ÇOK AZDI... çok araştırdım elimden geldiğince... sevgili İlkay'a rica ettim bir chatt de koçlara sordu.. mail attık... ancak gelen yanıtlar çok yüzeysel, tanıtım broşürü lezzetindeydi maalesef... doğru dürüst yapılmış, hasta verileri ile desteklenmiş bir çalışmaya rastlayamadım... Oysa binlerce hastası ile Dr Dukan bunu kolaylıkla yapabilirdi ama yapmamıştı nedense... ya da tüm uğraşlarıma rağmEn, ben sonuçlara ulaşamadım... işte öyle :)

Hekim tarafım BUNU BİZ YAPABİLİRİZ dedi sonunda... sizlerin desteğiyle... tamam Dr Dukan bunu yapmamış... bu eksik... ama bizler; Türkiye de dukan diyet prensiplerini uygulayarak kolaylıkla kilo veren bizler, deneyimlerimizi birleştirirsek "BİLİMSEL BİR ÇALIŞMA" çıkarabiliriz, hem kendimiz hem de bu diyete kuşkuyla yaklaşan herkes aydınlanmış olur.. işte böyle düşünerek... çıktım yola... hayrola...

Sizlerden ricam, bu diyete başladığınızdan itibaren kan tahlil sonuçlarınızı, hekim takip hikayelerinizi, yaşadığınız sağlık sorunlarınızı, diyet sürelerinizi, verdiğiniz kilo miktarlarını benimle paylaşmanız... bunların çok özel bilgiler olduğunu da biliyorum... bunları bana gönderirken isimlerinizi söylemeniz de gerekmiyor... sadece toplu verilere girecek rakamları oluşturmak için her birinizin göndereceği bilgiler çok değerli olacak...bunları benimle paylaşırsanız çok sevinirim... ayrıca bana da sormak istediğiniz diyetle ilgili sağlık sorunlarına memnuniyetle yanıt veririm ya da hekim arkadaşlarıma danışarak sizi uygun şekilde yönlendirmeye çalışırım...

Bu çalışmanın anlamlı olabilmesi için en az 500 kişi ya ulaşmayı hedefliyorum... bu sayıya ulaşabilirsek bilimsel olarak çok değerli olacak.... hepinize şimdiden teşekkürler...

Bu çalışmaya katkı sağlamak isterseniz aşağıdaki soruların yanıtlarını mail yada mesaj olarak bana göndermeniz yeterli olacaktır...

budefadukandiyeti@yahoo.com.tr
semaakgun2@gmail.com
http://www.facebook.com/budefa.dukandiyeti?ref=tn_tnmn
BU DEFA Dukan Diyeti | Facebook
Bu defa DUKAN DİYETİ

Katkılarınız için hepinize şimdiden teşekkürler.... çok heyecanlıyım... umarım sonuç hepimizi mutlu eder :))

DUKAN DİYETİNDE;
1) Kaç kilo verdiniz ( öncesi sonrası kilonuz) boyunuz??, yaş, cinsiyet bilgileriniz?

2) Dukan Diyetine başlarken bildiğiniz bir hastalığınız varmıydı??

3) Diyete başlamadan doktor kontrolü ya da kan tahlili yaptırdınız mı? sonuçlarını paylaşır mısınız

4) Diyet sürecinde doktora gittiniz ya da tahlil yaptırdınız mı? sonuçlarını paylaşır mısınız?

5) Bu diyetle ilgili bir sağlık sorunu yaşadınız mı?? ( saç dökülmesi, kaşıntı, halsizlik, kabızlık, uykusuzluk, depresyon, vs?) bu konuda neler yaptınız??

6) Dukan Diyeti sırasında adet görmenizde bir düzensizlik oldu mu? ne kadar sürdü?

7) Kilo verdikten sonra sağlık sorunlarınızda ve yaşam kalitenizde nasıl değişiklikler oldu?

8) Diyet sürecinde önerilen şekilde mi beslendiniz? kaçamak sıklığınızı ve kaçamaklarınızın ciddiyetini göz önüne alarak bu durumu genel olarak 0 ve 5 arasında puanlar mısınız (
0: hiç kaçamak yok,
1: çok çok az kaçamak yaptım,
2: ara sıra kaçamaklarım oldu ama çok ciddi değillerdi,
3: arasıra kaçamak yaptım ve ölçüyü aştım,
4; sık sık önerilenlerin dışına çıktım
5: sıklıkla önerilenlerin dışında önemli ölçülerde kaçamak ve farklı beslenmelerim oldu)

9) Dukan Diyeti konusunda genel düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız?...

Sevgilerimle...

Not: Burada sormayı unuttuğum ve eklemek isteyeceğiniz herhangi bir konu ya da spesifik bir soru varsa ayrıca belirtirseniz çok sevinirim... katkılarınızdan dolayı tekrar teşekkür ederim...

hayir sadece simlanin sitesine engel koymuslar. ama bu haksizlik, bu forumda da oraya link veremiceksek artik.

bende, yogurt ve salatalık tursusuna ek olarak, birkaç damla elma sirkesi, ve azicik tijon hardali, karabiber ekliyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…