Dukan Günlüğüm :)

strawberries927

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
28 Eylül 2010
1.253
292
198
İstanbul
Merhaba kızlar. Aslında bayramdan sonra başlamaya karar vermiştim ama bir dakika bile geciktirmek istemiyorum artık. Yarın tartılıp kilomu yazacağım, atak evresiyle başlayacağım ve 4 gün atak yapacağım. Daha sonra da 1 Ocak'a kadar seyir yapacağım ve sonra güçlendirmeye geçeceğim. Seyir dönemimi 2 gün saf protein (Pazartesi-Perşembe), 5 gün sebze+protein şeklinde yapacağım çünkü vermek istediğim kilo 5 kilo civarı yani çok değil. Ama çok çok yavaş kilo veriyorum, bu yüzden Ocak'ı bulacak. 2 ay da güçlendirme yapıp sonra korumaya geçerim.

Çok hevesliyim, alış-verişimi yaptım, akşam da dukan ekmeğimi yapacağım. Yapacağım tarifleri de buradan paylaşırım. Genel olarak 3 öğün yemeyi ve saat 7den sonra bir şey yememeyi planlıyorum. Günde 2 litre su içeceğim ve 2 kupa da yeşil çay.

Şimdilik durum bu, yarın görüşmek üzere :)

Başlangıç (1 Ekim): 54,1
1.hafta (8 Ekim): 53,8
2.hafta (15 Ekim): 52,1
3.hafta (22 Ekim): 51,1
4.hafta (29 Ekim): 50,9
5.hafta (5 Kasım): 50,7
6.hafta (12 Kasım): 50,0
7.hafta (19 Kasım): 49,8

Ölçüler (1 Ekim):
Kol: 26
Bel: 70
Karın: 78
Kalça: 91
Üst Bacak: 52
Alt Bacak: 33

Son düzenleme:
Dukan ekmeğim:

3 yumurta
12 kaşık yulaf kepeği
3 kaşık light yoğurt
1 su bardağı light süt
1 paket toz maya
Bir tutam tuz

Hepsini çırpıp silikon dikdörtgen kek kalıbına döktüm. 50 derece ısınmış fırında 30 dakika mayalanması için beklettikten sonra fırın ısısını 180 dereceye çıkarıp 45 dakika daha pişirdim. Toplam 12 dilime böldüm. Her dilim 1 yemek kaşığı kepek içerdiğinden atakta günde 1,5 dilim, seyirde de 2 dilim yiyeceğim. Tadı gayet güzel oldu :)

Aaa hadi bakalım kolay gelsin Esra. :) Ben rejimi bıraktım bırakalı iyice saldım kendimi. Benim de artık bir an önce dur demem lazım.

Aaa hadi bakalım kolay gelsin Esra. :) Ben rejimi bıraktım bırakalı iyice saldım kendimi. Benim de artık bir an önce dur demem lazım.

Ben de canım, özellikle sigarayı bırakmak beni mahvetti... Geçen sene verdiklerimi aldım. Bu kez tam gaz tekrar başlıyorum. Sen ne yapmayı düşünüyorsun? Karataya devam mı? Destek olalım birbirimize, 2-3 ay dişimizi sıkalım lütfen

Aslinda aklimda diyete geri dönmek yoktu ama burada birden senin yazini gorunce heves geldi sanki. Yaparsam sanirim Karatay yaparim diye dusunuyorum, daha kolay geliyor. Dukan'in evreleri, ozel tarifleri vs zor. Ama hangi diyet olursa olsun gercekten destek cok onemli, yoksa hic olmuyor.

Aynen tatlım... Burdan gaz almasam hayatta olmaz. Bir de ben eskiden şu diyet kötü bu sağlıksız diye laf atardım. Geçtiğimiz ay boyunca birbirinden farklı bir çok diyet kitabı okudum. (Dukan, karatay, ayça kaya vs vs). Sonra karar verdim ki hiçbir diyet sağlıksız değil. Özellikle de bizi bu kilolara getiren normal yeme alışkanlıklarımızı düşününce kesinlikle hiçbiri onlardan sağlıksız değil. Sadece insan kendine uygun olanı seçip yapacak bu kadar. Karatayı ben denemiştim, yapamadım... Bana uygun gelmedi. Dukan şu an benim için en iyisi gibi görünüyor. Mutfakta vakit geçirmeyi de sevdiğimden değişik şeyler de denerim, hem tatlı ihtiyacımı da karşılarım diye düşündüm, bu yüzden dukana karar verdim. Bir de hiçbir şekilde kaçamağa izni yok, en ufak kaçamakta diyet bozuluyor diyor ya, işte o beni kaçamaktan uzak tutabilecek tek şey. O yüzden bu kez dukandayım :)

Sen de vakit kaybetmeden başla tatlım... 3 ay sonra bugünü düşünüp de "o zaman başlasaydık şimdi bitmişti..." diye hayıflanmayalım

Esracım günlüğün hayırlı olsun
Dukan diyeti hakkında pek fazla bilgim yok buradan seni takip ederek öğrenmiş olurum
Sen zaten iradene sahip çıkabiliyorsun hedefine ulaşacağına eminim kolay gelsin

meraba öncelikle diyetiniz ve günlüğünüz hayırlı olsun :) bende dukana başlıycam ama bazıları çok masraflı diyor. yaptığınız alışverişten yola çıkarsanız aylık ne kadar gideriniz olur bunu sorsam ayıp olur mu bilemedim

Canım açıkçası en az 300 lira gider ayda... Çünkü her şeyin light'ı daha pahalı, bir de protein haklarını doldurmak için et-tavuk-balık şart. Ama belki daha çok beyaz et yiyerek bunu biraz hafifletebilirsin. Ama şöyle düşün, ekmeğini kendin yapacaksın, hiç abur cubur almayacaksın filan... Mutfak alışverişin normalden 100-150 lira daha fazla olur yine de ama ayda 4 kilo filan vereceğin için bence buna değer. Yani bana "sen bize kilo başına 100 lira ver, biz de kilolarını alalım" deseler ben onu veririm

Buralarda olursan ben her zaman sana destek veririm, yemek tarifine filan ihtiyacın olursa da veririm canım. Desteksiz bu iş olmuyor. Ben güzel bloglar buldum yemekler için, sıkılmadan beraberce güzel kilocuklar verebiliriz

300 diyince çok geldi sonuçta annem eve alışverişi kendi yapıcak ben kendi alışverişimi kendim yani mutfağa sadece onlar girmiycek 20 yaşındayki birine göre çok geldi yani :)

300 diyince çok geldi sonuçta annem eve alışverişi kendi yapıcak ben kendi alışverişimi kendim yani mutfağa sadece onlar girmiycek 20 yaşındayki birine göre çok geldi yani :)

Hımm anladım canım... Annen ev alış verişini yaparken senin peynirini, sütünü light alamaz mı? Ya da tavuğunu yağsız alamaz mı? Sonuçta bu diyette çok tutan şey bunlar... Atıyorum et öğünlerini annenin ortak yaptığı alışverişden yesen sadece light ürünler o kadar da tutmaz çünkü tek başına yiyeceksin. Ama tabi sen bilirsin :)

Günaydın herkese, bugün tartıldım. 54,1 çıktım. Daha dün 53 idim ama neyse, 1 günde gelen kilo 1 günde gider :)

Kahvaltım:
50 gram light peynir
2 dilim yulaf kepekli ekmek
Yeşil çay

benim verilcek 20 25 kilom var belki de ilk 15 kilosunu kendim verip kalanını dukanla vermeliyim. beni çeken diyet bittikten sonra kilo alınmaması herseye yemeye ragmen :)

hayırlı olsun canım...sende bu azim varken eminim herşey güzel olacak.bende ayça kaya yapıyorum

Çok teşekkür ederim canım

Ayça kaya da gerçekten çok mantıklı, kitabını okudum (sayarak zayıfla 5333). Ben de verdiğim kiloyu korurken mutlaka ayça kayanın formüllerinden birini seçeceğim. Sanırım hedefime ulaştıktan sonra koruma için bana 4333 yeterli olacaktır. Tabi haftada 1 gün saf protein yapacağım korurken bile. Daha önce güzel kilo vermiştim biliyorsun, 49a kadar düşmüştüm. Ama korumanın ne kadar önemli olduğunu kavrayamamışım... Sigarayı bırakmak da üstüne eklenince resmen hepsini geri aldım. Bu kez öyle olmayacak :)

Sana da başarılar tatlım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…