ayy evet kacirmisim ben o kismi soylemistin yaaakotu oluyor gercekten kabizlik sorunu zaten onu cozersen 1 kilo kafadan gider eminim.nisanindaki hediye kabaninmi oldu tebrikler arkadasim.valla persembeye gazinizi,kabizliginizi cozun gelin anacigim.olayi dahada keyifli hale getirelim gunluk yediklerimizi,yaptiklarimizi oldugu gibi gunun sonundada yazariz.hem boylece birbirimize fikir verir yardimci da oluruz .bakalim birinci bellide ikinci kim
Evet canım o kaban zaten hedefimde oydu ya neyse tam tamına olması lazım yani daha da kilo vermem lazım. Şubat 15 için ise canım olda birinci sen ol ben 5 gitsin razıyım :) (baştan hırs koymuyorum bahse ama iddialı gelirim genelde genel tavrım hep budur sessiz ilerlerim) Yaptıklarımı tabiki yazacağım bende ama baştan 1-0 yenik başlıyorum heheheheh 1000 mekik olayı hala tıs bende :)
bugünlük yediklerim sabah yoğurt ve sütlü ve bir jambonlu kahvaldı, öğlen krep peynir ve tavuk parçaları, akşam 2 tane dana pirzola ızgara (pirzola mı trençmi belli değil ama yağsız dana eti işte) ve yoğurt bol bol yeşil çay normal çay birde kabızlık için toz karışımlı yoğurt yedim yemekten önce arada su da içtim.
Kızlar bugünlük benden bu kadar herkese bol proteinli günler ben spora gidiyorum uyku bastırmaya başladı vede erkeklerim hafiften benle ilgilen moduna girdiler paşamla futbol oynayım sonrada yürüyeceğiimm iyi geceler bol eksili olsun inşaalllaaaahhhhh
ne demis DUKAN ;
Suskunluğum Asaletimdendir Her Lafa Verecek Cevabım Var Lakin Bir Lafa Bakarım Lafmı Diye, Birde Söyleyene Bakarım Adammı Diye !
.
.
.
Bu arada bugün edanın el açması böreğini yaptım....Harika oldu ya...Bir kaşık kepekle küçük yuvarlak borcamı dolduracak büyüklükte bir börek yapabilirsiniz...Tarifini veriyorum, zira benimki edanın modifiyesi oldu....
1kaşık kepek
1 kaşık süttozu
2 yumurta( birisinin sarısını üstü için ayırın)
2 tepeleme yemek kaşığı yoğurt...
2 çay kaşığı kabartma tozu
300 gr kıyma...
Öncelikle kıymanızı kavurun, ben korumada olduğumdan az yağlı et tercih ettim...Birde kıymaya birazcık maydonoz kattım (sevmiyorsanız ya da saf pro günündeyseniz koymayabilirsiniz).Kıyma soğurken hamuru hazırlayın, yumurta kepek, yoğurt ve bi çimdik tuzu güzelce karıştırın...en son kabartma tozunu ekleyin...
Ben En küçük boy yuvarlak borcam kullandım, yapışmaması için pişirme kağıdı serdim...Hazırladığım cıvık hamurun yarısını tabana yaydım...Üstüne kavurduğum kıymayı koydum, üste kalan harcıda döktüm, en üste ayırdığım yumurta sarısını sürdüm, önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında 40-45 dakika pişirdim...İnanın harika bir lezzet.... Pişirme tüyosunuda öz abla vermiş , altının iyice pişmesi için ilk olarak fırının alt tarafına doğru koyun, sonlara doğru üstünün kızarması için üste alırsınız...Mini fırın olduğu için 200 derece pişirdim kendi fırınınıza göre ayarlayabilirsiniz...Bir de içinin tam pişmesini istiyorsanız, pişirdikten sonra hiç kapağını açmayın fırının...Bir 20-30 dakika içinde kalsın....
Daha geniş bilgi için benimdukandiyetim adresine göz atın...Bir sürü çeşidini bulabilirsiniz bu böreğin, hemde resimleriyle
arkadaslar yaklasik bir haftadir bayagi rahatsizim(ne oldugunu anlayamadan kendimi hasta buldum anlayacaginiz ne dukan kaldi ne diet (grip oldum sandim bütün kemiklerim agriyordu ama anlasildi ki kemiklerimde iltihap varmis ve nerden geldigi belli olmayan)bugün cesaretimi toplayip bir tariya cikdim ki ne göreyim 2 kilo almisim ee haliyle serum ilacdi derken emeklerim gitti.daha yeni toparlamaya basladim gibi.kaldigim yerden devam ETMEK istiyorum ne dersiniz olurmu ki?
lissaaaaaaaaaaaaacannnnnnn
hayırdır datlım
ben geldim sen yoksun
halbuki çok konuşasım vardı
moralim bozuk, cereyan kesik hele bir de sen yoksun yaaaa çok yazıkkkkk :) hoşuma gitti bu şarkı şu anki halime cuuuk diye oturdu.
tatlı krizim tuttu
sanırım dukan helva yapacağım
lisacımmmmm
150 mekik yaptım,
50 şer tane kadar da kollarımı çalıştırdım
lahana suyum da hazır içilmek üzere bekliyo
ödevimi yaptım öğretmenim :)
ne oldu hayirdir arkadasim,niye moralin bozuldugerci dunde ben bu psikolojideydim.kepek hakkini tuketmediysen sorun yokta tukettiysen o biraz kacamaga girer valla spor super yapmissin aferin sana butun odevler tamamda neden mutsuzsun:26:
kepek hakkımı kullanmamıştım bugün
helva da yedim
tam oldu
morale gelince uzuuuuuuuuuuuun hikaye
sekerin kalorisi 400, onunla karsilastirildiginda oldukca dusuk kalorili bir tatlandirici. zaten bir oturusta 100 gr tatlandirici da tuketmiyosun. bir tatli kasigi falan. tatlandiricinin kullanimi da sinirli cunku diyette.
Ama formtat bende siskinlik yapiyor, o yuzden tablet tatlandiricilari tercih ediyorum. tabi kalorisi de az onlarin, tatlarina gore.
Ama pisen seylerde cok alternatifin yok. splenda(100 grami 400 kalori, ama sekere oranla 1/8 gr az kullaniliyor) kullanabilirsin o pahali. takita stevia(100gr 66kcal) kullanabilirsin, o da cok sekerli degil, tadi yuzunden cok tercih edilmiyo
Tatlandiricilar 0 kalori degil tabiki(aspartam olabilir, ama o pismez) cunku yeni sukralazli tatlandiricilar(splenda,takita fomtat), seker molekulunu bozarak yapiliyo. sekere chlorine molekulleri eklenerek, cok daha tatli olmasi saglaniyor. Bazi arastirmalara gore bazi insanlarin sindirim sistemleri bunlari parcaliyoken bazilarininki kullanilmadan atilmasina neden oluyo. o yuzden sukralaz bazli tatlandiricilarin zayiflatma ozelligi haal tartisiliyor ama genellikle bunlar sindirime ugramadan atilir.
splendanin sitesinde soyle bir bilgi var
SPLENDA® ürünlerine neden maltodextrin, dextrose and laktoz ekleniyor?
Sukaloz o kadar tatlı bir madde ki (şekerden 600 kat daha tatlı) bir çay kaşığı şekerin yerine çay kaşığının altı yüzde biri kadar sukraloz gerekir. Bir fincan çay ya da kahve için bunu ölçmenin ne kadar zor olacağını tahmin edersiniz. Bu nedenle, SPLENDA® granüle gereken hacmi sağlamak için maltodextrin eklenir. Aynı nedenle tabletlere laktoz ve poşet formuna dextrose eklenir. Bu ek maddeler yemeklerde ve diğer düşük kalorili tatlandırıcılarla birlikte yaygın olarak kullanılır. Maltodextrin mısır nişastasından yapılır ve tahıl ürünü içermez.(karbonhiddrat icerigi dolayisiyla kalori burdan geliyor)
bu eklenenler tatlandiricinin seker formunda olmasini sagliyor. tabletlerde bunlar yok kalori daha az ama karamelizasyon, siviyi yogunlastirma gibi ozellikleri sadece toz olanlarda saglayabilirsiniz. Ayrica tabletler pismez- soylemistim galiba- benim toz tatlandiricilari tek kullanma sebebim.
Light meyveli yogurtlar daha iyi degil. Dikkat ederseniz uzerlerinde sadece sofra sekeri yoktur yazar. Ama icinde bol miktarda meyve sekeri vardir. kalori kisitlamasi 0 yag olmasindan kaynaklidir.
Ayrica kabul edelim pahalilar.
bir arkadasin tarifi kendi meyveli yogurdunu, light yogurduna diyabetik recel katarak yapiyodu. ben de tuketiyorum bunu. hem fiyat olarak uygun, hem tat olarak yakin, hem de seker bunlarda tatlandiricidan geliyo, meyve sekerinden degil. O yuzden kesinlikle degerlendirmeniz gereken bir alternatif bence.
yeme ,icme,diyet,spor hepsi tamam ama tabiki moralde onemli canim.herneye uzulduysen ozelden yazabilirsin yazinca belki rahatlarsin,yada belki yardimci olabilecegim biseyse fikrimi soyleyebilirim
yeme ,icme,diyet,spor hepsi tamam ama tabiki moralde onemli canim.herneye uzulduysen ozelden yazabilirsin yazinca belki rahatlarsin,yada belki yardimci olabilecegim biseyse fikrimi soyleyebilirim
Okuduysan daha bi hoşgeldin
Canım, sitedeki süreler genelde tutuyor, ben mesela tam dediği sürede vermiştim 12 kiloyu. Ama sen seyretmeye başlayıp kiloların indikçe gün saymak aklına bile gelmiyor. 76 gün meyvesiz dediğin nedir ki? Goji berry alırsın sen de o zaman :) Zaten sonraki süreç güçlendirmede ödül de var, meyve de, ekmek de. Ben korumaya geçtim bak, canım acımadı hiç :))
SEYİRDE istersen 5-5 yani 5 gün protein,5 gün de sebze protein yiyiyorsun 1-1 de 1 gün protein 1 gün de sebze protein olarak devam ettiriyosun kitabın yok herhalde kitap alırsan daha verimli olur hatta en verimli sonucu kitabı okuyarak alırsın
Sevgili Arkadaşlarım ;
Herkese iyı akşamlar sürekli takip ediyorum ama ara ara yazıyorum siteye..dukana tam gaz devam.. eger yarına 600 gr eksık gelırsem taaam 20 kg vermiş olacağım dukanla..Rabbıme hamdolsun..
sinderelyesra hashih ve cyy gibi gerçekten diğer arkadaşlara can-ı gönülden yardım etmek isteyen tabiri caizse ''insan gibi insan '' arkadaşlarımı gördükçe doğru yerde olduğumu anlıyorum..görüyorum konuşurken hep bir yardımlaşma dukana dair bilgi paylaşımları ve sorulan sorulara özenle cevap veriliyor..Çok teşekkür ederim kendi adıma..
Her gecen gün kılo verdıkçe kendıme olan güvenım artıyor hamdolsun..istegım bi 20 kg kadar daha vermek..103 kılo ıle başladığım maceram 63 ile sonlansın istıyorum..15 ocaktan sonra spor salonuna yazılıcam ve düzenli olarak devam edicem..Çunku kılo vermem yavaşladı ve artık günluk aktıvıteleri artırma zamanı geldığını vucudum hıssettırıyor..
Dğişik tatlar arayan arkadaşlarıma özellıkle tavuk yemeklerınde balsamik sirke ve light soya sosunu denemelerını öneriyorum..
Acı sosunda kullanılmayacak bı tarafı yok şeker ilavesiz çünku ve içindekı herşey ızınlı..acının bağırsakları doğal çalıştırma özelliği de gözönunde tutulursa ağır hemoroid hastası olmayan arkadaşlarım dışında bence herkes kullanmalı..simlanın sitesındeki acılı ekşili tatlı tavuk tarıfını yaptım çok beğendim öneriyorum ..
bu arada tartışmayın, kırmayın, kırılmayın, seviyeyi düşürmeyin sevgili arkadaşlarım..Ben yazılanlardan ve yazılma şekillerinden hiç hoşlanmadım..unutmayın; Uslubu beyan ayniyle insan..
Hepinize bol azimli günler..
arkadaslar yaklasik bir haftadir bayagi rahatsizim(ne oldugunu anlayamadan kendimi hasta buldum anlayacaginiz ne dukan kaldi ne diet (grip oldum sandim bütün kemiklerim agriyordu ama anlasildi ki kemiklerimde iltihap varmis ve nerden geldigi belli olmayan)bugün cesaretimi toplayip bir tariya cikdim ki ne göreyim 2 kilo almisim ee haliyle serum ilacdi derken emeklerim gitti.daha yeni toparlamaya basladim gibi.kaldigim yerden devam ETMEK istiyorum ne dersiniz olurmu ki?
Arkadaşlar günaydın
Dukanda günlük toz tatlandırıcı hakkımız ne kadar acaba ? Hiç bi yerde rastlamadım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?