Evet sonunda dukandaşlara görünür olmaya karar verdim,başlığınızı uzun zamandır takip ediyorum ve bu eğlenceli sohbetlerinize dayanamayarak en sonunda üye olmaya karar verdim.Dukan diyetini bi tesadüf sonucu dr çok satanlar listesinde farkettim ezelden beri şişman olan ve verecek 40 küsür kilosu olan biri olarak araştırmaya başladım.Senelerce sürekli kilo aldım ama adam gibi de vermeye uğraşmadım sanırım.Akupunkturla kilo verme maceram oldu ama verdiklerimin 2 katını aldım ve irademi uzun yıllar boyunca toparlayamadım.Ha bu arada yaşım henüz 26 dediğim gibi kendimi bildim bileli kiloluydum 16 yaşında yaptırdığım akupunktur tedavisi benim tüm irademi sıfırladı.Neyse gelelim dukana hayatımda ilk defa bi diyet kitabı aldım ve buna inandım,mantığıma yattı.Şu anda dukanda 17.günüm 106.6 ile başladım bugün 102.3tüm,10 gün atak uyguladıktan sonra 5+5 olarak devam ediyorum.Ayrıca bilinçli bi dukanistim
Diyeti araştırmaya başladıktan sonra ilk önce simlanın blogunu daha sonra da burayı keşfettim.Burası benim için kendi keşfettiğim gizli bi hazine gibiydi.Forumun ilk sayfasından okumaya başladım ben 1er sayfa okudukça baktım forum 50şer sayfa ilerliyo dedim bu böyle olmayacak,ilk 50 sayfayı sonra 100erli sayfaları okudum 700küsürlerden beri de yazdıklarınızı düzenli takip etmeye çalışıyorum..Burası bana dukanın kitabından daha faydalı oldu,bunun için hepinize teşekkür ederim.Zaten neredeyse hepinizi tanıyo gibiyim..Saceda,yolanda,vuvu,zeynep abla,berrin,mustlu,elisaday,sakaleynmaster,magnumsever(nickini unuttum şimdi ben ona öyle diyeyim şimdilik) ve şu an aklıma gelmeyin herkes..Ama özellikle de Saceda'ya ayrı bi teşekkür borçluyum.Bi gün tesadüf eseri çizelgenizi gördüm sacedanın da benimle yakın bi kiloyla başlayıp şu an 70leri görmesi motivasyonumu katbekat arttırdı.Bu işi yapabileceğime daha çok inandım.Siz bilmiyorsunuz ama belki de benim gibi kaç kişinin hayatına dokunuyorsunuz.İyi ki varsınız..Gerçi çoğu kişi iki satır üstü okumaya bile tenezzül etmeyip de hazıra konmak istiyo ya orası ayrı,onların yazılarını gördükçe ben kuduruyorum siz yine sabırlısınız cevap bile veriyosunuz,ama en son elisaday in şahane cevabından sonra pc başında kendi kendime kahkahalara boğulmuştum
Ha bu arada ara sıra size kızıyorum yahu o kadar güzel tariflerden bahsediyosunuz ki canım çekiyo yapmakta zor geliyo,ah keşke yazmasalardı diyorumŞaka bi yana tarifleriniz olmasa bu diyet bu kadar çekilebilir olmazdı.Ben de birkaç şey denedim ve sizinle tarif sayfasında paylaşmak istiyorum.Hünkarbeğendi denedim mesela ama diyetimize uygun olsun diye "Dukanbeğendi" koydum adını 2 tane de tavuk tarifim var onları da ekleyeceğim..
Buraya her gün düzenli yazmasamda sürekli okuyacağım,düzenli yazmamam nedenim ise kendi tercihim çünkü ben işi abartıyorum sonra..Muhabbete kendimi kaptırıyorum,acaba ne yazdılar dur cevap veriyim derken saatler geçiyo sonra keşke o sürenin bir kısmında spor yapsaydın azıcık diye kendimi kahretmeye başlıyorum.Zaten sizi tanıyo gibiyim sürekli yazmaya başlarsam forumdan kopamam herhaldeAma izin verirseniz çizelgeye katılmak isterim.
Bu arada yulaf kepeği ile ilgili olarak ben ru-sheim inkini kullanıyorum.Gurmenetten aldım geçen biri soruyodu sanırım.Ben tadını beğendim tek seçeneğim internetten alabilmekti zaten site de güvenilir.İhtiyacı olanlar rahatlıkla alabilir..
Son olarak hep beraber istediğimiz kilolara ulaşabilmek dileğiyle sevgili dukanistler,hepinizi öpüyorum
Kizlar ben bgn 400 gr daha vermis uyandim, ehe, cok süper azimliyim :) Ama bi yandan da benim meshur sinav stresimden dolayi dudagimin 3 ayri yerinde koca koca ucuklar cikti. cok aci cekiyorum. Ah Allahim bi gecsem su salak dersleri artik
Bu arada kilo vermis her arkadasimi coooookk kutluyorum. Birazdan kendime kabak lazanyasi yapicam, güzel olursa eklicem tariflere.
Hepiciginize sarildim ama öpemem (malum ucuklar ...)
Kızlar; benim odamın balkonundaki çiçekler, sizlerle paylaşmak istedim. Ben cok kotuyken onlar da hiç açmıyordu ama son günlerde çoştular, inşallah ben de onlar gibi yeniden açarım.
Eki Görüntüle 217895 Eki Görüntüle 217896
yoliiiimmm bu profilindeki hamsi kariyi nerden buldun be kız bu açlıktan geberik gibi duruyo beeee yazzıkkk kurumuşşşş tahta kurusuna dönmüşşş beeee
canım ben gerekmedikçe ara ögün yapmıyorum. yani bazı günler aralarda bir bardak süt yada bi kaç kaşık yogurt yediğim de oluyor ama bugün mesela öglen çok doydum gerek kalmadı araya. acıkınca yenebilir. yani eger yersen meto hızlanır ve ana ögünde aşırı yemezsin
canım benimmm ne güzel yazmışsın ve ne akıllı yazmışsınn. su gibi okudum hepsinii ... geçmişi de okumuş dukan kitabını da okumuş pek bi bilinçlenmiş valla aramıza hoşgeldin sefa getirdin renk kattın..
canım dukana inanman çok güzel ama m. kuşhan ile kıyaslaman bence yanlış. o adam şişmanları insanca değil kötü davranarak zayıflatıyordu. o küçük kız ölmeden de haberleri çıkıyordu. insanları aç bir şekilde 5 - 6 km koşturuyormuş o adam. çünkü ona gelen şişman bir proje. onu zayıflatmak zorunda yoksa başka şişmanlar gelmez oda para kazanamaz. dukan da babasının hayrına yapmıyor bu işi tabi ama dukan 35 yılını bu işe vermiş bi hekim. kışhanın kim olduu bile belli değil. bide değl aç karna spor yaptırmayı dukan atakta sporu yasaklıyooo.. aç bırakmayı bırak yiyin doyana kadar yiyoor. böle diyet mi var bee. keşke daha önce keşfetseydim şimdi belki de ideal km a inmiştim
tebrikler vuvucum beni merak etmişsin benden bugün 100 gr cık daa gitmiş ..maşallah bizeee
tabikide açacaksın ne demek yani sende onlar gibi körpecik ve tazesin hayatının baharında beş para etmez dengesiz insan bozuntuları için sakın kendini üzmeye kalkma sora bizide üzersin
Dukanistler tariflere bi kandil simidi ekledim de el atsanız da bi uyarlasak onu dukana? Zira aspartamsız maspartamsız, yumurtalı yoğurtlu kepekli bir şey olacak gönül rahatlığıyla yiyebiliriz. Benim canım pek çekti kandil simidi bu kandilde, o da hayatımda ilk kez. Belki de evde 4 kutu kandil simidinin olmasındandır, ziyaret bol oldu bize bu kandilde de
vaguuss nerelerdeydin, şimdi gördüm yazdıklarını.
Bugün hareketsiz geçiyo forum valla ya da benim işim gücüm yok çok sık bakıyorum sayfaya kikikiki :90::90:
berrin sen oklavayı hazır tut magnumcu dukanist coştu yine, mehmet öz'ü bile kendine uyarladı
Kızlar merhaba,
dün akşam show tv de halk meclisi programıında dr. mehmet öz vardı bilirsiniz..
izleyeniniz oldumu bilmiyorum.. sorular soruldu hep baya verımlı bır programdı.. dukan dıyetını de bır kısı sordu..
Dukan la bizzat görüşen biriymiş mehmet öz.. sormus bu dıyetın anlamı nedır neden yola cıkarak bu sıstemı kurdun dıye.
hanı neden 1.hafta soyle 2. hafta boyle buna nerden karar verdın demıs. o da tamamen hastalarımın uyguladıkları seylerden yola cıkarak bunları olusturdum demıs.
yanı deneme yanılma yoluyla ne kadar zamanda ne beslenerek ne kadar kılo verılıyor seklınde..
mehmet öz'ün tavsiyesi şöyleydi;
ille yapmak isteyenler tabi yapabilirsiniz kısa bir süre için uygulanacak bir yöntem ama uzun süreli olacak birşey değil dedi.
bu diyetin iyi bir tarafı düzgün beslenmeyi öğrenirsiniz sadece dedi... ilgilenenler olursa diye yazayım dedim...
Zere ya ben de kim bu kilolu bayan dedim berrin bu olmaz dediydim 54 kiloynan yane
selam,
kızlar liste olayını askıya mı aldınız? evdeki net kesildi iki haftadır giremiyordum. cafeden yazıyorum. benim bugün 45. günüm. tam olarak 12,5 kilo verdim. hiç kaçamaksız devam ediyorum. hepinize bol azimli bol tavuklu günler dilerim....
canım ayağım yere değmezse yüzememyüzmeye yeni öğrendim.çok çabuk yoruluyorum.o zaman ayaklarımı basıp dinleniyorum. utanmayıp simitleme mi hareket yapsam:26: yoksa temizliği ben mi üstlensem bakalım .bu arada yediklerime dikkat edeceğim diyorum diyorumda inş:78:
berrin oklavana ödünç yanıma alayım bak o zaman kaçamak yapmam.gerçi sen ablana el kaldırmazsın ama...:80:
hiçbirinize kıyamamoklava işin şakası ben sizleri düşünüyorum.verilen kilolar alınmasın tek derdim o
hahahahahah gazOZ, marangOZ, salyangOZ,:84:
her ikinizede allah yardımcı olsun kızlar stres yapmayın siz engüzelini yaparsınız allah emeklerinizi çabalarınızı boşa çıkarmasın inş tüm yavrularımızın ok yavrucuklarım rahat olun başaracaksınız
berrinim bu gün hep araziydin yine ne işler karıştırdın sen bakem temüzlükmü yimekmi hoş sende hepsi var maşallah nazar değmesin benim hamarat kızıma
beberengoooooo nire kız nire gidiyon sen ya muzur seni tatile gidinn galiba da canın niye sıkkın onu anlat hele bakem belkim biri derman olur heeeevuvuu geçmiş olsun ablacım yaa hemen iyileş de sporcuğuna geri dön.
Goldenvenus artık döndüğünde okur hepimizin dileklerini inşallah. :)
benim canım çok sıkkın hatunlar, yarın katılıcam aranıza tüm gün evde olucam çünkü valiz hazırlamak için.
Hepinizi öpüyorum, bugün 59.4 idim inşallah yarın düşme olur umudum sonsuz.
herkese iyi geceler.. :80:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?