yo yo cıstak cıstak
işte geldi yolanda
yo yo yolanda
ailenizin topikçisi
yo yo yolanda
varsa yolanda fazla dolanma
yo yo yolanda
ooo yeee
ay ben bi de kurutulmuş brokoli falan buldum aceba saf protein günlerinde tüketmek zararlı olur mu sizce?
baharat olarak kullanmayı düşündüm, kurutulduğu için içindeki su kaybolmuştur, serbest olabilir dedim ama
ablamm süpersin ablam teşekkür ederim :))) ben şimdi daha önce yaptığım dukanusulu çakma işkembe çorbamı içiyorm yanına da acı biber yiyom off yandım aanmmm iyi geliyo amaaa
burası özel bir diyet sayfası arkadaşım. bir sürü dengeli beslenme topigi varken buraya gelipte dengeli beslenme vs den bahsetmen çok ama çok abes kaçıyor. .sadece kendi başarından bahsetmek için girmiş olduğun o kadar belli ki. bu diyette ( evet biz adına diyet diyoruz şikayetçi de değiliz ) meyve ve birçok tahıl yasaktır. o yüzden sen diger topiklerde tecrübelerini ?? paylaşsan daha dogru olur bence
yahu ben kaçamak mı yaptım oklavayı niden bana gösteriyon ki ala alaa. tuttuysan boazını kendine tuttun veriyosun takır takır kgları motive tamam ben de tutarım boazı öle ala alaaa:44::44:
yok kuzum yok bırakıyorum dediğin için oklava geliyor dedim
berrincim senin oklava ortalıkta olduğundan beri kaçamak itirafları azaldı..sakın bırakma oklavayı elinden...yolanda önceden izin aldı peşin peşin söledi ne yiceni düğünde..o sayılmaz o yüzden..bırakmayıda geri çekti o kadar imza topladık tehdit ettik boşamı:))
yok kuzum yok bırakıyorum dediğin için oklava geliyor dedim
ıp tıs kış tıs ah tıs kış tıs oooouuu yeaaaa :118::122::124:
ay bu demir ilacı herhalde bende bi iştah açtı aman yareppiiiii sormayın peynire verdim kendimi, yoğurda verdim
hihoytt dimi berrinimkoçuuum yolanda yürü be kim tutar seni.
zeynep eller havaya modunda biz rap takılıyoruz allah sonumuzu hayır etsin inşallahhh:)
yani burda bi ton kg veren insan var. 20 kg veren yanılmıyorsam sadecam var ben 15 kg verdim bende dukanla vermedim gelip burda hava mı bastık. neymiş kendi programıymış. duyanda beslenme uzmanı sanır, pehh !! işte birilerini kendine hayran bıraktırııcak aklısıra. amaan boşverin kızlaroffff iyi döşenmişin valla ben kibar olim dedim ama içimde kaldıydı eline sağlık diyim sana.
ben de ben dee
bu arada ben soğanları incecik incecik halka şeklinde doğruyorum. Elma sirkesi ve tuzla kavuruyorum yağsız tavada. Etlerin yanına o kadar güzel oluyor ki! Hele ki sirkenin kokusunu duyunca öğğk diye banyoya koşan ben! isterseniz deneyebilirsiniz
Bi de yoğurdu ve peyniri evde yapmaya başladım ben yağsız sütten, tam diyetlik oldu. Yağsız vallahi gram yağ yok nerdeyse. Ben seviyorum diyet ürünleri peynirde falan. Yoğurdu evde mayalarsanız diyet sütle güzel oluyo. Kapalı light ürünleri sevmeyenler vakitleri varsa deneyebilir. Benim okul bitti ya bu hafta vaktim var diye kendimi böyle şeylere verdim :)))
kefir, yoğurt, peynir..
bana hiiiiiiiç cazip gelmedi canım brokoli kurusu..sahicisini bile zar zor yerim..sen seviyosun sanırsam kurusunun bile peşine düştüne göre:))
yogurt tamam ama peynırı nasıl yaptıgını anlatabılırmısıncok daha makul fıyatlarda olacaktır dısardan aldıklarımıza nazaran
bır de sunları merak edıyorum arkadaslar
1.yulaf kepegı degılde yulaf ezmesı kullananların olcusu gene seyırde 2 kasık mı (corn fleks gıbı sute katıp yemeyı
dusunuyorumda az tatlandırıcıyla)
2. aktardan aldıgım yulaf kepegınde kepekten eser gormedım uzerınde yulaf kepegı yazıyor ama bıldıgınız un gorunumunde ve dukan ın verdıgı galeta(krep) tarıfını aynen yapıyorum bazen maydonoz artı baharat bazen tatlandırıcı koyuyorum ama sanırım gecmıs sayfalarda bahsedıldgı gıbı her yulafkepegı guzel degıldırsu fıtız markettekı mıdır e hos tadı olan ? ( ankara ıcın)
3. pasta ve coreklerde kullandıgımız aromalarda seker ve yag oranı vs hıv yazmıyor ben sabahları yulaf kepegı ve sute fazlasıyla bıkmamak ıcın degısık aromalar katmak ıstıyorumda sakıncası var mı sızce gunde 1 2 damla
dıpnot: hala tam olarak dukancı olabılmıs degılım sızlerı aksatmadan takıp etsemde ancak alıstırma nıyetıne uc beyazı kestım ve dukan tarıflerını denemeye basladım on eleme gıbı bısey zannımca bende anlamadım
1 haftaya kalmaz adet olucam bıtısını ıse dukana baslayarak kutlayacagım
berrincim senin oklava ortalıkta olduğundan beri kaçamak itirafları azaldı..sakın bırakma oklavayı elinden...yolanda önceden izin aldı peşin peşin söledi ne yiceni düğünde..o sayılmaz o yüzden..bırakmayıda geri çekti o kadar imza topladık tehdit ettik boşamı:))
bırakırmıyım hiç.dukancıların kaçamakları benden sorulurağırlığımı koyayım demi?
Ayşe ben de pko hastasıyımsende de insülin direnci gelişti mi bilmiyorum, doktorum bana metformin içerikli bi ilaç önermişti insülin direnci için. Düzenli kullanırsan kilo vermende kolaylık sağlıycak demişti, açıkcası şimdiye kadar düzenli kullanamadım ama ona da yeniden başladım, artık düzenli olarak kullanıyorum. Umarım etkisini görürüm . Bi de dukan protein ağırııklı bi diyet olduğu için insülin direnci gelişen hastalarda çok olumlu sonuçlar veriyormuş. Gerçi ben dukana devam edemiycem sanırım saf protein evresi çok ağır geldi ve ailemde kalp sorunu var ürktüm biraz kolesterol olayından, 100 kilonun üstündeyim havalarda sıcak malum. Bu sabah proteinin yanına salatalık domates de ekledim karatay diyetini uygulayacağım sanırım en azından kışa kadar .
aslında denk geldi dedim alayım uhuuu baharat olsun işte :)))
tadı da kötü değil bi fark yok yani yemeğe koysam da koymasam da o yüzden koy gitsin dedim hihihihi :)))
efendim 2 litre sütü kodum ocağa, isteğe göre yoğurtla ya da sirkeyle sütü kestiriyoruz efem o da şöyle oluyor, süt kaynayınca içine yarım su bardağı yoğurt koydum 2 litre süte, tabii o da kendim yaptığım yoğurttu. Sonra o süt kesildi topak topak oldu, suyunu saldı yeşilimsi renkte. Sonra o topakları kevgirle bi bezi süzgeçe koyup bezin içinde topladım, suyu da süzülüyo tebi bu arada altına kap koydum. Sonra o bezi bağlayıp astım akıtsın diye suyunu. Sonra da bezi iyice sıkıca kapatıp üstüne ağır tencere koydum sıkışsın diye. açtım amanın ne göreyim maşallah bildiğimiz peynir. Yoğurdu ekleme aşamasında tuz da koyarsak tuzlu oluyo ben koymadım tam diyet peynir oldu yağsız tuzsuz. İsterseniz sirkeyle kestirebilirsiniz o da 2 litre süte yarım su bardağından biraz daha az sirke koyarak olluyor ama güvenemedim tadını bozması konusunda ben yoğurtla yaptım.
Kefir mayası alıp kefir de mayalayabilirsiniz, o da marketlerden aldığımız tadı iğrenç içilemeyen kefirlerden ayrı olarak ekşi ayran gibi oluyor tadı, hem besleyici hem güzel. ben içiyorum mayalayıp. o da sütü kaynatmadan metal bir şey kullanmadan cam veya plastik malzemelerle sütü kefir mayasına katıyosunuz, kapalı ve karanlık bir yerde 24 saat bekletiyosunuz. açtığınızda ta taaaam kefir :)))
yoğurdu da bildiğiniz gibi sütü kaynatıp yoğurtla karıştırıp sarıp sarmalayıp karanlık bir yerde uyutuyoruzzz
yolandam kaydı varsa at bana dinlicem vallahi şarkını
hee tımam o zaman.. eger kaçamak yaparsam da totişimi kendim dönecem valla hahah
tamam canım
hihoytt dimi berrinim
yani burda bi ton kg veren insan var. 20 kg veren yanılmıyorsam sadecam var ben 15 kg verdim bende dukanla vermedim gelip burda hava mı bastık. neymiş kendi programıymış. duyanda beslenme uzmanı sanır, pehh !! işte birilerini kendine hayran bıraktırııcak aklısıra. amaan boşverin kızlar
hihi bu süt tozunun besin değerleri:
Adı.............: Süt Tozu (Yağlı)
Ağırlık gr....: 100
Protein......: 26,3
Karbonhidrat: 38,4
Yağ ........: 26,7
Kolestrol...: 97
Kalori .....: 496
Mısır nişastası besin değerleri (100 gram bazında)
Enerji: 355 kalori
Karbonhidrat: %87 (yani 100 gramında 87 gram karbonhidrat var)
Protein: %0.5 (100 gramda 0.5 gram protein varmış)
Mısır nişastası şeker, yağ, lif barındırmıyor.
Bana sorarsanız yağ değeri yüksek ama günlük 30 gramlık yağ değerini aşmazsanız süt tozu dukan diyeti için daha ideal. Tek yolu Süt tozu kullanınca 30 gramlık yağ barajına dikkat etmek, mısır nişastasında ise 30 gramlık karbonhidrat barajına. Bir arkadaş paylaşmıştı bu dukan diyeti için yağ ve karbonhidrat sınırı miktarlarını.
mısır nişastasında karbonhidrat değeri çok yüksek olduğu için 30 gramlık barajı da ayarlamak zor olabilir kanımca.
umarım yararlı olmuştur :)
mesajları eskiden başlayarak okuyorum arada yanıt yazıyorum belki başka biri de yazmıştır tekrarsa kusura bakmayın, bendeki süt tozunda 100gr.da yağ 1.25gr ama kh 52 gr, seninkinden yağı az kh ı fazla hangisi olmalı ki :44:
arkadaslar yulaf kepegim hala gelmedi. Yulaf ezmesiyle corba yapinca guzel oluyo mu???
he he he baktılar kendi topicleri bu kadar sayfa değil araya sızmaya çalışıyorlar zahir
tadı da kötü değil bi fark yok yani yemeğe koysam da koymasam da o yüzden koy gitsin dedim hihihihi :)))
efendim 2 litre sütü kodum ocağa, isteğe göre yoğurtla ya da sirkeyle sütü kestiriyoruz efem o da şöyle oluyor, süt kaynayınca içine yarım su bardağı yoğurt koydum 2 litre süte, tabii o da kendim yaptığım yoğurttu. Sonra o süt kesildi topak topak oldu, suyunu saldı yeşilimsi renkte. Sonra o topakları kevgirle bi bezi süzgeçe koyup bezin içinde topladım, suyu da süzülüyo tebi bu arada altına kap koydum. Sonra o bezi bağlayıp astım akıtsın diye suyunu. Sonra da bezi iyice sıkıca kapatıp üstüne ağır tencere koydum sıkışsın diye. açtım amanın ne göreyim maşallah bildiğimiz peynir. Yoğurdu ekleme aşamasında tuz da koyarsak tuzlu oluyo ben koymadım tam diyet peynir oldu yağsız tuzsuz. İsterseniz sirkeyle kestirebilirsiniz o da 2 litre süte yarım su bardağından biraz daha az sirke koyarak olluyor ama güvenemedim tadını bozması konusunda ben yoğurtla yaptım.
Kefir mayası alıp kefir de mayalayabilirsiniz, o da marketlerden aldığımız tadı iğrenç içilemeyen kefirlerden ayrı olarak ekşi ayran gibi oluyor tadı, hem besleyici hem güzel. ben içiyorum mayalayıp. o da sütü kaynatmadan metal bir şey kullanmadan cam veya plastik malzemelerle sütü kefir mayasına katıyosunuz, kapalı ve karanlık bir yerde 24 saat bekletiyosunuz. açtığınızda ta taaaam kefir :)))
yoğurdu da bildiğiniz gibi sütü kaynatıp yoğurtla karıştırıp sarıp sarmalayıp karanlık bir yerde uyutuyoruzzz
yaa valla tehdit ettiler. biri ( cino ) dedi çocuumu keserim yoli gitmeee
biri dedi ( zeynep abla ) sen gidersen önce ben giderim dedi. öteki de ( sadeca ) ona uydu .. bana düşen totişi kırıp oturmak kaldı oturduum yerdee
kız afferin sanaa ne kaaa maharetliymişsin sen. bi yirmi otuz sene bekle ben bi oglan yapim sora seni ona aliim olmaamıı .
demosunu verirsem kaset yapçen mi ? ama hande yenere filan vermek yok heee :86::86:
mesajları eskiden başlayarak okuyorum arada yanıt yazıyorum belki başka biri de yazmıştır tekrarsa kusura bakmayın, bendeki süt tozunda 100gr.da yağ 1.25gr ama kh 52 gr, seninkinden yağı az kh ı fazla hangisi olmalı ki :44:
şimdi şöyle bir durum var. Tercih meselesi bu durum ama, karatay diyeti, taş devri diyeti ve dukan diyetinin ortak noktası doğal ve protein ağırlıklı beslenmeyi önermeleri. Benim tercihim karbonhidrat yerine yağ kullanmak. Çünkü bizim insan -homosafiens- yapımız daha çok protein ve yağ öğütmeye yatkın. Araştırmalara göre obezitenin artması, karbonhidrat ağırlıklı beslenmeye geçişimiz ile yakın tarihe denk geliyor -tarımın başlangıcı, yerleşik hayata geçiş-. Karbonhidratla beslenen ülkeler, italya, fransa (pastanecilik sektörünün yaygın olmasından bahsediyorum) koroner kalp hastalıkları yüksek, biyolojik sorunları fazla insanlar olarak karşımıza çıkmış. Fakat mesela masailer, bir çoban kabilesi, üzerinde yapılan araştırmalara göre günde 4-7 litre çiğ süt ve yağlı çiğ et tüketmelerine karşın çok sağlıklı ve dinç insanlarmış. Fakat şöyle de bir nokta var, masailer günde 30 km kadar yürüyolarmış, çoban kabilesi olduğu için.
Bu bilgiler ışığında ben, yağı fazla olup karbonhidratı az olanı tercih etmeye çalışırım. Günde de 1 saat yürüyüşümü eksik etmem. Tıpkı masailer gibi. Sizlerin hangisini tercih etmesi konusunda ise bilgilerimi paylaşıp tercih yapmanız için sizi kendi iradenizle baş başa bırakmak elbette ki benim asli görevim :82:
saygılar sunarım efem.
o bezi bağlayıp astım akıtsın diye suyunu.
Sonra da kapatıp üstüne ağır tencere koydum sıkışsın diye.
açtım amanın ne göreyim maşallah bildiğimiz peynir.
ılk dızedekı suyunu ıle dıye kelımlerı yer degıstırdımı vallaha kafıyelı uyaklı muyaklı bı sıır bıldıgın sıır mutfakla ılgılı tek sarkım nasıl becerdın mıntaksla canım mıntaksla reklam muzıgıydı sımdı buna dadanırım hatta remıx fılan dahı olur astımm akıtsın dıye suyunu tencere koydum sıkıssın dıye amanın amanın ne goreyım (haa dolapta pekmezde vardı unutmusm)
hakkaten guzel tarıfın ıcın tesekkur ederım mutfakla pek yakın alakası olmayan bırı olarak tarıflerde her zaman olcu kullanılmasından yanayım (kulak memesı kıvamınada gıcıgım )
tamam tatlım zevkler renkler tartışılmazmış iyi yapmışsın:)
yaa valla tehdit ettiler. biri ( cino ) dedi çocuumu keserim yoli gitmeee
biri dedi ( zeynep abla ) sen gidersen önce ben giderim dedi. öteki de ( sadeca ) ona uydu .. bana düşen totişi kırıp oturmak kaldı oturduum yerdee
kız afferin sanaa ne kaaa maharetliymişsin sen. bi yirmi otuz sene bekle ben bi oglan yapim sora seni ona aliim olmaamıı .
demosunu verirsem kaset yapçen mi ? ama hande yenere filan vermek yok heee :86::86:
Arkadaslar yulaf kepegim Hala gelmedi. Yulaf ezmesiyle corba yapinca guzel oluyo mu???
bu arkadaşın her hangi bi topike baglı olduunu sanmam. kendi programını geliştirmiş yaa onu hiç bi topik kaldıramaz...
neeese ben yatayım adım tauk yoli ee adımla müsemma olayım ben gidip zıbaranziii
hepinizi öptüm dukanista beybilerim
muah muah muahh
ay aaaayyy ölüyorum gülmekten şu an karnıma sancılar girdi, rahmimde sızılar bırakmıyodu yakamı, onu bile unuttum ahahaha şimdi yapıyorum bi posta daha peynir mix yaptım öyle karıştırıyorum sütü yeminle
bağlayıp astım suyu aksın diye
tencere kapadım sıkışsın diye
bekledim bekledim mayalansın diye
amanın açtım ki ne göreyim peynir
ho ho ho yeaaa
yolandaaa bak esmerallda sayesinde benim de mixim oldu ehehe
süpersin esmerallda!!!
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?