Popüler Konu Dukan Diyeti Deneyimlerimiz

nerelerdesin kaç gündür bildirim de yapmadın
benim de orantılıydı vücudum 83 kiloyken ama şimdi dizle göğüs arası olan kısım gitmiyo bi türlü. gıdım gıdım gıdım gıdım yani. köpürücük kemiklerim belli nerdeyse ama hala göbeğim var gibi hiç 65 kiloymuşum gibi hissetmiyorum kendimi o yüzden. neyse
2 haftada 4 cm baya iyi bu arada, yeşilçayın etkisi büyük muhtemelen

gripken bende çok salmıştım. özellikle meyve yiyodum toparlanmak için. hastayken biraz kaçamak hakkımz olmalı diye düşünüyorum ben, en azndan bi kaç gün geriden devam edicemizi bilerek o kaçamağı yaparsak sonra bedelini öderken üzülmeyiz çabuk iyileşirsiniz umarım

merak etme canım 22nin üzerinde olup sevgili olmayanlar da var hiç dert etme yani sevgililik durumunu, olsalar noluyo o da ayrı bi dert zaten...
iş de öyle hoppadanek olmaz, insanlar kaç yıl işsiz kalıyolar da yine de istedikleri yerde çalışamıyolar. biraz şans lazım onun için belki, sen elinden geleni yap da sonuç mutlaka güzel olur ki senin bi işin de var yanılmıyosam, part time da olsa iş iştir, sonuçta geçici bi durum bu sadece biraz sabretmen gerekiyo şu dönem belki Allaaaaah bi de çıtır olunca hem iş hem sevgili de olursa ki olur zaten, tutmayalım seni o zaman bu baltaya sap olamadın fikrindeki insanların karşısında şıkır şıkır oynarsın artık

Evet ben de inanamadim, merak etme sen de devam et cok guzel sonuclar alacaksin.

ayyy özendim vallahi bende istiyorum göbeğim gitsin ama gitmiyo inatçı
spor yapamıyorum çocuktan dolayı yapabilsem belki daha iyi olcak ama oğlumdan hatıra olarak duruyo
spor cok onemli gercekten, ben uzun uzun mekik cekmesem de yuruyorum.yurudugum de cok farkediyor. bir iki ay tez izleme yuzunden yuruyuslere ara vermistim, iki ayda o kadar az kilo gitti ki diyete harfiyen uymama ragmen, ama simdi yuruyusu aksatmayinca, her hafta 400-500 gr gidiyor, inan ilk basta kiloyla gitmeler alisikken, daha sonra gramlar degere biniyo. ben su anki hizimdan memnunum.

sorma, ya dedigim gibi yemekle aram kotu oldugunda, ben depresyona giriyorum, bir sey yapasim gelmiyor. bi kac gundur kendime gelebildim sadece, tekrar istah acilinca.:)

yesil cay gercekten mucize gibi, ve yag sokuculer arasinda korkmadan sagligima zarar verir mi diye dusunmeden tuketebilecegin tek sey gercekten. ilac falan olayina girmeyi dusunmuyorum da zaten de, mesela bagirsak ccalistirici form caylara falan alistiginda, hep kullanman gerekiyomus bagirsak tembelligi yapiyomus diyolar, yani en masumu onlar bile yesil cay gibi degil

gripken ve grip olmamak icin en iyi ilac corek otu yemek. ben pogacamin icine hep katiyorum. hem corek otu zayiflatiyomusta. Ama bagisiklik sistemini inanilmaz guclendiriyo. benim gecmeye bir oksurugum vardi, 6 ay falan o kadar uzun sure. Corek otu yemeye basladiktan sonra duzeldi. O yuzden corek otunu tuketmeyi ihmal etmeyin.

Iste ilgili web haberi icerigi de burda

ender sara rek otu, ender sara rek otu ile zayflama Doktorlar

Herkese merhaba..
Sevgili arkadaşlarım hepinizi çok özledım..çok yogun gecen denetım sürecınden sonra ancak gelebıldım evıme..Rabbıme hamdolsun..2 haftadır dukana çok dıkkat edemedım malumunuz evde hazırladıgımız yemekler gıbı olmuyor otel ortamı ama yınede bir ıkı kılo fazla ıle kurtuldum..tartılmadım özellıkle bu hafta gecen 2 haftanın acısını çıkaracagım inşAllah..sizler nasılsınız..bu arada bugun terzımden daraltması ıcın verdıgım kıyafetlerımı aldım..ınanamadım 2,5 beden kuçulmuşum..Bu dukan VAR YA MUCIZE..şimdi hemen kalkıp yeşil çayımı demlıyorum şöyle rahat bır koltuga gecıp dınlene dınlene içiyorum..

bir kaç sorum vardı cevaplarsanız sevinirim.

1. atakta günlük kaç yumurta hakkım var ?krebe akını koyuyoruz biliyorum da mesela haşlanmış yumurta olarak sınır var mı?
2.atakta spora izin var mı?

merhaba hatunlar bugün 4 farklı dukan tarifi yaptım buzluğuma koydum bunların tarifini sizlerle paylaşmak istiyorum.

peynirli börek

1 yumurta
1 çay b. süt
2 k kepek
peynir maydanoz

malzemeyi karıştır peçeteyle yağlanmış krep yavasına 4 krep çıkacak şekilde dök tek tarafını pişirin.çok sıvı olduğu için hemen yayılıp pişiyor parçalanması önemli deyil dikat ederseniz incecik 4 krebiniz oluyor.1 karış çapında tart kalıbına yağlı kağıt ser ve il hamurun çiy tarafı üste gelecek şekilde yay.üzerine yoğurt sür 2 koydunmu peyniri ser 3 koy yogurt sür 4 koyup yoğurt sürüp 200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişir.bayağıda dilimli kocaman bir börek oluyor.hamuruda incecik oluyor.keşke resmini çekebilseydim.birdahaki sefere

neskafeli kek

1 yumurta
3 k kepek
1 kaşık süttozu
2 kaşık tatlandırıcı
1 çay kaşığı karbanot
1 tatlı kaşığı neskafe
1 çaybardağı süt

yumurta şeker süt tozu kahveyi iyice çırp kepekle karbanotu ekle çırpıp 6 müflin kabına eşit dağıt buda sıvı oluyor 170 dercede üzeri çatlayana kadar pişirçok güzel oldu

peynirli kek

1 yumurta 1 çaybardağı süt
3 kaşkı galeta karışımlı kepek
1 kaşık süttozu
1 kibrit kutusu peynir
dereotu maydanoz
1 çay kaşığı karbonat
2-3 küçük yeşil zeytin çekirdeğini çıkar
kekik

yumurtayı çırp süttozuyla iyice kabart sütü ekleyip üzerine peynir maydanoz dereotu kekik ve zeytini oyup iyice çırp kepek ve karbonatıda ekleyip 6 müflin kalıbına paylaştır 200 derecede çatlayana kadar pişirin.kocaman kabarıyor ve 6 taneyide 1 günde yiye bilirsiniz.tadıda gerçek pohaçaya benzemiş.çok güzel oldu.

tost ekmeği

1 yumurta
3 kaşı kepek
1 çaybardağı süt
1 kaşık sütozu 1 çay kaşığı karbonat
2 dana janbon dilimi
2 ince dilim peynir
1 ince dilimlenmiş domates

yumurta süttozunu çırpıp sütü ekle kabonatla kepeği ekle yağlı kağıt serilmi 1 karış genişliginde 1 karış 4 parmak uzunluğundaki kek kalıbına dök 180 derecede pişir .soğuyunca ortadan 2 ye kes herparçayıda keki yaşpasta yaparken kestiğimiz gibi düzgünce 2 parçaya ayır.janbonu koy zaten 1 janbondan daha geniş oluyor.üzerine peynir dilimini ve domates dilimlerinin yarısını koyup kapat.2 tane tost elde ediyorsunuz.3 kaşık galeta karışımı kullanırsanız 1 günlük yeme hakkınızı kullanmış olursunuz.ayvalık tostu gibi oluyor dilerseniz arasına ketçap ve mayonezde koyabilirsiniz.tosmakinasında pişirip yiyin afiyet olsun

bir kaç sorum vardı cevaplarsanız sevinirim.

1. atakta günlük kaç yumurta hakkım var ?krebe akını koyuyoruz biliyorum da mesela haşlanmış yumurta olarak sınır var mı?
2.atakta spora izin var mı?
Merhaba,
aslina bakarsan sordugun heriki sorununda cevabi kitapta atak evresinde acik ve net sekilde anlatilmis.kitabin yok sanirim oncelikle tavsiyem bir kitap edinip okumaya baslaman..evet biz burda elimizden geldigince bildiklerimizi paylasmaya calisiyoruz lakin kitap sart.

1-aslina bakarsan yumurta ile ilgili bir sinirlama yok tabiki ama yumurta sarisi yuksek duzeyde kolesterol icerdiginden cok fazla yenilmesi onerilmiyor.yada alerjik bir sorun olabilecegi endisesi ile.saf yumurta beyazini sinirsiz tukete bilirsin.ama sarisi konusunda dikkatli olman gerekiyor.gunde 3-4 yumurta yiyenlerde oluyordu lakin dukan in onerdigi gunde 1-2 yumurta olmasi yonunde.
2-atak doneminde halsizlik gibi bir durum ile karsilasacaksin ilk gunlerde bu yuzden atak suresince agir egzersizler ,sporlar onerilmiyor lakin yuruyus,yuzme gibi aktiviteler yapilabilinir.

ben çok üzüldüm ama cevap veremem çünkü çok yeniyim.dukanı daha yeni yeni öğreniyorum.bir arkadaş da cevap vermiş zaten.inşallah kilo verimin tekrar başlar
hepinize cok tesekkur ederim cevap verdiginiz icin..yasimda genc aslinda 28 yasindayim ama kendimi bildim bileli kilomu korumak zorundayim cok cabuk alir cok zor veririm.siki bi diyet ve sporla ben ayda anca 3 verirken millet 8 kilo falan veriyordu.ben bu diyete zaten ilk ay icin 3 kilo diye basladim.dediginiz gibi cok kilom yok normal araliklardayim.zayiflik meraklisi biride degilim.ama 5 kilo versem cidden guzel olacak gecen sene iyiydim o halime donmek istiyorum.bide vucudumun yagli oldugunu dusundugum icin bu diyete basladim.kas oranim yag oranimdan fazla.benle ayni boy ayni kiloda biri daha zayif duruyor..sporda yapiyorum tabiki gitsin diye..simdi regl olacagim bitene kadar tartilmayaagim ki moralim bozulmasin.insallah 1 ay bitiminde 3 vermis olururm

hoşgeldin canım,
iki haftayı bir-iki kiloyla atlatman iyi olmuş.ben 2 haftada 5 kilo almayı başarmıştım :))) daha ancak verebildim bu kiloları...neyse sen de toparlan da son gaz devam edelim

Bugun ilk atak gunumuzdu eşimle birlikte. Ilk gunümüz gayet keyifli geçti. Geç kahvaltı ettık ve ara öğünde sadece kefir içtik. Akşam yemeğinede fırında somon balığı ve yanına tavada baharatlarla karıdes yaptım. Tabii ilk gün iyi, ama bundan sonra hep ne yemek yapcam diye düşüncem sanırım. Arasıra sızlerden tarıf çalarım inşallah. Benım dukan amcama göre vermem gereken 3 kilom var ama ben 5-6 kilo istiyorum. Eşim için aslında dukanı yapıyorum onun vermesı gereken 21 kilosu var:44: Atak da domates serbest mi, kitap da değil ama bazı bloglarda serbest olduğu yazıyordu??

cevap için teşekkür ederim.kitabım var notlar alıyordum ama demek ki sık sık kitaba bakıp bilgileri tazelemek gerekiyor.çok sağol..

slm kizlar bende dukana baslayali 2 gun oldu 75 ile basladim hedef 60 1 yasinda oglun var 100 kilo ile doguma girdim 1 yilda 25 kilo verdim protein agirlikli beslenerek ama 1 aydir kilo veremiyorum bende dukana baslamaya karar verdim 10 gun atak evresi yapcam umarim ise yarar biran once kilo vermem lazim evlenmeden once 58 kiloydum simdi uzuluyorum halime ,destekleinizi bekliyorum

hosgeldin oyleyse

zaten protein agirlikli bir diyet yapip epeycede kilo vermissen vucudun direnecektir bu dukanda olsa baska diyette olsa.yani biraz sabirli olman gerekecek ama 58 li kilolari goreceksindir emin ol.10 gun atak senin icin cok fazla 15 kilo vermeyi dusunen biri icin cok yani..simdi yapman gerekenler sirasi ile
1-bir kitap edinmek
2-dukanin sitesinden testini yapmak
3-test sonucuna gore sana verilen evrelerin surelerine bagli kalmak.ve ben eminimki sana atak icin 10 gun vermeyecek
4-buraya takilmak ve kafana takilanlari sorup paylasimda bulunmak

eger bir diyetten kesin ve iyi sonuclar almak istiyorsan diyetin kendi icinde belirledigi kurallara riayet etmek gerekir.kendi basina 10 gun atak yapacagim gibi bir sekilde baslamak ise bastan hata ile baslamak olur.

hoşgeldin canım,
iki haftayı bir-iki kiloyla atlatman iyi olmuş.ben 2 haftada 5 kilo almayı başarmıştım :))) daha ancak verebildim bu kiloları...neyse sen de toparlan da son gaz devam edelim
hoşbulduk 20cim..nasılsın kardeşim..okudum yazdıklarını az kalmış kaçamakları toparlamaya..kırmızıbalıgın blogunda bır söz vardı..kaçamak öldurmez süründürür dıye bizim için söylenmış sanırım..

hiç endişe etmiyorum canım, en kısa zamanda atarım ben o fazlalıkları..yeni yeni yöntemler ve yemek tarıfleri peşindeyım..mayısın 15 de 70 kg olucam Allahın izni ile belkı daha altında bıle olabırım..maden sulu yeşil çay, baharatlı yoğurt,tonalin cla karbonatlı su hepsine yeniden başladım..uzun süre de ne yurtiçi ne yurtdışı denetim var evde olunca hakkından gelırız değil mi ..birde birlik olunca Allahın izni ile dökülür bu kılolar..hepinizi çok özlemişim ya..

bu arada esracım özel mesajlarını şimdi gördum cevap yazdım canım ama sıstemde bır sorun oldu eğer cevap ulaşmamışsa haber ver yeniden göndereyım cevabımı..

setenay valla 1 yılda 25 kılo vermış bırı bence dukan gıbı güzel bır diyetle 15 kg çok kolay verır..sen testı yaptın mı kardeşim 10 gün atak 15 kg için fazla geldi bana :)
sormak istedıgın birşey olursa tüm arkadaşlar burda yardımcı olurlar seve seve..ama önce okumadıysan kitabı oku ve yapmadıysan testi yap..10 gün atak aşırı obez vakalar için bıle zor önerılen bir atak süresi..sevgiler canım..

merhabalarrr....
kızlar bizim iş yerindekileride örgütledim. yeni yeni dukancılar çıkmaya başladı birden fazla olacağımıza sevniyorum . en azından yemekhanede sadece bana yöneltilmeyecek bugün ne yiyosun soruları bi de bizim iş yerinde şöle bi saçmalık var. diyet yapanla dalga tarzı bişi geçiyolar işte. belki onlarda şimdiye kadar yapmak istedi ama bu şekilde maruz kaldıkları için yapamadılarda ben öncü olmuşum gibi hissediyorum

onun dışında malzemelerim hala tam değill yulaf epeği almamış ablam. yarın buğday kepeğiyle idare edicem. kesin kafaya koydum. ayın 10 nunda katı meyve sıkacağı ve küçük fırınlardan alıcam.

sonracımaaaa çok yoğun bi gündü. yarın ara vardiya çalışcam sonrasında 2 gün tatillll

yarın için yemek pişircem birazdan. ne pişirebilirim diye düşünüyorum eldekilerle :/ tavuk çorbası yapabilirim belki

günaydın hatunlar dün şöyle bir girip yaptığım tarifleri paylaşmıştım.aslında bu tarifler hepinizde vardır ama olsun birkaç ufak eklenti tadı değiştiriyor dün birde kısır yaptım.dukan yaprak sarması bile yapmıştım kıymalı.kısır için keşke kepeği biraz kavurup ıslatsaydım daha lezzetli olacakmış.tarifi vereyim

kısır

2 yeşil soğan
biraz maydanoz,dereotu,marol
kırmızıbibe,nane,karabiber
1 tatlı kaşığı nar ekşisi,biraz reyhan
2 tatlıkaşığı yağ
4 kaık kepek(biraz kavurursan daha ğüzel olur)
1 tatlı kaşığı bibersalçası
1 tatlıkaşığı domates salçası
yarım domates

kepek salçaları ve baharatı biraz su ile ıslatıp şişmesini bekle yeşilikler yağ ve nar ekşişini koyup karıştı.biraz dinlendirip yiye bilirsin.hoş oldu dün yaptığım pohaçayla çok güzel oldu.

bugün gençlik spor merkezinin açtığı airobik kursuna gideceğim.haftada 4 günmüş 2 gün plates 2 gün airobik yaptırıyorlar hocasıda çok iyi.spor salonları burada 120 liradan aşağı deyil ve 3 gün sadece 2 saat.kiçbir aleti dilediğin gibi kullanamıyorsun.yani uygun olduğum saat gideyim sporumu yapayım yok neyse bu hem ücretsiz hemde hocası iyi.o kadar tarif denedim ilk yapışımda.dönerler iskenderler yaşpastalar ağlayan pasta hepsini yapmıştım dondurma bile vardı bunların içinde,bu sefer çeşit yapmıcam dedim.ama birbaktım dolapta yiyecek bana göre birşey yok.bu kaçamak yapmama neden oldu azbirşey ama olsun 3 gün duraklamama neden oldu bende girdim mutfağa 5 çeşit yaptım ve buzluğa attım.bugünde birparça tavuk alıp çorba yapacağım.sıcakbirşeyler iyi olur.dukan tarflerinde bir makarnayı denemedim birde onu yapacağım.gerçi oda krepten yapılıyor.dün börek için yaptığım krep çok ince oldu hazır yufkadan bile ince.bunu geliştirip kolböreği bile yaparım.birde bizim yörenin bir taşadayıfı var bunu herkez bilmez onu yapmayı pilanlıyorum oda bir çeşit krep hamurundan yapılıyor .tutura bilirsem sizinle paylaşırım.birde şu teknoloji bilgimi artırırsam resimlerinide basarım.neyse böyle değişik birşeyler deneyen arkadaşlarımız bizimle paylaşsın.hamur yapımında galeta karışımı ve 1 kaşık süttozu eklemek yaptığınızı 2 katına çıkarıyor.buda gözünüzün doymasını ve atıştıracakların miktarını artırıyor.ne yaparsanız sadece 1 kaşık süttozu ekleyin fazla deyil oda 5 lira yani kepekle aynı fiyat.ablanız tavsiye eder.şimdilik hepinize bol eksili günler diler ve sporuma kaçarım...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…