Dün akşam evime gelen ordu

Çok fena görgüsüzlük etmişler. Cümbür cemaat doluşup gelmek ne kadar ayıp.
Ailenin genel durumu böyle demişsin, bir dahakine hazırlıklı olmakta fayda var.
Hazırlık derken ikram hazırlamak anlamında değil. Kim kim geleceksiniz, sadece halamlarla siz gelin güzel ağırlayayım, kalabalık olunca ikramın sohbetin tadı olmuyor diyebilirsin mesela.
Ben olsam onların evinde aynı kalabalıkla karşılaşınca lafımı söylerim. Böyle kalabalık evsahibine çok zor, bizde hiç bu kadar kişi birarada gidilmez derim.

Eşine söylemekle iyi etmişsin. Eşin gelmeyin demeyecek, en azından annesine babasına söyleyecek. Onlar da kendi akrabalarına çeki düzen verecekler.
Yeni gelin kalabalık ağırlamaya alışık değil, kızın gözünü korkutmayalım gibi bir şeyler söyleyecekler.

2si1arada 2si1arada yahu 30u1arada olmuş bunlar :rolleyes:

4 kişilik bir aile beklerken kapıda 30 kişi görsem ... :KK57: yok hayal bile etmek istemiyorum .

Yani sadece çay en akıllıca çözüm olmuş . Sende bilirdin eşini gönderip , bir şeyler aldırmayı ..sofrayı donatmayı ama ...30 ar 30 ar gelmeye devam ederlerdi o zaman .

Ama bunu bir şekilde dile getirirdim ben .

Değil 30 kişi ...zaten 3 aile çağırmışken ben 4. sanki hiç haberi yokmuş gibi (kayınvalidem) yersen gelmişti akşam akşam ...Elinde de bi kazan börek ...yeriz diye getirmiş ama kızlarının bende olduğunu bilmiyormuş :rolleyes::rolleyes::rolleyes:

Hmmm dedim içine doğdu herhalde bu kadar börek getirdiğine göre ...güldü ... heee öyle olmuş dedi ...
Eminim öyle olmuştur da ... toplandığınızı duydum dayanamadım geldim desen de olurdu dedim .

Günaydın kızlar,
3 aylık evliyim ,eşimin ailesi çok kalabalık , misafirliği de çok severler, kayınvalidemin evindeki toplanma günlerinden bahsetmek bile istemiyorum ,o kadar kalabalık ki bayılcak gibi oluyorsun, ordan oraya koşturan bir sürü de çocuk
Eşim çalıştığı için haftaiçi misafir kabul etmiyoruz bu cumartesi de araziye gitmişti yani bir pazarımız vardı beraber geçireceğimiz ki aramız limoniydi zaten tam da yeni düzeltmiştik......
Dün halası aradı eşimin ,müsait misiniz gelelim mi diye eşim bana sordu bende tamam dedim gelsinler
Eşimi yolladım ikramlık bir şeyler alsın diye zannediyoruz ki halası kocası iki de ufak çocukları var onlar gelecek
Ama adeta bir ordu toplanmış gelmiş kapıyı açınca ben böyle:KK57: evet kızlar tamı tamına 24 kişi artı 6 da küçük çocuk
Moralim çok bozuldu neye uğradığımı şaşırdım ama gene de insanlara suratımı asmadım
İçeri geçtikten sonra eşim odadan çıktı bana da başıyla gel diye işaret etti , ne alayım diye sordu bende hiçbir şey alma dedim çay yapıcam sadece dedim eşim de ayıp olur deyince bana da oldu ben insan sürüsüyle karşılacağımı bilemedim kusura bakma dedim
Gelenlere de sadece çay ikram ettim ki sadece çay faslı bile oldukça yorucuydu
Belki ayıp ettim ama bana da ayıp oldu kızlar
Eşime de bir daha aynı manzarayla karşılaşmak istemiyorum dedim ne yapayım gelme mi diyeyim ben diyemem sen söyle gelmeyin diye dedi
Eşim de bana bozuldu haklısın ama bizim aile böyle dedi bende biz de böyle değiliz dedim
Herkesin düzeni var ben kalabalıklara alışkın değilim ben göçmenim biz böyle koloni gibi dolaşmıyoruz
Ayrıca 8 gibi geldiler 11 den sonra da gittiler ,bence saat 10dan sonra misafirlikte kalınmamalı
Haksız mıyım kızlar
halası yanında başka kimleri getirmiş? görgüsüz bi aile anladığım kadarıyla.. eşiniz nereli?

2si1arada 2si1arada yahu 30u1arada olmuş bunlar :rolleyes:

4 kişilik bir aile beklerken kapıda 30 kişi görsem ... :KK57: yok hayal bile etmek istemiyorum .

Yani sadece çay en akıllıca çözüm olmuş . Sende bilirdin eşini gönderip , bir şeyler aldırmayı ..sofrayı donatmayı ama ...30 ar 30 ar gelmeye devam ederlerdi o zaman .

Ama bunu bir şekilde dile getirirdim ben .

Değil 30 kişi ...zaten 3 aile çağırmışken ben 4. sanki hiç haberi yokmuş gibi (kayınvalidem) yersen gelmişti akşam akşam ...Elinde de bi kazan börek ...yeriz diye getirmiş ama kızlarının bende olduğunu bilmiyormuş :rolleyes::rolleyes::rolleyes:

Hmmm dedim içine doğdu herhalde bu kadar börek getirdiğine göre ...güldü ... heee öyle olmuş dedi ...
Eminim öyle olmuştur da ... toplandığınızı duydum dayanamadım geldim desen de olurdu dedim .

Ay kv sempatikmis yine de eli boş da gelmemiş

Benimki asla bisey almaz bi kez yemin ederim ekmek kırığı getirdi köfte yaparsan içine koy dedi :confused:

Benimki asla bisey almaz bi kez yemin ederim ekmek kırığı getirdi köfte yaparsan içine koy dedi :confused:
Sende kaynanaya 1 kilo kıyma götür köfte yaparsan içine koy de anlasın yaptığını :KK53:

Eli boş gelsin ... katakullesiz gelsin valla kızkurusu .

Değerli gibi kıs kıs gülmesi ömre bedel :rolleyes:

halası yanında başka kimleri getirmiş? görgüsüz bi aile anladığım kadarıyla.. eşiniz nereli?

Nereli olduğunun ne önemi var anlamadım ama sizin bu sorunuzdan anladığım kadarıyla insanları yerine yöresine memleketine göre görgülü görgüsüz diye ayırmışsınız.
Siz nerelisiniz Istanbul lu mu?

Eşime de bir daha aynı manzarayla karşılaşmak istemiyorum dedim ne yapayım gelme mi diyeyim ben diyemem sen söyle gelmeyin diye dedi
Eşim de bana bozuldu haklısın ama bizim aile böyle dedi bende biz de böyle değiliz dedim
Herkesin düzeni var ben kalabalıklara alışkın değilim ben göçmenim biz böyle koloni gibi dolaşmıyoruz

Tamam o kadar kalabalık size ağır gelmiş olabilir keza herkes için de bu böyledir ağırlamak zordur ama siz yeni evlisiniz belki aradan çıksın diye hep birlikte gelmiş olabilirler..Fakat sizin yukarıda ki göstermiş olduğunuz tavırlar da çok kaba ve çirkin..
İnsan ağırlamak zor olabilir gelebilir ama kraliyet sofrası kurmanıza da gerek yoktu..Orada ki 20 küsur kişiden bir Allah'ın kulu size yardım edebilirdi..Hiç kimse etmese bile siz tek başınıza halledebilirdiniz.
En azından eşinizin hatırına katlanabilirdiniz..
Göçmen olmanız nezaketten uzak olduğunuz anlamına gelmiyor..

Göçmenlik?alaķasını anlayamadım.yani aile ile birbirlerine baģlılıkla alakası var. ama halada ayıp etmıs bukadar kalabalık gelinecekse derki kizim fazla gelicez haberin olsun sen bisey hazirlama gelirken biz getirir sen biz cay yap yeter demeliydi.

Hadi 10 kisi neyse de gercekten bukadari fazla ama esinin uzerine gidilecek bi konu degil cunku eşin neyapsın? benim eşimde susup kalırdi boyle bi durumda kimseye bisey diyemezdi.

Konu sahibi hemşerim bemde göçmenim, senin burda demek istediğin görgü sanırım . Hadi o kadar kişi geleceksen barı telefonda söyle biraz kalabalığız yavrum falan demesi gerekirdi ama göçmenlik Kürtluk lazlik konu değil.gorgu olsaydi haber ederlerdi.

Ama eşinin yapacak biseyi koy, adam kapıyı açınca ne bisey diyebilir ne de surat asabilir olmaz yani.

Sen çay ikram ederek Zaten onlara mesajı vermissin doğru yada yanlış sen tavrını koymussun . Bundan sonrası için bi nevi kapıyı kapatmissin.

şahsen o kadına iki laf sokmadan yollamazdım. senin yerinde olsam bir daha hayatta onları misafir davet etmem, edersem de en fazla 4 kişi gelin derim. bu arada tepkini güzel göstermişsin. tebrik ederim.

Misafirlikte emrivaki en nefret ettiğim şeydir sadece çay vererek tepkinizi zaten gostermissiniz iykide ikramlik aldirmamissiniz alsaniz zaten batardiniz bnmde o tarz bisey oldu ben de bu şekil kuru şeyle gecistirdim yani ben caya çağırmıştim kv yemek diye getirmişti eline almış uç beş tane pide 15 kişiye ben hazirligimi caya gore yapmıştım aldığı uç beş pideyi tabaklara koydum ortaya açtım buyrun yiyin diye kv dede sofrada başladı salata çorba yemek niye yapmadım diye ben de dedim ki evde malzeme yok ben sizi caya çağırmıştim ikramlik pasta puaca aldım birazdan çayla onları ikram etcem kusura bakmayın dedim kv o an sinirinden aglamisti ben çay diosam caya getirceksin ki bi de çalışan bi insanım oh iyi yaptım pişman değilim
esin ne dedi bu duruma bence iyi yapmissin

Günaydın kızlar,
3 aylık evliyim ,eşimin ailesi çok kalabalık , misafirliği de çok severler, kayınvalidemin evindeki toplanma günlerinden bahsetmek bile istemiyorum ,o kadar kalabalık ki bayılcak gibi oluyorsun, ordan oraya koşturan bir sürü de çocuk
Eşim çalıştığı için haftaiçi misafir kabul etmiyoruz bu cumartesi de araziye gitmişti yani bir pazarımız vardı beraber geçireceğimiz ki aramız limoniydi zaten tam da yeni düzeltmiştik......
Dün halası aradı eşimin ,müsait misiniz gelelim mi diye eşim bana sordu bende tamam dedim gelsinler
Eşimi yolladım ikramlık bir şeyler alsın diye zannediyoruz ki halası kocası iki de ufak çocukları var onlar gelecek
Ama adeta bir ordu toplanmış gelmiş kapıyı açınca ben böyle:KK57: evet kızlar tamı tamına 24 kişi artı 6 da küçük çocuk
Moralim çok bozuldu neye uğradığımı şaşırdım ama gene de insanlara suratımı asmadım
İçeri geçtikten sonra eşim odadan çıktı bana da başıyla gel diye işaret etti , ne alayım diye sordu bende hiçbir şey alma dedim çay yapıcam sadece dedim eşim de ayıp olur deyince bana da oldu ben insan sürüsüyle karşılacağımı bilemedim kusura bakma dedim
Gelenlere de sadece çay ikram ettim ki sadece çay faslı bile oldukça yorucuydu
Belki ayıp ettim ama bana da ayıp oldu kızlar
Ayrıca 8 gibi geldiler 11 den sonra da gittiler ,bence saat 10dan sonra misafirlikte kalınmamalı
Haksız mıyım kızlar
Tam benim damarıma bastın biliyor musun? ben de göçmenim aynı sıkıntıları ben de yaşadım. benim eşimin tarafı da koloni halinde gezerler. biz de genelde oturmaya gidenler bayanlar olur erkekler de kahvelerde görüşürler ama eşimin tarafı kadınlı erkekli gezerler. ben ilk ayımda mevlüt yapıp hepsini ağırladım, ardından hepsini yemeğe de davet ettim. bana göre hala da çok görüşürüz ama eşime gelince ''akrabalarımla fazla görüşemiyoruz'' oluyor. Vallahi işin zor canım, yavaş yavaş alışırsın koloni olayına.. ama sen her zaman daha ağırdan almaya çalış, zaten anlarlar çok içli dışlı olmak istemediğini.

Kalabalik aile ortamlarina ve servis yapmalara cok ama cok aliskin biriyim, ama kendimi ona gore hazirlamissam ancak sorun olmaz bu, gergin olmazdim. Hala size soylememekle ayip etmis, ama sizde sadece bir cay ikram etmekle cok ama cok ayip etmissiniz benim gozumde. Esiniz bi baklava/kurabiye alamazmiydi. Ustelik Turkiyede yasiyorsunuz, hersey heryerde hazir tam takir.

Tahminime gore bu insanlar sizin evinize her hafta gelecek degiller, yani daha misafirperver olmak size bisey kaybettirmezdi aksine kazandirirdi bence (saygi, sevgi mesela). Halaya tatli bir dille hazirliksiz yakalandiginiz icin sitem edebilirdiniz, misafirlerin yaninda soylemezseniz mutfakta soylerdiniz.

Ayrica muhattap oldugun kisi kör ise sasi bakacaksin diye guzel bir sozu vardir annemin. 'Aliskin degilim, sevmem, istemem ben' demek bence cok gereksiz.

Bu sekilde kalabalik misafirliğe gitmek çok ayip bence .
Misafirlige gidecegimizde hep sorarim esime kaç kişi gidiyor diye kalabaliksa gitmem kesinlikle........
Benimde basima gelmişti boyle bisey.4 aile gelecekti misafirler herkes yanina birer ikişer kisi daha katmış oldularmisana 10 aile coluklu çocuklu.Bende bide aglayip duran bir bebek.
Alalhtan hazirligim vardi ama çoook yorulmustum.

Back
X