Dünya nereye gidiyor ?

Bizde bundan bahsediyoruz.. zerre ilgilendirmez demek “banane” demektir .. ama biz bir şeyler anlatmaya çalıştıkça bizler “bananeci” olduk !

Bazılari durumdan vazife çıkarma meraklısı işte..
Hani kızımız (her ne kadar kendini yaşlı hissetse de bana göre daha epey küçük) evli barklı ya aklınca çevresine ar namus edep ahlak dersleri vermeye çalışıyor ama kimse almayinca şansını KK'da deniyor .

Net ifadeler kullanirsam banlanicam,hep böyle.genel konularda uçuruyor Mune abla sag olsun o nedenle fazla da yazamıyorum

Gençler için endişelenilen tek şey evlenmeden cinsel hayatlarının olması
İşsizlik sorunu gelecek kaygıları iyi bir egitim alamamalari parasizliklari sorun değil

Gençler kitap okumuyor
sosyal medyaya bağımlılar
çok tüketim odaklilar
Argo kullaniyorlar güzel konuşmayı ve yazmayi bilmiyorlar gibi eleştiriler gelse hak vereceğim
Yada dediğiniz gibi artık kötü olana erisimleri çok kolaylaştı dese yine amenna
Ama sorun sadece birliktelik olarak görülüyor ve dikkat edin genç erkekler bu denilen kısmın dışında
Bozuluyorsa onlarda bozuluyor

Kizli erkekli evlerde mi kaliyorlar canim :) Tabi cok yanlis oyle sey olmaz elalem ne der sonra adlari cikar mahallede kimse almaz bu kizlari , kizli erkekli takildiklari icin :) :)
Birakin gencler hayatini istedigi gibi yaşasın elalemin derdine gerilmeyin yani.

Dünkü coğrafya konusundan asla esinlenmedi konu Sahibi
Bu günü bekledi konu açmak için.

Yoksa konu süper, über yorumu gelsin diye değil

Herkes olayı ne kadar da normalleştirmiş
Evlenmeden aktif cinsel hayat
Ve üstelik maddiyat uğruna
Bu size herhangi bir çağrışım yapmıyor mu?
Tamam kimseyi ilgilendirmez ama doğru tektir nettir.

Üniversiteden mezun olalı 6 yıl oldu.Ama resmen çağ atlamış gibi okudum yazıyı.Sınıftakileri geçtim en yakın arkadaşımın cinsel hayatından haberim yoktu.Konuşulmazdı bu tarz şeyler.Siz bu tarz şeyleri sizin yanınızda konuşulmasına nasıl izin veriyorsunuz?Hemen hemen hepsinin cinsel yaşantısı varmış...hemen hemen hepsinin 3-4 tane sevgilisi varmış Ve sevgilileri evliymiş?
Bu tarz yaşayanlar ortalıkta bağırıyor mu 3 -4 tane sevgilim var hepsi evli ve hepsiyle cinsel yaşantım var diye.Muhtemelen bir iki olay duydunuz ve olayı genellediniz.Üniversite okuyan herkes o işleri yapmıyor merak etmeyin inşallah sizin çocuklarınız da bu kısımdan olur.

hangi taraftasın anlamadım

Herkes olayı ne kadar da normalleştirmiş
Evlenmeden aktif cinsel hayat
Ve üstelik maddiyat uğruna
Bu size herhangi bir çağrışım yapmıyor mu?
Tamam kimseyi ilgilendirmez ama doğru tektir nettir.
“Normal” diyen Yok .. lütfen konu sahibinin beni zerre ilgilendirmez diyip açtığı konuyu nerden nereye çevirdiğine bakın ! Yoksa kimse evli biriyle ilişkinin normalliğini savunmuyor !

Cok güzel özetlediniz. Aynen katılıyorum

Bu durumun herkes icin ne kadar da normallestigini burdaki yorumları okuyunca tekrar anladım.. Kimse kimseye elbette ki karısmıyor, herkes istedigini yapsın ama artık insanlar mutlu olacak seylerini kaybetti. Her sey o kadar normal ki bi anlamı kalmadı, anlamsız manasız insanı tatmin etmeyen ve bu yüzden hicbir sekilde mutlu olamayan insanlar olduk.. Bu sadece cinsellik icin degil her sey icin böyle..Ne bileyim, garip.

“Normal” diyen Yok .. lütfen konu sahibinin beni zerre ilgilendirmez diyip açtığı konuyu nerden nereye çevirdiğine bakın ! Yoksa kimse evli biriyle ilişkinin normalliğini savunmuyor !
Evli biriyle veya bekar biriyle olmasından bahsetmiyorumki ben. Evlenmeden yani nikahsız cinsel birliktelikleri normal gören bir sürü yorum okudum burda. Yapsınlar size ne modunda herkes. E tamam bize ne de. Yapmamaları doğru olan.

Buradaki yorumların aynısını söylüyorsunuz .. herkes istediğini yapsın diyerek ... o zaman bu durum size göre de “normal” demek ki !

ülkede bir sürü yanlış var umarım onlarada bu hassasiyetle yaklaşırsınız.Bireysel olarak üzerimize düşen bir görev varsa yapalım buyurun onuda söleyin?

Bende aynı fikirdeyim dünyanın çivisi çıktı artık herşey herkese çok normal geliyo avrupayı geçtik maşallah gelecek nesil daha kötü olacak

Ben de (basliga hitaben) ayni derde dustum.
Gercekten bu dunya nereye gidiyor ?
Artik haberleri okumak dahi istemiyorum.
Hayvanlara eziyet eden vicdan yoksunu insan sifatini hak etmeyen yaratiklarla cocuklara dokunabilecek kadar cigrindan cikmis pisliklerle dolu bir dunyada yasadigim icin cok cok uzgunum.
Daha cok sey var da.
Neyse.
Sizin derdiniz gercekten bu mudur ?
Gercekten sunlari dert edininceye kadar "gercekte" olanlari dert edinsek...

ülkede bir sürü yanlış var umarım onlarada bu hassasiyetle yaklaşırsınız.Bireysel olarak üzerimize düşen bir görev varsa yapalım buyurun onuda söleyin?
Ülkedeki bütün yanlışlara hepimiz aynı hassasiyetle yaklaşabiliriz umarım. Konu sahibinin bahsettiği kişi benim arkadaşım olsa sadece yanlış olduğunu dile getirebilirim hayatına müdahale edememki. Karar yine kendisinin. Bana uymuyorsa arkadaşlık kurmam mesafe koyarım tek yapabileceğim bu olur. Herkes kendi kaderini kendi şekillendirir kendi seçtiği yoldan yürür..

Bu konu hakkında o kadar söylenecek söz var ki ama tutuyorum kendimi
Birilerine bunun yanlış olduğunu söylediğinde kötü olan sen olursun daima
Böyle şeylerin günah yanlış ayip vs kavramlardan ziyade saglik acisindan ne kadar zararli ilerde ne gibi hastalıklar bekliyor az çok belli ama herkes takmış bi at gözlüğü
Bende bazen üzülüyorum ama boşverin her koyun kendi bacağından asilir

Sizce mümkün mü sınıfta ki hemen hemen herkesin 3-4 tane evli sevgilisinin olması.Dini nikah olmadan ilişkinin yanlış olduğundan bahsedilmiş bence o sınıftaki kızları bu şekilde birşeyle yargılamak daha günah!

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…