Popüler Konu Dukan Diyeti Deneyimlerimiz

bu arada kızlar sıcağa yakın ılık su çok tok tutuyor ben içiyorum sabahları 2 bardak tavsiye ederim hem kabızlık sorununada cok ıyı gelıyo...

Selam arkadaşlar bugün çok yoğun bir gün geçirdim malum 23 nisan bugün törene katıldım sabah öğleden sonra da dağ taş dere tepe dolaştık arkadaşlarla....
bu arada eşim de 1 hafta Ankara'ya eğitime gitti yalnızım umarım oralarda diyeti bozmadan gelir

Daha nice beraber mutlu yıllar geçirirsiniz inşallah.... Bu arada ben de Konyada oturuyorum umarım beğenmişsindir Konyayı

Tebrik ederim, birlikte nice senelere :123:

Migroslarda varmis birde oralara bak istersen..sen daha onceden dukan yaptinmi peki?Yulaf kepegini almissin ya onceden:26:

Kizlarrrrrrrr... Dely gecen haftanin listesini yayinladi mi??????

Yapmadim canim,umuyoruzki hersey yolundadir ve bu persembe gelir hem bizlerin endiselerini giderir hemde listemizi yapar

Slm kızlar;
Bugün kızımın doğumgününü kutladık biraz gecikmiş de olsak. Kuzum 1 yaşında. Tabii bisürü lezzetli şeyler hazırladık annemle birlikte. Herkes götürdü valla çok bişey kalmadı neyseki.

Ben de boş durmadım kendime ve benimle beraber diyet yapan yengeme de peynirli börek, limonlu pasta ve light dondurma yaptım. Hepsi dukan usulü. Ha bi de yoğurtlu kereviz salatasından azcık yedik. Yasak olduğundan değil herkes yemek istediğinden, ben de bilemedim kerevizi çok kişi sevmez diye fazla yapmamıştım. Neyse güzelce doyurduk karnımızı. Millete de havamızı attık. Biz bunları yiyebiliyoruz diye.

Bir doğum gününü kazasız belasız atlattım. Darısı büyük kızımın doğumgünününe...

Bu arada Delly listeyi açıklamadı galiba ya da ben görmedim. Umarım iyidir bi sorun yoktur.

Lisacığımmmmm

kayıplara karıştığımı biliyorum

sizde kafamın allak bullak olduğunu biliyorsunuz

hala kendime gelmiş değilim

72 ile ara verdiğim dukan yolculuğuma 1,5 ay sonunda bugün 75 i görerek yeniden başlama kararı verdim

acilen şu 5 rakamından kurtulmam lazım

lisacığım siz olmadan ben bunu başaramam

sanırım siz güçlendirmeye geçtiniz

umarım bende o günleri görürüm

Caniiim arkadasim hosgeldin cok cok ozledim seni.kotu olmuis yukselis ama merak etme verirsin sen yine simdi 2-3 gun atak yap hemen sonra seyire kaldigin yerden devam edersin.70 olsun hedefin 70 de gecersin guclendirmeye..ben gectim evet ama kizlar burda devam ediyorlar suan guclendirmede 2 kisiyiz insallah kisa zzamanda cogu kisiyi ordada gorecegiz..hem uzak degilim 1 mahalle ustteyim burayida birakamiyorum tabikihemen basliyorsun ona gore

Minik kizina nice nice guzel yaslar diliyorum ohh hem dukan usulu beslenip hemde doyurmsuunuz karinlarinizi ellerinize saglik

evet Lisacığım
bende hemen 3 gün atak yapıp seyire kaldığım yerden devam etmek istiyorum.
umarım işe yarar
görüşmek üzere

arkadaş diye buna derim helal olsun.ona ilet lütfen
ben yapamıyorum çünkü makinem yok.ama olsaydı kesin yapardım.
herkese günaydın
evet bende bana hazırlanan tabağı görünce nasıl sarıldım bilemezsin bu arada buğday kepeği almadım daha tarifi buldum deneyeceğim makinede dukan ekmeği deneyimlerimi paylaşırım

kızlar ben bir şey soracağım mesela bazı günler misafir felan oluyor o günleri sebze günü yapıp proteini bir gün kaydırsak yada mesela 2 gün protein yapıp o günü sebze günü yapsak sorun olur mu acaba?? yapmadım ama önümüzde hazırlandığımız bir doğum günü partisi var o gün protein gününe gelecek ama sebze gününe gelse tabağımı güzelce zenginleştirebilirim diye soruyorum

Yok cnm dukan yapmadim ama dukan diyeti yapan bir arkadasim yulaf kepeginin tok tuttugundan bahsetmisti o zaman almistim ama tadini begenmedigimden yiyememistim.

günaydın hatunlar internetim düzeldi.dün ve önceki gün gireyim dedim giremedim.ne olduğunu anlıyamadım.hoş internet üzerinden olan tv de 1 gün kapalıydı.neyse şimdi açıldı nihayet.geçen bahsetmiştim doktora gideceğimden sonuçlar temiz çıkmıştı.ama 75 gr şeker içirdiler.bu şekeri vücudum kaç günde attı.neyse sağlıklı olduğumu öğrendim.o el ayak boşalması tansiyon olabilir dedi.1 hafta sabah akşam ölçülecekmişim.neyse bu tahliler için 1 sene bekledim,onuda bir ara yaptırırım.kilomda bir değişim yok.aynıyım.veremedim.ancak almadımda.şuan adetli olmasam ve o şekeri kulanmasaydım daha aşağı olacaktım.neyse olmuşla ölmüşe çare yok benim seyir 1 sene sürecek.ve ben seneye istediğim kiloda olacağım,Allahın izniyle.

yine sitede incin top oynuyor.benden başa kimsecikler yok.nihayet kızım istanbuldan döndü.mayısta stajı başlıyacak kısmetsede ağustos başında iş başı yapar.al işte yazı yazarken yine internet giti.neyse düzeldi .bize 2-3 ay sonra yol görünüyor edirneye doğru.çok yoğun bir haftaydı.nasıl geçti anlamadım.ama bu sene iyi bir tatile ihtiyacım var.eşim istanbul tarafındaki yazlıkk yerlerden kumburgaza gidelim,yakın diyor.adam ne yapsın hem ev taşıyacak belkide emekli olacak,yeni bir yere bizi yerleştirip tayin olacağı yere emekliliğini vermeye gidecekçyoğun bir yaz geçirecek.bu arada beni akdenize memleketime nasıl indirsin.ancak hatunlar ben akdenizden başka denize girmeyi sevmiyorum.deniz bana soğuk ve korkunç geliyor.bu yüzden kaç yere gitsekte anamur antalyadai deniz gibi olmuyor.kendimi tatilde deyil işkencede hisediyorum.aman ne yapayım en azından çocuklar mutlu oluyor.küçük kızı biraz motive etmeli seneye oks ye girecek.bu yüzden ses çıkarmam.şimdi resmen boşluk içerisinde gibiyim.herşey beklemede kız beklemede herifcezim beklemede ikiside sitresini bana döküyor.bende sizle paylaşıyorum.bir süre giremeyince sinir oldum.Allahtan bu diyetimi bozdurmadı.adet olduğumda çok su toplarım hele bugün enyoğun günüm.eksi çıabilirdim.ama olsun.evdekilerede diyet yaptırıyorum.beyaz ekmek almadım tam buğday unuyla onlara ekmek yapıyorum.ya ekmek makinesinde yada tavada pide pek alıştılar diyemem.ancak postamı koydum.en azından bir süre yemek zorundasınız dedim.büyük kız istanbuldan 4 kg alıp gelmiş.küçüğümde 170 cm boya 68 kg yaş daha 12,5 gerçi o bizim gibi deyil çok spor yaptığından hertarafı kas haspamın.hem tenise gidiyor hemde koşuyor.kısa mesafede iyi.bütün sosyal hayatı spor.ablası o yaştayeken bir sürü arkadaşla gezerdi.bu spora gidiyor.aile hekimine götürdüğümde 2 yılda 20 cm boy atıp 20 kg de almış olduğunu söyledi.normal ergenliğe yeni girdi.bu yaz ona çocuk dukan yaptıracağım.geçen sene bir süre yaptırım iyi oldu o sıra yağını kasa çevirdi.büyük kızada yaptırmıştım.yalnızca o beni andırdı galiba yapıyorum diye gizlice yedi.çünkü çukulata yemeden duramaz.hiç kilo veremedi bende ona yemek yapacağım diye heder olmuştum.şuan geldi anneeeeeeeee zayıflamam lazım diye bağrınıp duruyor.spora götürüp tambuğday ekmeği veriyorum.biraz devam etsin bakalım.bu kızlarla uğraşmak zor.

şuan eşimi işe gönderdim sıpalarımda uyuyor.makinede çamaşır bitmiş.sporuma yarım saat var.ben çayımı doldurmuş size yazıyorum.yani kendime ayırdığım en kıymetli 45 dk yaşıyorum.dün pikniğe gittik.her zaman gitiğimiz göl kıyısındaydık.orda az bir yürüyüş yapardık yukarlara pek çıkmazdık.dün çıktık 1 saatlik bir dağ yürüyüşü yaptık.çoban keçileri ve koyunları otlatıyordu.tezek kokuyordu ama çok tatlılardı.öyle masumlarkki biz olunca geçemediler.çoban kıpırdamayın sizden ürkerler dedi.geçmelerini bekledik.arkada 3 keçi kaldı bekledi.ennihayet sürünün gitiini farkedince aceleyle hareket etiler.sağlarına solarına bakkınıyorlar sürü nerde diye.bizi görünce bir telaşlanıp hızlandılar.görmeye deyerdi.mübareler pek masumlar.ve 5 gün önce onlardan birini kestik.insan doğası.pikniktede ondan yedik.bu mevsim kesmeyede hayvan bulamıyorsun.2 yaşında bir erkek keçi bulduk.eti sert etin içinde yağ yok cevresinde var.ben o eten tüketiyorum.keçinin eti aslında çok yağlı olmaz tırmanan bir hayvan olduğu için kaslıdır.neyse ben keçi sütüyle büyümüşüm.eti bana yarar.ama dişim henüz tam yapılmadığı için biraz zor yemek yiyorum.bugün doktorun işini bitirmesini umuyorum.şişlerden eşim fazla pişirdi evdede yiyebileyim diye.geçen tavuğuda öyle yapmıştı güzel olmuştu.Allah herese bu lezetleri tatma ve yeme imanı versin diyorum.

neyse dukan güzeleri ben şu çamaşırımı asayım balkonuma ,sonrada giyinip sporuma gideyeyim.dün resmi tatil olduğu için spor yoktu bu gün umarım vardır.hoca var demişti.hemde plates var.platesi seviyorum.sporda çok zıplamayı sevmiyorum.yoksa hoca saatlerce yer hareeti yaptırsın yaparım 1000 tane meki çektirsin çekerim ama hoplamayı sevmiyorum.malum hopladıkça birtakım yerlerimizde hoplayıp acıyor.ama hoca mecbur diyor ne yapalım yapıyoruz.şimdilik hoşçakalın.

Bu sebzelerin miktarinin arttirilmasi,fazla tuketilmesi ile ilgili tek bildigim kabizlik durumunda sebze miktarini arttirabilirsiniz kurali.yani cok zorda kaldiginizda arttirin diyor ....tamam seninkinin bunla alakasi yok ama sonucta sebzenin fazla tuketilmesi ile ilgili yine...ben kendi adima fikrimi soyleyeyim bence yapabilirsin.yani ogun sebze yiyip ertesi gun saf protein yaparak dengeleyebilirsin...

Gunaydin Dukancanlar

Bol - li gunleriniz olsun insallah

günaydın kızlar

bir sorum olacak:
seyir evresindeki bazı tatlılarda tane damla sakızını havanda dövüp kullanabilir miyiz? şeker yok içinde bildiğim kadarıyla. ee sakız da çiğniyoruz gün içinde. bence bi zararı olmaz gibi görünüyor. gurmenette damla sakızı aroması var ama almasam da evdeki damla sakızını kullansam nolur?

herkese bol -li günler dilerim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…