Dünden beri kafayı yiyeceğim!!!

Canisi25

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
16 Ocak 2009
32
-2
86
Hollanda
Selam arkadaslar,

Burdaki cok konu gibi bende dun esimle tartistim.... Icim icimi yiyor ne olursun yorumlarinizi esirgemeyin. Ben kayinpederim aralik ayinda vefat etti, 10 aylik bir hastalik sureci sonrasindan. Kayinvaldemi o gunden sonra hergun gorur olduk. Ya o bizde, ya biz onda. Her gittigimiz yere goturuyoruz, birsey yesek ona da aliyoruz falan filan. Esimin bir abisi var ve o da evli. Onlar ise haftada bir 2/3 haftada bir geliyorlar. Neyse dun aksam eltimlere gidecetik ve annemi de aradikki sende gel diye. Neyse geldi evimiz yakin ve arabaya binmek icin ilerledik ve bindik. Biner binmez annem dedi artik gelinler hic sormuyor bile anne one otururmusun diye. Ben birsey demedim ve esim evet son zamanlarda dikkat ediyorum hic sormuyorsun bile dedi. Bende defalarca sorum ve yok dedigi icin tekrar tekrar sorma geregi duymadim dedim. Eger boule saygi oluyorsa inerim binsin dedim. Esim bana ben esime derken tartisma basladi. Annem saka yaptimda sizin araniza binmek istememde, beni enayi yurduna koymayin, yalnizim diye bunlari yapmayim bir acti agzini gorecektiniz. Saydi saydi saydi aglayarak, bende anne oyle degil desemde esim annesine cevap verdim diye bana demedigini birakmadi. Neyse yola ciktik ve ister istemez girdim eltimlere. Caktirmadik tabi durumu falan eve geldik. Ben namazimi kildim kuran okudum, sinirden simdi bagirmayim aksam aksam diye. Neyse yattik sarmas dolas ve sabah kalktim bunda bir afra tafra. Icinden cok kizginmis bana karsi, annesine nasil cevap verirmisim falan filan. Arkadaslar benim hatam ne sizi soruyorum?? Ozur dilerim dedim ama hakli oldugunu dusunmuyorum. Uzun oldu ama kusura bakmayin!

Annelerin nezdinde çocukları hiç büyümüyor maalesef.
Onları gelinleride olsa paylaşamıyorlar,kıskanıyorlar..........................................

Yaa bence de zaten senin öne oturman gerek mantıklısı bu.ben nişanlyken başta sordum kayınvalideme o da oturmadı ben de şimdi sormuyorum bile anlayışlı olmaları lazım eşimizin yanına tabi biz oturacaz tartışması bile çok saçma yaa alla alla ben senin haklı olduğunu düşünüyorum hatta sen kötü bir şey dememişsin ki gel otur bile demişsin.eşin de anlayacaktır durumu üstüne gitme bence..

öncelikle basınız sağolsun
anneciğim gel öne otur demekle saygı olmaz birrrrrrrrrr
tamam kocası ölmüş üzüntülü olabilir ama her hergün hergün zorunlu değilsiniz bu ikiiiiiiiiii
sizin kavganızı ayıracağı yerde daha cok kavga etmenize neden olmuş kii bu hiç hoş değil bu üççççç
siz özür dilencek bir sey yapmamıssınız buda dörttttttttttttttt

Eşinizde hata var.Annesinin yanında sizinle tartışmamalıydı.Taraf tutmuş resmen.
Burda yapacağı tek şey vardı, annenize dönüp "annecim kusura bakma dalgınlığına gelmiş" diyecek, size de yalnızken "hayatım az alttan al, duyma söylediklerini" tarzında konuşup, gönül alacaktı.İki tarafı idare edememiş maalesef...

Ben bunlari anlayamadim vallahi... Esimin benim arkada duracagini hic zannetmiyorum ilerde de olsa. Uzattikca uzatir artik off of

Bu kayınvalidelerin öne oturma merakı moda oldu son günlerde....
Neden teklif edecekmişsin onu anlamadım...Orası senin yerin zaten eşinin yanı olduğu için...
Kaldı ki arkada otursa ne olacak...O araba her yere bir gidiyor arkada kalmaz merak etmesin....
Bence büyütülecek bir sorun yok ortada, kayınvalideniz biraz kendine acındırmak istemiş ve başarılı da olmuş....

ben ilk evlendiğim günlerde kayınvaldemlerle biryere gidecektik ben arkaya oturmak için geçerken kayınvaldem tuttu beni senin yerin orası kocanın yanı sen varken oraya ben dahil kimsenin oturma hakkı yok dedi düşündüm de çok mantıklı geldi bana da.. ogün bu gündür kim olursa olsun teklifde bile bulunmam kocamın yanı yanlızca bana aittir saygıyla ilgisi yoktur ayrıca saygıyla olacaksa buiş doğrusu zaten kadının yanı kocasının yanıdır mantığı ....kayınvaldenede hayret heryere yanınızda götürdüğünüz yetmiyo gibi bari çenesini tutsun okadar önde oturma meraklısı ise bi araba ve ehliyet alsın bence sevgiler canım sen sıkma canını boşver bence sen doğru olanı yapıyosun o yer sana aittir

annesinin öne oturmak istemesi çok saçma bence.
eşi olarak yanına sen oturmalısın.
hadi annesi böyle yapıyor ama bence burda eşin de sana hak vermeli.

Bende hiç anlam veremem bu öne binme arkaya binme mevzusuna
Ne saçma bir beklentidir bu yaaa
Adamın karısı tabii öne oturacak..
Ha kayınbaba olsa tamam, erkek erkeğe öne otururlar
Bazı kayınvalideler öne binmeye pek heves
Otur işte arkada rahat rahat.... ön rahatsız biyerdir zaten
Devamlı yolu takip edersin... hızlı sürerse gerilirsin yaşlı sayılırsın sıkıntıya girme
Ya ben anlamıyorum ne güzel oğlun eşiyle huzurlu gecimini sürdürüyor..
Allahtan başka ne isterler ki şu zamanda evlilikler hep sallantıda zaten
İlla bir problem yaratırlar..... burda böyle bir konuya yine rastlamıştım..
Canım Allah kolaylık versin... üstüne düşme artık napıcanbenneyaptımki
Uzatmayın bencede.....

Ben yüzgöz olmam böyle basit şeylerlere.Hem o binse öne
ne olacak?binmese ne olacakki?Önemli olan eşinle
beraber olmak değilmi?.................................................

nişanlılık döneminde ilk defa eşimin arabasına binerken zaten öndeydi kayınvalidem direk arkaya geçtim.kayınbabam olduğunda da yine öne geçer ben öndeysem inerim.kayınvalidemde de durum aynı.1 yıllık evliyiz daha 1 kez oturdum hepimiz arabadayken oda eşimin akrabasına giderken bana öne geç dedi önce anlamadım şaşırdım tabi hayret dedim ama sonra baktımki gittiğimiz yerde laf etmesinler diyeymiş gelini arkaya oturtuyorlar diye...sırf gösteriş için yani.hala öne otururlar sebepte " oğlum hastayım arkada midem bulanıyor,ayaklarım sığmıyor rahat edemiyorum " bacaklarından ameliyatlı olduğu için ve şeker hastası üzüntüye gelemez kaç kez felc geçirir o yüzden sesimi çıkarmam.eşimle bu mevzuyu konuştuk tamamen benle aynı düşüncede ve oda rahatsız bir kaç kez ben yokken söylemiş annesine daha nişanlıyken ama bahane uydurunca bizde yaşlı kadın diye ses çıkarmıyoruz.kayınbabamın arabası hiç olmamış binmemiş yani bari oğlunun arabasında o zevki tatsın diye bende ses etmiyorum.yaşlılar çocuk gibi güzelim.uzun oldu ama sözün özü şu bu kadar dert etme bu mevzuyu daha eşinin yokluğuna alışamamış daha çok hırçınlaşır olayların boyutu değişir.eşinde iki arada derede kalır sen suçlu olursun.acısı çok taze daha şimdi o oğluna yoğunlaşacaktır ölüm korkusuyla hırçın olacaktır herşeyi dert edecek belki.biraz anlayışlı olacaksın maalesef.bunun tek çözümü bu.yalan dünya o binse nolur sen binsen ne? zaten başbaşayken sen biniyorsun dimi...boşver yarın birgün kayınvaliden allah korusun vefat ederse üzülürsün..birde heryere birlikte gitme mevzuu var o hepimizde var güzelim.ama dediğim gibi zaten kimsesi kalmamış birde siz niye geliyoruz niye götürüyoruz yaparsan olmaz...belki ilerde bizde aynı durumda olacağız.bizim gelinimzde ay niye heryere geliyorki niye öbür oğluna gitmiyorki dese üzülmeyiz...biraz empati kuralım lütfen...kocasını kaybetti o kadın hayat arkadaşını...aylarda geçse ruh hali hemen düzelmez...biraz sabır...:1hug:

valal ben hiç sormadan hemen arka koltuğa geçerim ayda yılda bir binerler araba ordada otursunlar derimmirmirmirmir
deiğiniz gibi önde veya arkada sonuçta aynı yere gidiyo ben bu kouyu o kadr büyütmem

eşin ve kayınvalidende bence çok büyütmüşler ama bu kötü niyetli diil bence
ikisininde zor döenmleri anlamak gerktiğini düşünürüm kendinizi onların yerine koyun hele
kayınvalidenin yerine tek başına kalmış huzur evine gitme korkusu var illaki sinirleri gerilmiştira.s
bence bu konu allattan alınması gereken bi konu hakksızsın demiyorum amma
ikisininde hassas dönemi bence allattan al ve onlara moral ver sende çok takma bunu kafana hem alttan alırsan eşinde senin üstüne gelmez unutur :teselli: a.s.
üzülmek için hayat kısa mutlu olmak ve mutlu etmek için bahane bulmak gerektiğini düşünüyorum dün geceden beri

Kim nereye oturursa otursunda benim kafama takılan annesinin yanında sana fırça atması hiç hoş değil
Kafadan eziklenmişsin yani orda, kusura bakmada öyle düşündüm yani

haklısın arkadaşım
kaynanaların bu öne oturma merakı çıldırtıyor beni
pek seviyorlar kurula kurula öne oturmayı
bırakta gelinin otursun onun yeri orası dimi ama
eşinde hemen evet farkettim hiç sormuyorsun demesi çok ayıp
ayy anne unutmuştur falan diyeceğine yangına körükle gitmiş

karı koca arasını acmak olsun da
ne olur sa olsun hangi konu olursa olsun
kaynana bunu düşünüyor herhalde
ha ön ha arka aynı yere gitmiyomuu sonucta

Umarım ailen yaşadığınız yerdedir, gurbetteki yanlız gelinlere kıyamam

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…