Yanında bişey görüşmezsen gün geçmiyor,alışırsın ben lokantaya yemek götürmüştüm herkes çok fena bakmıştı..napiyim verecek kilom çok zamanım azdı riske giremezdim..kahve işini iyiki duymamıştım
Polikistik over sendromum var ve kılo veremıyorum kesınlıkle2 sene önce isveç testi yapmama rağmen 4 kilo verebildim en fazla ( Glukofene başlıcam ,inşallah faydası olur.. Bilginiz varsa yazın arkadaşlar plo ile nasıl zayıflayabilirim dukan etkili olurmu???
Arkadaslar Merhaba, Eşimle birlikte pazar günü dukan diyetine başlamayı düşünüyoruz. İlk hafta elimin altında neler bulundurmalıyım, hangi yıyeceklerı satın almalıyım. Tarifleriniz, tavsiyeleriniz var miHepsinize bol şanslar, tartıda eksili günler
Bence öyle olsunn:) ben sizlerden bi konuda yardım isticem bu diyete yeni başladım yulaf kepeği konusunu 2 gündüe araştırıyorum, öğrenciliğim yeni bitti yurtdışından getirtme imkanım yok ama türkiyede olanlar hangi markayı alıyorlar acaba yardımcı olabilirseniz senirim, linkte alabilir Türkiye olmak kaydıyla..teşekkürler
Hadi ya, üzüldüm gerçekten. Benim ki hiç öyle hamur olmadı, tarifi aldığım yerde 170 C-40 dk. diyordu ama benim önceden ısıttığım fırında 20-25 dk. da oluyor. İçine bıçak batırıp kontrol ediyorum, bıçağa hamur bulaşmamışsa ok deyip çıkarıyorum. İstersen bi daha dene, pişince de bi 5 dk. falan fırından çıkarma, hamur olmasın diye. Gerçekten çok hoş oluyor. Çok hafif bi kek, yumurtası ve kakaosu az; süt tozu olmayınca da gayet hesaplı oluyor. Benim canım çıktı valla bi paket süt tozuna 5,5 tl vere vere.
Ben de karamaya kefiri içiyom. Bizim KK'dan keşfettim. Birazcık pahalı ama, şimdilik çok memnunum. İştahımı çok güzel kesiyor ve bağırsaklarımı çalıştırıyor. Zaten kefir sağlıklı bişey ve bizim Dukan'a da uygun.Ben de kefire devam canım ...
BUGÜN 1 MART
Bahar geldi düşen cemreler gönlümüze de düşsün
yaza daha da az kalıyor en eksilisinden incecik günler olsun arkadaşlar
Hoş Geldiniz :13:
İlk ihtiyacınız tabi ki kitabı edinmek..
Ve öncelikli oalrak atak bölümünü okumalı, sonra testinizi yapmalı en son da alışverişe çıkmalısınız.
Marketten de bol bol et, tavuk, balık, yumurta, light süt, light yoğurt ve light peynir depolamaya başlayabilirsiniz..
Kolay Gelsinnn..
merhabalarrr.
cemre düşünce nasıl anlıyoruz :44:
merhabalarrr... bugün izinli günüm çok geç uyandım. bir sürü planım vardı hepsi suya düştü. kezban gibi oldum. kaşlarımı acilll aldırmam lazım
onuda hesaplı hala getiririz . sütle mayalanır diye düşünüyorum:44:. ne kadar süredir kullanıyosun kefiri? ve kilo bakımından ekstra faydası var mı?
cemre düşünce nasıl anlıyoruz :44:
yaaaaaa.........
merhabalarrr... bugün izinli günüm çok geç uyandım. bir sürü planım vardı hepsi suya düştü. kezban gibi oldum. kaşlarımı acilll aldırmam lazım
onuda hesaplı hala getiririz . sütle mayalanır diye düşünüyorum:44:. ne kadar süredir kullanıyosun kefiri? ve kilo bakımından ekstra faydası var mı?
Ben yaklaşık 1 haftadır kullanıyorum kefiri. Bağırsaklarıma iyi gelmiş gibi hissediyorum. Eskiden 1 kez sabahları çıkarken, şimdi 2-3 oluyor. Valla bu aralar kilo vermem de çok iyi gidiyor, normalde ben Dukan'la bile zor veren bi tipim. Dün 64.6 ydım, bugün 64.1 çıktım. Bana işe yarıyor gibi geliyor, düzenli kullanmaya devam edecem.
Tabii ki evde de mayalanabilir. Ama bu karamaya kefiri diye bişey. İçindeki probiyotik bakteri sayısı çok daha fazla ve çeşitliymiş. Kefir diyeti yapanlar her öğünden yarım saat önce 2 bardak içiyor ama ben sadece sabahları içiyorum. Daha uygun olsaydı ben de öyle yapardım ama 1 şişesi 7,5 tl maalesef.
Neden Karamaya Kefir ? | Doğal Kafkas Kefiri
Arkadaşlar sonunda Yulaf Kepeği-Galeta karışımını buldum. Büyük Migros'larda var. Destek olanlara çok teşekkürler. Bu arada kahve meselesine bir çözüm bulamadım. Düşünün hayatımızın büyük bir bölümünü kaplayan pilav, makarna, ekmek...vs gibi bilimum karbonhidratlardan vazgeçtik bu diyet için. Ancak bu kahveden vazgeçemiyorum işte ! Ne yapsam kendime oyalanacak ne bulsam onu da bilemedim. Sürekli okul ortamında olduğum için kahve içmeden asla yapamıyorum. Bana bir çözüm önerisi olan var mı acaba ? Bir de şu aroma meselesini sormuştum. Her gün kullanmanın herhangi bilindik bir zararı var mı aromaları ? Bir de bu yulaf kepeği-galeta karışımını kullananlar nasıl kullanıyor, ne şekilde kullanıyor paylaşabilir misiniz acaba ? :)
Arkadaslar Merhaba, Eşimle birlikte pazar günü dukan diyetine başlamayı düşünüyoruz. İlk hafta elimin altında neler bulundurmalıyım, hangi yıyeceklerı satın almalıyım. Tarifleriniz, tavsiyeleriniz var miHepsinize bol şanslar, tartıda eksili günler
Bence öyle olsunn:) ben sizlerden bi konuda yardım isticem bu diyete yeni başladım yulaf kepeği konusunu 2 gündüe araştırıyorum, öğrenciliğim yeni bitti yurtdışından getirtme imkanım yok ama türkiyede olanlar hangi markayı alıyorlar acaba yardımcı olabilirseniz senirim, linkte alabilir Türkiye olmak kaydıyla..teşekkürler
Arkadaşlar sonunda Yulaf Kepeği-Galeta karışımını buldum. Büyük Migros'larda var. Destek olanlara çok teşekkürler. Bu arada kahve meselesine bir çözüm bulamadım. Düşünün hayatımızın büyük bir bölümünü kaplayan pilav, makarna, ekmek...vs gibi bilimum karbonhidratlardan vazgeçtik bu diyet için. Ancak bu kahveden vazgeçemiyorum işte ! Ne yapsam kendime oyalanacak ne bulsam onu da bilemedim. Sürekli okul ortamında olduğum için kahve içmeden asla yapamıyorum. Bana bir çözüm önerisi olan var mı acaba ? Bir de şu aroma meselesini sormuştum. Her gün kullanmanın herhangi bilindik bir zararı var mı aromaları ? Bir de bu yulaf kepeği-galeta karışımını kullananlar nasıl kullanıyor, ne şekilde kullanıyor paylaşabilir misiniz acaba ? :)
yeniden merhaba kızlar.bugün sebze günüm közlenmiş patlıcanla yoğurdumu yedim.baklayla yoğurt yedim biraz diyet kola içtim.ammmmaaa benim sevgili eşimle güccük sıpalarımamantı yaptım.şimdi masaya serdim azıcık kurutup 5 dakka fırınlayıp soğuturum .böyle yapınca hamur olmuyor.ben diyetteyim onlar bazlama gözleme tantuni mantı yapraksarması.....şeyleri istiyorlar.puding yatım kek isterler.isterlerde isterler.hele büyük kızım istanbuldan eğitimden dönünce beni mutvaktan çıkarmaz.birkaç yerde yaprak sarması yemiş kalın bulmuş.hatuna gelin parmağı saracaksın.kızım öğren diyorum öğrenmiyor ammaaa yemeye gelince önde.bu kızı alacak olan yandı.yumurta bile kıramıyor.nekadar çabalasam öğrenemiyor.bir telefon ederim sen yaparsın diyor.neyse kurtlu baklanın kör alıcısı olur.kendi gibi bir hayat arkadaşı bulur beraber aç kalırlar.şimdiki nesil böyle.anacıgım -öğren ilerde kocan bu kıza birşey öğretmedinmi der-derdi. ben kızıma diyince-ona neymiş-deyip geçiyor .daha 19 yeni girdi büyür. neyse benim kızımın tatlılığı yeter diyorum.çok mutfakta olmakta iyi deyil sonra beceriyle beraber iştahta artıyor.canım çektiğinde girip üşenmeden yapıyorum,eşim isteyince çocuklar isteyince hep yapıyorum.sonrada böyle cansimidi gibi şişiyorum.isyanlardayıııım
Ahhh diye bağırıyor :)
Kızlar bu arada daha önceden light labne bulunmuyordu. Dün Migros'ta gördüm Pınar' ın Light Labnesini ve hemen 2 tane aldım. Hatta Bahçivan' ın da Light dil peyniri çıkmış. Değişiklik olsun diye ondan da aldım. Arayanlar varsa duyurulur :)
türkiyede doğalsan ve ru-sheym diye markalar var canım aktarlarda satılıyor. sen sen ol açıkta satılanları alma. çünkü bildiğin talaş veriyorlar bööööeeeee:120::120: bağırsaklarınada zarar veriyor tabi:120:
yeşil çay tüketebilirsin :)
ahhh zamane gençleri :) annem ne şanslı yaa :) mutfağa merakı gelişmemişse en güzel hediye yemek kitabı olacaktır çeyizine :) yada ona onun sevdiği şeyleri yaptırarak mutfağa alıştırmaya çalışın :)mutfak candır yaa.. ben 4 yıl önce aşçılık milli takımına girdiydim. ama üniversiteye başlayınca bıraktım. mutfakla uğraşmaya yemek yapmaya bayılırım. kendime özel kendi üretimim olan bir sürü çeşidim vardır. :) ama 19 a gelmiş ve mutfağa merakı yoksa evlilikle mecburiyetten olacaktır :) dert etmeyin :) her bayan er yada geç mutfakta eline kepçe alır.
oyyyyşşşş...tebrik ediyorum senii :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?