Popüler Konu Dukan Diyeti Deneyimlerimiz

saolun şimdiden havaya girdim.kitabı bulabilirmiyim bilmiyorum.ama bulamasamda cevap yazıcak kızların olduğunu bilmek çok güzel.5 gün atak yapıp ondan sonra diğer evreye geçmeyi düşünüyorum
dukana göre değil ama bana göre 60 ideal kilom.....şimdilik

bu arada kkyı kullanmayı unutmuşum.sanırım alıntıları karıştırdım.

bide dukana göre ideal kg nasıl hesaplanıyo.üye olmak yada ücretli mi???şimdiden teşekkürler

Balık reyonu olan marketlerde hep oluyor somon canım. Hazır paketli değil, olmasına gerek de yok. Çok büyük bir balık olduğundan dilim dilim satılıyor zaten. Bana yarım dilim yetiyor. Normalde pahalı bir balık ama bir öğünde sadece yarım dilim yediğim için bir öğünüm 4-5 liraya denk gelmiş oluyor, fazla olmuyor. Marketten gelince o bir dilim balığı ikiye kesip buzdolabı poşetine koyup derin dondurucuya atıyorum. İstediğim zaman çıkarıyorum, mikrodalga poşetine koyuyorum buzdolabı poşetinden çıkarıp, biraz karabiber kırmızı biber limon ekleyip 5-6 dakika en yüksek derecede pişiriyorum. Mikrodalga yoksa normal fırında da pişer ama ne kadar sürer hiç bilmiyorum. Hiç ayıklama, temizleme işi yok ve acayip lezzetli bir balık. Bu diyete gerçekten çok minnettarım somonu hayatıma soktuğu için, önceden böyle bir lezzetin varlığının farkında bile değildim. Ben genelde migros sanal marketten alışveriş yaparım, orada hep oluyor. Diğer yerlerde de olur ama.

bu arada kkyı kullanmayı unutmuşum.sanırım alıntıları karıştırdım.

bide dukana göre ideal kg nasıl hesaplanıyo.üye olmak yada ücretli mi???şimdiden teşekkürler
Dukanın kendi sitesinden yapabilirsin canım. Üyelik istiyor ama ücretsiz. Sonradan koçluk istersen ücret istiyor.

Canım sanal marketten nasıl alış veriş yapıyorsun? Kargoyla mı eve geliyor? Ne kadar sürede geliyor ve balık gibi soğuk gelmesi gereken ürünler nasıl geliyor? Çok soru sordum ama merak ettim...

Canım sanal marketten nasıl alış veriş yapıyorsun? Kargoyla mı eve geliyor? Ne kadar sürede geliyor ve balık gibi soğuk gelmesi gereken ürünler nasıl geliyor? Çok soru sordum ama merak ettim...
Canım sitesini biliyosundur zaten link vermeyeyim. Oradan üye oluyorsun. Ben online ödeme yapıyorum ne de olsa güvenilir, büyük marka diye. Ama kapıda ödeme falan da yapabiliyorsun. Kargoyla gelmiyor kendi görevlileri var. Çok güzel bir şey gerçekten. Adamlar market poşetlerini eve getirip bırakıveriyorlar. Zaten soğutuculu kullandıkları araç, o yüzden ısınmıyor gelen şeyler. Alışveriş sepetini doldurduktan sonra ödeme yaparken hangi gün hangi saat aralığında getirmelerini istediğini belirleyebiliyorsun. Mesela pazar günü 13:30/16:00 arası gibi bir tercihte bulunabiliyorsun. O saatlere uyuyorlar hemen hemen her zaman. Genelde yoğunluktan dolayı ertesi günü tercih edebiliyorum ben en erken. Daha erken saatler dolmuş oluyor, hangi saat aralığında boş kapasite olduğunu görebiliyorsun.

Ay çok güzelmiş ya... Benim bulunduğum şehirde de migros var, acaba getiriyorlar mıdır... Bir denemek istedim. Gerçi yakınından geçerken girip alıyorum bana farketmiyor ama, güzel bir hizmetmiş...

Canım az önce üye olmaya çalıştım ama bulunduğum şehirde getirmiyorlarmış maalesef, listede yok :) Neyse zaten bana zor olmuyor, gidip alırım sorun değil...

Canım az önce üye olmaya çalıştım ama bulunduğum şehirde getirmiyorlarmış maalesef, listede yok :) Neyse zaten bana zor olmuyor, gidip alırım sorun değil...
Tüh üzüldüm. Gerçekten kolaylık sağlayan bir şey. Bu diyete başlayınca zaten ben çılgınlar gibi market alışverişi yapmaya başladım, hep kendim yapsam başedemeyeceğim

Tüh üzüldüm. Gerçekten kolaylık sağlayan bir şey. Bu diyete başlayınca zaten ben çılgınlar gibi market alışverişi yapmaya başladım, hep kendim yapsam başedemeyeceğim

Ben de çok yapmaya başladım gerçekten :) Haftalık yapmaya çalışıyorum genelde, pazartesi girip bir haftalık yiyeceğimi alıyorum, 70-100 lira arası verip çıkıyorum ayda 300ü buluyor en az. Beni baya zorluyor ama olsun, zayıflamaya değer :)

Bize zam geliyor baya yüksek miktarda bu ay ya da önümüzdeki ay. Resmi gazetede yayınlandı bile kanun. O yüzden kafama takmıyorum Gerçi zaten ben evli olduğum için alışverişe gittiğimizde eşim ödüyor. Ama internetten alınca ben ödüyorum. Eşimin kartını internette kullanmıyoruz çünkü. Gerçi istesem tabi verir o bana da, ben genel olarak kendi ihtiyaçlarımı kendim karşılayabileyim en azından, bu sayede aşırı harcamamış olurum, onun kazandığını da çoğunlukla biriktirebiliriz diye ondan istememeye çalışıyorum.

migros ya da kipaya gitmem kendi arabamızla 30dk. o yüzden pazardan pazara belki gidiyoruz.
genelde bulunduğum yerdeki marketlerden hatta mahalle bakkalından alış veriş yapıyorum.

mikrodalga var ama somon balığı yok...
neyse ....
bide marketten neler alıyosunuz.
bi zahmet yazar mısınız

Ben hindi füme alıyorum öncelikle, kahvaltıda iyi oluyor. Bazen çemensiz pastırma alıyorum. Görünen yağları olan bir pastırmaysa yerken ayıklıyorum ama. Bol bol tavuk göğüs ve but. Kanat yasak malum. O kelebek falan denilen tavuk bölgeleri de acayip yağlı oluyor. Balık alıyorum işte. Önceden sınırlı izinli olan surumi denilen bir deniz ürünü var ondan alıyordum çok seviyordum. Ama diyetimin sonuna geldiğim için sınırlı izinlileri bıraktım. Bol bol yumurta alıyorum hemen bitiyor. En zoru peynir aslında. Yörsan lor ya da kaanlar lor kullanıyorum ben. Yörsan bulunca stok yapıyorum. Kipada oluyor. Migrosta falan yok. Kaanlar da realde oluyor. Şok market görürsem mahalle aralarında falan oradan mis light beyaz peynir alıyorum. Onun da yağ oranı iyi sayılır. %3 aslında ama %7'ye kadr yağlı bir peyniri 30gr yiyebiliyoruz malum. O yüzden az yiyorum onu alınca. Baltalı keçi loru vardı önceden migrosta. O en iyi lor peyniriydi. Hem çok lezzetliydi hem de yağ oranı %1. Ama artık yok, neden bilmiyorum. Belki de tek satın alan kişi bendim
Polonezin füme etlerinden alıyorum bulursam. Çok sevmem ama nadiren ciğer alıyorum. Kornişon turşu alıyorum. Günde 3 taneye kadar izinli. Benim eşim sebze yemez. O yüzden sadece kendim yiyorum sebze. Ki bende sevmem pek ama diyette var diye işte. O yüzden dondurulmuş hazır doğranmış sebzelerden alıyorum. İglo markasının falan var ya, ya da superfresh. Brokoli, ıspanak falan. Sera markasının patlıcan közlemesinin içinde katkı maddeleri, şeker falan yok. Onu kullanabiliyoruz. Salça olarak seçenek daha fazla tat mesela olur. Light yoğurt ve süt alıyorum tabi bol bol. Yoğurt çok tüketiyorum. O jambonlar sosis salamlar falan hep yasak bu arada. Sanki polonezin jambonu serbestmiş gibi yazıyor bazı bloglarda ama içinde patates nişastası var onların.
Light cola alıyorum tabi. Günde bir bardağı geçmemeye çalışıyorum ama bazen geçiyor. Tatlandırıcı olarak splenda alıyorum. En güzel tadı olan o bence. Takita formtat60 da kullanabiliyoruz. Bir de stevia kullanabiliyoruz. Stevia denemedim. Takita da karamelize olabilmesi yönünden iyi, splenda karamelize olmuyor. Ama tadı splendaya göre kötü ve gaz yapıyor. Takitanın toz tatlndırıcı yazanı falan uygun değil bize. Sadece formtat60 yazanı uygun. Kabartma tozu bol bol almak lazım o da hemen bitiyor. Bir de ne zaman bulsam süt tozu ve "doğalsan yulaf kepeği karışımı" alıyorum. Bu doğalsan karışımı tırnak işareti içine alarak vurguladım, çünkü yulaf kepeğine göre tadı binnnnn kat daha güzel ve iki değil üç kaşık tüketebiliyoruz.
Şu an aklıma gelenler bunlar canım.

Benim de market alışverişim genelde şöyle oluyor haftalık:

2 paket light süt
15li yumurta
2 kiloluk yarım yağlı yoğurt
Light beyaz peynir
Tavuk veya ciğer veya ton balığı (light) veya yağsız kıyma veya çipura balığı
Domates, salatalık, marul ve diğer salatalık sebzeler
O hafta yapacağım yemeklere göre sebze (karnabahar/kabak/patlıcan/fasülye vs)
Ekmeğim için maya
Light içecek (kola veya ice tea veya limonata)

Canım limonata işini bir araştır istersen. Limon bizim için bir yemek kaşığı ile sınırlı olduğu için yasakmış.

Canım limonata işini bir araştır istersen. Limon bizim için bir yemek kaşığı ile sınırlı olduğu için yasakmış.

Evet canım onu ben de araştırdım ama limon suyu oranı sadece %10, yani bir bardaktaki limon suyu 1 yemek kaşığı yapmıyor ve onu sadece sebze günlerimde içiyorum. Zaten light içecekler arasında en az tercih ettiğim de limonata... Daha çok kola içiyorum...

Kızlar burada da geçmişte okumuştum, eşim de öyle bir şeyler söyledi moralim bozuldu. Şimdi ben 58 kilo olmak istiyorum ya. Bunun için 58den biraz daha aşağıya mı inmeliyim acaba? Daha da uzatmayı hiç istemiyorum diyeti. Ama bazıları hedef kilonuzdan aşağı inin güçlendirmeye geçince biraz alınabiliyor diyorlar. Bazıları da hedef kilosunun daha da üstünde bırakıyor güçlendirmede de veririm diye. Ne yapmalıyım acaba? Gerçekten bıktım da artık. Güçlendirmeye sadık kalmaya kaçamak yapmamaya gücüm olur umarım.

Ben de icetea light konusunda senin yaptığını yapıyorum. Ona da yasak demiş dukan koçlar. Ama niye yasak hiç anlayamadım. O yüzden nadiren içiyorum ama içiyorum.

mydilemmacım kaygılarını anlıyorum..aynılarını şu an ben yaşıyorum..p.tesi gününden beri güçlendirmedeyim..açıkçası kilo verme hızım çok durmuştu, hatta yumruk harekatı yapmış ve vere vere 300 gr vermiştim..artık çok ekstra bişiler yapmadan kilo veremiicek duruma geldim ki aslında vermeye ihtiyacım da kalmadı..ama ben korkudan, acaba güçlendirmede bir sürü şey eklenince menüme kilo alır mıyım diye çok korkuyodum ve bi hızla kilo vermeye devam ederken bu aşamaya geçmek istedim..çok da başaramadım..kilo verme hızım bayaa düşmüşken artık hedefe ulaşmış olduğum için bu evreye geçtim..bugün sp perşembe günüm..onun dışında güçlendirme için gerekenleri yapmaya çalıştım bu hafta..ama mesela her gün meyve yemedim, her gün 2 dilim ekmek yiyemedim..yavaş yavaş sokmaya çalışıyorum menülerime..dün nişasta öğünümü yaptım mesela ama bi suçluluk bi suçluluk sorma gitsin..alışmak için zamana ihtiyaç var sanırım..ama ben bu evrede bazıları gibi kilo vermeye devam edeceğimi sanmıyorum..umarım almam diye düşünüyorum..sanırım herkesin bünyesi farklı olduğu için bu evre değişik geçiyo..ama dukan'ın dediği gibi bu evrenin sonunda umarım hala hedef kilomuzda oluruz..her kurala uyarsak ööle olmamız gerekiyor...

Seninle ayniyiz hemen hemen boyum 1.63 kilom 63'tu bu sabah 60.2 oldum. :)

Light ton baligi oluyor. :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…