Bence işte ev alsın dükkanı satıp oluyorsa olmuyorsa kendi bilir ben tlde faizde durmasına uzun vadede garanti veremem sonuçta ülke normal bir ülke değil ne olacağı belli olmuyor ama biz hiç zararlı çıkmadık mal mülk sahibide olduk bu yatırımla.bu dükkan nerde bilmiyorum ama şşöyle hesap yaparsak
5e sattı parayı bankaya koydu 1 sene sonra 100 binden 1.2 milyon kazandı. Toplam parası 6.2 milyon oldu
Ya bi sene sonra dükkanın değeri 8milyon olursa o zaman zarar etmiş olur
Yani istanbulda daireler çok pahalılaşıyor
Bi evi favlayın mesela 1 sene sonra fiyatı aşırı pahalılaşıyor
Başka? Küfür etseydiniz bir deFaizle gecinmek sadece hayatında baska bisey yapamayacak akıl noksanı olan kisilerin tercihidir.
Arkadaş faiz getirisi olanlara öfkeli sanırım bunu birde kira ile geçinen kesime öfkeli olanları varBaşka? Küfür etseydiniz bir deAzıcık nasıl yazdığınıza dikkat edin bence. Bu arada faizle maizle işim olmaz. O kadar bir param da yok zaten. Sadece kaba yazınız dikkatimi çekti
Yani olabilir tabi ki karşı olabilir de ne biçim bir üslup değil mi? Karşımızda görsek böyle konuşamayacağız insanlara burdan ne güzel de saydırıyoruzArkadaş faiz getirisi olanlara öfkeli sanırım bunu birde kira ile geçinen kesime öfkeli olanları var
Dükkanın durmasından yanayım ben. Faize yatırma konusunda bi bilgim yok ama böyle düşünmemin sebebi dükkan cidden garanti gelir sebebi, ben olsam satmazdım.İyi günler arkadaşlar.
Benim şöyle bir derdim var. Ankara’da bir dükkanım var. Kiracım kurumsal bir market zinciri. Kirası 11 bin tl. Eylül ayında %50 kira artışı olacak(mış). 9 senesi. Günü gününde ödüyor. Hiç bir sorun yaşamıyorum.
Şimdi ben bu dükkanı satayım mı? Satıp parasını faize mi yatırayım? Satıp kendime ev mi alayım? Ordan gelen kira geliriyle kendi oturduğum evin kirasını ödüyordum. Yoksa ülkenin konjoktüründe yaprak kıpırdamıyor. Dükkan dursun mu?
Dükkanın satış değeri 4.5 milyon tl eder diyorlar.
Fikirlerinizi bekliyorum. Vakit ayırıp cevap yazan herkese şimdiden teşekkür ederim.
Sanal ortam işte herkes birbirini aşağılıyıp kendini üstün görüyorYani olabilir tabi ki karşı olabilir de ne biçim bir üslup değil mi? Karşımızda görsek böyle konuşamayacağız insanlara burdan ne güzel de saydırıyoruz
Bence satmaİyi günler arkadaşlar.
Benim şöyle bir derdim var. Ankara’da bir dükkanım var. Kiracım kurumsal bir market zinciri. Kirası 11 bin tl. Eylül ayında %50 kira artışı olacak(mış). 9 senesi. Günü gününde ödüyor. Hiç bir sorun yaşamıyorum.
Şimdi ben bu dükkanı satayım mı? Satıp parasını faize mi yatırayım? Satıp kendime ev mi alayım? Ordan gelen kira geliriyle kendi oturduğum evin kirasını ödüyordum. Yoksa ülkenin konjoktüründe yaprak kıpırdamıyor. Dükkan dursun mu?
Fikirlerinizi bekliyorum. Vakit ayırıp cevap yazan herkese şimdiden teşekkür ederim.
Evet lupe. Önceden tefe tüfe oranındaydı. 2 senedir %50 kira artışı yapabiliyoruz. Bireysel kiralamadılar. %20 stopaj diye bir şey veriyorlar.Koca market 11.000 tl kira ne kadar az kalmış...
Evet onların birinde. 5’er senelik sözleşme yapıyorlar. Anladığım kadarıyla fazlasıyla uyanıklar. Orda dünya kadar konuk var. Ama bizim çarşıda yerel bir market açtı. O tutunamadı. Kapadı. Gelecek sene ben bunlarla anlaşamazsam havada karada diğerleri kapar diye düşünüyorum.Kurumsal firma demişsiniz acaba üç harfli market zincirlerinden biri mi?
Shady inan ben hangi banka ne kadar faiz veriyor hiç bilmiyorum. Bana mantığı uymuyor. Ama bu bankacılarında herhalde paraya ihtiyacı var. Beni sürekli arıyorlar. Diyorum nakit çok bir param yok. “Olsun biz size çok güzel teklifler veririz” dedi bir tanesi.100.000 dan fazla faiz alır 4.000.000-5.000.000 paradan bahsediyorsak.ya siz hiç o kadar parayı faize koymadınız yada ortada bir yanlış anlaşılma varhe yine ben olsam taşınmazı satıp parayı tlde faizde tutmam satıp oturabileceği evi alabiliyorsa en güzeli o olur.
İyi günler arkadaşlar.
Şimdi bizim yüklü paramızda faizde 2. Bir ev almak için fırsat kolluyorum projelere bakıyorum.paranın bir kısmı dolarda ben kendim takip etmiyorum ama aşağı yukarı ne kadar getiriyor bildiğimden size yazdım büyük ihtimalle arkadaşlarınızda o yüzden size yardımcı olmak için tavsiye veriyorlar çünkü borsa riskli,dolar,euro yüksek hani dibi görse geçen yıllardaki gibi toplarsınız illaki yükselir çok kar edersiniz dolar euro borsa bunlarda kazanmanız için sizin sürekli takip etmeniz lazım piyasayı ciddi kafa yoran iş ve ne olacağı belli olmuyor hani ani birşey çıksa bozdursanız yüksekten almışsanız zarar ediyorsunuz.altın fiziki olarak iyi uzun vadede çok kazandırıyor ama onu saklaması dert altına yatırım yapıp çalınan çok arkadaş akrabam oldu maalesef yılların birikimi gitti o yüzden bende hiç altın yok mesela eşe dosta vermek için az miktar var sadece.yatırım tavsiyesi değil ama sizin kira çok düşük bence kirayı arttırma yoluna gidin buarada ev piyasasına bakın derim mesela bu benim şahsi düşüncem ama kirada oturuyorsam ilk önceliğim kiradan kurtulmak olurdu evdende zarar etceğinizi düşünmüyorum ileride satarken.buarada pek ithimal vermediğimden yazmadım ama kirayı arttırıp kalan miktarla ev alma imkanı varsa hiç satmayın kira arttırmaya çalışın gelir düzeyinizi bilmediğim için hani satmadan ev almak mümkünse taksit taksit o da olur.faiz geçici çözüm olur bence ev alana kadar uzun vadede erir para.Shady inan ben hangi banka ne kadar faiz veriyor hiç bilmiyorum. Bana mantığı uymuyor. Ama bu bankacılarında herhalde paraya ihtiyacı var. Beni sürekli arıyorlar. Diyorum nakit çok bir param yok. “Olsun biz size çok güzel teklifler veririz” dedi bir tanesi.
Yani bana bu faiz aklını veren çok boş beleş insanlarda değil ki. İş güç sahibi. Ama niye bana “faize yatır. Riske girme” diyorlar anlamıyorum. Acaba benim mi bir şey becerebileceğime inançları yok?
Kaskon yok muydu nihal, çok fena olmuşMiras kaldı evet
bende anlamadım. Tek bir kişi faize yatır seçeneğini işaretlememiş. Ben ne zaman akıl istesem “faize yatır, riske girme” diyorlar.
Maalesef benimde çok iş, yatırım tecrübem yok. O yüzden kime güvenip beraber iş yapabilirim diye düşündüm. Bir kuzenim, bir de Amerika’daki tanıdığım aklıma geldi.
Adamın kendine hayrı yok43 yaşında bir dikili ağacı yok. Günlük yaşamış. Kazandığını yemiş. Benim arabayı vurdu geçen ay. Tamir ettirmek için kred çekti. Motosikletliyle çarpmıştı. Karşı taraf maddi-manevi tazminat açtı. Şimdi karar kara onu düşünüyor.
Ankara için konuşuyorum. Satıp 2 tane ev alabilirsiniz. Ve birini kiraya verebilirsiniz. Tabi kiraya verince kiraya verdiğiniz ev konusunda sıkıntı yaşar mısınız bilmiyorum. Ama hiç değilse kendi oturduğunuz ev için kira ödemezsiniz. Belki bir ev ile birlikte küçük bir dükkan da satın alabilirsiniz. Tabi bu sizin tercihlerinize kalmış durumda. 4.5 milyona iyi bur semtten sadece bir ev alma durumunuzda söz konusu.İyi günler arkadaşlar.
Emlakçıların dediğine çok da bakmayın. Gidip kendiniz görün. Etmesgut son yıllarda oldukça prim yaptı. Birçok yerine konut yapılmaya devam ediyor.Cherry Bu sene %50 zam hakkımız varmış. O zaman 16,5 bin tl tekabül ediyor. Şirket üzerinden kiraladılar. Benim şahsımdan kabul etmediler. Aslında daha fazla. %20’si stopaj diye kesiliyor. Eylül ayında ailemle meseleler için Ankara’ya gideceğim. O zaman rayiç kiraları sorarım ama bana piyasaya göre normal dediler. Etimesgutta atıl bir yerde kalıyor dedi emlakcılar.
Eşim src belgesi için sınavda şu anBize kambur olmasın yeter. Ona boyundan büyük misyonlar yüklersem hayal kırıklığı yaşarım
CanımmmKaskon yok muydu nihal, çok fena olmuştazminat davası 2 3 yıl sürüyor diyorlar, onu düşünme şimdi, bırak kocanın saçları ağarsın.
Bizim de şu an bir kaza durumumuz var, kasko (olursa) tazminatı da karşılayacak şekilde yapıldığından kişilerin sağlığı dışında hiçbir şey düşünmek zorunda kalmadık çok şükür. Lütfen kapsamlı bir kasko yaptır sonraki süreçlerde, ve arabayı bu adama verme bir daha.
Yapracık büyük ihtimalle. Ben yine şehir içinde kalıyordur diye düşündüm. Orası kendi içinde ufak bir yaşam alanı. Satınca kesin satılacak mı bilemedim şimdi. Orda o market sizden çıksa başka seçeneği var mı elinde??? Eğer seçenek yoksa elinde kira arttırımını yapacaktır. Sizin için en güzel olan ne ise o olsun.Evet pelin. 5’er senelik senelik sözleşme yaptık. Bana da kirası düşük gelmişti ama Ankara’nın atıl bir yerinde diyor emlakçılar. Çarşıdaki diğer dükkanlarda bu ayarda ama en azından benimki kurumsal firmada sorun yaşamıyorum. Başkent Üniversitesi’ni geçince toplu konutların olduğu bir sitede.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?