Arkadasım herşeyden önce sadece çay ikram etmekle ayıp etmişsin.
Haticeye değil neticeye bak. Ben senin yerinde olsam hele ki eşin sormuş ne alayım diye. Bi iki ikramlık aldırırım. Çayı boş vermem.
Eşime de senin hatrından , senin yüzün akrabalarına eğilmesin diye, hizmetimi ettim ama bir daha böyle kalabalık olmasın derdim. Yani önce ev hanımlığımı yapar, sonra şart koşardım.
Misafirlik bu; çocuğun fln yok 8den 11e iyi bence oturmaları, siz göçmensiniz ama artık evlisiniz. Bizde böyleydi şöyleydi demeleri bırakın.
Haksız buldum sizi, eşiniz iyi alttan almış. Akrabalarına ayıp etmişsiniz.
Ay evet sorma ama beni bilen biliyorgelin bizi bi kuru çayla ağırladı diye, bütün sülaleye ünün yayılır artık30 kişilik misafirmi olur ev sahibine acıyın. zahmet edip poposunu kaldırıp çay servisine yardım eden oldumu bari
Bana göre 10 dan sonrası misafirlikte kalınmamalı. Ben hoşlanmıyorum bizde hiç yoktur böyle şeyler erken kalkarız gittiğimiz yerlerden. Ben böyle gördüğüm için bu tarz şeylerden hoşlanmamEşinizde haklı siz de haklısınız.Toplam 32 kişi madem gelecekler en azından bir kaç gün önceden haber vermeleri gerekti siz de hazılığınızı ona göre yapardınız. saat 8 gibi gelip 11 gibi kalkmları normal bence.
eşinin ailesi hep böyle kalabalık mı gezermiş ya?Onlar da o zaman kalabalık geleceklerini söylesinler ki ona göre kendimi ayarlayayım söylemedikleri için bende sadece çay ikram ettim ayıp ettim mi diye bende düşünüyorum ama haber vereceklerdi onlarda ayrıca suratımı da asmadım güleryüzlüydüm tavır olarak hiçbir şey yansıtmadım
Ertesi gün eşim işe gidecek 11e kadar oturmaları hiç iyi değil bence bu saygısızlığa giriyor bana göre
Zaten oturmaya yer kalmadı odada sandalyere de oturuldu ama erkeklerin bazıları yere oturdu
Hoş bir ortam değildi yani
bilmiyorum 3 saat normal bence 8 de gelip 11 civarı gitmeleri.Yemeğe geldiklerini düşün 8 gibi yemek-çay faslı derken erken kalmakta olmaz insan sohbet etmek te ister diğer türlü ateş almaya geldik olur :)Bana göre 10 dan sonrası misafirlikte kalınmamalı. Ben hoşlanmıyorum bizde hiç yoktur böyle şeyler erken kalkarız gittiğimiz yerlerden. Ben böyle gördüğüm için bu tarz şeylerden hoşlanmam
Hele kayınvalidemin evindeki toplanma günlerini görseniz 30 kişi ne kieşinin ailesi hep böyle kalabalık mı gezermmiş ya?
30 kişi inanılmaz bir rakam.
habersiz gitmek için yani:))
valla çok şaşırdım.
kimdir nedcidir bu akdar insan?
hani hastalık olur taziye olur filan gidilir de bir akşam gezmesine böyle gidildiğini ilk defa duydum.
sadece çay ikramı eşini utandırmıştır belki,serzenişte bulunmadı mı eşin?
ya ben olsam ne yapardım bilemiyorum ama muhtemelen imkan var ise ikramlık aldırırdım acele birşeyler. ama yine de emin değilim yani:))
Ama yemek yenmediği için bence 10 da kalkılmalıydı :)bilmiyorum 3 saat normal bence 8 de gelip 11 civarı gitmeleri.Yemeğe geldiklerini düşün 8 gibi yemek-çay faslı derken erken kalmakta olmaz insan sohbet etmek te ister diğer türlü ateş almaya geldik olur :)
Bana göre 10 dan sonrası misafirlikte kalınmamalı. Ben hoşlanmıyorum bizde hiç yoktur böyle şeyler erken kalkarız gittiğimiz yerlerden. Ben böyle gördüğüm için bu tarz şeylerden hoşlanmam
Aman allahım böyle misafirlikler kaldı mı çok şaşırdım eşiniz söyleşin bence siz söylersiniz konu farklı yerlere çekilebilirGünaydın kızlar,
3 aylık evliyim ,eşimin ailesi çok kalabalık , misafirliği de çok severler, kayınvalidemin evindeki toplanma günlerinden bahsetmek bile istemiyorum ,o kadar kalabalık ki bayılcak gibi oluyorsun, ordan oraya koşturan bir sürü de çocuk
Eşim çalıştığı için haftaiçi misafir kabul etmiyoruz bu cumartesi de araziye gitmişti yani bir pazarımız vardı beraber geçireceğimiz ki aramız limoniydi zaten tam da yeni düzeltmiştik......
Dün halası aradı eşimin ,müsait misiniz gelelim mi diye eşim bana sordu bende tamam dedim gelsinler
Eşimi yolladım ikramlık bir şeyler alsın diye zannediyoruz ki halası kocası iki de ufak çocukları var onlar gelecek
Ama adeta bir ordu toplanmış gelmiş kapıyı açınca ben böyleevet kızlar tamı tamına 24 kişi artı 6 da küçük çocuk
Moralim çok bozuldu neye uğradığımı şaşırdım ama gene de insanlara suratımı asmadım
İçeri geçtikten sonra eşim odadan çıktı bana da başıyla gel diye işaret etti , ne alayım diye sordu bende hiçbir şey alma dedim çay yapıcam sadece dedim eşim de ayıp olur deyince bana da oldu ben insan sürüsüyle karşılacağımı bilemedim kusura bakma dedim
Gelenlere de sadece çay ikram ettim ki sadece çay faslı bile oldukça yorucuydu
Belki ayıp ettim ama bana da ayıp oldu kızlar
Eşime de bir daha aynı manzarayla karşılaşmak istemiyorum dedim ne yapayım gelme mi diyeyim ben diyemem sen söyle gelmeyin diye dedi
Eşim de bana bozuldu haklısın ama bizim aile böyle dedi bende biz de böyle değiliz dedim
Herkesin düzeni var ben kalabalıklara alışkın değilim ben göçmenim biz böyle koloni gibi dolaşmıyoruz
Ayrıca 8 gibi geldiler 11 den sonra da gittiler ,bence saat 10dan sonra misafirlikte kalınmamalı
Haksız mıyım kızlar
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?