Dul olmak kızdan daha zor dedi

Dul; Türkçe bir kelimedir. Hakaret içermez. Evli ve bekar kadar masum bir ifadedir.

Anlamını degiştirip hakaret olarak kullanan da bizlerden başkası değildir.

Ben "dul" kelimesinden bu kadar korkmayı normal bulmuyorum.

Görümcem dul bir kadin.

Sırf dul olduğu için... onu seviyorum. Acıyorum. Maddi durumu kötü. Onun icin altın biriktiyorum.

Babam evlerine özellikle dul kadınlar yerleştirip kira almıyor. Eve baklava alırsa onlara da alıyor.

Bizim dul algımız bu.

Bir kelimeye çirkin anlamlar yükleyip o kelimeyi hakaret zannederek hiçbir şeyi normale döndüremeyiz.

Eminim ne kastettigimi anlayacaksiniz.

Iyi niyetinizden öperim:)
Ben toplumun kelimeye yüklediği anlamdan nefret edıyorum bu gayet normal. Siz de açıklamalarını da haklısınız fakat toplumun yüzde kaçı oyle? Korkmak degıl iğrenmek. Hatta ben toplumdan ıgrenıyorum. Keşke herkes siz ve babanız gıbı olsa. Ben bekar olduğum halde toplumda dul kelimesiyle insanlara başka bakılmasından çok rahatsızım.

Bu zihniyeti kova bi çöp torbasına koyup ağzını sıkıca bağlayıp yerin yedi kat dibine gömesim var.. bütün yorumları okumadım ama kimseye ihtiyacın yok eğer çocuk yoksa tek başına çok güzel yaşarsın.anneye babaya ya da başkasına ihtiyacın yok ayrıca izin ne ya hayat senin liseli yaşına mı döncen benim ailemde yanımızda kal diyo kazık kadar kadınım anneyim size sormuyorum sölüyorum diyorum.eğer şiddet psikolojik yada fiziksel ekonomik olarak seni zora sokan ya da aldatan bi kocan varsa boşan ama sadece kişilik ya da fikir çatışması üstünlük yarışı durumu varsa önce sen tek başına sonra eşinle bi aile danışmanına gidin...olmazsa en son boşanmayı düşün ve evi terk etme aynı evdeyken aç davayı o gitsin zorda olsa kal çünkü sonra yeni düzen kurmakta çok zor
Ben sadece Bi boşanma lafı ettim olay ablamın eşi enişteme bile yorum yapma hakkı doğdu herkes Bi yandan atıp tutuyor nefes alamıyorum

Kadından kızdan önce İNSANIZ. ya bizde insanız bizi de erkeği yaradan yarattı 2cm ilk bir zardan ibaret değiliz ya insanız kalbimiz beynimiz düşüncelerimiz hayallerimiz ideallerimiz var

Ay çok saçma yaa ben olsam çıldırırdım!!! Dulken neden acaba ne çarşıya arkadaşlarına gidebilirmişsin?! Sebebi şu, yani onların örümcekleşmiş beyinlerindeki sebep şu: çünkü dulsun bakire değilsin, çarşıya çıkıcaksın hımm dur şu adamla bi sevişiyim diyceksin, arkadaşlarına gitceksin hımm dur şunla da bi sevişiyim diyceksin, çünkü dullar dul oldukları için her gördükleriyle sevişirler başlarında bekleyen bi nöbetçi olmazsa eğer onları kimse tutamaz. Tüm sebep bu. Yazık ya yazık. Ne denir ki? Kendi annen bunu derken başkalarının ileri geri konuşması çok normal. Boşanmakta kesin kararlı olursan kimseyi dinleme, sen bir bireysin çalışır paranı kazanır hayatını idame ettirirsin annene de babana da ihtiyacın yok. Gölge etmesinler başka ihsan istemez.

Allah yardımcınız olsun
kaç yaşındasınız çalışıyor musunuz
çocuğunuz yok dimi

Kusura bakma ama böyle aile olacağına hiç olmasın yalnız ol bir başına hayatta kal. Başka şehre taşınırsın veya başka ilçede kendine yeni hayat kurarsın. Eğer mutsuzsan kimseyi dinleme gücün varsa ayaklarının üstünde dur mutsuz olacağın hayatı yaşama

Bayanlar eşimle konularımı hep açıyorum buraya çünkü başka kimseye anlatamıyorum derdimi bende buraya yazıyorum anlatsamda zaten kimse rehber olmuyor anlamıyor,
Dün akşam eşimle çok kötü Kavga ettik daha doğrusu o sinirliydi ve bana küfür flan etti hakaret flan etti annemi aradım durumu anlattım geliyim alıyım seni dedi (çok şaşırdım) çünkü annem arkamda duracak böyle Bi şey( boşanma) için beni destekleyecek birisi değil bende o sevincle sevincimi belli etmeden biraz ışık gördüm tabi anne gel akşam konuşalım dedim tamam dedi,
Uzun zamandır boşanmayı düşünüyordum bu arada annem akşam saat 10 gibi geldi ama dayımla yengemide getirmiş yanında başta biraz şaşırdım çünkü annemle yalnız konuşmak istiyordum ama ara bulsun diye bir büyüğe danışmak istemiş..
Buraya kadar herşey normal aslında bu arada dayım öyle beni anlıyacak Bi insan arkamda duracak desteklicek biri değil bende olanı biteni ne düşündümü herşeyi anlattım eşimde vardı ve dayım bu sefer her derdime sabretmen lazım bunlar ceviz kabunu doldurmaz boşanmak asla olmaz flan flan bir sürü şey konuşuldu.. .
Annemde geliyim seni alıyım üzülmene dayanamıyorum diyen annem bu sefer bana hadi ayrıldın nasıl hayatın olacak dedi Bi kere dul olman evde kız olmasından daha zor ben napim seni şimdi. Ben seni hiç biyere göndermem ne arkadaşlarına gönderebilirim ne çarşıya boşasan hayat sana daha zor dedi
Bu söz o kadar zoruma gitti ki, zaten en başından beri boşanırsam Bi apart gibi Bi yere çıkmayı düşünüyordum çünkü anne baba ayrı ikiside evli zaten yanlarında kalsam kafayı yedirtirdi birde bakış açılarını biliyorum yani psikolojik olarak bunalıma girerdim ama dün öyle geliyim alıyım deyince Bi an arkamda duracağını sandım çağırdım.
Ve dün gerçekten neden yaşadımı sorguladım ne kadar yalnız ve dayanaksız oldumu..
işin içinden Bi türlü çıkamadım boşanırsam bu şehirden gitmek istiyorum kimseyle yüz göz olmak istemiyorum bana destek çıkana olmucak adım gibi biliyorum (yaşadığım şehir çok küçük Bi şehir)
Şimdi ne yaparım tek başıma sizden sadece deneyimlerinizi tecrubelerinizi duymak istiyorum çok çok çıkmazdayım
Aynısı benim başımdan da gecti. Gercekten içinde art niyet olmayan teyzelerim evliliğin hakkında beni eş ailesine köle etmeye calıstılar annemde dahil. Aile sorunumuzda teyzelerim kv kp eşimin yanında iyiliğimi ister gibi olur böyle şeyler diyerek hep eş ailesini dinleyip benim üstüme geldi. Madem arkamda durmuyorsun eşimin ailesinin yanında olur böyle seyler diye konusmasınlar daha cok yüz bulup daha cok problem yasıyorum bunun arkasında kimse durmuyor diye. Ama annem bana kızsa bile eşimi tek bulup biz kızımızın arkasındayız sorun olursa cekip alırım adam akıllı gencinin ben kızıma da yüz vermiyorum evliliğin de problem cıkmasın diye konusur. Çekip almasa bile. Suanda bahsettiğim teyzeleri hayatımdan sildim. Bunları konusmak yerine tamam boşanmayın demeleri güzel şey ama senin arkanda durduğunu da göstermeleri lazm. Her evlilikte problem olur önünden her boşanın diyen senin arkanda durmuş olmuyor. Ama senin aile tarafın boşanmayın dese bile damada ayar çekmeleri lazımdı

Back
X