- 1 Eylül 2021
- 5.091
- 19.225
- 198
Olabilir demis zaten o da , gönlünüzü ferah tutun benceValla adam direk şak diye böyle söyledi amip için gittim neyle geri döndüm
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Olabilir demis zaten o da , gönlünüzü ferah tutun benceValla adam direk şak diye böyle söyledi amip için gittim neyle geri döndüm
Avuç içinde simian çizgisi yok yani normal. Ayak basparlari ayrık olurmuş ama oğlumun normal . Gözler işte çekik ama ben ve tüm ailemin gözleri çekik . Boynu nasıl tam olarak bilmiyorum yani anormal bir durum varmı bilmiyorum ilk çocuğum ve çevremde yaşıtı çocuk yok kıyas yapabileceğimSakin olun öncelikle. Sadece burundan dolayı Down Sendromlu denmez ki.
Gebelik taramalarında çıkmadı mı? Çoğu zaman o testlerde belli oluyor aslında. Bir de görüşünüz olarak bile belli oluyor. Gözleri, boynu, avuç içinde tek çizgi olması gibi durumlar var mı? Yoksa sadece burundan mı yola çıkarak dedi doktor?
Vallahi kafayı yiycem ağlamaktanEee mogollarin da boynu kisa, burnu basık gözleri çekik.
Hatta bir çok türk de öyle.
Bir tek bu ozelliklerden mi anlaşılıyor?
Baktım normal yani bizimki gibiEl içi çizgilerine baktınız mı? Down sendromunda düz tek bir çizgi oluyor diye biliyorum.
Haklısınız zaten boyun, göz çekikliği Down olmasa da olabilir. Gözde sadece göz kapaklarından diğer çocuklardan bariz farklı oluyor. Gözün içinde lekelenmeler olabiliyor. Üniversitede hocamız Down için en belirgin ve net belirti avuç içi tek çizgi olan simian çizgi demişti. Tabi bunlar sadece fiziksel, net olmayan belirtiler. Genetik testler en net sonucu verecektir. Bence çocuğunuzda bir şey yok. Olsaydı hem gebelikte hemde ilk doğumda, kontrollerde mutlaka farkedip söylerlerdi. Doktor sadece temkinli yaklaşmak istediği için yönlendirmiştir. Gönlünüzü ferah tutun. İyi düşünün iyi olsun.Avuç içinde simian çizgisi yok yani normal. Ayak basparlari ayrık olurmuş ama oğlumun normal . Gözler işte çekik ama ben ve tüm ailemin gözleri çekik . Boynu nasıl tam olarak bilmiyorum yani anormal bir durum varmı bilmiyorum ilk çocuğum ve çevremde yaşıtı çocuk yok kıyas yapabileceğim
Çok teşekkür ederim gerçekten . Birde doğduğundan bu yana belki 40 defa doktora gitmisizdir abartmıyorum . Bı kere kussa soluğu acilde yada çocuk doktoruna alirdim o derece pimpirikliyim ama bugün adam direk bebeğin downlu bebeklere benziyor burnu falan basık diyince kaldım öyleÜzülmeyin bence öyle bir şey yok olsa anlaşılırdı bu zamana kadar doğunca ne testler yapılıyor illa çıkardı ortaya. İnşallah çok sağlıklıdır oğlunuz
Aminnn inşallah çok teşekkür ederimHaklısınız zaten boyun, göz çekikliği Down olmasa da olabilir. Gözde sadece göz kapaklarından diğer çocuklardan bariz farklı oluyor. Gözün içinde lekelenmeler olabiliyor. Üniversitede hocamız Down için en belirgin ve net belirti avuç içi tek çizgi olan simian çizgi demişti. Tabi bunlar sadece fiziksel, net olmayan belirtiler. Genetik testler en net sonucu verecektir. Bence çocuğunuzda bir şey yok. Olsaydı hem gebelikte hemde ilk doğumda, kontrollerde mutlaka farkedip söylerlerdi. Doktor sadece temkinli yaklaşmak istediği için yönlendirmiştir. Gönlünüzü ferah tutun. İyi düşünün iyi olsun.
Benim arkadasimin kızının dogdugunda avuç içinde tek düz çizgi vardır. Gözleri cekikti. Dktrlarda Down benziyor diye test yapti. Çok şükür cikmadi. Şimdi 4 yasindaAvuç içinde simian çizgisi yok yani normal. Ayak basparlari ayrık olurmuş ama oğlumun normal . Gözler işte çekik ama benve tüm ailemin gözleri çekik . Boynu nasıl tam olarak bilmiyorum yani anormal bir durum varmı bilmiyorum ilk çocuğum ve çevremde yaşıtı çocuk yok kıyas yapabileceğim
Çocuk doktoru ama yarın çocuk genetige gideceğim inşallahDoktor ne doktoru? Aile hekimi falansa hc dkkate bile almayın bunca zaman kmsenin farketmediği bseyi nasıl farketmiş olabilir.. insallah öyle bsey yoktur gönlünüzü ferah tutun alanında uzman biri herseyi net acıklar
Evet öğreniliyor benim herşeyin temiz çıkmıştı ama bazen böyle olsa bile down olabiliyormuşÇok geçmiş olsun canım inşallah birşey çıkmaz bende birşeyi merak ettim hamilelik sürecinde done sendromlu olduğu öğreniliyor diye duymuştum yanlış mı
Belkide başka şeylerde gördü ama söylemedi bilmiyorum ki inaninBenim oglum 17 aylik ve burnu basik dogdugu gun demisti doktor gayet saglikli sadece burnu basik yani cok tuhaf doktorun bi buna gore konusmasi
İnşallah bizimki de temiz çıkarBenim arkadasimin kızının dogdugunda avuç içinde tek düz çizgi vardır. Gözleri cekikti. Dktrlarda Down benziyor diye test yapti. Çok şükür cikmadi. Şimdi 4 yasinda
Anladım rabbim yardımcın olsun sen içini ferah tut dualarım senınleEvet öğreniliyor benim herşeyin temiz çıkmıştı ama bazen böyle olsa bile down olabiliyormuş