günaydın arkadaşlar..
dün gece regli oldum ve sabah kesin şişlik vardır diye tartıya çıktım istemeye isteneye birde ne göreyim 400 gr daha gitmiş.. Ben bu saf protein günlerini çokk seviyorum yawww..
Bu arada kızlar size bir soru..
Malum bu dönemde tatlı krizleri kaçınılmız bunun için dukan tarifleri kısmındaki tatlılardan yapmak istiyorum..tatlandırıcı olarak splenda var 100 tabletlik ama ölçüleri genelde çorba kaşığı olarak verilmiş. bu durumda bir tatlı için 1 kutunun hepsini kullanmak gerekiyo yanlışmıyım? yoksa bendeki splenda mı yanlış yani bunun toz olanı falan mı var? birde çok pahalı değilmi yani 4 porsiyonluk bir tatlı için 1 kutu gidiyorsa iflas ettim demektir..100 lük kutusu 11 tl..abbboovvv
İkinci bir soru daha canderel in toz tatlandırıcısı var ama aspartam içeriyomuş.. Aspartam ile ilgili dukan amca kitabında bir zararı yok demiş.. birde benim son zamanlarda bolcana içtğim diet colada var aspartam şimdi benim bilmediğim sizin bidiğiniz bir zararı varsa banada anlatırmısınız?? tatlı krizindeyim...
günaydıın, kaçak geri döndü
hatırlayan varsa bu ara çok yorgun düştüm ama bugün düze çıkıyorum sanırım kayımpederim bugün dönüyor, işler de hafifledi ofiste.
dün artık vucudum da dayanamadı migrenim tuttu, ağrı şidetlendi mideme vurdu akşam istifra ettim 6da uyudum (sabaha kadar kalmadan), sabah ta süpriz regl olmuşum bu arada kilom 56.1 ama muhtemelen dün çıkardığım için böyle.
ben kayıpken liste yaptınız mı?
amanın bir kutunun hepsi mi
niye öyle olsun ki bir çorba kaşığı yaklaşık 20 gram falandır toz madde değeri.
Tabletleri ezin olmadı? Olmaz mı ki öyle?
aspartam diyette serbest, yapılan araştırmalara göre hamilelerde bile yan etkisi yok ama henüz yeni bir madde olduğu için yapılan araştırmaların sayısı ve güvenilirliği yüksek olmadığından kullanmak isteyen kullanıyor fakat temkinli olarak. Yani bir zararı yok gibi görünüyo ama kimyasal madde sonuçta yararı da yok gibi.. O yüzden mümkün oldukça az ya da yapabiliyosanız sadece regl dönemi tatlı krizlerinde kullanmak en güzeli :)))
Ama bu dukan benim regl öncesi krizlerimi de durdurdu. sizde olmadı mı yahu benimki psikolojik mi yoksam :44:
regl için de hayırlı olsun ehehe benim gözüm yollarda bekliyorum
canım tatlandırıcı tabletlerini ezerek yapacaksan ordaki ölçülere göre yapma,ben bir kutu splenda harcadım ve heba oldugünaydın arkadaşlar..
dün gece regli oldum ve sabah kesin şişlik vardır diye tartıya çıktım istemeye isteneye birde ne göreyim 400 gr daha gitmiş.. Ben bu saf protein günlerini çokk seviyorum yawww..
Malum bu dönemde tatlı krizleri kaçınılmız bunun için dukan tarifleri kısmındaki tatlılardan yapmak istiyorum..tatlandırıcı olarak splenda var 100 tabletlik ama ölçüleri genelde çorba kaşığı olarak verilmiş. bu durumda bir tatlı için 1 kutunun hepsini kullanmak gerekiyo yanlışmıyım? yoksa bendeki splenda mı yanlış yani bunun toz olanı falan mı var? birde çok pahalı değilmi yani 4 porsiyonluk bir tatlı için 1 kutu gidiyorsa iflas ettim demektir..100 lük kutusu 11 tl..abbboovvv
İkinci bir soru daha canderel in toz tatlandırıcısı var ama aspartam içeriyomuş.. Aspartam ile ilgili dukan amca kitabında bir zararı yok demiş.. birde benim son zamanlarda bolcana içtğim diet colada var aspartam şimdi benim bilmediğim sizin bidiğiniz bir zararı varsa banada anlatırmısınız?? tatlı krizindeyim...
Saol canım yaaa. ay ne biliyim belki benim kaşıklarım büyüktür hani 50 gr falan alıyor olabilir..yani yapan arkadaşlar aslında kaç tablet kattılar splenda dan onu söyleseler daha yararlı olur oratalama olarak yani.. ya da toz olarak mı kullandılar?? yani çorba kaşığı göreceli oluyor biraz kaşığın büyüklüğüne göre...
canım tatlandırıcı tabletlerini ezerek yapacaksan ordaki ölçülere göre yapma,ben bir kutu splenda harcadım ve heba olduben ezerek yapmayı denedim 2 kez ama mesela en son yaptığımda tarifte 5-6 yemek kaşığı toz tatlandırıcı vardı ben ezerek yaptığımda 3 yemek kaşığı kattım ki genede çok çok tatlı oldu...ki tabletleri ezerek toz haline getirmek çok daha pahalıya neden oluyor çoğu yerde splenda toz tatlandırıcı kalmamış,internetten getittirirsen toz tatlandırıcı, tatlıların çok daha ucuza mal olabilir
kimmiş o bakem benim bebeme dış kapı mandalı muamelesi yapan etkisiz elaman gibi gören hain domdomlar kimmiş onlar ya getirmesinler beni oraya heeeeeeeehoşgeldin canııımmm :)))
sen yokken mustlu hocamız listeleri yine cumaya döndürmeyi teklif etmişti, herkes de onayladı herhalde ehehe ses soluk yok gibi listeden :)))
cumaya yapmak senin rahatlama durumuna göre daha mantıklı geldi bana da ama ben dış kapının dış mandalıyım şu an ehehe seyirci olarak yorum belirtiyorum çünkü listeye dahil olmuyorum ben benim fikrim etkisiz eleman
maşallah maşallah
ayy ne güzel ama pınarların kuruması beni üzdü işte.. Nasıl özeniyorum valla, imkanım olsa en yüzsüzünden gelicem ehehe ama işte iş güç, bahaneler gidilmiyo. Ben akademisyen olup izmire, orduya, rizeye , trabzona ya da artvine falan taşınmaya karar verdim. Hatta Bodrum'a gittiğimiz dönemde bodrumun köylerine bile taşınabilirim dedim. Akşam bodrumun merkezine geçtiğimizde semt pazarını gördüm çünkü basma etekli, çiçek desenli şalvarlarıyla teyzeler kendi mamüllerini satıyolardı. Ellerinden belli kendilerinin işledikleri :)))
canlarım ya istanbula götürücek imkanım olsa her şeyden alıcaktım.
Şu kitaplara fazla dadandım ben galiba yaklaşık 1-2 senedir sağlık üzerine çokça araştırma yapıyorum ve artık elim gitmiyo marketten şundan bundan bir şey almaya. Fakültede sağlıklı yaşam kampanyası başlattım tüm köy bağlantılı memurlara bir şeyler sipariş ediyorum
Ramazana bizim fotokopideki memurun eşinden tereyağı geliyoooo:81::124::118:
hehehe sevincimden smile çılgınlığı yaptım
Valla Beberongo'cum ikisinde de yaşadım; İzmir ya da Ordu'yu tavsiye ederim ciddi ciddi. Bodrum'da bir köy de hiç fena olmaz hani.
Günaydın kızlar,
haftasonu gelen 1600 gr mın 200 gr mı daha gitti bugün ama hala 1200 gr duruyor. yaa ben anlamıyorum bir günde gelen 1200- 1500 gr neden iki üç günde gitmiyor o zaman. offf of hala altmışları görüyorum deli olcam yaaaaa:84:
vagusum çoook tebrik ederim canım bende 14 beden iki adet pantolon almuştım indirimden iki renk diye ama kg verince onlarda ıskartaya çıktı bence birini 12 beden al ötekini de 10 beden ki ileride giy. valla benimkiler karton kutularda duruyo öle mahsun mahsun. napalım onlarda 14 beden olmasalardı
evet zeynep ablama katılıyorum. bende bu diyete başlarken ama bu diyet diyip az yiyordum açılmam zaman aldı
hata yapıyorsun canım. eksik çıkarsın ama mide boş diye eksik çıkarsın sonra benim gibi suları alırsın hoop gerii yine altmıuşları görürsün ellidokuz okka çekerkenee. kendini aç bırakma
ablam bende takita aldım toz olanından çok tüketmediim için bende bi etkisi olmadı ama o splenda da minicik bi kutu 28 lira takita ise 7
95 yani epey bi fark var yahuuu.. neyse ki fzla tatlandırıcı kullanmıyorum dert değil benim için ama splendayı daha çok tavsiye ederim tabee
işte uzman görüşü farkı..ampul kıvamında aydınlandık sevgili mustlu .. teşekkürler
benim anneciğim babam emekli olduktan sonra kastamonunun bir köyüne geri taşındılar. annem babam inekler tavuklar kediler bi de köpecik edindi. yaklaşık 16 senedir de oradalar. benim tereyagım köydengelir. istesem yogurtta yollar ama çok yaglı olduğundan yiyemiyorum yogurdunuuu. bi kaç ayda bir de karton karton yumurtalar yollar ki sarısı sapsarıdır
hatırlayan varsa bu ara çok yorgun düştüm ama bugün düze çıkıyorum sanırım kayımpederim bugün dönüyor, işler de hafifledi ofiste.
dün artık vucudum da dayanamadı migrenim tuttu, ağrı şidetlendi mideme vurdu akşam istifra ettim 6da uyudum (sabaha kadar kalmadan), sabah ta süpriz regl olmuşum bu arada kilom 56.1 ama muhtemelen dün çıkardığım için böyle.
günaydın arkadaşlar..
Elisacım hoşgeldin ve geçmiş olsun. Yokluğun hissedildi forumda vallahi. Listeyi de boşver şekerim, canımız isterse yaparız, istemezse yapmayız. Sen rahat ol.
Sabah sabah aydın başlayan günüm niye insanlar tarafından karartılıyor ben bunu anlamıyorum.
Biri bana lütfen neden insanların yaşı küçük diye tecrübesiz, cahil, aptal konumunda olmak zorundalar?
Sahip olunan her şeyin yaşla ilgisi olduğunu kim öğretti insanlara?
Ben henüz gencim diye kendin fikirlerime, tercihlerime, doğru ve yanlışlarıma sahip değil miyim yani bu mudur genel yargı?
Saygı, olgunluk ya da bunun gibi benzer çokça erdem yaşla mı kazanılıyor?
Belli bi yaşa ermiş kişiler neden kendilerini çok büyük zannedip kendilerinden küçüklerden sürekli ve sürekli olumlu davranışlar bekliyolar? Bu insanlar da yanlış yapabilir ve hatta kendileri küçükler tarafından uyarılabilir. Niye bunu hazmedemiyorlar?
Birisi lütfen ama lütfen bana açıklasın. Çok rica ediyorum.
İnsanların yaş kompleksleri beni çok rahatsız ediyor çünkü.
Çok sinirli olduğumu açıklamama gerek yok herhalde?
Verdiğim rahatsızlıktan dolayı da özür dilerim. Şu smile modundayım aynen: :99:
yine de gülücem :)
işte klasik türk insanı mantığı yahu, büyüklere saygı küçüklere sevgi. Bir bayan bana espri yapıyodu foruma girdiğimi görünce sen de hiç çalışmıyosun canım falan diye ben de rica ettim kendisinden dedim ki bana böyle şakalar yapmayın lütfen ben hassas bi insanım, alınırım diye.. Tekrar tekrar insanın damarına basılmaz ki ama.. 3 defadır aynı şeyi yapıyo neymiş efendim ben kızsam nolurmuş, ben ondan küçükmüşüm de ona saygı göstermek zorundaymışım da öğrenciymişim.. Öğrenciyim diye, gencim diye canım yok, sinirlenemem, isteklerim olamaz sanki.. Benim de sabrım var ve taşabiliyo sonuçta dimi?
İsyanımı dile getirdim ya tamam :)
sakinleştim şimdi :))
destek için çok çok ama çok teşekkür
canım benimmm herkes kendi çektiğini kendi zorluğunu bilir.boşver sen takma söylenenleri. her dönemin zorluğu ayrı.sıkma canını
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?