nescacım çok sevındım biberıyenın göbegınde işe yaramasına..aslında uyguladıgım yöntemler bırazda hesaplı olsun dıye bıberıyeyı önerıyorum..özellıkle göbek için red pepper jel dıye bırşey var oyy oyy oyy mukemmel sonuç verıyor..ama nedense pıyasada pek tutulmamıştı..ama bıberıye yagıda oldukça ıyıdır..Arkadaşlar şu biberiye yağı gerçekten işe yarıyor.Benim 2. doğumdan sonra edindiğim bir sauna belt kemerim vardı.Kaldırmış ve unutmuştum.Geçen hafta aradım buldum.Yağı sürüyorum,üstüne streci sarıyorum ve sauna kemeri açıp ısıtıyorum ardından 1 saatlik spor yapıyorum ve bir 5 dk daha sauna kemeri takıyorum.Gerçekten göbeğim gitti.Sporumu çok düzenli yapıyorum.Burda önerilern herşeyi deniyorum.İlk başta bir duraklama yaşadım ama 9 kiloyu duraklama yapmadan verdim.Sizlerin sayesinde oldu.Katkınız çok büyük.Bende nacizhane sauna kemeri olan varsa hatırlatayım minik bir katkım olsun istedim.Burda hepinizden büyük benim sanırım ,ben verdiysem sizler gencecik bayanlarsınız haydi haydi verirsiniz ,yeter ki yılmayın ,sıkılmayın.Hepinize yükünüzün az olduğu günler diliyorum.
sağol zemmuff , yuppiiiiii yumurtalar kurtulduturkolog dıyetını hayırlı olsun sonuna kadar gıtmenızı dılerım..sorulara gelınce 1 yumurta sınırını kolestrol sorunu olanlar için söyluyor dukan..ben hıç 1 yumurta ıle sınırlandırmadım kı çogu arkadaşta alerjı yapmadıgı ve dokunmadıgı muddetçe sınırlandırmadı..tüketılen yumurtaların sarıları çöpe gıdecek olsa israftan başımıza taş yagardı :)) sıkıntı etmeyın tuketıp kendınız görun derım..
2.olarak eger lıgt yogurt bulamadıysanız orta yaglı yogurt alabılırsınız çunku onlarında yag oranı %1,5 geçmez..tam yaglı yogurdun bıle yag oranı %3dur..dıyetın başlarında hıç lıght süt ürünu kullanmadım ve bır sıkıntı yaşamadım..daha sonrakı dönemlerde kılo vermem yavaşlayınca lıght ürünlere geçtım sıkıntı olmadı..
3.olarakta bende atagın ılk gunlerınde başagrısı ve halsızlık çektım ılk 3 gun ama geçtı..kısıtlanan karbonhıdrat yuzunden oluyor maalesef çabuk gecer inşAllah..atıştırmalık olarakta yulaf kepegı ve lor peynırı ıle yapılan kurabıler vardı özellıkle simlanın sıtesınde denemenızı önerırım bende işe aynısından yaparak göturuyorum..başarılar ve sevgıler arkadaşım..
teşekkurler lisa evet atlattım hatta 2. günün krepleri de hazır ve dediğin gibi öğlen akşam öğünlerimi tam öğün gibi yersem daha az acıkırım sanırım , yoğurt artık almış bulundum ama evde light sütten yapmayı deneyeceğim belki başarılı olurumilk gun gecti tebrik ederimbu gunler zorlayacak seni ama sonrasinda alisacaksin emin ol.ozellikle oglen ve aksam ogunlerinde protein miktarini yuksek tutmaya calis bu sut yogurt ayrandan ziyade et,balik,tavuk olsun...sorularina elimden geldigince cevap vermeye calisayim:
1-gunluk yumurta hakki aslinda kolesterol sorunun yoksa yada allerjik bir durumun 1-2 ile sinirli.kitapta yer aliyor sayfa:71-72 .gunde 2-3 yumurta tuketenlerde oluyordu ama sen yinede kolesterol acisindan en fazla iki ile sinirlamaya calis.
2-turkiyedeki arkadaslarin yogurt konusunda SIKINTI yasadigini pek duymadim marketler ligt reyonlarinda oluyormus .eger hic bir sekilde bulamazsan ye tabiki ama dogrusu 0 yagli yogurt tuketmek.yada evde kendin yapabilirsin yagsiz yogurdunu.ama her yerde var eminim 0 yagli yogurt.birde yag hakkini yag olarak tuketmeye calis yediklerinin iceriginden ziyade
3-bas agrisi ilk 2-3 hatta atak suresince normal sonra gececektir.atistirmalik tarifleri icin su iki siteye goz at gordugun tariflere sasip kalacaksin
dukandiyetitariflerim
İlkay'ın Dukan Lezzetleri
veee isine yarayacak harika bilgilerde bulacaksin burda..
Sevgili Dukandaşlarım, atağın ilk gününü geride bıraktım sabap kepekle yaptığım krepin yarısıyla birkaç kaşık yoğurt yedim uykulu insanın canı bir şey istemiyor öğlene bir kase çorba yedim akşama doğru bir ayran ama eve dönerken bayağı acıkmıştım akşama tavuk sote yoğurt ve geri kalan krepimi yedim az öncede yarım kase kadar çorba içtim yine
Şimdi sizlerden ricam şu sorularımı cevaplar mısınız????:26:
** Günlük 1 tam yumurta sınırsız yumurta beyazı yiyebilirsin denilmiş ancak bu kitap da yer almıyor yada ben mi görmedim? Bir de bu yumurtaların sarısını ne yapıyorsunuz hep çöpe mi gidecek?
**Ben diyete tam uygun olan yoğurdu bulamadım bimin dost yoğurdunu kullanıyorum ama yemeklerime hiç yağ koymuyorum damla bile acaba sorun olur mu yoğurdum ??
**Bu gün akşama doğru baş ağrım oldu eşimin de olmuş sanırım diyetten :44: bana işe giderken yanımda götürebileceğim atıştıtmalık bir şeyler önerebilir misiniz?
bende balık pek sevmem donbulum , bu dukan varda haftada bir yemeye başladım beynim fosfor gördü
Bu arada kocaman Günydıııın
Tartı da hep eksile görelim inşallah..
Bu arada gülümsemeyi de unutmayın..
Ay musmutlu uyandım yine..Dukanın böyle bir yan etkisi var bende
Günaydınlar, seyir evremde 4. günüm bugün saf protein günü ama kahvaltıda domates yenebiliyor mu yine kararsız kaldım bugün için bi küçük yedim
hatunlar dün kefirim mayalanmaya başladı akşam üstüne kadar mayalanmaya devam edecek.dün sabah ve akşam kendi yaptığım yoğurdun 2 kaşığına tarçın ve zencfil döküp yedim.durup durup ter atmaya başladım.yarım saat öncede yamiştim şuan vücudumun ısınıp terlemeye doğru gittiğini hissediyorum.9 sporum var ozaman terlemeye devam ederim.hala + lardayım hemde 1000gr bu hafta böyle olacak ama haftayada regli zamanım yakaşıyor.moralimi bozmak istemiyorum.hani 70 lere düşmüş olsam dayanırdım.ama daha başlarda bide öyle kaçamak falanda yok.ilk yaptığımdada böyle olmuştu birtürlü verememiştim.herşeyine uydum yinede gitmemişti.çevremde benimle başlayan ve hep kaçamak yapanlar kaç kilo kaybetmişti,hatta onlarda şaşırmıştı.yani hiç kaçamaksız ve harfiyen uydum yine gitmedi.birde o zaman 70 kilolardaydım.direncimi kaybedip bıraktım nasıl olsa gitmiyor diye.busefer inatla sürdüreceğim.gerekirse şimdi takılsın.şuan 75 şe doğru gitmem gerekiren 77 yim.neyse bu inatla başlangıçta pes etmezsem belki birden bire gitmeye başlar.dünde yazmıştım kangurubu A+ olanlara dukan diyeti olmuyor diye.neyse olduracağız elbet.ben sebzelerimide çok yemiyorum.öyle 1 bardak süt içiyorum eti günde 2 ere tüketiyorum.kepeğimide yiyorum.tatlandırıcı 1 kaşık civarında tüketiyorum.süt ürünlerini diyet olarak almadım ama aldığım bimin yarım yağlı sütünün yağ oranı 1,7.diyet peynir acı geldi bende lora geçtim.onuda 2-3 yemek kaşığı kadar tükettim.bitki çayları tüketiyorum günde 4 çaybardağı,4 farklı çeşit aldım yeşilçayda var içinde.bir kutu diyet kola içiyorum.bazen 2 oluyor.suyumuda içiyorum.2-3 haftadır yürüyüşle başladığım sporumu ağırlaştırdım.haftada 4 ğün spor yapıyorum.yoğurdumu köylülerin satığı sütten alıp yapıyorum.onuda 3-4 kaşık tüetiyorum.sebze yemeklerinde abartmıyorum.sebze günlerinde azıcık ıspanak yoğurtla karışık ereviz pırasa ve bir üçük domates gibi şeyler tüettim.salatayı bile 3-4 çataldan fazla yemedim.o zaman neden böyle veremiyorum :44::44::44::44:
Günaydın donbul abla.. Herkes abla diyor diye söyledim de ben de 32 yaşındayım..
Ablacım benim de dukanla ilgili sıkıntım var ben de kaçamak yapmıyorum ama yine de çoook zor veriyorum kiloları... Kan Grubu dersen benimki B+.. Yani kan grupları ile pek ilgili değil sanırım.. Ama sana şunu söyleyebilirim ki kilo vermesem bile sıkılaşmayı kıyafetlerimden görüyorum.. Yani vücudumdaki yağlar eriyor.. Sanrım sen de spor yapıyorsun.. Ee oluşan kaslar da ağır geldiği için tartıda birşey değişmedi hatta kilo aldım diyorsun.. Ama ölçülerine bakarsan oradaki değişim seni şaşırtacak..
Bu arada dün Lisacım ile sohbet ederken tavuk bana yaramıyor dedim..Ama şu besin intoleransı testleri de dünya para..
Sonra Lisamın da önerisi ile kan grubuna göre beslenmeye baktım.. Ve gerçekten tavuk benim kan grubuma yaramıyormuş..
Mesela soda da aynı şekilde yani şu bikarbonatlı su meselesii...
Ayrıca ömrüm boyunca zeytinyağı dışında tüm yağlar midemi bozmuştur.. Ve ilginç olan zeytinyağı dışındaki yağlara da toleransı yokmuş benim kan grubumun..
Ağzım açık okudum yazanları.. Hepsi çok ilginç geldi..:26:
Teşekkür ederim canım arkadaşımsayende artık ben de bünyeme uygun besinlerle dukanıma devam edeceğimm :13:
benim kan grubumda 0+ süt ve süt ürünleri yaramaz et ve sebze yarar diyor, ama dukandada süt ve ürünleri önemli, kiloda veriyorum aklım karıştı şimdi ama ya:/
benimde boyum 1.72 ama kalçalarım beni öldürüyor. herkes 80 ne inince daha zayıf durur. ama benim kalçalarımdan dolayı 48 bedenin altına inemiyorum.çok sinir oldum. geçen sene 20 kilo verdim. ama kilomu koruyamadım şimdi başladığım yere geri döndüm. bu açıdan morale çok ihtiyacım var.Beğenilmek çok güzel birşey. Devam et bizde seni beğeneceğizzzzz herkes çok güzelleşiyor hele beden küçülüpte millet onlar büyük beden size olmaz diyince daha bir gaza geliyorsunnnn... Şu aralar bir elbise bakıyorum kendime kalem tipi abiyeye yakın bişi ama dükkanlara girip çıkmak denemek artık zevk durumunda eskiden fellik fellik kaçardım ilgilenen kızlardan. Aman gelmesinler varsa ben alayım diye kaçamak kaçamak dolanırdım dükkanlarda.. İnşallah hepimiz sağlıklıca eriyelim canım.
Zaten o boy mahvetti beni ya aman boyun var bişi olmaz kaldırırsın sen kiloları diye diye 98 e vurdum yaaaa ay Allah korusun tartının o rakamları artık hiç göstermiyor evde eşimde benden zayıftı o dönemde (o dönemde diyorum da 3 ay önce ya çok değil) Oğlan desen çöp gibi. Gazulet gibiydim yanlarında. Teşekkür ederim ayrıca iltifatın için, burdasın ya sende süpersin hayatım. Çok inceleyemedim kilonu ama fazlaysada yakındır seninde süperleşmen o zaman... Dikkat et ve arkadaşlarımın verdiği tavsiyelere uy başkada bişeye gerek yok kilolar kendiliğinden gidiyor.
Bana bir haftalık dukan çekirgesiyken demişlerdi fazla yapaya gerek yok diye. Şuanda diyetinin atağını tamamlamış ve seyirinden de bol bol meyvelerini görmüş biri olarak sanada bunu tavsiye ediyorum çok sıkışmadığın müddetçe yapaya gitme. Mesela haftada bir bardak iç yeter. Onun yerine nar şerbeti yap akşamdan çalışıyorsanda yanına al derim ama tabiki kendin için en iyi olanı yine kendin bilirsin. Bizden tavsiye uyması senden. Bana sorarsan ben 3 ayda kaç kere kola içtim hımmmmm 3-4 bardağı geçmemiştir. Dayanmak zor oluyor ama çok şükür alışıyorsun kolasızlığa :)
yaa aslında bende onu soracaktım. ben köyde çalışıyorum süt buluyorum. sütü pişirip soğutsam üstündeki yağı alsam kendim yoğurt mayalıyorum. onu yağını almış olduğum sütten yapsam tüketsem olmazmı? hem doğal olmuş oluyor.insallah canimben inaniyorum kisa zaman sonra acariz biz o topigi buraya kesinlikle gelecegiz burasi bizim ilk goz agrimiz burasi onceligimiz digerleri sonra
ilk gun gecti tebrik ederimbu gunler zorlayacak seni ama sonrasinda alisacaksin emin ol.ozellikle oglen ve aksam ogunlerinde protein miktarini yuksek tutmaya calis bu sut yogurt ayrandan ziyade et,balik,tavuk olsun...sorularina elimden geldigince cevap vermeye calisayim:
1-gunluk yumurta hakki aslinda kolesterol sorunun yoksa yada allerjik bir durumun 1-2 ile sinirli.kitapta yer aliyor sayfa:71-72 .gunde 2-3 yumurta tuketenlerde oluyordu ama sen yinede kolesterol acisindan en fazla iki ile sinirlamaya calis.
2-turkiyedeki arkadaslarin yogurt konusunda SIKINTI yasadigini pek duymadim marketler ligt reyonlarinda oluyormus .eger hic bir sekilde bulamazsan ye tabiki ama dogrusu 0 yagli yogurt tuketmek.yada evde kendin yapabilirsin yagsiz yogurdunu.ama her yerde var eminim 0 yagli yogurt.birde yag hakkini yag olarak tuketmeye calis yediklerinin iceriginden ziyade
3-bas agrisi ilk 2-3 hatta atak suresince normal sonra gececektir.atistirmalik tarifleri icin su iki siteye goz at gordugun tariflere sasip kalacaksin
dukandiyetitariflerim
İlkay'ın Dukan Lezzetleri
veee isine yarayacak harika bilgilerde bulacaksin burda..
benim kan grubumda 0+ süt ve süt ürünleri yaramaz et ve sebze yarar diyor, ama dukandada süt ve ürünleri önemli, kiloda veriyorum aklım karıştı şimdi ama ya:/
Bu arada kocaman Günydıııın
Tartı da hep eksile görelim inşallah..
Bu arada gülümsemeyi de unutmayın..
Ay musmutlu uyandım yine..Dukanın böyle bir yan etkisi var bende
Günaydın donbul abla.. Herkes abla diyor diye söyledim de ben de 32 yaşındayım..
Ablacım benim de dukanla ilgili sıkıntım var ben de kaçamak yapmıyorum ama yine de çoook zor veriyorum kiloları... Kan Grubu dersen benimki B+.. Yani kan grupları ile pek ilgili değil sanırım.. Ama sana şunu söyleyebilirim ki kilo vermesem bile sıkılaşmayı kıyafetlerimden görüyorum.. Yani vücudumdaki yağlar eriyor.. Sanrım sen de spor yapıyorsun.. Ee oluşan kaslar da ağır geldiği için tartıda birşey değişmedi hatta kilo aldım diyorsun.. Ama ölçülerine bakarsan oradaki değişim seni şaşırtacak..
Bu arada dün Lisacım ile sohbet ederken tavuk bana yaramıyor dedim..Ama şu besin intoleransı testleri de dünya para..
Sonra Lisamın da önerisi ile kan grubuna göre beslenmeye baktım.. Ve gerçekten tavuk benim kan grubuma yaramıyormuş..
Mesela soda da aynı şekilde yani şu bikarbonatlı su meselesii...
Ayrıca ömrüm boyunca zeytinyağı dışında tüm yağlar midemi bozmuştur.. Ve ilginç olan zeytinyağı dışındaki yağlara da toleransı yokmuş benim kan grubumun..
Ağzım açık okudum yazanları.. Hepsi çok ilginç geldi..:26:
Teşekkür ederim canım arkadaşımsayende artık ben de bünyeme uygun besinlerle dukanıma devam edeceğimm :13:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?