Dün akşam evime gelen ordu

Halasının ailesine ona göre ikramlık alındı 4 kişi nerde 30 kişi nerde önlerine o aldıklarımızdan nasıl koyayım kime yetsin ki
En azından çay ikram ettim , eğer bana denseydi kalabalık geliyoruz diye hazırlığımı ona göre yapardım , ama bana da bir şey denmedi esas ayıbı eden onlar

Aaa ben:))
Ben de yeni evlendiğimde arada mesafe var diye dolmuş tutup da gelmişlerdi 20 küsur kadın 4 çocuk. Bir de görümcem hariç herkes oturup hizmet beklemişti. Sağolsun kardeşimle annem son anda geldi de yardımcı oldular :) başım döndü pertim çıkmıştı o gün, eşimle konuştum kusura bakma daha da bu kadar kabul etmem diye. Şimdi de eşleriyle falan gelmek istiyorlar ama kusura bakmak isterlerse baksınlar her aradıklarında bir bahanemiz var
Gelecek olan en fazla 2-3 aile birleşsin de gelsin ama ne o öyle sülalecek geliyorlar hizmet bekliyorlar ne bir muhabbet edebiliyorsun ne oturabiliyorsun ben hiiiiiç hoşlanmıyorum, onların toplantılarına da gitmiyorum.

Daha yeni gelinsin bilmiyorsun; o 4 kişilik ikramları koyup, "bana hala bu kadar kişi geleceğiz dedi, bende bu kadar hazırlık yaptım kusura bakmayın artık" dese idin hem onlar ayıbının farkına varacak hem sen tavrını belli edecektin.

En azından çocuklar yerdi ikramlardan.

Daha uzun yıllar var evlilikte , aile de önünüzde; bunlar kafaya takıp konuşmaya bile değmeyecek şeyler.

Ama yine söylüyorum, 4 kişi gelecekken 24 kişi gelseler de ben asla sade çay veremez, gelinliğime ev hanımlığıma yakıştıramazdım. Çocuk gibi, siz kalabalık geldiniz alın size kuru çay.

Biz böyle kalabalık (en fazla 10) gideceğimiz zaman karşı tarafa mutlaka söyler ve mutlaka da elimiz dolu gideriz. Birisi börek diğeri kek bir diğeri pasta meyve ne olursa. Yani asla karşı tarafa yük olmayız. 30 kişinin elinin boş gelmesi de ayrı bir görgüsüzlük bana göre.

Ben onlardan bir şey de beklemiyorum bana en azından söylenseydi kalabalık geleceğiz diye ona göre hazırlığımı yapardım madem haber veriyorsun bunu da belirt değil mi ama halasını severim iyi de anlaşırız artık düşünemedi mi onlarda böyle diye bilmiyorum . üstelik eli boş gelmediler 2 buçuk litre coca cola getirdiler

Eşinize tavır yapmamalisiniz. Onun suçu yok. Boşuna aranız soğur. Ben 3. Şahıslar yüzünden sevgilimle aramı bozmamam gerektiğini çok iyi öğrendim.

Ama 30 kişinin geleceğini bilen hala, sizi uyarmaliydi. Hazırlıksız olabileceğinizi düşünerek eli boş gelmemeliydi.

Ben olsam ne yapardım? Genç kızlardan birini hemen yardıma çağırıp kek cirpardim. Bir de superfresh börek atardim fırına. Kusura bakmasinlar artık.

alo deyip 30 kişi çoluk çocuk toplaşıp gelirse, ziyaret aradan çıkartılıyodur. çok da fazla beklenti olmamalı.
ne sohbet ne muhabbet hiç bir şey olmaz.
bence hala düşüncesizlik etmiş. koca koca insanlar, kafaları nasıl kaldırıyor yahu.

Kek börek yapacağıma eşime dışardan bir şeyler aldırırdım daha rahat:) eşime sadece bir kez daha bu manzarayla karşılaşmak istemiyorum dedim uyardım ona göre akrabalarıyla konuşsun diye. fakat eşim akrabalarını çok sever. eşimde çok sevilirbu yüzden onlara bir şey diyemezmiş.Haber vermeden gelmeyin demişti ama bu şekilde kalabalık gelmeyin diyemezmiş ben dicekmişim .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…