Dul (!) Malı Yemek

İyi akşamlar hanımlar. Canım çok sıkkın. Annem güç bela babamdan boşandı. Herkes onun boşanmasını bekliyormuş sanki. Evi kardeşim tuttu eşyaların çoğunu o aldı. Faturaları vs ortak ödüyorduk. Annem ve kardeşlerim aynı evde yaşıyor yani.teyzem arar, ben de boşanayım senin yanına yerleşeyim. Kuzenim arar, iş bulalım o şehirde seninle yaşayalım sana sahip çıkarız( yalana bakın, hayatında 1 aydan uzun çalışmamıştır ikisi de) halam arar, benim kız da boşanacak, kalacak yeri de yok ne yapsak ki(!) der. Annem hepsini bir şekilde bertaraf etti çünkü hepsinin amacı 5 kuruş vermeden anneme yük olmak . Annemin azıcık nafaka dışında bir şeyi yok ki kardeşlerim ve ben destek oluyoruz.
Gelelim asıl mevzuya. Annemden yüz bulamayanlar şimdi beni darlıyor. Kuzenim aradı ev arkadaşı oluyorum sana dedi. Hayırdır dedim Benim niye haberim yok ben birini buldum dedim bozuldu. Teyzem arası başka bir zaman. Ben de seninle yaşayım istersen kira derdim olmaz dedi. Ev benim değil ki ben de kiradayım diyorum. dul yeğen parası yerim Ahahaha Bana kira mı ödeteceksin diye gülüyor. Halam beni arıyor: Annenin kaderini yaşıyorsun, babanla annen ayrılsın diye uğraştın annene destek çıktın. Al senin de yuvan Yıkıldı kızım. Artık dikkat et davranışlarına... lafa bak lafa. Açtım ağzımı yumdum gözümü ve engelledim.

en büyük şoku da eski ev arkadaşımda yaşadım.Patavatsızca konuşan annesi var. Ben evliyken bir gece onda kalmam gerekti. Evli kadının evinde ne işi var demiş annesi. Şimdi de diyormuş ki sakın onunla aynı eve çıkma tekrar dul kadınla oturulmaz laf olur... salak arkadaşım da bunu başka bir arkadaşa söylemiş.onunla da asla görüşmeyeceğim artık. Bide beni aramış yüzsüz yüzsüz diyor ki: en büyük destekçin benim.
Sanki sayıyla yolladılar bana bu insanları. Bir tane normal akrabam yok. İyice doldum artık
Kusura bakmayinda ne rezil tipler akrabalarınız, ben hepsini engellerim valla.

Boşanma fiilinden öyle korkuyordu ki baba tarafım. Ben boşanıyorum dedim babama. ağzına ne laflar aldı. Sonra akrabalar. Sanki adam öldürüp hapse düştüm. Aynen öyle illa laflarını sokup aaaa sen dul kaldın diyorlar bir şekilde
napacakmissin hayatinin sonuna kadar kahir mi cekecekmissin onlar sana dul demesin diye
insan kinadigini konustugunu yasamadan olmezmis gereksiz insanlar icin basinizi agritmaya degmez

Tum akrabalar da coreklenmek icin annenizin bosanmasini bekliyormus. Marifet bosanmakta degil, tek basina yasami idame ettirebilmekte. Akraba degil de akbabalar sanki.

Huzuru kendini dinlemekte bulacaksın it ürür kervan yürür takma kafana

Ooo ev arkadaşı lazım mı kanka :)
Herkesin başına gelebilecek bişey eşinden ayrılmak,kaybetmek umarım bu başa kakanlarında başına gelir.

ben de bosaninca 93 yasindaki babaannemi bakmaya zorladi halam tek basina kalamiyor bende 12 saat evde yokum gunde

arkadaş dersen beni tehdit olarak goren herkesle iliskimi kestim notunu verdim hepsinin. kalanlar yeter bana dedim.

pis zihniyetlerinde bogulsunlar hepsi. bosanma hayatta toptan bir temizlik getiriyor insan dostunu düşmanını anlıyor aci da olsa
Boşanacağımı duyunca evli bir arkadaşım artık evlilerin buluşmalarına da gelemezsin bu durumda demişti. Ben de Sinirlendim o akşam sildim onu cevabını vererek. Sanki boşanınca elalemin kocasına musallat olacağız

Allah topunu bildigi gibi yapsin ne diyeyim. Les kargalari dicem kargaya ayip olacak!

Hepsini akrabalıktan engelleyin millet kafayimi yemis nedir annenizin telefonundan da engelleyin boşaniyolarsa baksinlar başlarinin çarelerine

Eğer aynışehirdeyseniz annenizle beraber yaşayın kimse de yer bulamasın yanınızda nefret ediyorum böyle insanlardan

Konunuzu okuyunca çok üzüldüm. Çok haksızlığa uğruyorsunuz. Annenize ayrı üzüldüm. Eski eşi neler çektirdi kadıncağıza şimdi de fırsatçı akrabalarla uğraşıyor.
siz güçlü bir kadınsınız. O insanları görmezden gelmeye çalışın. Annenize manevi maddi destek olun.
yalnız söylemeden edemeyeceğim arkadaşınızın annesine çok sinirlendim. Terbiyesiz kadın.

Bekarken ev arkadaşım evlenip ayrılmış bir bayandı, siz yazınca bir garip oldum, rahatsız olmam gerektiği hiç aklıma gelmemişti. Doğuda görev yaparken de oğlumun bakıcısı evlenip ayrılmış bir kadındı, o zaman da aklıma hiçbir şey gelmedi. Arkadaş çevreniz ve akrabalarınız cidden çok kalitesizmiş, hayatınızdan eksildikleri iyi olmuş. Hadi babanız ve babanızın ailesi böyle cahil, annenizin ailesine ne oluyor? İnsan boşanmış ve parasız kardeşini nasıl sömürmek isteyebilir, aklım almıyor. İnşallah tongaya düşmezsiniz.

Boşanacağımı duyunca evli bir arkadaşım artık evlilerin buluşmalarına da gelemezsin bu durumda demişti. Ben de Sinirlendim o akşam sildim onu cevabını vererek. Sanki boşanınca elalemin kocasına musallat olacağız

Görmemiş işte. Öyle bir yokluk yaşamış ki zamanında koca bulunca yapışmış kene gibi. Hayatta yaptığı tek şey koca bulmak. Çok büyük marifet. Millet bunların sümüklü kocalarının yollarına döküldü sanki.

Çoğu zaten bi garip halde ama erkek boşanınca bunların birini bile yaşamıyordur ona şaşırıyorum işte

Yaşıyorlar canim. Onlarda çoğu evli"arkadaşlarını" kayıp ediyorlar.
Genelde bekar bir erkek evli erkeğin evine oturmaya gitmiyor...gidemiyor.

Teyzegiller dedikodunun dibine vuruyorlar...adamlarin ne kumarciligi ne cinsel sorunları kaliyor.

Filancinin kocasi "ayyydis (aids)" kapmış dedikodusunu bile duydum...ayyyydis kapmasa karisi niye boşasın...yuva kolay kurulmuyor, demi ? :)

Bizim tarafta boşanmış adamin, yaşı kac olursa olsun, genc kizla evlenmesine izin verilmez mesela...
Boşanmış kadinda sorun yapmazlar. Benim teyzem bundan yaklaşık 50 yil önce boşamış ilk kocasini. Şanlı şöhretli ikinci düğün yapti...kızıda minik gelin oldu

ben de bosaninca 93 yasindaki babaannemi bakmaya zorladi halam tek basina kalamiyor bende 12 saat evde yokum gunde

arkadaş dersen beni tehdit olarak goren herkesle iliskimi kestim notunu verdim hepsinin. kalanlar yeter bana dedim.

pis zihniyetlerinde bogulsunlar hepsi. bosanma hayatta toptan bir temizlik getiriyor insan dostunu düşmanını anlıyor aci da olsa
Bende bunu yazacaktım kötü zamanlardan geçerken insanların gerçek yüzü daha bir ortaya çıkıyor

Mesela insanların sana bir paran varkenki tavırlarıyla paran yokkenki tavırları farklıysa at çöpe onları

Çüşş terbiyesize bak
Ne kadar boşanmış evli eşi ölmüş arkadaşlarım oldu kimse kimseye böyle davranmadı
Eğer böyle bir şey söylesr o evli kadın buluşmalara gelemezdi artık

Back
X