İnşallah ecemusuuuummm inşallaaahlotusum hiç endişelenme İzmir güzelim benim... sendeki bu azminle hiçbir kilo sana karşı koyamaz..
ayrıca kızlar beni şımartıyorsunuz güzel yorumlarınız için çok çok teşekkür ederim. ne mutlu bana size biraz olsun faydam oluyorsa
Buseirem'cim ya tesadüfe bak bende bugün körili hindi göğüs yaptım kendime.dukana başladığımdan beri sp günlerimin en çok tükettiğim yemeği.Sabah
1 yumurta
2 kalin dilim peynir
ara
2 dilim dukan kek
aksam
1 bardak sutle yapilmis kori soslu tavuk
ara
1 kase limonlu tatlandiricili yogurt
15.callaneticsimi de yaptimm :) kizlar korinin tadini seviyorsaniz hic durmayin yapin cok hosuma gitti :)
Light kola gunde 1 bardak limonata ise yasak diye biliyorumben bir şey sormak istiyorum light kola limonatanın zararı var mı kullanmamız yasak mı bir de kaçamaklarımı nasıl engellerim ?
Hakkaten sans olmus kesinlikle bundan sonra sp gunlerimin favori yiyecegidir kendisi hindili yemedim hic, hindiyi yiyemem gibi :) corban ne corbasiİnşallah ecemusuuuummm inşallaaahyarın tartı ne diycek bakalım.
Bu arada tabiki faydan oluyor Ramazan'da özellikle sahurda ekmeğimin hazır olması süper.tost makinasında kızartıp yediğim zaman enfes oluyo
Buseirem'cim ya tesadüfe bak bende bugün körili hindi göğüs yaptım kendime.dukana başladığımdan beri sp günlerimin en çok tükettiğim yemeği.
İftar menüm; (dukan sp)
1 kase dukan çorba
1 tabak körili hindi göğüs
1/4 domates ve bir tutam yeşillikli salata
1/2 su bardağı yağsız yoğurt
İftardan 1 saat sonra;
1 dilim Ecemus dukan kek
Her turlu Baharat serbest ama sp gunlerinde limon suyu sadece 1 yk kadar kitapta oyle yaziyorLimon ve baharatlar serbest öyle değil mi? Yani seyirden itibaren. Kitapta limonla ilgili birşey bulamadım henüz
Hindi tavuktan daha leziz bence :) çorba olarak da bi terbiye tarifim var onunla kıyma ile düğün çorbası, tavuk ile paça çorbası, ton balığı ve biraz maydonoz ile de sütlü balık çorbası yapıyorumHakkaten sans olmus kesinlikle bundan sonra sp gunlerimin favori yiyecegidir kendisi hindili yemedim hic, hindiyi yiyemem gibi :) corban ne corbasi
Lotuusscumm sen birtanesin yaaa üsenmeyip yazmizsinn cok cok tesekkur ederimmHindi tavuktan daha leziz bence :) çorba olarak da bi terbiye tarifim var onunla kıyma ile düğün çorbası, tavuk ile paça çorbası, ton balığı ve biraz maydonoz ile de sütlü balık çorbası yapıyorum
Terbiye tarifim;
3 kaşık yağsız yoğurt
1 çay bardağı yağsız süt
1/2 limon suyu
1 yumurta sarısı
(Kıvamlı olsun istersen sınırlı izinli olan 1 yemek kaşığı nişasta.
Yada 1 kaşık yulaf kepeği ekleyebilirsin kıvam için ama ben ne nişasta nede yulaf kepeği hakkımı çorbada kullanmak istemiyorum.)
3 su bardağı tavuk suyunu yada normal suyu içinde hangi malzemen olacaksa onunla birlikte kaynatıyorum.sonra terbiyeyi o sudan alıp alıştırıyorum sonra tencereye boşaltıyorum 1 taşım kaynatıyorum ver çorbam hazır.günde 1 kase içtiğim için 2 gün bazen 3 gün gidiyo bu çorba.
Kıyma olacaksa; kıymayı kavurup üzerine su ekleyip sonraki aşamaya geçiyorum.
Tavuk ise direk haşladığım suyun içine terbiyeyi ilave ediyorum.yada haşlanmış tavuğu suyun içine koyduktan sonra kaynatıyorum ve sonra terbiyeliyorum.
Ton balığı ise konserveden suyunu süzüp,tencerede kaynayan suya terbiyeyi ekledikten sonra bir tutam kıyılmış maydanoz ile çorbaya ilave ediyorum.
Püf noktası; çorbanın tuzu altı kapatıldıktan sonra eklenecek.
İstedğin baharatları ekleyebilirsin özellikle karabiber ve sarmısak tozu birde kırmızı toz biber çok yakışıyor
Guclendirme yapmadan normal yiyerek 2 kilo alman gayeet normal o kiloda belki genellikle ramazanlarda alinan kilondur yani onun da dukani birakmanla alakasi olmayabilir sp gunu yapiyor musun peki haftada 1 gun ?merhaba arkadaşlar.her gün gelip sizleri okuyorum ve verdiğiniz kilolarla gurur duyuyorum.ben nedense ramazanda dukana ara verdim başlamak istesem de başlayamadım.sonuçta ramazan sonrası layıkıyla başlayacağım dedim.çünkü 12 verdim dukanla yeniden verebilirim inanıyorum kendime.ara verdiğim için bildirim yapma gereği duymadım.
bugün gelip yazma sebebim şu.en son 71 idim bugün 73,3 üm.bunu şu nedenle yazıyorum.ramazanın başından beri normal yemek yiyorum tatlısıyla tuzlusuyla.hatta pidesiyle..ama sadece (ve çok şükür ) 2,300 gr almışım.
hani dukan a laf ediyorlar ya.diyeti bırakınca eskisinden daha fazla kilo almış bazıları.yapmayın etmeyin diye.sonuç ortada.dukan yapıyoruz ama bir şeyden de geri kalmıyoruz.belki meyve eksikliği hissediliyor ama olsun yemezsek ölmeyiz değil mi.
bu açıdan dukan ın ne kadar doğru bir diyet olduğunu bir kez daha anladım.
bu arada anladığım bir şey var.dukanla şekeri kestiğimiz için(tatlandırıcı alternatifimiz var allahtan) ve yağı minumuma indirdiğimiz için inanılmaz inceliyormuşuz.yani 2,300 gr alsam da özellikle bel bölgemin ve karnımız kalınlaştığını hissediyorum.
bunları yazdım çünkü dukanla ne kadar mutlu olduğumuzu bir kez daha farkedelim istedim.en kısa zamnda aranıza katılacağım inşallah..
kolay gelsin herkese
69,7 ıle 70 lı sayıları kırdım yasasınnn:)))
bgn sebze proteın gunum umarım tekrar 71 lerı gormrm dun sabah 71.2 ydı:)
Rica ederim canımLotuusscumm sen birtanesin yaaa üsenmeyip yazmizsinn cok cok tesekkur ederimmdukana basladigimdan beri hic corba icmedim yulaf kepegi hakkimi kullanmamak icin digerlerinde hep yulaf kepegi vardi tatliyi sevrn biri olarak onlari da yapmak istemedim ama senin tariflerde yook o zaman gelsin corbalarr bagirsaklara da iyi gelir Allah razi olsun canim ya
Harikasın lotusçuğum tebrikler, fıstık gibi olmuşsundur, boyun kaçtı canım?Rica ederim canımRamazan çorbasız olmaz bu çorba tarifim sayesinde çorba içiyorum bol bol yoksa orucu direk katı yemekle açmak hakikaten bağırsaklarıma işkence olurdu.genel olarak zaten düzensiz bağırsak sendromum var dukan yapınca daha kötü olur diye korkmuştum ama her zamanki gibiyim sadece tatlandırıcı dozunu biraz aşınca gaz sancıları dolaşıyo karnımda.
Az önce tartıldım ve en son 5 yıl önce gördüğüm 55li kiloları gördüm.tartım 55.8 diyor dukaniçeler. 1 haftada -200 gr ama hem regl olucam hemde kist tedavisi için ilaç kullanıyorum bunlar beni yavaşlatıyor bi de oruç tuttuğumdan gün içinde çok hareketsizim.
Tebrik ederim kececi ve darısı başıma diyorum. Başlangıç tarihin ne zamandı?Insallah canim.
Saol limelemoncumHarikasın lotusçuğum tebrikler, fıstık gibi olmuşsundur, boyun kaçtı canım?
Saol limelemoncumdarısı hepimizin başına.boyum 1.62
son 2 yıldır 57-58lerde dolaşıyordum.hele dukana başlamadan önce 61e kadar çıkmıştım sağlık problemleri nedeniyle.biraz çabaladım 59.4e düştüm sonrada dukana başladım işte.Allah'ın izniyle 54 olmayı hedefliyorum.
Rica ederim canımRamazan çorbasız olmaz bu çorba tarifim sayesinde çorba içiyorum bol bol yoksa orucu direk katı yemekle açmak hakikaten bağırsaklarıma işkence olurdu.genel olarak zaten düzensiz bağırsak sendromum var dukan yapınca daha kötü olur diye korkmuştum ama her zamanki gibiyim sadece tatlandırıcı dozunu biraz aşınca gaz sancıları dolaşıyo karnımda.
Az önce tartıldım ve en son 5 yıl önce gördüğüm 55li kiloları gördüm.tartım 55.8 diyor dukaniçeler. 1 haftada -200 gr ama hem regl olucam hemde kist tedavisi için ilaç kullanıyorum bunlar beni yavaşlatıyor bi de oruç tuttuğumdan gün içinde çok hareketsizim.
kilon fazla değilmiş, ama fazlalaşmadan önlem almışsın, ne güzel. benim boyum 165, kilom da 57 ye gelirse inşallah orada sabitlemeyi düşünüyorum, üniversitede 60 kiloyken bile çok güzeldim ah ahhh.
kız nerden biliyosun tahmin ettiğim yerden mi yoksasüper hiper maşallah
bütün olumsuzluklara rağmen... diyorum yaazmin karşısında hiçbirşey duramaz değilki kilolar
sen böylede çok güzelsin ben biliyorumaz kaldı daha da güzel olacaksın fıstık
kız nerden biliyosun tahmin ettiğim yerden mi yoksaçok sağol kuzucuğum o senin gönlünün güzelliği. fazla geliyor bu kilolar, sıkıcaz dişimizi ne yapalım, seneye bu zamanlar incecik olurum inşallah
eveeet :) tabi olacağız kız.. hemde fıstık gibi olacağız. benimde boyun 1.65. ama ben 60 olan hedefimi 58 e çektim. e oda yeter diyorum
kuzum senin bitmiş sayılır seyirin, darısı başıma
tatlandırıcı hiç yaramıyor bana, korkudan yiyemiyorum çok tatlı, karnımdan garip sesler geliyoçok şükür evet ama bu ara relg dolayısıyla gözüm dönmüş durumda.. dukan tatlısı falan ama hemen hemen hergün tatlı yiyorum ve korkudan tartılamıyorumda:18: bakalım Allah sonumuzu hayır etsin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?