Dükkanımı satıp satmamakta kararsızım

Dükkanı satayım mı?

• Sat. Ev al

OY: 25 27,2%
  • Sat. Parayı faize yatır

OY: 0 0,0%
  • Satma, dursun

OY: 67 72,8%

• Ankete Katılan
    92
Bence işte ev alsın dükkanı satıp oluyorsa olmuyorsa kendi bilir ben tlde faizde durmasına uzun vadede garanti veremem sonuçta ülke normal bir ülke değil ne olacağı belli olmuyor ama biz hiç zararlı çıkmadık mal mülk sahibide olduk bu yatırımla.

Faizle gecinmek sadece hayatında baska bisey yapamayacak akıl noksanı olan kisilerin tercihidir.
Başka? Küfür etseydiniz bir de Azıcık nasıl yazdığınıza dikkat edin bence. Bu arada faizle maizle işim olmaz. O kadar bir param da yok zaten. Sadece kaba yazınız dikkatimi çekti

Başka? Küfür etseydiniz bir de Azıcık nasıl yazdığınıza dikkat edin bence. Bu arada faizle maizle işim olmaz. O kadar bir param da yok zaten. Sadece kaba yazınız dikkatimi çekti
Arkadaş faiz getirisi olanlara öfkeli sanırım bunu birde kira ile geçinen kesime öfkeli olanları var

Dükkanın durmasından yanayım ben. Faize yatırma konusunda bi bilgim yok ama böyle düşünmemin sebebi dükkan cidden garanti gelir sebebi, ben olsam satmazdım.

Bahsettiğiniz yerde 3+1 evlerin kirası o kadar oldu.
Kurumsal firma demişsiniz acaba üç harfli market zincirlerinden biri mi?eğer öyleyse kira gerçekten düşük kalmış.Sözleşme bittikten sonra aynı kuruma ya da muadil bir firmaya daha yüksekten kiraya verebilirsiniz.
Mülkünüzü satmanızı önermem.Ankara da ev alacaksanız o fiyata düzgün bir muhitte ev alabilirsiniz ama dükkan kalsın bence.

Bence satma
Madem kurumsal market zinciri
O yüzden kirayı arttırma yoluna gitmeye çalış.

Koca market 11.000 tl kira ne kadar az kalmış...
Evet lupe. Önceden tefe tüfe oranındaydı. 2 senedir %50 kira artışı yapabiliyoruz. Bireysel kiralamadılar. %20 stopaj diye bir şey veriyorlar.
Kurumsal firma demişsiniz acaba üç harfli market zincirlerinden biri mi?
Evet onların birinde. 5’er senelik sözleşme yapıyorlar. Anladığım kadarıyla fazlasıyla uyanıklar. Orda dünya kadar konuk var. Ama bizim çarşıda yerel bir market açtı. O tutunamadı. Kapadı. Gelecek sene ben bunlarla anlaşamazsam havada karada diğerleri kapar diye düşünüyorum.

Shady inan ben hangi banka ne kadar faiz veriyor hiç bilmiyorum. Bana mantığı uymuyor. Ama bu bankacılarında herhalde paraya ihtiyacı var. Beni sürekli arıyorlar. Diyorum nakit çok bir param yok. “Olsun biz size çok güzel teklifler veririz” dedi bir tanesi.
Yani bana bu faiz aklını veren çok boş beleş insanlarda değil ki. İş güç sahibi. Ama niye bana “faize yatır. Riske girme” diyorlar anlamıyorum. Acaba benim mi bir şey becerebileceğime inançları yok?

Onlar sizin dükkanı kiraladığına göre konum,müşteri potansiyeli iyidir.yaş tahtaya basmazlar. Bir tanıdığımız bunlardan birine kiraya vermişti dükkanını ve kirası çok yüksekti.Sonradan zam döneminde firma yüzde 25 zam yapıp geçti.Bu sene bekleyin 9 yıl olmuş.Seneye güzel bir fiyata verirsiniz.
Emlakçılara bakmayın siz.Dedikleri birbirini tutmaz.Başka emlakçılarla da görüşün bence.
Hergün dünya kadar ciro yapan marketin kirası bu mu olur Allah aşkına.

Konunu yeni gördüm, ne zaman açtığına bile bakmadım, direk fikir beyan ediyorum kusuruma bakma.

Yanılmıyorsam antalyadaydın, dükkanın parasıyla antalyada kiraya verebileceğin bir ev alabiliyorsan öyle yap, daha fazla kazancın olur diye tahmin ediyorum. Kurumsal bir market için ödedikleri kira bedeli çok düşük kalmış, çıkaramazsın da, çıkarsan onun gibi garanti ve uzun vadeli müsteri de zor denk gelir. Ankarada ev kiraları 15bin oldu zaten. Sözleşme güncelleme şansın var mı? Dükkan kolay vazgeçilir bir şey değil bence. Faize yatırmak çok anlamsız, para her gün değer kaybederken faizi kendine harcayamazsın, paran sana yaramadığı gibi erir gider. Satacaksan emlak tavsiye ederim. Hiçbir şey emlak kadar kazandırmıyor şu sıralar.

Şimdi bizim yüklü paramızda faizde 2. Bir ev almak için fırsat kolluyorum projelere bakıyorum.paranın bir kısmı dolarda ben kendim takip etmiyorum ama aşağı yukarı ne kadar getiriyor bildiğimden size yazdım büyük ihtimalle arkadaşlarınızda o yüzden size yardımcı olmak için tavsiye veriyorlar çünkü borsa riskli,dolar,euro yüksek hani dibi görse geçen yıllardaki gibi toplarsınız illaki yükselir çok kar edersiniz dolar euro borsa bunlarda kazanmanız için sizin sürekli takip etmeniz lazım piyasayı ciddi kafa yoran iş ve ne olacağı belli olmuyor hani ani birşey çıksa bozdursanız yüksekten almışsanız zarar ediyorsunuz.altın fiziki olarak iyi uzun vadede çok kazandırıyor ama onu saklaması dert altına yatırım yapıp çalınan çok arkadaş akrabam oldu maalesef yılların birikimi gitti o yüzden bende hiç altın yok mesela eşe dosta vermek için az miktar var sadece.yatırım tavsiyesi değil ama sizin kira çok düşük bence kirayı arttırma yoluna gidin buarada ev piyasasına bakın derim mesela bu benim şahsi düşüncem ama kirada oturuyorsam ilk önceliğim kiradan kurtulmak olurdu evdende zarar etceğinizi düşünmüyorum ileride satarken.buarada pek ithimal vermediğimden yazmadım ama kirayı arttırıp kalan miktarla ev alma imkanı varsa hiç satmayın kira arttırmaya çalışın gelir düzeyinizi bilmediğim için hani satmadan ev almak mümkünse taksit taksit o da olur.faiz geçici çözüm olur bence ev alana kadar uzun vadede erir para.

Kaskon yok muydu nihal, çok fena olmuş tazminat davası 2 3 yıl sürüyor diyorlar, onu düşünme şimdi, bırak kocanın saçları ağarsın.

Bizim de şu an bir kaza durumumuz var, kasko (olursa) tazminatı da karşılayacak şekilde yapıldığından kişilerin sağlığı dışında hiçbir şey düşünmek zorunda kalmadık çok şükür. Lütfen kapsamlı bir kasko yaptır sonraki süreçlerde, ve arabayı bu adama verme bir daha.

Ankara için konuşuyorum. Satıp 2 tane ev alabilirsiniz. Ve birini kiraya verebilirsiniz. Tabi kiraya verince kiraya verdiğiniz ev konusunda sıkıntı yaşar mısınız bilmiyorum. Ama hiç değilse kendi oturduğunuz ev için kira ödemezsiniz. Belki bir ev ile birlikte küçük bir dükkan da satın alabilirsiniz. Tabi bu sizin tercihlerinize kalmış durumda. 4.5 milyona iyi bur semtten sadece bir ev alma durumunuzda söz konusu.
Bir başka seçenekte dükkan geliriniz gerçekten çok düşük kalmış durumda. Konutlarda kira kısıtlaması var. Aynı evlerde olduğu gibi dükkanlarda bu kısıtlama yok diye biliyorum. 9 yıllık kiracının kirasını etraftaki kiralarla denk hale getirebilirsiniz. Gelecek %50 zam ile 16.5 ediyor. Şuan Ankara'da merkeze uzak yerlerde bile evlerin kirasını 10/15 olmuş durumda...

Emlakçıların dediğine çok da bakmayın. Gidip kendiniz görün. Etmesgut son yıllarda oldukça prim yaptı. Birçok yerine konut yapılmaya devam ediyor.

Canımmm Sorma Ağustos’un başında kaza yaptık. Yaşadığım travmaya mı yanayım, yüzümde cam patladı. İç çamaşırıma kadar cam girdi. 2 çocuğum yanımdaydı. Ona mı yanayım. Karşıdaki çocuklarda yaralanma oldu. Ama bizler irtibata geçmediler. Dava açacaklar sanırım. Onu bekliyoruz. Ona mı yanayım. Arabada maddi epey hasar oldu. Hangi birine yanayım.
Sorumsuz kocam surat asıyor bana
“Aşkım önemli değil ben öderim” dememi bekledi. Ben ilk defa “bu sefer kendin hallet” dedim.
Kasko var kuzum. Maddi hasarı bizim trafik sigortası ödermiş. Manevi tazminatı eşim ödermiş. Bekliyoruz bakalım.
Size de büyük geçmiş olsun Benim geçirdiğim en büyük trafik kazasıydı. Allah kimseye yaşatmasın.

Yapracık büyük ihtimalle. Ben yine şehir içinde kalıyordur diye düşündüm. Orası kendi içinde ufak bir yaşam alanı. Satınca kesin satılacak mı bilemedim şimdi. Orda o market sizden çıksa başka seçeneği var mı elinde??? Eğer seçenek yoksa elinde kira arttırımını yapacaktır. Sizin için en güzel olan ne ise o olsun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…