ay beni de tanı beni de
biz de öperiz ne var ki hehehe
Nurcikiiiim nerelere gittin soru sorceğdim. :))
light krem şanti kolay bulunabilen bir şey mi aceba?
bilgisi olan arkadaşlar var mı?
migrosta, carrefourda falan pek rastlamadım galiba ben. Ya da hamur işlerine çok ilgim olmadığı için dikkat etmedim
besin değerleri çok uygunmuş ben hemen yapmak istedim çünkü nurcik'in dondurmasını.
evet olumsuz görmüyor ama kısa vadelı uygulanabılecek birşey ancak diyor.. en iyi yanı doğru beslenmeyi öğrenirsiniz en azından beyaz un beyaz şeker hepsinden arınmıs olursunuz artısı bu dıyor yanı...
Geçenlerde face book da yaptığı bir prpgramı paylaşmışlardı, Atkins diyetiyle Dukanı kıyaslıyor, sınra Dukan la röportaj, entersandı ama çokkk uzundu hepsini izleyemedim. Ama olumlu baktığını belirtiyordu.
:)) Canım benim yeni denemeler için mutfaktaydım, ben lDr Otker llight şantiyi kipadan aldım ama zor bulunan bir şey değil migroslarda bulabilrisin yap yap çok güzel oluyor dilerim beğenirsin.
Ben bu arada yoğurtlu tavuğumu deniyorum, bir bütün tavuğu haşladım atak yaptığım için, beş çor kaş yoğurda bir yumurta koydum ve tavuğu haşladığım tavuk suyuylan incelttim sulu yoğurt oldu içine tad versin diye yarım tavuk bulyonda ekledim, gerçi bulyon değerleri yazmıyor üstünde ama ben zaten sadece tavuğu yiyeceğim için tavuk sadece tadını alacak bulyonun sonra bu sosu borcama koydum içinede haşladığım tavuğu parcalara bölüp koydum şimdi fırında pişiyorlar bende başında bekliyorum nım nım nım :))
Zaten az ve sık beslenip ondan iki lokma 3 saat sonra bi ana öğün sonra 3 saat sonra bi ara öğün mantığı yıkılıyor yavaş yavaş. Mehmet Öz de kendisi -bir yazar daha vardı- yazdığı "siz diyettesiniz" adlı kitabında obezitenin tarihini tarıma geçiş olarak belirlemiş. Un, şeker ne zaman hayatımıza girdi, biz o zaman şişmanladık diyor. İngilterede bundan 100 yıl önce şeker tüketimi kişi başına yıllık 4 gram gibi bir rakamdı araştırmalara göre yanlış hatırlamıyorsam. Şu güne kadar okuduğum tüm sağlıklı beslenme kitaplarında yazılan şey aynı. Yaşantınızda evrime göre yeni sayılabilecek tüm maddeleri kısıtlayın. Yapabiliyorsanız çıkarın. Taş devri diyetinden tutun, karatay diyeti, Mehmet Öz'ün kitabındaki bilgiler, Dukan diyeti... Genel olarak sonuç alınan diyetlerde karbonhidrat ve şeker çıkarılıyor. Ve sonuçlar da ortada. Başarısı büyük.
Mehmet Öz'ün de fruktoza karşı uzunca bir yazısı vardı bu arada kitapta. Kendisi fruktozun alınmamasını ısrarla söylüyordu. Sonu -oz ile biten hiçbir şeyi yemeyin diyordu hatta. :)
ay gaza geldim yazdım da yazdım.
soslar kısmında soyayı kullanabilirsiniz diyor ama soya yok tofu var o da ne menem bişeyse
Zaten az ve sık beslenip ondan iki lokma 3 saat sonra bi ana öğün sonra 3 saat sonra bi ara öğün mantığı yıkılıyor yavaş yavaş. Mehmet Öz de kendisi -bir yazar daha vardı- yazdığı "siz diyettesiniz" adlı kitabında obezitenin tarihini tarıma geçiş olarak belirlemiş. Un, şeker ne zaman hayatımıza girdi, biz o zaman şişmanladık diyor. İngilterede bundan 100 yıl önce şeker tüketimi kişi başına yıllık 4 gram gibi bir rakamdı araştırmalara göre yanlış hatırlamıyorsam. Şu güne kadar okuduğum tüm sağlıklı beslenme kitaplarında yazılan şey aynı. Yaşantınızda evrime göre yeni sayılabilecek tüm maddeleri kısıtlayın. Yapabiliyorsanız çıkarın. Taş devri diyetinden tutun, karatay diyeti, Mehmet Öz'ün kitabındaki bilgiler, Dukan diyeti... Genel olarak sonuç alınan diyetlerde karbonhidrat ve şeker çıkarılıyor. Ve sonuçlar da ortada. Başarısı büyük.
Mehmet Öz'ün de fruktoza karşı uzunca bir yazısı vardı bu arada kitapta. Kendisi fruktozun alınmamasını ısrarla söylüyordu. Sonu -oz ile biten hiçbir şeyi yemeyin diyordu hatta. :)
ay gaza geldim yazdım da yazdım.
Maydonoz ???
Teşekkür ederim Lazanya'm cevabını görmemişim, ben şu Tofu'yu bi araştırayım bakiim ne menem şeydir ? Kih Kih.
bence de aslında hepsinin mantığı karbonhidrat ve şekerin hayatın çıkarılmasıyla ilgili şeyler söylüyo,ama açık kapı bırakmak amacıyla da çok da kesin konuşmuyolar. dr.öz evet dukanı uygulayın çok sağlıklı dese yarın öbür gün birine bu diyeti uygularken bişey olsa-ki bu diyetin kendinden kaynaklanan bi durum olmasa bile- dukan dişinde öz de ilk hedeflerden biri olur, oyüzden de kmse bu riski almaz..nasıl ki bundan 5-6 sene önce hayatımızda bi kuşhan idolü vardı her programa çıkardı ama ne oldu bi ölüm oldu ve kuşhanın külü bile kalmadı.belki de o kız kendi vücut fonksiyonlarının etkisi sonucu öldü ama ihale kuşhana kaldı.hatırlarsanız olaydan sonra ne çok kişi çıkıp da orası öyleydi,şöyleydi dedi.buna ünlüler de dahil.perihan savaşı çok ii hatırlıyorum program program gezip 20 sene önce kuşhan kampında yaşadıklarını anlatıyodu.böyle insanlara da tutup da sormazlar mı aklın neredeydi şimdiye kadar diye? o nedenle söz konusu olan hangi diyet olursa olsun bi kulp bulan olacaktır,insan neye inanıyorsa kendi için neyin ii olduğunu düşünüyorsa onu yapmalı,ben dukana ve başaracağıma inanıyorum inşallah olacak
hahahahahah gazOZ, marangOZ, salyangOZ,:84:
Maydonoz ???
bence de aslında hepsinin mantığı karbonhidrat ve şekerin hayatın çıkarılmasıyla ilgili şeyler söylüyo,ama açık kapı bırakmak amacıyla da çok da kesin konuşmuyolar. dr.öz evet dukanı uygulayın çok sağlıklı dese yarın öbür gün birine bu diyeti uygularken bişey olsa-ki bu diyetin kendinden kaynaklanan bi durum olmasa bile- dukan dişinde öz de ilk hedeflerden biri olur, oyüzden de kmse bu riski almaz..nasıl ki bundan 5-6 sene önce hayatımızda bi kuşhan idolü vardı her programa çıkardı ama ne oldu bi ölüm oldu ve kuşhanın külü bile kalmadı.belki de o kız kendi vücut fonksiyonlarının etkisi sonucu öldü ama ihale kuşhana kaldı.hatırlarsanız olaydan sonra ne çok kişi çıkıp da orası öyleydi,şöyleydi dedi.buna ünlüler de dahil.perihan savaşı çok ii hatırlıyorum program program gezip 20 sene önce kuşhan kampında yaşadıklarını anlatıyodu.böyle insanlara da tutup da sormazlar mı aklın neredeydi şimdiye kadar diye? o nedenle söz konusu olan hangi diyet olursa olsun bi kulp bulan olacaktır,insan neye inanıyorsa kendi için neyin ii olduğunu düşünüyorsa onu yapmalı,ben dukana ve başaracağıma inanıyorum inşallah olacak
teşekkürler canımmmm.hayır tatlım foto benim değil.küçük sırlardaki arzunun fotosu
aaa yaşasınnnn!!!
o zaman buradan naralar atmak istiyorum ole ole ole :124:
oohh ellerinize sağlık efeeem afiyet olsuuunnn
Saksmavisi hoş geldin öncelikle , umarım bize zevkle katılır hedefini gerçekleştirirsin. Yazın çok güzel bana da pek çok şey düşündürdü. Yani zaten düşünüyordum da yazından sonra zikredebilirim gibi geldi. Dukan rejimi aslında ( öyle denmese de) proteine bağlı bir rejim. Çoğıumuz biliyoruz ki sebze kattığımızda bile kg kayıp hızı düşüyor. Sadece ve sadece tek şey paylaşmak isterim. Üç sene kadar önce dünya bir ... griple sarsılırken tonla hayvan telef edilirken bazı hayvanlara elimizi bile süremezken Dukan böyle bir diyet hazırlayıp paralar kırabilecek mydi?????
Şimdi gerçekten çok mu değişti????
Kızlar bu yemek çok güzel oldu, suyunu yemem demiştim ama hepsini götürdüm valla, damak tadı kişiden kişiye değişir ama atak döneminde yiyebileceğiniz hoş bir yemek, denemenizde fayda var, içinde tek korktuğum yarım tavuk bulyon çünki yağ oranları yazmıyor ben sadece tavuğunu yerim diye önemsemedim ama suyuda o kadar güzel olmuştu ki bana göre onuda çorba gibi kaşık kaşık içtim pelteleşen yoğurtlarınıda krema gibi yedim.
Derisini çıkarttığım bir bütün tavuğu haşladım.
tam ölçmediğim için tam ölçüyü veremiyorum ama siz bir buçuk su bardağı yoğurda bir yumurta kırın, tuz, yarım tavuksuyu tableti eritip koyun ve bu sosu haşladığınız tavuk suyuyla inceltin baya sulu gibi olacak bu sosu borcama koyun içine haşlanan tavukları iri parcalar halinde koyun küçük bir kap kullanırsanız tavuklar tam anlamıyla sosun içinde kalır ve kızgın fırına atın suyunu hafif çekip üstleri ve yoğurt pembeleşene kadar fırında pişirin.
İsteyen belki üzerine çıkmasına yakın light kaşarda koyup eritebilir herhalde güzel olur ama
ben denemedim sadece olabileceğini düşünüyorum.
Deneyenlere afiyet olsun
hahahahahah gazOZ, marangOZ, salyangOZ,:84:
ben de benzer tarifi yoğurdun içine bolca baharat ve çokaz salça koyarak yapıyorum.sonra da çiğ tavuk pirzolayı buna bulayıp teflon tepsiye dizip fırınlıyorum o da çok güzel oluyo..ama yine kuru bi et tabilafını da etmişken dana pirzola yasak ama tavuk pirzola değildir di mi? sadece kanat yazıyodu kitapta ama aklıma düştü şimdi
arkadaşlarım sizinle bir şey paylaşmak istiyorummm
bildiğiniz üzere hamile kalmayı düşünüyorum eylül ayı gibi 80 kiloyum 2 ayda içerisinde 15 kilo verirmiyimm sizce ?
yoksa dahada ertelenirse eşim kescek beni adam bıktı benden :44::44::44::44:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?