selam kızlar bugün prosebze günümdü.sebzeyi abarttım bilerek çünkü kabızlık mahvediyor beni.sabah krep,peynir,domates,salatalık
öğle:sebze çorba(kabak,mantar,pırasa,yulafkepeği,süt ve tavuksuyu ile uydurma:)taze fasülye,yoğurt
akşam:fırında peynirli mantar,sarımsaklı yoğurtlu kereviz salatası,peynir
kızlar yarın saf protein günüm.ama arkadaşlarla toplancaz.bensabah krebimi yemeyip öğlen oraya getircem.yanına da peynir koycam.çayla yerim orda.başka tavsiyesi olan var mı:44:
Moralman bitmiş durumdayım
Forumdaki arkadaşın beni tatlandırıcılara karşı uyarması üzerine doktor olan yan komşumun kapısını çaldım
Ve beni kesinlikle dukan dşyeti yapmamam konusunda uyardı
Aşırı protein tüketmi böbrekleri mahvediyormuş, ayrıca o tatlandırıcılar mesane bağırsak ve mide kanseri gibi bircok kanser vakalarına neden oluyormuş
Tıp kitaplarımızda direk yazar dedi
Sanırım ben bu diyete veda edeceğim
Aslında çok iyi gidiyordum
Ailemde kanser oranı çok yüksek
Siz ne önerirsinşz??
eh eve giremedim bugün bir türlü...
listemiz hazır dermali son msjına göre girdim kilonu...
Eki Görüntüle 845118 Eki Görüntüle 845119
arkadaşlar şunu da belirteyim bir konu daqha vardı cevap yazmadığım aynaya baktıkça hala mutlu olamayan verdikçe veresi gelen arkadaşlar... sizden ricam tamam zor birşey başardınız tamam tedirginsiniz ne kadar giderse kar diyorsunuz ama önce sağlık aynadan önce vkı değerinize bakın normal bir insan olmak yeterli bence sağlıklı olmak yeterli zaten riskli bir diyet yapıyoruz abartmadan sağlığımızdan olmadan yapalım...
uyarın için çok teşekkür ederim
bu kadar ciddi sonuçları olduğunu bilmiyordum
sadece diyet icin sakıncalı diye düşünmüştüm
şimdi hevesim kaçtı( tatlı yiyemem ben kolay kolay (
aynı şey toz jelatin ve süt tozu içinde mi geçerli?
bunların gayet normal oldugu zaten kitapta açık açık yazıyor.Hatta seyirden güçlendirmeye geçince verilen kiloların bir kısmının alınmasının gayet normal oldugu da yazıyor.Kabızlık olabilcegi de yazıyor..Her evrede geniş geniş açıklamış bu sorunları zaten.O YÜZDEN AZMİNİZİ BOZMAYIN DEVAM EDİCEZ VÜCUT DİRENCİNİ KIRACAK bu durumda vazgecmeyin diyor kitapta.kızlar çoook moralim bozuldu ya.1 haftada hiç gr bile vermemişim.seyir dönemi bana yaramadı olmıycak galiba.4 kilo fazlam var ve hala 66,9 gösteriyo tartı.dün wc yede çıktım.hastalığım bitti sayılır.niye böyle oldu.çok hevesliydim,umutluydum ama hiç kaçamak yapmamama rağmen gram gitmemiş böyle olan varmı
Selam dukaniçeler
Boyum 1.62.Haziran'da 59.4 ile dukana başlayıp dukanın koyduğu hedefim 55.1e Eylül'de ulaşıp güçlendirmeye geçtim.1 aylık seyir evrem olması gerekirken 2 ay gibi bi sürede pko problemime ve hormon hapları kullanmama rağmen hedefime sabrederek ulaştım.asıl hedefim 54 olmaktı.ama dukanın uygun gördüğü kiloda 55.1de baya takıldım bu yüzden seyiri 1 ay daha boşuna uzatmış oldum.güçlendirmeye geçince sevgili lisabella'nım tavsiyesi ile haftada 2 kez sp yaparak şu an 54ü gördüm hatta 53.8 civarıyım.
tavsiyem şu ki dukanın uygun gördüğü kiloya gelince takılacağınız için yumruk hakkınızı bu zaman saklayın yada o kiloya gelince güçlendirmeye geçin ama 2 gün sp yaparak kilo vermeye devam edin.yolunuzda başarılar dukaniçeler
Mesela şöyle düşünüyorum evet protein alımı fazla olabilir, fakat seyir evresinde 1+1 de, protein+sebze günlerinde yeterli vitamini karşılayacak şekilde bol salata sebze yiyerek vücudu vitamin yönünden eksiğini kapatabiliriz.Zaten sabahları mesela yulaf kepeğini tüketiyorsak bu da bizim karbonhidrat açığını kapatan bir şey o yönden de bir problem olmuyor(dukan amca ısrarla tüketin diyor farkındaysanız) .Ama bunları düzenli uygulamak gerekli eksik uygulanırsa sağlık içinde iyi olmayabilir.
Tatlandırıcı olayına gelirsek, zaten bazı markaların içeriği eskiden beri bilinir, tartışılır, splenda markasının (ki bende diyetisyene gittiğimde onu vermişti) içeriğinin zararsız olduğu söyleniyor, hatta kanserle savaş vakfı destekliyormuş diye de sitesinde her yerde yazıyor.Ama yine de temkinli olmak lazım.Ama tatlandırıcı diye birşey var diye hergün herşeyde tatlandırıcı kullanırsak bence vücüda zararı olabileceğini düşünüyorum veya kilo vermeyi de yavaşlatabileceğini düşünüyorum.(kullananlarda öyle diyordu eskiden ) Ayrıca diyet kolalarda ve şekersiz denilen çoğu sakızda da zararlı olan aspartam (zararlı denilen tatlandırıcı) var bunu da unutmayalım.
Ama sağlık her şeyden önemli, istersen kan tahlili yaptırıp vücüdunu kontrol ettirebilirsin bir reaksiyon göstermiş mi diye,istersen daha sağlıklı bir diyete geçebilirsin karar senin...içinin sinmediği bir şeyi yapma herkesin bünyesi farklıdır. Herkeste farklı sonuçlar oluşabilir.(benimde başıma böyle birşey gelmişti. herkesin yaptığı normalde hep yaptığı birşeyde, düşük bir olasılıklı sağlık problemi bende çıkmıştı)
Merhaba kizlar, nasilsiniz, benim atak donemi bitti pazartesi baslamistim, 2kilo 100gram gitti, ama ben herkzin dedigi
Gibi kabiz olmadim, aksine iki gundur wc den cikamiyorum, bu sabah kaltigimda hic halim yoktu, kendimi iyi hissetmiyordum, ve oglen siralarinda
Cok kotu bayildim, kolumu cok kotu carpmisim mos mor oldu, esim vitamin verdi, neden oldugunu anlamadim,
Aksam yemege misafirlerim vardi, onlara manti, zeytin yagli yesil fasulye, firinda patatesli tavuk , bol yesil salata ve pirinc pilavi yaptim, ustunude kabak tatlisi ve kek vardi, herkezler afiyetle yedi ben sadece kofte ve yogurt yedim kendime bende
Inanamadim, umarim bu azmim ve gayretim hep devam eder, yarin seyir donemine geciyorum, istedigim kadar sebze ve protain yiyebiliyorum degilmi, bir de ben 5+5 mi yapsam yoksa 1+1 mi karar veremedim ikisinide denesem zarari olurmu, yardimci olursaniz sevinirim.... iyi hafta sonlari....
hayır güzelim jelatin ve süt tozu tamamen yapay bir benzetme ürün değildir. ikisininde kaynağı belli limit değerleri yok değil süt tozunu bilmem de jelatin vardı ama aşmamız mümkün değil bir ara incelemiştim kim yiyebilirki bu kadarını demiştim (dersteydik) hocada onunla beraber tatlandırıcı tüketirsen önce onu düşün dediydi :))))
tatlı ye de güzelim mesela pasta yap 1 dilim ye... ben bu konuda da şöyle bir çözüm buldum. minik slikon kaplardan aldım pastalarımı da 1 yumurtadan yaptım yani max. 4-5 kap dolduruyorum onu da 2-3 günde tüketiyorum... en kontrollüsü yoğurda ekleyip birazda aroma eklemek... böğürtlen aroması+tatlandırıcı+yoğurt favorim :)
Saol canım inşallah sizlerin de başarı hikayelerinizi okuruzÇok güzel başarmışsın tebrik ederim, darısı bizim başımıza...
Eczacına prebiyotikli multivitamin dersen ne olduğunu anlar 40 tl. Süper bi vitamin desteği ve içinde şeker ne de nişasta vb kilo aldıracak hiçbir madde yok.ya kızlar bişey sorcam size.benim saç dökülmem arttı.siz vitamin kullanıyormusunuz.ne kullanıyorsunuz.diyet yapayım derken vücudumun zayıf düşmesini istemiyorum ya.zaten çok az saçım var.vitamin kullanan arkadaşlar lütfen ne kullandığınızı yazın:44:
Saol canım inşallah sizlerin de başarı hikayelerinizi okuruz
Eczacına prebiyotikli multivitamin dersen ne olduğunu anlar 40 tl. Süper bi vitamin desteği ve içinde şeker ne de nişasta vb kilo aldıracak hiçbir madde yok.
Goji berry yiyebilirsin yada hangi evredeysen ona uygun dukan yalıları netten bulup yapabilirsinslm kızlar bende artık dukan takipçisiyim.bugün atak günümün 4.sü.1.3 gr gitmiş adet görmeme rağmen.seyir dönemim 12 martta bitiyo.inşallah o günleri beraber görürüz..yardımlarınızı bekliyorum.bazen bian bırakamak geliyor içimden çünkü meyvesiz duramayan birisiyim.meyve krizini nasıl atlatıyorsunuz..
Tatlım marka yazmak burda yasak.iphonden giriyorum şu an o yüzden sana direk özel mesaj atamıyorum.bana bi özel msj yaz cevaplama yöntemi ile ismini yazarım sana vitaminin.markasını versen internet eczanelerinden alıcam da
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?