Dün bir bugün iki kayınvalidem beni sinir ediyor :((

eşim annesine demiş isteyen istediği yere gider karışmayın falan diye ama buna ragmen gelip bana bunları söyledi yani ben kendi anneme daha fazla gittim eşimde annesine birikikez bensiz gitti diye bisürü laf söyledi bana işte erkek hergün kızın ailesine gitmek istemeyebilirmiş benim için öyle değilmiş bunu kafama yerleştirecekmişim aynen böyle söyledi bana öyle canım sıkkınki insan fazla bişeyde söyleyemiyor saygısızlıkda yapamam ama hayatıma müdahale etme hakkına sahip değil

canım tipik kaynana işte ewli deilim ama çewremde çok var bunlardan en iyi örnek de babannem...onlara göre gelin artık onların tapulu bireyi...kendi annesini unutucak ve herdaim kaynanaya gidicek zihniyet çartpık zihniyet inşallah değişir

ne alakası var niye tamam desin sen haklısın desin yahu??
Daha çok tepesine çıksın her şeyi diretsin diye mi?
Herkes bir değildir...
Işyerimde acayip kıskanç bir bayan var her şeyi kıskanır istisnasız...
Diğer arkadaşlarıma göstermediğim tevazuyu ona gösteririm ama gene de her şeyi kıskanır en son pikniğe gidiliyordu ve benim işim olmadığı için o gün beni de çağırdılar ve o bayanın işi vardı, verdiği tepki "inşallah bir şey çıkar da eğlenemz o yemekleri yiyemezsiniz" oldu...
şimdi böyle insanlara ne kadar iyi davranırsan davran nato kafa nato mermer...
Ne malum konu sahibinin kayınvalidesinin iyi laftan analayacağı, kız demekki emretme potansiyelini görmüş rahatsız olmuş olacak iş mi bu yani...
Hep bu alttan alma zihniyeti yüzünden ezilen kadınlar furyasında bir gıdım azalma olmayacak...
Fikrini söyleyip kendini savunmak ne zaman saygısızlık oldu...

eeeehh... Işte belli ne kadar halden anladığı kayınvalidenin....
Azıcık yumuşaklık gördü mü bağlıyor ellerini kollarını....

o zaman ikiside kılıçları kuşansınlar kavga etsinler kim kazanırsa o yaşasınnn :)))))))))))))))) ben tam işyernde 1 yıl sabrettim ve hiç kötü davranmadım cvp vermedim artık anladılar haaaa anlamasalardı da ben kötü davranmazdım benim kendi vicdanım ve bir seviyem var.....

Şaşırdım sizin tutumunuza.. Şahsen bana aynı şeyi yapılsa bend ekayınvaliden( annenin) yaptığını yapardım. senin iki annen var. eşin annesine sen annene gidersen buna evlili denir mi?

kayınvaliden haklı üzgünüm... Sen anneni ne kadar çok özlesende bazı yörelerde anne kızın evine gelmez ve hatta derki kızım ailesine alışsın 1 ay görüşmezler... sen anne evine sık sık gidersen nasıl alışacaksın eşinin ailesine...

Ama alışcaksınız. Eşin sana anlayış göstermiş kırmamış ama daha fazla arana soğukluk girmesin 2 anneye de birlikte gidin. Eğer ayrı ayrı gezmelere başlarsınız ipin ucunu kaçırırsınız.. yani eşinizle aranızda problemler başlar.. aklınızda bulunsun !!! eşinia annesine gönderdiğin her an san akarşı doldurur.. o yüzden sen sen ol tek başına gönder me...

nİYE Şaşırıyorsunuz anlamadım ben herseferinde eşimi tek göndermiyorumki beraberde gidiyoruz bazen denk gelir eşim tek gider ne var bunda yani illa hemen alınmalarımı gerekiyor geliniz diye hep bizmi alttan alacağız kayınvalidede olsa haddini bilsin benim hayatıma karışmaya hakkı yok.

valla senin konunu okuyunca evliliğimin ilk yılları aklıma geldi, yazılı olmayan ama hayalet tarzında var olan bi sürü saçma sapan kurallar yığını, genç kızsın yaşın küçük benim bunlardan hiç haberim yok tabii, haberim olduğunda da gayet saçma ve salakça gelmişti, bu kurallar, ama bi şekilde yıllar geçtikçe tam olarak bu kurallara uymasanda bi adaptasyon sağlıyosun ama önemli olan şu ki, kaynananda dahil kimsenin sana saygısızlık etmesine izin vermemelisin, kendi karakterinden ödün vermemelisin
yani kaynanan seninle bunu kafana yerleştir tarzında konuşmamalı konuşamamalı

Son düzenleme:
Hiç kafanızı takmayın, siz canınızın istediğini yapın bence. Siz arada tek, arada eşli olarak annenizi görün tabi, k.valideye de aynı şekilde eşinize arada eşlik edin, hatta size çok ters gelmeyecekse, arada siz tek gidin. Ama şu aşamada, ne eşinizle ne de kayınvalidenizle bu konunun tartışmasına girmeyin, annenize de pek bahsetmeyin. Zamanla sizi olduğunuz gibi kabul edebilir belki. Baktınız olmuyor o zaman önce güzellikle halletmeye çalışın, son çare konuyu tırmandırmaya bakın.

Siz nasıl evliliğe alışmaya çalışıyorsanız, k. valide de 2. gelinin varlığına, oğlunun evlanmasine alışmaya çalışıyor belki. O kendi doğrularını size kabul ettirmeye uğraşırken, siz ona ayrı bir birey olduğunzu, kendi aklınız, fikriniz olduğunu öncelikle hareketlerinizle göstermeye çalışın bence. En baştan direktifvari yaklaşımlar, sizde nasıl tepki uyandırıyorsa k. validenizde de, hatta daha kötüsü eşinizde de ters tepebilir. Bunu bence son çare olarak düşünün.

niye şaşırıyorsunuz anlamadım ben herseferinde eşimi tek göndermiyorumki beraberde gidiyoruz bazen denk gelir eşim tek gider ne var bunda yani illa hemen alınmalarımı gerekiyor geliniz diye hep bizmi alttan alacağız kayınvalidede olsa haddini bilsin benim hayatıma karışmaya hakkı yok.

siz yanlış algılamışsınız arkadaşım evliliğin ilk günleri olduğu için beklemiştir zaten biraz zaman geçince taşlar yerine oturur...

canim bence kayinvaliden seni kiskaniyor bir ihtimal yani kafani kurcalamak istemem ama bende aynisi olmustu ilk 2 hafta evliyken benim ailem uzakta oturuyordu ve cok ozluyordum her gittimizde bir laf sokustururdu

Şaşırdım sizin tutumunuza.. Şahsen bana aynı şeyi yapılsa bend ekayınvaliden( annenin) yaptığını yapardım. senin iki annen var. eşin annesine sen annene gidersen buna evlili denir mi?

kayınvaliden haklı üzgünüm... Sen anneni ne kadar çok özlesende bazı yörelerde anne kızın evine gelmez ve hatta derki kızım ailesine alışsın 1 ay görüşmezler... sen anne evine sık sık gidersen nasıl alışacaksın eşinin ailesine...

Ama alışcaksınız. Eşin sana anlayış göstermiş kırmamış ama daha fazla arana soğukluk girmesin 2 anneye de birlikte gidin. Eğer ayrı ayrı gezmelere başlarsınız ipin ucunu kaçırırsınız.. yani eşinizle aranızda problemler başlar.. aklınızda bulunsun !!! eşinia annesine gönderdiğin her an san akarşı doldurur.. o yüzden sen sen ol tek başına gönder me...

bu zihniyeti değiştirin artık arkadaşım daha neler

mesafenizi baştan koyun ki sonradan üzülmeyin!!!!
eşiniz ve siz karar verirsiniz napacağınıza kimsenin müdahale etmeye hakkı yok...

o zaman ikiside kılıçları kuşansınlar kavga etsinler kim kazanırsa o yaşasınnn :)))))))))))))))) ben tam işyernde 1 yıl sabrettim ve hiç kötü davranmadım cvp vermedim artık anladılar haaaa anlamasalardı da ben kötü davranmazdım benim kendi vicdanım ve bir seviyem var.....

Eğer siz insanların kendi haklarını savunmasını, kendine ters gelen bir şeyi ifade etmesini kılıç kuşanıp savaşmak olarak algılıyorsanız diyecek bir şey yok...
Kadınlarımız ezile ezile bugüne geldi zaten...
Önceden evde kız evlat diye ezildi, sonra evlendi eşinin annesi zamanında kendisi de ezildi diye hıncını çıkartmak için ezdi...
21. yy. geldik hala aynı terane...
O senin de annen, saygı duy, tamam de...
Peki ben neyim??? Emir eri mi; her şeye evet demeye mahkum bir kukla mı?
Tamam denecek şey vardır tamam denmeyecek şey vardır...
Kayınvalideye hiç gidilmiyor değil ki denk gelmiş bir iki kere kızcağız annesindeyken eşi kendi annesine gitmiş...
Ne demek bunu aklına yaz yahu...
Evlendim diye eşimin izni ile mi gideceğim ailemi görmeye ne münasebet...
Evleniyorsak köle miyiz?
Ozaman eşim de benden izin almadan gidemez ailesinin yanına...
Buna tamam denirse ben de ona tamam derim...

Son düzenleme:
Henüz 2 haftalık evliyim evliliğe alışmaya çalışıyorum kolay değil insanın bütün düzeni değişiyor hayatında bi dönüm noktası oluyor Yıllarca yaşadıgın evinden ayrılıyosun. Konuyu kısaca anlatıyım evlendikten sonra kayınvalideme bi haller oldu. Eşim annesine 1-2 sefer bensiz gitti yani öyle denk geldi ama beraberde gittik tabi. Bende anneme sıksık gittim yeni oldugu için haliyle çok özlüyorum birde işe başlayacağım içinde annemle bolbol vakit geçirmek istedim. Kayınvalidem eşim oraya bir ikikez yanlız gitti diye bana işte sen niye gelmiyosun böyle olmaz bişey mi oldu gibi bi sürü şey söyledi bişey olmadıgını henüz alışamadıgımı söylememe rağmen kadın anlamak istemiyor yani sanki kendi anneme gitmem onun zoruna gitmiş resmen yani eşim her annesine gittiğinde bende onunla gitmek zorundamıyım sonuçta ben bişey yapıyosam eşimin haberi var annesinin müdahale etmesi hemde yeni evliyken çok canımı sıkıyor sonra bişy söylesen gelin kötü oluyor. Bana tutmuş diğer gelinini örnek veriyor işte ayşe kaç senedir evli hiç annesine tek gitmez hep eşi götürür. Benim anneme tek gitmem yada eşimin götürmesi onu niye bu kadar ilgilendiriyor anlamadım hani derler ya sinek küçük mide bulandırır şuan kayınvalidemi görmek istemiyorum evlendim diye bu şekilde davranmasına izin veremem bana diyor işte eşin hergün senin annene gelmek istemeyebilir ama eşim hergün kayınvalideme gitse bende gitmek durumundaymışım bende hergün gitmek istemeyebilirim ne mecburiyetim var böyle söylediği için insanın gidesi varsada gitmek istemiyor. Ne yapacağımı bilemiyorum o kadar canım sıkıldıki benimle bu şekilde konuşmasına yeni evli insanları neden rahat bırakmazlar anlamıyorum siz olsanız nasıl davranırsınız ne yapmalıyım arkadaşlar ?????

iki haftada mi oldu bunlar tatlim??? aramiza hosgeldin demek hic icimden gelmyior inan... iki haftada yani 14 günde esin iki kez felan yalniz gitti, üstüne birlikte de gittiniz... ama sen annene gidiyorsun diye sorun oluyor...yahu ne acayip insanlar var ya..hepsini doldurcan ayni kazana................ canim bastan taviz verme bence.. ben verdim iki senedir pacayi daha kurtaramadim maalesef.. eger kiyaslama basladiysa zaten ne istediginin sinyallerini gönderiyor demektir.. ha diger gelini annesine gider gitmez, o ayri konu belki de yalandir.. ama sana ne istedigini dolayli söylemis..esimin kuzeni bizim dügünden hemen sonra kiz kacirdi..kiz gelmeden hemen önce pek bi iyiydi.. benim simdilik eltim yok ya, benim kaynanatör de onu örnek gösteriyordu...aman pek bi iyiymis, söyleymis böyleymis... ben de senin gibi sinir olurdum.. ama sen saglam bas yere, bak o kizina adi bile kalmadi, cünkü isi bitti bu sülaleyle poposunu döndü.. zaman gecsin eltinin tavirlarini sen de görünce onu sana örnek veremez.. ama burrda en önemli olan esinin tutumu.. o nasil peki?? annesine hak verir tavirlar icinde degildir insallah...

Benim kayınvalidem de, ben ist'a ailemin yanına ne zaman gitsem rahatsız olur ama kendi sülalesine geldi mi gitmezsen kıyameti koparır, herkes kendini düşünüyor bu hayatta.

Eşimin dayısı da ist' da oturuyor, illa her ist gittiğimiz de ona da uğramamız gerekiyormuş, ben bunu bilmiyordum tabi. 1 hafta tatilimiz vardı, 2 günümüzü Ankara' da kayınvalidemin yanında (eşimin bütün teyzeleri ankara da oturuyor, her gün aynı kişiler , bütün sülale gezmeleriyle geçen 2 gün, her gittiğimizde aynı muamele, her akşam bütün sülale ,aynı kişiler birinin evinde toplanıyorlar), diğer 2 günü de ist'da kendi ailemin yanında geçirecektik. O güne kadar her ist'a gittiğimiz de mutlaka eşimin dayısına da gitmişizdir, bu sefer ben 2 gün tatilimiz var, bu sefer dayına uğramayalım, nasıl olsa yaz tatilinde rahat rahat zamanımız var, o zaman rahat rahat uğrarız demiştim. Ankara' da 2 günüm her gün aynı kişilerle , akraba ziyaretinde geçmiş, ist da da dayısıyla uğraşacakmışım bir de. Gitmediğimizi duyunca, kayınvalide eşimi sıkıştırıp duruyor, niye gitmemişiz, birşey mi olmuş, bir türlü ikna olmuyor. Büyüklere saygılı olmak lazımmış filan. Herkes kendine müslüman.

Ondan sonra ben de taktım bu mevzuya, bir daha ki ist'a gidişimizde de gitmedim dayıya, eşim kendisi gitti, gördü dayısını. Bu birçok kişiye yanlış gelebilir ama laftan anlamayan insana böyle davranmak gerekiyor malesef.

Ne alakası var niye tamam desin sen haklısın desin yahu??
Daha çok tepesine çıksın her şeyi diretsin diye mi?
Herkes bir değildir...
İşyerimde acayip kıskanç bir bayan var her şeyi kıskanır istisnasız...
Diğer arkadaşlarıma göstermediğim tevazuyu ona gösteririm ama gene de her şeyi kıskanır en son pikniğe gidiliyordu ve benim işim olmadığı için o gün beni de çağırdılar ve o bayanın işi vardı, verdiği tepki "inşallah bir şey çıkar da eğlenemz o yemekleri yiyemezsiniz" oldu...
Şimdi böyle insanlara ne kadar iyi davranırsan davran nato kafa nato mermer...
Ne malum konu sahibinin kayınvalidesinin iyi laftan analayacağı, kız demekki emretme potansiyelini görmüş rahatsız olmuş olacak iş mi bu yani...
Hep bu alttan alma zihniyeti yüzünden ezilen kadınlar furyasında bir gıdım azalma olmayacak...
Fikrini söyleyip kendini savunmak ne zaman saygısızlık oldu...

Eeeehh... İşte belli ne kadar halden anladığı kayınvalidenin....
Azıcık yumuşaklık gördü mü bağlıyor ellerini kollarını....

sana katılıyorum canım. Biz burada taviz verme derken git saygısızlık yap, döv, söv falan demiyoruz sonuçta. Öyle herşeye tamam anneciğim haklısın anneciğim derse iyice suyu çıkar bu işin. Hem kız eşiylede gidiyormuş işte 1-2 kere gitmemiş. Kadın alınacak yer alıyor yeni gelin ya üzerinde otorite kuracak aklınca.

eğer siz insanların kendi haklarını savunmasını, kendine ters gelen bir şeyi ifade etmesini kılıç kuşanıp savaşmak olarak algılıyorsanız diyecek bir şey yok...
Kadınlarımız ezile ezile bugüne geldi zaten...
önceden evde kız evlat diye ezildi, sonra evlendi eşinin annesi zamanında kendisi de ezildi diye hıncını çıkartmak için ezdi...
21. Yy. Geldik hala aynı terane...
O senin de annen, saygı duy, tamam de...
Peki ben neyim??? Emir eri mi; her şeye evet demeye mahkum bir kukla mı?
Tamam denecek şey vardır tamam denmeyecek şey vardır...
Kayınvalideye hiç gidilmiyor değil ki denk gelmiş bir iki kere kızcağız annesindeyken eşi kendi annesine gitmiş...
Ne demek bunu aklına yaz yahu...
Evlendim diye eşimin izni ile mi gideceğim ailemi görmeye ne münasebet...
Evleniyorsak köle miyiz?
Ozaman eşim de benden izin almadan gidemez ailesinin yanına...
Buna tamam denirse ben de ona tamam derim...

tabiki insanlar kendi haklarını savunmalılar yeri gelir rest de çekebilir ama bunlar son çare ben ilk etapda tartışmaya kavgaya girmeye karşıyım...

sana katılıyorum canım. Biz burada taviz verme derken git saygısızlık yap, döv, söv falan demiyoruz sonuçta. öyle herşeye tamam anneciğim haklısın anneciğim derse iyice suyu çıkar bu işin. Hem kız eşiylede gidiyormuş işte 1-2 kere gitmemiş. Kadın alınacak yer alıyor yeni gelin ya üzerinde otorite kuracak aklınca.

o zaman oturup anlatılmalı anne siz yanlış aNladınıZ galiba neden gelmeyeyim denk gelmedi denmeli ki yanlış düşünmesin... Herkesin tavrı kendine ....

Son düzenleme:

nerede 2 tane annesi var? Aaa siz yanlış okudunuz sanırım konu sahibi KAYINVALİDESİ hakkında yazmış..eşinin annesi yani kendi annesi değil

bence diplomatik olmakta fayda var, onlar diplomasiyi bilmiyorlarsada senden öğrenirler zamanla, kendi fikirlerini yumuşakça söyliceksin, ama aranı bozmıcaksın, çünkü zincirleme reaksiyon kaynanayla aran bozulunca eşinlede bozulur evde huzur kalmaz, ama seninle bu tarz konuşan birine yakınmış gibi durup çok uzak olcaksın, ağızlarına laf vermiceksin bi nevi, resmiyette kalcaksın yani

evt resmen evlilikten sogutuyorlar ben bugün işe başladım dünden beri kayınvalidemin bu söyledikleri aklımdan çıkmıyor sinirimden bütün gece uyuyamadım ne hakkı var beni üzmeye insan mutlu olmak için evlenir neyin hesabında ben anlamadım

Eşinden başka kimsenin lafını takma. Kolay deil tabii ama... Eşin annesine yalnız gitmesin zaten bunu hiç unutma senin yanında seni çekiştiremezler. Annenede yalnız git eşini zorlama erkekler pek sevmiyor bu işleri. Eşin senin yanında sana destek mi? Gerisi boş kafanı yormaya,evliliğini en güzel günlerini böyle hatırlamaya gerek yok.

iki haftada mi oldu bunlar tatlim??? aramiza hosgeldin demek hic icimden gelmyior inan... iki haftada yani 14 günde esin iki kez felan yalniz gitti, üstüne birlikte de gittiniz... ama sen annene gidiyorsun diye sorun oluyor...yahu ne acayip insanlar var ya..hepsini doldurcan ayni kazana................ canim bastan taviz verme bence.. ben verdim iki senedir pacayi daha kurtaramadim maalesef.. eger kiyaslama basladiysa zaten ne istediginin sinyallerini gönderiyor demektir.. ha diger gelini annesine gider gitmez, o ayri konu belki de yalandir.. ama sana ne istedigini dolayli söylemis..esimin kuzeni bizim dügünden hemen sonra kiz kacirdi..kiz gelmeden hemen önce pek bi iyiydi.. benim simdilik eltim yok ya, benim kaynanatör de onu örnek gösteriyordu...aman pek bi iyiymis, söyleymis böyleymis... ben de senin gibi sinir olurdum.. ama sen saglam bas yere, bak o kizina adi bile kalmadi, cünkü isi bitti bu sülaleyle poposunu döndü.. zaman gecsin eltinin tavirlarini sen de görünce onu sana örnek veremez.. ama burrda en önemli olan esinin tutumu.. o nasil peki?? annesine hak verir tavirlar icinde degildir insallah...

Eşimde aslında annesine tek gitmesinin yanlış oldugunu söylüyor bana biz evlendik diyor ama şöyle iyi bitarafı var asla ısrar etmez etmedide ben gitmezsemde bişey demez ben konuyu açınca dedi yanlış ama ben sana bişey demem sen bilirsin dedi. Annesine gelince neticede kendi annesi tabiki fazla eleştriyi kabul etmiyor her erkekde oldugu gibi

Back
X