- 14 Ağustos 2016
- 2.001
- 3.637
- 133
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Bu konu için yazmiyorum ama misafir sevmem aman gelmesinler diyenler olmuş bunu anlayamıyorum.bir eve misafir çok geliyorsa sayılan sevilen insan olduğunun göstergesidir bence.benim ailemde, ailem dediğim akrabalarımız da dahil misafir boldur ve ağırlamayı da çok severiz.yani koloni halinde gelirler anlamında degil.cok çevremiz vardır gelip giderler.bir keresinde çocuk olmanın verdiği cahillikle gelen birine uf niye simdi geliyorlar diye bir laf edecek olmustum babam sakın bir daha böyle birşey duymayayim misafir ağırlamak onur meselesidir demişti.biz sayılan bir aileysek misafirlerimiz de gelir demişti.ben o açıdan hiç demem su niye geldi bize diye.cenazemiz olsa dolar taşar yemek getiren getirenedir.bazi aileler var kimseyle gorusmemekten düğünleri cenazeleri bomboş oluyor.bu iyi birşey değil bence.esimjn ailesi de misafirperverdir ama yine de bizim gibi değiller.gecen yeni evlenen gorumcem bu sene misafir agirlayamam ya yorgun oluyorum yapamıyorum dedi bir tuhaf oldum.ben rahat gidemem şimdi onun evine.esimin her istediğini yapan bir kadın degilimdir eşim bana saygılıdır ama eve bir misafir getireceğinde hiç çekinmez onu en iyi şekilde agirlayacagimi bilir.bana bu görgü meselesi gibi geliyor.
Haklisinn cocuklu vee kalabalik misafir sevmiy ru m kalaabaaliktanda nefret ederimGünaydın kızlar,
3 aylık evliyim ,eşimin ailesi çok kalabalık , misafirliği de çok severler, kayınvalidemin evindeki toplanma günlerinden bahsetmek bile istemiyorum ,o kadar kalabalık ki bayılcak gibi oluyorsun, ordan oraya koşturan bir sürü de çocuk
Eşim çalıştığı için haftaiçi misafir kabul etmiyoruz bu cumartesi de araziye gitmişti yani bir pazarımız vardı beraber geçireceğimiz ki aramız limoniydi zaten tam da yeni düzeltmiştik......
Dün halası aradı eşimin ,müsait misiniz gelelim mi diye eşim bana sordu bende tamam dedim gelsinler
Eşimi yolladım ikramlık bir şeyler alsın diye zannediyoruz ki halası kocası iki de ufak çocukları var onlar gelecek
Ama adeta bir ordu toplanmış gelmiş kapıyı açınca ben böyleevet kızlar tamı tamına 24 kişi artı 6 da küçük çocuk
Moralim çok bozuldu neye uğradığımı şaşırdım ama gene de insanlara suratımı asmadım
İçeri geçtikten sonra eşim odadan çıktı bana da başıyla gel diye işaret etti , ne alayım diye sordu bende hiçbir şey alma dedim çay yapıcam sadece dedim eşim de ayıp olur deyince bana da oldu ben insan sürüsüyle karşılacağımı bilemedim kusura bakma dedim
Gelenlere de sadece çay ikram ettim ki sadece çay faslı bile oldukça yorucuydu
Belki ayıp ettim ama bana da ayıp oldu kızlar
Eşime de bir daha aynı manzarayla karşılaşmak istemiyorum dedim ne yapayım gelme mi diyeyim ben diyemem sen söyle gelmeyin diye dedi
Eşim de bana bozuldu haklısın ama bizim aile böyle dedi bende biz de böyle değiliz dedim
Herkesin düzeni var ben kalabalıklara alışkın değilim ben göçmenim biz böyle koloni gibi dolaşmıyoruz
Ayrıca 8 gibi geldiler 11 den sonra da gittiler ,bence saat 10dan sonra misafirlikte kalınmamalı
Haksız mıyım kızlar
Bir de bir kere başıma gelen bir şeyi anlatayım.bir eve tasinmistim bir yıllık evliydim.bir komşu geldi sana ustteki x hanimla oturmaya gelcez dedi.ben de tamam dedim 2 sinin de bekar birer kızı var her ihtimale karşı 5-6 kişilik hazirlandim.sknra o gün geldiler sürekli kapı çalıyor birileri geliyor.meger bütün komşular gelecekmiş bana soylrmemisler.20-25 kişi oldular çocuklarla beraber.birseyler almaya gidemiyorum eşim de yok.yaptigim salatayi fazlalastirdim diğer ikramlardan bolerek hazırladım.bir şekilde oldu ama bir tuhaf oldu.anladilar sanırım ama ben de soyleyemedim böyle kalabalık olacağınızı bilmiyorum diye.z or bir gündü benim icin