Dul olmak kızdan daha zor dedi

Bayanlar eşimle konularımı hep açıyorum buraya çünkü başka kimseye anlatamıyorum derdimi bende buraya yazıyorum anlatsamda zaten kimse rehber olmuyor anlamıyor,
Dün akşam eşimle çok kötü Kavga ettik daha doğrusu o sinirliydi ve bana küfür flan etti hakaret flan etti annemi aradım durumu anlattım geliyim alıyım seni dedi (çok şaşırdım) çünkü annem arkamda duracak böyle Bi şey( boşanma) için beni destekleyecek birisi değil bende o sevincle sevincimi belli etmeden biraz ışık gördüm tabi anne gel akşam konuşalım dedim tamam dedi,
Uzun zamandır boşanmayı düşünüyordum bu arada annem akşam saat 10 gibi geldi ama dayımla yengemide getirmiş yanında başta biraz şaşırdım çünkü annemle yalnız konuşmak istiyordum ama ara bulsun diye bir büyüğe danışmak istemiş..
Buraya kadar herşey normal aslında bu arada dayım öyle beni anlıyacak Bi insan arkamda duracak desteklicek biri değil bende olanı biteni ne düşündümü herşeyi anlattım eşimde vardı ve dayım bu sefer her derdime sabretmen lazım bunlar ceviz kabunu doldurmaz boşanmak asla olmaz flan flan bir sürü şey konuşuldu.. .
Annemde geliyim seni alıyım üzülmene dayanamıyorum diyen annem bu sefer bana hadi ayrıldın nasıl hayatın olacak dedi Bi kere dul olman evde kız olmasından daha zor ben napim seni şimdi. Ben seni hiç biyere göndermem ne arkadaşlarına gönderebilirim ne çarşıya boşasan hayat sana daha zor dedi
Bu söz o kadar zoruma gitti ki, zaten en başından beri boşanırsam Bi apart gibi Bi yere çıkmayı düşünüyordum çünkü anne baba ayrı ikiside evli zaten yanlarında kalsam kafayı yedirtirdi birde bakış açılarını biliyorum yani psikolojik olarak bunalıma girerdim ama dün öyle geliyim alıyım deyince Bi an arkamda duracağını sandım çağırdım.
Ve dün gerçekten neden yaşadımı sorguladım ne kadar yalnız ve dayanaksız oldumu..
işin içinden Bi türlü çıkamadım boşanırsam bu şehirden gitmek istiyorum kimseyle yüz göz olmak istemiyorum bana destek çıkana olmucak adım gibi biliyorum (yaşadığım şehir çok küçük Bi şehir)
Şimdi ne yaparım tek başıma sizden sadece deneyimlerinizi tecrubelerinizi duymak istiyorum çok çok çıkmazdayım
Ahh kadınlarrr ahh anneler işte boyle boyle sindirilip erkeklere muhtac hale getiriliyoruz

Valla eşinede özür diliyorum haddimi aştığım için ailene de yazıklar olsun. Sen kararından eminsen kimse seni tutamaz. Maddi gücünde var sanırım , e o zaman neyi kimi bekliyorsun. Sevmediğine eminsen tabi.

neden arkanda birinin olmasına ihtiyaç duyuyorsun
Kendini sev zaten ayrılsan da onlarla yaşamazmışsın. 10 yıl sonra nerede olmak istiyorsan oyle davran

Bir takım şeylerde gözardı edilmemeli bu ülkenin gerçekleri var hayat toz pembe değil erkeklerin yaklaşımlarında var bu tarz şeyler...Çalıştığım yerdede bir boşanmış bayan var gerçi o da o zemini veriyor erkeklerin özelliklede evinde karısıyla sorunlu olan erkeklerin ağzının suyu akıyor o bayana....sağlam evliliği olanlar etrafında değil dediğim o erkekler devamlı etrafında dört dolanıyor...Anneninde geçmişten bir takım yaşanmışlıkları var ki ona yönelik şeyler söylemiş.....İyi düşünmek lazım maddi manevi olarak..

bunu hep kadınlar yapıyor he bır anne bır yenge o dayıya sen nasıl konusuyorsun demelıydı ben kızım uzulsun dıye dogurup evlendırmedım ne olursa olsun arkasındayız sahıpsız degıl benım evladım kapı gıbı yanındayım demelıydı

gecen gun bırsey oldu esımle sakalasıyoruz annem yanımda eslerını uzen erkeklerden konu acıldı annem dedıkı kızım uzulurse dişimle etını koparsam yıne ıcım sogumaz dunyayı yakarım dedı kadınlar mutlu olursa evler esler mutlu olur dedı

annemın bu sozu gercekten cok etkıledı esımde etkılendı boyle seyler cok cok onemlı aılenız resmen cahılllık etmıs ve bunları esınızın yanında soyleyerek ona guc vermısler !

sızın gonlunuzu kırmıslar ve o gonullerı bu taraftan kırılacak onlarında sınanacaklar ...

sızın kımseye ıhtıyacınız yok annenızle bu konusma seklı yuzunden herseyın daha kotu olup esınızın bundan guc aldıgını soyleyebılırsınız kac evladın var bana nıye çöp muamelesı yapıyorsun demelısınız

aılenıze tavrınızı koymalısınız kendınızı yalnız hıssetmeyın sız sıze yetersınız

Ailenin soylediklerinden anliyorum ki evet dul olman kiz olmaktan daha zor olacak ülkemizde çoğu kadın sizin durumunuzda. ben de mesela boşanmami asla istemezler babam biz mi bakacaz der

Benim de zamanında eşimden boşanma durumum söz konusu olmuştu. Annem, ablalarım destek olmadıkları gibi çirkinleştiler ve arkamdan bir sürü kötü söz söylemişler. O dönem iş için yurtdışına çıkacaktım, çıkacağım tarihi haber vermeden bastım gittim, yaklaşık bir yıl da görüşmedim desem yeri. Sonrasında da kendilerine çeki düzen verdikleri için görüşmeye devam ettim.
Anneniz çok da lazım değil gibi size sanki:/
Birikiminiz var mı? Başka bir şehirde düzen kurabilecek misiniz? Eğer varsa hiç vakit kaybetmeyin.

Bosanmis kadin gorunce aklina farkli seyler getiren kadin ve erkek net sorunludur o insanlardan uzak durmak lazim kafalari cinsellikden baska seye calismiyor bunlarin

O zihniyetteki kadinlari bi kasik suda bogasim geliyor kendi de ayrilmis allahim ya boyle aileye gitme zaten cocugun yok galiba bi is bul sonra bosan yapabiliyorsan o arada az birikim yap cocuk yoksa tek gecinebilirsin

Bayanlar eşimle konularımı hep açıyorum buraya çünkü başka kimseye anlatamıyorum derdimi bende buraya yazıyorum anlatsamda zaten kimse rehber olmuyor anlamıyor,
Dün akşam eşimle çok kötü Kavga ettik daha doğrusu o sinirliydi ve bana küfür flan etti hakaret flan etti annemi aradım durumu anlattım geliyim alıyım seni dedi (çok şaşırdım) çünkü annem arkamda duracak böyle Bi şey( boşanma) için beni destekleyecek birisi değil bende o sevincle sevincimi belli etmeden biraz ışık gördüm tabi anne gel akşam konuşalım dedim tamam dedi,
Uzun zamandır boşanmayı düşünüyordum bu arada annem akşam saat 10 gibi geldi ama dayımla yengemide getirmiş yanında başta biraz şaşırdım çünkü annemle yalnız konuşmak istiyordum ama ara bulsun diye bir büyüğe danışmak istemiş..
Buraya kadar herşey normal aslında bu arada dayım öyle beni anlıyacak Bi insan arkamda duracak desteklicek biri değil bende olanı biteni ne düşündümü herşeyi anlattım eşimde vardı ve dayım bu sefer her derdime sabretmen lazım bunlar ceviz kabunu doldurmaz boşanmak asla olmaz flan flan bir sürü şey konuşuldu.. .
Annemde geliyim seni alıyım üzülmene dayanamıyorum diyen annem bu sefer bana hadi ayrıldın nasıl hayatın olacak dedi Bi kere dul olman evde kız olmasından daha zor ben napim seni şimdi. Ben seni hiç biyere göndermem ne arkadaşlarına gönderebilirim ne çarşıya boşasan hayat sana daha zor dedi
Bu söz o kadar zoruma gitti ki, zaten en başından beri boşanırsam Bi apart gibi Bi yere çıkmayı düşünüyordum çünkü anne baba ayrı ikiside evli zaten yanlarında kalsam kafayı yedirtirdi birde bakış açılarını biliyorum yani psikolojik olarak bunalıma girerdim ama dün öyle geliyim alıyım deyince Bi an arkamda duracağını sandım çağırdım.
Ve dün gerçekten neden yaşadımı sorguladım ne kadar yalnız ve dayanaksız oldumu..
işin içinden Bi türlü çıkamadım boşanırsam bu şehirden gitmek istiyorum kimseyle yüz göz olmak istemiyorum bana destek çıkana olmucak adım gibi biliyorum (yaşadığım şehir çok küçük Bi şehir)
Şimdi ne yaparım tek başıma sizden sadece deneyimlerinizi tecrubelerinizi duymak istiyorum çok çok çıkmazdayım
O yüzden erkeklerin yüzde doksani kendini brad pitt sanıyor

Çalışıyor musunuz?
Aparatta öğrenciler falan kalır ama yaşadığınız şehirde apart var mı

Dul olmak kızdan daha zor??? Bunu söyleyen gerçekten anneniz mi? Bir kadın bir anne bunu nasıl söyler? 10 tane kızım olsa 10'u da mutsuz olsa hepsini çeker alırım, el alem, çevre, akraba istediğini düşünsün, kimse evladın tırnağı olamaz.

Boşanır mısınız boşanmaz mısınız bilemem, ona siz karar verirsiniz ama ayrılırsanız annenizin, dayınızın da yaşadığı bir şehirde yaşamayın zira toplumdan çok ailenizin baskısına maruz kalacağınız gün gibi aşikar.

Annenizle görüşün görüşmesine ama bundan sonra sizin kararlarınıza karışmasına izin vermeyin, evliliğinizde yaşadığınız sorunlara dahil etmeyin.

Dul olmak kızdan daha zor??? Bunu söyleyen gerçekten anneniz mi? Bir kadın bir anne bunu nasıl söyler? 10 tane kızım olsa 10'u da mutsuz olsa hepsini çeker alırım, el alem, çevre, akraba istediğini düşünsün, kimse evladın tırnağı olamaz.

Boşanır mısınız boşanmaz mısınız bilemem, ona siz karar verirsiniz ama ayrılırsanız annenizin, dayınızın da yaşadığı bir şehirde yaşamayın zira toplumdan çok ailenizin baskısına maruz kalacağınız gün gibi aşikar.

Annenizle görüşün görüşmesine ama bundan sonra sizin kararlarınıza karışmasına izin vermeyin, evliliğinizde yaşadığınız sorunlara dahil etmeyin.
Mune yorumun için çok teşekkür ederim yorumun beni sevindirdi 🙏
Ben annemle dün bu konuları konuşmadan önce böyle bir tepki vereceğini az çok biliyordum ve bu yüzden şehir dışında kendime Bi hayat kurmayı planlıyordum annem geliyim alıcam seni deyince bir an arkamda duracak sandım ama beni yine şaşırtmadı
Onlardan Bi beklentim yok umarım herşey çok daha iyi olur

hadi ayrıldın nasıl hayatın olacak dedi Bi kere dul olman evde kız olmasından daha zor ben napim seni şimdi. Ben seni hiç biyere göndermem ne arkadaşlarına gönderebilirim ne çarşıya boşasan hayat sana daha zor dedi

Bunlari da eşinin yaninda mi soyledi?

Üzüldüm durumunuza durum derken böyle bir anneniz olmasına çalışıyor musunuz bilmiyorum ama çalğşmıyırsanız boşanma konusunda hemen acele etmeyip bir işe falan girseniz kendi ayaklarınız üzerinde duruhca ayrılın hemeh

Zaten hep bu zihniyetler yüzünden kocanınağız kokusunu çekmek zorunda kalıyor. Şu ülkede kadın olmak çok zor çok

ANnen neden boşanmış ozaman
Aynı şeyi yaşayıp destek olacağı yerde neler söylemiş

Back
X