- 16 Nisan 2023
- 824
- -191
- 18
İnsallah bisey cıkmaz sevgili konu sahibi. Duamız sizle bu cok kolay teshis edilebilir bisey değil bebekken lütfen bir kac farklı uzmana danısın gösterinÇocuk doktoru ama yarın çocuk genetige gideceğim inşallah
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
İnsallah bisey cıkmaz sevgili konu sahibi. Duamız sizle bu cok kolay teshis edilebilir bisey değil bebekken lütfen bir kac farklı uzmana danısın gösterinÇocuk doktoru ama yarın çocuk genetige gideceğim inşallah
Hepsi özeldeBence bunca zaman farkedilirdi.dogumu ve gebelik testlerini özelde mi yaptırdınız araştırma hastanesi flnmi
Öyle yapacağım çok teşekkür ederimMerhaba içinizi ferah tutun. Doktor da sadece bir ihtimalden bahsetmiş kesin konuşmamış zaten. Bu belirtileri taşıyıp sağlıklı olan da çok fazla insan var. Yine de yarın genetike gidin.
Bacım bir sakin ol.Cidden tebrik ediyorum sizi. Tıbta yeni bi cıgır actınız. Desenize ozaman cogu türk de bu durum var.. yahu dr’ un kast ettiğii sizce bizim olağan fiziksel özelliklerimiz olabilir mi?
Şuana kadar dikkatinizi çeken bir şey olmadığına göre içinizi ferah tutun. Çünkü down sendromu olan çocuklar çok belirgin bir şekilde farklılıklar göze çarpıyor.Hayır 2815 gram doğdu 36+4 de ama şuan 5870 gram boyu 61 cm yani bana bakar güler döner ( dönmeye yenilerde başladı) ne bileyim bakınca normal herşey
gebelik boyunca usg'de nt ve ense kalınlığı baş çevresi bakılmıştır, bu devirde fark edilmemesini pek şahsen beklemem. tabii hayat bu asla görmeden emin olamayız ama ben fark edilir diye düşünüyorum açıkçası. çok panik olmadan soğukkanlılıkla hemen baktırın, bir pediatri uzmanına götürün.İkili testim risksiz çıkınca doktorum digerlerine gerek görmedi . Boynuda kısa gibi inanın şuan ne soyleyesem yalan olur çünkü o gözle bakıyorum ya olmasada öyle gelebilir bana .
Yahu sinirlenecek bisey mi var? Söylediğiniz karsısında hayret icinde kaldım sadece. Mongol jargonda böyle olsada bizler bu terimi tarihe gömdük kimse kullanmıyor yani artık.. ben sizin bütün Türklerin göz yapısı böyle demenize sasırdım.. yani sadece gözden teshis konduğunu düsünmeniz üzdüBacım bir sakin ol.
İkimiz de çok cahiliz.
Zaten down sendromuna mongol da deniliyormus;
Trizomi 21 veya mongol çocuk da denilmektedir. Mongol denmesinin nedeni yüz yapısının asyadaki Mongol ırkını andırmasındandır.
hanımefendi size yükselmiş direkt de aslında sonuna kadar haklısınızBacım bir sakin ol.
İkimiz de çok cahiliz.
Zaten down sendromuna mongol da deniliyormus;
Trizomi 21 veya mongol çocuk da denilmektedir. Mongol denmesinin nedeni yüz yapısının asyadaki Mongol ırkını andırmasındandır.
mozaik down diye bir şey varŞuana kadar dikkatinizi çeken bir şey olmadığına göre içinizi ferah tutun. Çünkü down sendromu olan çocuklar çok belirgin bir şekilde farklılıklar göze çarpıyor.
Benimde arkadaşımın kızı çok benziyordu küçükken. Hatta arkadaşım üzülmesin diye hiç sormadım ama annemle filan konuştuk kendi aramızda. Sonra sonra değişti kız normale döndü. Öyle bi durum yokmuş. İçinizi ferah tutun. Bence sizde de öyle bir durum yok.Çok teşekkür ederim gerçekten . Birde doğduğundan bu yana belki 40 defa doktora gitmisizdir abartmıyorum . Bı kere kussa soluğu acilde yada çocuk doktoruna alirdim o derece pimpirikliyim ama bugün adam direk bebeğin downlu bebeklere benziyor burnu falan basık diyince kaldım öyle
Bilgili ve akıllı kadınları çok seviyorumhanımefendi size yükselmiş direkt de aslında sonuna kadar haklısınız
hatta bu bizim ülkemizde büyük bir sorun
yörük-türk fenotipi kısa bacaklı kısa boyunlu koca kafalı ve çekik bir fenotip (balkan türkü kafkas türkü vs. olanlar değil)
ultrasonla yapılan ölçümler ise beyaz ırk üzerinde geliştirilmiş olan yöntemler
o yüzden onların ölçüleri bizi tutmuyor
etrafımda kaç tane o kısa bacaklı koca kafalı çekik fenotipli anne -baba çift varsa çocuklarına hele bir de anne 35+ ise kesin down şüphesi oldu...
bu batılı standart/ölçü metrik sistemlerinin türk toplumuna geçerleme çalışmaları yapılıyor (bazılarında bizzat görev aldım) ama bazen böyle sorunlar oluyor işte. biz aşırı karışık bir milletiz, kolay değil bazı şeyleri standardize etmek.
Amin inşaallah mutlaka yazacağımDeğildir Allahın izniyle diye düşünüyorum olsa daha önceden farkedilirdi. Doktorlar da sık sık yanılabiliyor doktor dedi diye illa korkma. Bize de doktor 3 yaşındayken ölümcül Bi hastalık teşhisi koymuştu çok kendinden emin. Gerçeği öğrenene kadar o 2 haftada saçlarım beyazladı. Gerekli testleri yaptır ama kendini yıpratmadan lütfen. İnşallah güzel haberler alınca buraya da yazarsın.
İnşallah öyledir canımHic sanmıyorum öyle bir şey olduğunu cunku 3 ayda çok net anlardı doktorlar bazı doktorlar maalesef insanı paniğe sürüklüyor