ben 100 kiloyum sizce kaç gün atak yapmalıyım
ben 1+1 yaptım ilk ama bugun protein mi sebze mu tersim döndü 5+5olunca kafam net oluyo bi de ben seyir yeni geçtim sayılır alışayim. Diğerine geçerim diye düşünüyorum. valla inşallah dediğin gibi olur moralin için Sağol valla canım bir kişi bile birsey dese insana iyi moral oluyor
simlanin sitesi cok profesyonelce hazirlanmis, oldukca kapsamli bilgi sunan bir site.
tarifleri de genellikle guzel oluyor, begeniyoruz izliyoruz sitesini.
dukanellayi, light labne(activiayi sutle mayalayip, suzup yaptigin light labne tarifi) ile yapacaksan dikkatli ol, ishal yapabiliyor ilk yaptiginda:)) ondan muzdarip cok kisi var.
gelirler üzülme :)ben 98 le başladım 7 gün yapmıştım bir türlü bırakamamıştım bana da site 5 gün yazmıştı heralde çizelgem okulda bilg. ta kaldı ama sende 7 gün yap moral oluyor tabi dayanma sınırın da önemli. Birde kitabı okuyup dukanın sitesinden testini yaparsan daha net bir sonuç alırsın bence.
Bilmem mi o moral kaynağını ama bakıyorum da benim de ilk günlerimde yüzümü güldüren arkadaşlarım vardı ama yoklar şimdi üzüldüm, inşallah en kısa sürede geri dönerler çünkü dukanlı bir sözümüz vardı şubat 15'e 5 diye((((
gelirler üzülme senben 98 le başladım 7 gün yapmıştım bir türlü bırakamamıştım bana da site 5 gün yazmıştı heralde çizelgem okulda bilg. ta kaldı ama sende 7 gün yap moral oluyor tabi dayanma sınırın da önemli. Birde kitabı okuyup dukanın sitesinden testini yaparsan daha net bir sonuç alırsın bence.
Bilmem mi o moral kaynağını ama bakıyorum da benim de ilk günlerimde yüzümü güldüren arkadaşlarım vardı ama yoklar şimdi üzüldüm, inşallah en kısa sürede geri dönerler çünkü dukanlı bir sözümüz vardı şubat 15'e 5 diye((((
Dukan Diyeti ile ilgili deneyimlerimiz....bilgi ve bulgularımız... hadi bir araya getirelim...
Yeni yılın ilk günleri.. herkese iyi yıllar... gönlümüzce olsun herşey...
Dukan Diyeti ve medikal süreçler ile ilgili geçen sene bir çalışma yapmayı düşünmüştüm ancak son ayların koşturmasından fırsat olamamıştı...
Dukan Diyetine başladıktan sonra, ilgili olan olmayan öyle çok tepki aldım ki.. hele hekim arkadaşlarım çok daha tedirgin ve eleştirisel yaklaşıyorlardı.. tamam onların bir kısmı ön yargı ile, bir kısmı Atkins diyeti ile karıştırdıkları için bu tepkileri veriyorlardı ancak haklı oldukları nokta ; DUKAN DİYET YÖNTEMİ HAKKINDA YAYINLANMIŞ, BİLİMSEL VERİLER ÇOK ÇOK AZDI... çok araştırdım elimden geldiğince... sevgili İlkay'a rica ettim bir chatt de koçlara sordu.. mail attık... ancak gelen yanıtlar çok yüzeysel, tanıtım broşürü lezzetindeydi maalesef... doğru dürüst yapılmış, hasta verileri ile desteklenmiş bir çalışmaya rastlayamadım... Oysa binlerce hastası ile Dr Dukan bunu kolaylıkla yapabilirdi ama yapmamıştı nedense... ya da tüm uğraşlarıma rağmEn, ben sonuçlara ulaşamadım... işte öyle :)
Hekim tarafım BUNU BİZ YAPABİLİRİZ dedi sonunda... sizlerin desteğiyle... tamam Dr Dukan bunu yapmamış... bu eksik... ama bizler; Türkiye de dukan diyet prensiplerini uygulayarak kolaylıkla kilo veren bizler, deneyimlerimizi birleştirirsek "BİLİMSEL BİR ÇALIŞMA" çıkarabiliriz, hem kendimiz hem de bu diyete kuşkuyla yaklaşan herkes aydınlanmış olur.. işte böyle düşünerek... çıktım yola... hayrola...
Sizlerden ricam, bu diyete başladığınızdan itibaren kan tahlil sonuçlarınızı, hekim takip hikayelerinizi, yaşadığınız sağlık sorunlarınızı, diyet sürelerinizi, verdiğiniz kilo miktarlarını benimle paylaşmanız... bunların çok özel bilgiler olduğunu da biliyorum... bunları bana gönderirken isimlerinizi söylemeniz de gerekmiyor... sadece toplu verilere girecek rakamları oluşturmak için her birinizin göndereceği bilgiler çok değerli olacak...bunları benimle paylaşırsanız çok sevinirim... ayrıca bana da sormak istediğiniz diyetle ilgili sağlık sorunlarına memnuniyetle yanıt veririm ya da hekim arkadaşlarıma danışarak sizi uygun şekilde yönlendirmeye çalışırım...
Bu çalışmanın anlamlı olabilmesi için en az 500 kişi ya ulaşmayı hedefliyorum... bu sayıya ulaşabilirsek bilimsel olarak çok değerli olacak.... hepinize şimdiden teşekkürler...
Bu çalışmaya katkı sağlamak isterseniz aşağıdaki soruların yanıtlarını mail yada mesaj olarak bana göndermeniz yeterli olacaktır...
budefadukandiyeti@yahoo.com.tr
semaakgun2@gmail.com
http://www.facebook.com/budefa.dukandiyeti?ref=tn_tnmn
BU DEFA Dukan Diyeti | Facebook
Bu defa DUKAN DİYETİ
Katkılarınız için hepinize şimdiden teşekkürler.... çok heyecanlıyım... umarım sonuç hepimizi mutlu eder :))
DUKAN DİYETİNDE;
1) Kaç kilo verdiniz ( öncesi sonrası kilonuz) boyunuz??, yaş, cinsiyet bilgileriniz?
2) Dukan Diyetine başlarken bildiğiniz bir hastalığınız varmıydı??
3) Diyete başlamadan doktor kontrolü ya da kan tahlili yaptırdınız mı? sonuçlarını paylaşır mısınız
4) Diyet sürecinde doktora gittiniz ya da tahlil yaptırdınız mı? sonuçlarını paylaşır mısınız?
5) Bu diyetle ilgili bir sağlık sorunu yaşadınız mı?? ( saç dökülmesi, kaşıntı, halsizlik, kabızlık, uykusuzluk, depresyon, vs?) bu konuda neler yaptınız??
6) Dukan Diyeti sırasında adet görmenizde bir düzensizlik oldu mu? ne kadar sürdü?
7) Kilo verdikten sonra sağlık sorunlarınızda ve yaşam kalitenizde nasıl değişiklikler oldu?
8) Diyet sürecinde önerilen şekilde mi beslendiniz? kaçamak sıklığınızı ve kaçamaklarınızın ciddiyetini göz önüne alarak bu durumu genel olarak 0 ve 5 arasında puanlar mısınız (
0: hiç kaçamak yok,
1: çok çok az kaçamak yaptım,
2: ara sıra kaçamaklarım oldu ama çok ciddi değillerdi,
3: arasıra kaçamak yaptım ve ölçüyü aştım,
4; sık sık önerilenlerin dışına çıktım
5: sıklıkla önerilenlerin dışında önemli ölçülerde kaçamak ve farklı beslenmelerim oldu)
9) Dukan Diyeti konusunda genel düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız?...
Sevgilerimle...
Not: Burada sormayı unuttuğum ve eklemek isteyeceğiniz herhangi bir konu ya da spesifik bir soru varsa ayrıca belirtirseniz çok sevinirim... katkılarınızdan dolayı tekrar teşekkür ederim...
bu dukanella tarifi linkini bana gönderebilir misiniz? link paylasilamiyorsa zahmet olmaz ise özel mesaj olarak rica edebilir miyim?
Simlanin ne günahi var ise.....ayıp etmişler..
merhaba,
Bende size soru sormak istedim. Sadece merak.
1- Bu arastirmayi yapabilmek için, K K ya bir ücret ödüyor musunuz? yada K K dan izni aldınız mı?
2- Araştırmanızın sonuçu ne olacaktır. Verileri bir yere satacak mısınız? yada bizlerle paylacak mısınız?
ben 98 le başladım 7 gün yapmıştım bir türlü bırakamamıştım bana da site 5 gün yazmıştı heralde çizelgem okulda bilg. ta kaldı ama sende 7 gün yap moral oluyor tabi dayanma sınırın da önemli. Birde kitabı okuyup dukanın sitesinden testini yaparsan daha net bir sonuç alırsın bence.
Bilmem mi o moral kaynağını ama bakıyorum da benim de ilk günlerimde yüzümü güldüren arkadaşlarım vardı ama yoklar şimdi üzüldüm, inşallah en kısa sürede geri dönerler çünkü dukanlı bir sözümüz vardı şubat 15'e 5 diye(((([/QUOTE
seni birakip gidermiyiz hic arkadasimsozumuz hala gecerli dedik ya persembe bildirimleri yapip cikiyoruz yola; hedef 15 subat,verilecek kilo miktari -5 zeyno,cyy,sen,ben,bbknur katiliyoruz..uymazsaniz diyete sacinizi yolarim 5 kisi 5 kilo 15 subat
dukanella
1 kaşık light yoğurt,1 kaşık kakao,yarım paket light labne,tatlandırıcı,fındık aromasıı,işte hepsi buuu.
tatalandirici olarak tablet kullan, ilk sefer formtatla activia birlesince korkunc karin agrisi ve ishal yapiyor, sonra alisiyosun galiba.
light labneyi ben direk sutu activia ile mayalayarak yapiyorum. daha cok cikmasini istiyosan, iki kasikta suttozu ekle. yogurt olduktan sonra suz. bu kadar kolay.
diyettariflerindeki labne tarifi
MALZEMELER:
-200 gr süttozu(=1 paket Pınar süttozu)
-2 su bardağı ılık su
-3 yk yarım yağlı yoğurt(%1,5 yağlı)
-1/8 çay kaşığı=1 damla mikrobiyel peynir mayası(aslında ben kullanmamıştım fakat bazılarımızın labnesi tutmayınca eklenebilir diye düşündüm.gerçekten de maya kullanan arkadaşlarınki şansa bırakmadan tuttu.)
Süttozu derin bir cam kase içine konur.Su eklenerek hiç pürüz kalmaksızın çırpma teliyle karıştırılır.
Ayrı bir kasede yoğurda bu karışımdan eklenerek karıştırılır.Yoğurt kase içindeki karışımın köşelerine kaşıkla paylaştırılır.
Kasenin üzeri kapatılır.Birkaç kat örtüyle sarılarak ılık bir yerde yaklaşık 8 saat mayalanmaya bırakılır.
Süre sonunda süzmeden direk karıştırarak kullanabileceğiniz gibi,ince delikli bir süzgeçe veya tülbente alarak suyunu iyice süzerek de kullanabilirsiniz.Ne kadar süzerseniz o kadar katı kıvamlı bir peynir oluyor.
Yaklaşık 400 gr.lık(2 kutu labne kadar) ev yapımı labne elde etmiş oluyorsunuz.
ben bunu blogda okudum. sadece yararli bir bilgi diye paylastim. blogla ilgim yok.
Ama arastirmanin sonucunu merakla bekliyorum.
Merak ettiginiz sorulari, email vermis, oraya sorabilirsiniz.
Ayrica merak etmeyin eger dukanla ilgili bir sey degilse, veya izinsiz icerikse siliniyo zaten mesajlar
ben 98 le başladım 7 gün yapmıştım bir türlü bırakamamıştım bana da site 5 gün yazmıştı heralde çizelgem okulda bilg. ta kaldı ama sende 7 gün yap moral oluyor tabi dayanma sınırın da önemli. Birde kitabı okuyup dukanın sitesinden testini yaparsan daha net bir sonuç alırsın bence.
Bilmem mi o moral kaynağını ama bakıyorum da benim de ilk günlerimde yüzümü güldüren arkadaşlarım vardı ama yoklar şimdi üzüldüm, inşallah en kısa sürede geri dönerler çünkü dukanlı bir sözümüz vardı şubat 15'e 5 diye(((([/QUOTE
seni birakip gidermiyiz hic arkadasimsozumuz hala gecerli dedik ya persembe bildirimleri yapip cikiyoruz yola; hedef 15 subat,verilecek kilo miktari -5 zeyno,cyy,sen,ben,bbknur katiliyoruz..uymazsaniz diyete sacinizi yolarim 5 kisi 5 kilo 15 subat
Kuzu perşembeye gümbür gümbür gelecem inşallah yemekten önce şu bahsettiğim tozdan kullandım yoğurdun içine koydum yedim inşallah etkisini göreceğim olmayan göbeğim pörtledi ya baya baya göbek yaptım. Ah şu kepek olayını ihmal etmeseydim keşke ceremesini fena ödüyorum
canim gaz probleminmi var?eger oyleyse sabah uyaninca hicbirsey yapmadan bir bardak ilik suya bir kasik elma sirkesi koyup ic.gaz maz kalmaz..Kuzu perşembeye gümbür gümbür gelecem inşallah yemekten önce şu bahsettiğim tozdan kullandım yoğurdun içine koydum yedim inşallah etkisini göreceğim olmayan göbeğim pörtledi ya baya baya göbek yaptım. Ah şu kepek olayını ihmal etmeseydim keşke ceremesini fena ödüyorum
kızlar ben stevya nın tatlandırıcısını kullanıyorum ama çok acı oluyor tarifler dukanella yapayım dedim 3 yk tatl. diyo ben yarım yk koydum acı oldu resmen sizin de öyle oluyo mu sırf bu yüzden 1.5 kaşık kakaoya 6 yk süt tozu koydum
canim gaz probleminmi var?eger oyleyse sabah uyaninca hicbirsey yapmadan bir bardak ilik suya bir kasik elma sirkesi koyup ic.gaz maz kalmaz..
Gaz yolunu buluyorda gerisi gelmiyor canım ya 3 günlük birikim var içimde eşime bugün arkadaşın tavsiyesi tilaksı alıver dedim burada bulunmuyormuş aktar bunu vermiş internetten baktım sakıncalı bir durum yok yani ters bişi yazan yok kullandım bende bakalım inşallah hayrını göreceğim hafiften bir karın ağrısı yok değil hani :) gece yatmadan öncede sporumu yani yürüyüşümü yapacağım yarın sabaha muhtemelen görürüm 85'i
++++++ Aaaaaaa ben asıl bombayı yazmadım sabahtan beridir şu dakka yazayım şimdi yazayım derken güme gitti birde öğrencilerim rahat bırakmadı sınavlar varya.... Ben dün kabanımın içine girdim kızlaaaarrrrr 42 beden üst bölge baya bir kastı ama düğme kapandı göbek karın kısmı ise çok güzel rahat rahat kapandı hatta pay bile kaldı üst bölgede böyle emniyet şeridi gibi bir kasma olsada dur bakayım nisan 21 de 6 sene bitcek 6 senenin 1 senesinde giydiysem 5 sene sonra ilk defa o kabana gireceğim yaşasın DUKAN yaniii
sağol canım ite kaka bitereyim de onu alayımStevya kullananlar tat acisindan sorun yasiyolar. cok duydum tadini sevmeyen.
Aspartam bazialrina metalik geliyor.
Takita-formtat i ise splenda toza gore tatsiz buluyolar.
En cok pozitif yorumu splenda hakkinda duyuyorum. onunda tabletlerini kullaniyorum ama, tozun 125 gr. 24 tl falan, cok geliyor.
Gaz yolunu buluyorda gerisi gelmiyor canım ya 3 günlük birikim var içimde eşime bugün arkadaşın tavsiyesi tilaksı alıver dedim burada bulunmuyormuş aktar bunu vermiş internetten baktım sakıncalı bir durum yok yani ters bişi yazan yok kullandım bende bakalım inşallah hayrını göreceğim hafiften bir karın ağrısı yok değil hani :) gece yatmadan öncede sporumu yani yürüyüşümü yapacağım yarın sabaha muhtemelen görürüm 85'i
++++++ Aaaaaaa ben asıl bombayı yazmadım sabahtan beridir şu dakka yazayım şimdi yazayım derken güme gitti birde öğrencilerim rahat bırakmadı sınavlar varya.... Ben dün kabanımın içine girdim kızlaaaarrrrr 42 beden üst bölge baya bir kastı ama düğme kapandı göbek karın kısmı ise çok güzel rahat rahat kapandı hatta pay bile kaldı üst bölgede böyle emniyet şeridi gibi bir kasma olsada dur bakayım nisan 21 de 6 sene bitcek 6 senenin 1 senesinde giydiysem 5 sene sonra ilk defa o kabana gireceğim yaşasın DUKAN yaniii
ayy evet kacirmisim ben o kismi soylemistin yaaakotu oluyor gercekten kabizlik sorunu zaten onu cozersen 1 kilo kafadan gider eminim.nisanindaki hediye kabaninmi oldu tebrikler arkadasim.valla persembeye gazinizi,kabizliginizi cozun gelin anacigim.olayi dahada keyifli hale getirelim gunluk yediklerimizi,yaptiklarimizi oldugu gibi gunun sonundada yazariz.hem boylece birbirimize fikir verir yardimci da oluruz .bakalim birinci bellide ikinci kim
bugün atak dönemimin 2.günü vee bir an önce 5.gün olsunda seyire geceyim
ne zormus ya ne yiyecegimi bilmiyorum..2 yumurtadan fazlada yiyilmiyor zaten. dünden beri ac ac geziniyordum öyle
neyseki bugün ögle yemegimde yogurt soslu tavuk sote yaptim..oh sonunda cok güzel doydumm :)
ama aradan 1 saat gecti ve suan yavas yavas yine aclik his etmeye basliyorum .metabolizmammi calisiyor ne anlamadim
neyse size bir resim
Eki Görüntüle 599334
birazdanda netten tatli tariflerine bakip yapmayi düsünüyorum
merhaba,
Bende size soru sormak istedim. Sadece merak.
1- Bu arastirmayi yapabilmek için, K K ya bir ücret ödüyor musunuz? yada K K dan izni aldınız mı?
2- Araştırmanızın sonuçu ne olacaktır. Verileri bir yere satacak mısınız? yada bizlerle paylacak mısınız?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?